Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin Ah... intelektualna lenoba !! Drzava ze posega v starsevsko pravico in tudi doloca, da se v zvezi z omenjenim lahko samostojno odloca otrok, ki je dopolnil 15 let. Sicer pa nimam namena postati tvoja tajnica li asistentka in podpirati tvojo intelektualno lenobo. Spominjas me na Kerenso, njo zanima, ona bi vedela, ampak se ji ne da potruditi se, pa ajde kar ti meni razlozi, pa mi risi, pa mi razlagaj... Tako se bos lepo sama potrudila dojeti kjaj je zastopanistvo otroka, kaj je starsevska pravica, kaj je skrbnistvo, kako je to urejeno in omejeno - vse imas lepo razlozeno in zapisano... in potem bomo domnevno imeli osnovo, da nadaljujemo pogovor. Kar se tice bla bla... tudi otroku je tesko razloziti abstraktne pojme, posebej ko razvopjno se nima dovolj razvitega miselnega parata in takrat se jim razlage res zdijo vse bla bla..., kar nekaj... Ampak niso krive razlage.. Kot pravi moj kolega... ce votlo zadoni, ko trcita slovar in glava, ni nujno kriv slovar... Ja....pri 15 letih se otrok za določene zadeve pravno tretira kot sposoben samostojnega odločanja..... Torej, po tvojem je za to meja 15 let....ker država v zvezi z omenjenim (s krstom namreč) še čisto nič ne določa....mogoče kdaj bo....trenutno pa še ne določa.... Seveda da doloca tudi v zvezi z omenjenim, vendar ne uposteva. Ker tudi država namreč ne prepoveduje sledečega: - prepoved nošenja uhanov (oz. luknjanja ušes) dekletom in fantom starim do 15 let... Ne bi vedno znova razlagala zakaj je zadeva neprimerljiva... preberi si ze razlozeno na predhodnih straneh. - prepoved obrezovanja dečkov nekrščanskega rodu do starosti 15 let (varuhinja človekovih pravic je sicer nekaj pozivala na to temo, pa odziv ni bil ravno močan) Pri verkem obrezovanju deckov je povsem enako kot pri krstu - doloca pa ne uposteva. - prepoved vpisovanja na Otroško jogo, glasbeno šolo, k tabornikom, k folklori, do starosti 15 let Ne bi vedno znova razlagala zakaj je zadeva neprimerljiva... preberi si ze razlozeno na predhodnih straneh. - prepoved delitve priznanj in plaket otrokom do starosti 15 let (ker to vzpodbuja pretirano tekmovalnost, ki lahko dolgoročno škodi otrokom).... Ne bi vedno znova razlagala zakaj je zadeva neprimerljiva... preberi si ze razlozeno na predhodnih straneh. - prepoved uživanja in seveda prodajanja vseh gaziranih pijač, sadnih jogurtov, sladkarij otrokom starim do 15 let, ker dolgoročno škodijo otroku.... Ne bi vedno znova razlagala zakaj je zadeva neprimerljiva... preberi si ze razlozeno na predhodnih straneh. - branje pionirske zaobljube pa je le kot lepotni dodatek za konec (ker se danes več to ne počne)...... Ne bi vedno znova razlagala zakaj je zadeva neprimerljiva... preberi si ze razlozeno na predhodnih straneh. Ker pri starosti 5 letih otrok še ni razvojno tako sposoben, da bi se lahko sam odločil oz. razumel, da je za njega pa otroška joga dobra, ker v starosti ne bo imel bolečin v križu....zanj je to abstraktni pojem, prav tako kot doboljena medalja pri 5 letih za najhitreje pretekečeno razdaljo 20 metrov.... Se vedno nisi razcistila kaj je starevska pravica, kaj zastopnistvo, kaj skrbnistvo in kje so meje?