|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice 2012
18.4.2012 14:33:29   
berdy
Talla hvala ti, res si sonček user posted image

10.5. ko so me naročili na prvi pregled bom že v 9 tednu, NS pa se menda pripoča med 11-13 tednom.
Najboljše da se kar naročim. Mogoče veš zakaj je pregled plečljiv?

(odgovor članu buubikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 251
18.4.2012 15:12:50   
cukica
Ns je plačljiva stane pa od 60 evrov dalje s cd vred okrog 75 evrov. Tudi jaz jemljem utrogestan ze 5 t in ga bom še 5,ker pri nas ki hodimo na umetno to dobimo takoj za podporo zarodka

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu berdy)
Neposredna povezava do sporočila: 252
18.4.2012 17:10:01   
tallla
NS je pri dr. Megličevi v Domžalah 60 eur, CD pa prineseš sam tako, da cena ostane nespremenjena (informacija je iz decembra 2011 razen, če so od takrat kaj spremenili).
Plačljiva je za vse razen za mamice, ki dopolnijo 35 let v času poroda. Plačljiv je pa najbrž zato, ker ni obvezen, je pa priporočljiv. Možnost rojstva z Downovim sindromom je po statistikah pri mladih mamicah manjši, stopnjuje se pa pri starejših mamicah.
Pri starejših tako spada pod preventivo v smislu bolje preventiva kot kurativa, ker zna biti kurative več (in najbrž tudi dražja za državo, glede na to, da vemo, da se vse vrti okoli denarja...)
Seveda, pa kot ponavljajo vsi ... nič ni 100%... Ti pa na pregledu pregledajo še ostale stvari bolj natančno kot so veliksot ploda, razvoj itd...

tukaj je tabela s tveganju glede na starost in nekaj info o NS in AC
http://mojezdravje.dnevnik.si/sl/Intimnost/809/Merjenje+nuhalne+svetline+

in še en obširnejši članek o NS... v Sloveniji ga izvajajo od 1997 in trenutno ga delajo v 40-ih državah po svetu...
http://www.strah.si/05_nuhalnasvetlina/index.php?kat=1&idv=1

Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj. (Eleonor Roosevelt)

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 253
18.4.2012 17:11:07   
tallla
berdy.. ti se kar naroči za 12-13T; bo najbolj ziher :)
malenkost... če imam čas mi je v veselje pomagat :) sem že toliko časa na teh forumih in toliko sem že prebrala, da je čas, da tudi jaz kaj znanja delim user posted image

< Sporočilo je popravil tallla -- 18.4.2012 17:12:56 >

Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj. (Eleonor Roosevelt)

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 254
   Decembrčice 2012
18.4.2012 17:54:33   
mejckena81
Lep pozdravček in dobrodošlica novim Decemberčičam!

No jaz sem danes za novico povedala v službi in moram rečt, da so jo vsi z šefico vred zelo dobro sprejeli. Me pa zanima drage moje, dejte mi povedat a ste doma na bolniški pa čakate prvi pregled ali hodite v službo. Meni so vse sodelavke priporočale, da bi bila do prvega pregleda doma, potem pa če je vse o.k. nazaj v sluzbo? Jaz nimam težav, razen to, da sem občasno ful napeta spodaj, pa da imam krče, kot da bom menzes dobila. Kaj mislite?

(odgovor članu tallla)
Neposredna povezava do sporočila: 255
18.4.2012 18:53:23   
caramel
Pa se vam še jaz pridružim... Po izračunu imam PDP 12.12.2012, prvi pregled 11.5.2012. To je moja druga (načrtovana) nosečnost, doma pa imava že eno princesko, ki je ravno dopolnila 1 leto.

1 nosečnost je potekala super - edino na začetku sem malce več spala, veliko lulala, pa kava mi je ful smrdela, se pa je končala z prezgodnjim porodom v 34 2/7. Razloga niso ugotovili, me je pa ginekologinja že takrat opozorila, da bo druga nosečnost obravnavana bolj "resno".

Upam, da bo šlo tudi v drugo mimo kar se da v redu. Imam pa v zadnjih dneh precej močne glavobole.

