Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin Pricakujes , da verska organizacija laze? Zakaj bi lagala? Ti lazes samo za to, da te nekdo ne bi narobe razumel? Ocitno je, da nekateri prav dobro vedo, kaj ta stavek pomeni in si ga ne razlaga kar vsak po svoje. Ce nixc drugega bos verjetno zmogla sprejeti, da vsaj verska organizacija, ki stavek zapise zelo dobro ve zakaj ga zapise, kaj pomeni in kaksne posledice ima... Slucajnosti tukaj ni in ni slucajno, da je stavek zapisan, ni to nobena "polomija", temvec povsem resnicna in premisljena navedba - ne glede na to kako to tebi izgleda. Ni nujno....tudi v naših zakonih, je mnogo stavkov zelo dvoumno napisanih in tudi interpretacije strokovne, kaj šele laične javnosti, so različne..... Ponovila bom: "...verska organizacija, ki stavek zapise zelo dobro ve zakaj ga zapise, kaj pomeni in kaksne posledice ima. Slucajnosti tukaj ni in ni slucajno, da je stavek zapisan, ni to nobena "polomija", temvec povsem resnicna in premisljena navedba - ne glede na to kako to tebi izgleda." Pripisovati cerkvi nespametnost je malo prenaivno in nekredibilno. Niti najmanj ne zalis moj um - prav nasprotno! Besedo verjetno sem uporabila, ker ne morem trditi v imenu drugih, da je to edini vzrok in za vsakega vzrok za kaj ti nekaj pomeni ali ne pomeni. Verjetno ker domnevam, da vsi nimajo popolnoma razjasnjene pojme zakaj jih nekaj boli in moti in nimajo povsem definirane vzroke. Verjetno, ker dopuscam moznost, da je za nekoga tehten vzrok za doloceno stanje nekaj povsem tretjega, na kar sama niti nisem pomislila. Verjetno ker nimam pravice definirati tujo duso. Torej "verjetno" zato ker lahko samo domnevam o drugih, ne morem pa trditi - dopucam moznost, da ne vem vse o vsakemu in da ni moje cutenje in razumevanje edino relevantno in vseveljavno. Razumljivo? Razumljivo.....zato pa debatiramo......da osvetlimo vse vidike neizbrisnega pečata krsta v duši...... Napaka. Stojimo se na tem, da ti ugotovis zakaj sem uporabila besedo "verjetno". BTW: sicer pa je pred tabo kar nekaj zadev, ki jih moras osvetliti, to se pa strinjam.