megiTT
|
Pozdravljene! Da se še jaz malo oglasim z našo situacijo. Od nedelje do danes sem bila v porodnišnici, ker sem imela v nedeljo zelo visok pritisk (152/110). Tudi počutila sem se zelo slabo (slabost, žele noge, komaj sem stala, vrtoglavica....občutek za past v nezavest). V porodnišnici so me takoj sprejeli in mi dali zdravilo za zniževanje pritiska. Cel teden sem pila ta zdravila, merili pa so mi tudi 24urni urin, da so preverjali vsebnost beljakovin, saj so se bali, da je preeklampsija. Vsak dan sem hodila 2x na CTG, kjer so se že začeli poznati rahli krčki pa tudi mv imam že zmehčan in 1 prst sem odprta. Naredili so mi tudi 2 UZ, enega na začetku in enega na koncu tedna, kjer so ugotavljali, da ne raste tako kot bi moral. Niso se odločit, ali gre za zastoj rasti ali ne. Pregledala sta me 2 ginekologa. En pravi, da gre za zastoj, drugi pač da ne. Tudi to se mi zdi kr neki, ker en pravi, da je plodovnice dovolj, drugi pa, da je je malo. No, da ne bom predolga. V ponedeljek moram spet v porodnišnico, kjer bodo spet naredili CTG in UZ in spet preverili rast . Če je kaj zrastel, potem ga bodo še pustili notri, če pa ne, bodo sprožili porod. Glede poroda: ne se bati. Nisem še rodila ampak punce v porodnišnici so mi zatrdile, da vse kar mora porodnica storiti je, da 100% posluša babico in zdravnika ter se ravna točno po njihovih navodilih. Drugače pa ja, punce, zdaj pa res tečemo zadnji krog
|