(odgovor članu mejckena81)
Neposredna povezava do sporočila: 256
18.4.2012 18:57:50   
TENČICA
No da vam povem..po šestih dneh napetosti in živčnosti sem šla danes končno na pregled v bolnišnico Postojna zaradi
rjavega izcedka...tam so me pregledali in ugotovili da je zaenkrat vse ok....user posted image čez teden dni kontrola,do takrat pa najboljš da počivam,tako da bom kar na bolniški....

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 257
18.4.2012 20:11:33   
haram
Evo še ena nova decemberka :) Predviden datum poroda imam 16.12. Dma pa že imamo enga 2 pa 5 mesecev starega razgrajača. Stara sem 27 let sem pa iz okolice Domžal.

(odgovor članu TENČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 258
18.4.2012 20:31:36   
alfi
Berdy jaz imam iste težave kot ti s slabostmi, ko se najem je boljše. Zato te prosim, da poješ še eno tortico za meneuser posted image user posted image user posted image
Jaz sem tudi zvečer že čisto koma, zjutraj pa se zbujam okrog šestih kar se prej nikoli nisem ...vedno sem dolgo spala, če je bilo le možno.

(odgovor članu buubikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 259
18.4.2012 20:37:31   
alfi
Haram še tebi en lep pozdravček iz Domžal v Domžaleuser posted image user posted image user posted image
Nas je pa že ene par. Imamo kar lep datum poroda...bomo ravno za božič že doma.... lepo user posted image kajne.

(odgovor članu alfi)
Neposredna povezava do sporočila: 260
18.4.2012 20:54:44   
tallla
evo Domžalčanke se bomo dobivale na čveku kar na kavi :)
potem pa skupaj porivale vozičke :)
juhuuuhuuuu!

Super Tenčica!! user posted image Tole je pa super novica! Sedaj pa kar pozitivno naprej :) user posted image

VSE NOVIM IN "STARIM" SOuser posted image VELIKO SREČE V TEHLE ZAČETNIH TEDNIH!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu alfi)
Neposredna povezava do sporočila: 261
18.4.2012 21:04:16   
haram
Itak bomo res kšen čvek kr na kavi rekle. Pol pa skupi vozičkale.
Me pa že dajejo črne misli da ne bo šlo kej narobeuser posted image

(odgovor članu tallla)
Neposredna povezava do sporočila: 262
18.4.2012 21:07:38   
tallla
Haram.. kar veliko tukaj nas ima črne misli! user posted image
Zato pa smo tukaj, da se bodrimo!!! user posted image
Pozitiva rules! user posted image
Si praw iz Domžal? Če želiš lahko tudi na privat.. :)

(odgovor članu haram)
Neposredna povezava do sporočila: 263
18.4.2012 21:18:08   
haram
Poslala zs pa ne vem če mi dela.

(odgovor članu tallla)
Neposredna povezava do sporočila: 264
18.4.2012 21:30:20   
tallla
mejckena81.. jaz za bolniške pred 1.pregledom nisem še slišala... še jaz, ki imam za sabo že 2 SS nimam nobene bolniške! z bolniško ne moreš dosti vplivati na potek, razen če si rizična...mogoče, če gre za umetno oploditev ali pri starejših... ampak le-te so tako in tako bolj pod nadzorom in je malo drugače ...
če se dobro počutiš lahko delaš praktično vse. NOSEČNOST NI BOLEZEN! fajn je le, da ne pretiravaš z nekatero hrano, pijačo in extremnimi športi (o tem sem tudi sama pisala na tej debati... poglej nekaj postov nazaj)...
dokler se ženska dobro počuti lahko dela vse.. seveda je zmernost priporočljiva!
ne se bat! kar pogumno v blaženo stanje brez stresa! in raje kako urco več odspi pa bo vse ok :) SREČNO!!!

(odgovor članu haram)
Neposredna povezava do sporočila: 265
18.4.2012 21:47:11   
buubikaa
Mene tudi zadnje dni spremlja negativno razpoloženje.user posted image

Vseskozi razmišljam o tem, da bi bilo kaj narobe...Ne vem zakaj...user posted image

Pa ti dnevi do 8.maja se mi pa res VLEČEJOOO!user posted image

(odgovor članu tallla)
Neposredna povezava do sporočila: 266
19.4.2012 6:41:12   
cukica
Dobro jutro. Tud sama imam občasne črne misli sploh po vsem kar se mi je dogajalo in do torka nebom mirna. Ja jaz imam bolniški stalez do 1 uz in nato po dogovoru z zdravniki naj bi mela do poroda. Kako bo tokrat pa bom videla. Lep dan vsem

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu buubikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 267
19.4.2012 6:48:05   
mala bejba
Dobro jutro user posted image ,
Punce,jst sm tok utrujena zvečer da tud nimam volje za pisat niti za brat.Do petih v službi,ob šestih domov po tamalo,divjanje z njo,ko zaspi pa pomivanje likanje.....Groza.
Je pa tud mene strah prvega pregleda,sploh zaradi rjavega izcedka takoj k bi mogla bi pričakovana m.Po tistem je biu bthcg zvišan,razmišljam če bi mamico nahecala da mi še enkrt kri vzame in pregleda.
Dobrodošče vse nove,nekaj se nas je že nabralouser posted image user posted image .

grem kosmiče pojest pol pa veselo na delo.
Aja pa tiste ki razmišljate o bolniški...nosečnost ni bolezen razen redkih izjem ki zaradi kakršnihkoli težav sedaj ali v prejšnjih nosečnostih morajo počivati.Ko se bla noseča z tamalo sm mu povedala d težko dvigujem in je reku če se je prijelo se je,če ne pa ne.Dvigovat bolj počasi ne na silo pa bo vse vredi.

18.12.2009 Sara

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 268
19.4.2012 9:14:48   
berdy
Zdrvo punce , čestitam vsem novim , jeeeeej skos nas je več .

Jast nisem povedala za nosečnost še nikomur, se kar malo držim nazaj saj je to moja prva. Mogoče za vikend poveva mojim staršem in sestri. Če bo vse vredu naj bi bil to prvi vnuk ali vnukinja na obeh straneh.

Drugače na bolniški nisem, čeprav včeraj sem šla domol uro prej, ker sem se počutila obupno, res mi je bilo slabo. Doma sem počivala in spet šla spat ob 20.00 in zaspala takoj :). Odpovedati sem morala tudi srečanje s prijateljico in niti pomislila nisem na tortico user posted image . Danes mi je tudi malo že slabo imam s sabo grisini in upam da mi kaj pomaga. Če pa bo slabost nevzdržna pa ne vem če bom lahko delala v službi.

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 269
19.4.2012 9:49:27   
alfi
Dobro jutro punce!

Mene se pa kar nekaj slabost loteva, skos mam po malem v grlu. Izcedki so semi umirili sem veliko bolj mirna, drugače sem bila tud jaz že bolj na trnih ali bo ali ne bo. Pri prvih dveh mi ni bilo nič slabo, kot da nisem noseča.
Berdy tud meni ne paše nič sladkega pa sem zelo sladkosneda drugače.
Haram in tallla jaz sem takoj za čvek pri kavi.user posted image

(odgovor članu berdy)
Neposredna povezava do sporočila: 270
19.4.2012 10:07:25   
cukica

user posted image

user posted image

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.12.

user posted image TALLA,33,OKOLICA DOMŽAL, 4 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image ,...,3.5.
user posted image JANIEBLUE,33,...,user posted image ,user posted image ,...,...,...,
user posted image ZALATM,35,...,3 user posted image ,2 user posted image ,...,1 user posted image ,...,
2.12.

user posted image
AISHA1,...,KOPER, 6 user posted image , 4 user posted image ,...,...,

3.12.

user posted image TENČICA

4.12.

5.12.

6.12.

user posted image ČEBELI,.... 
user posted image ZUMBIKA,32,VELENJE, user posted image ,user posted image ,...,1 user posted image ,8.5.

7.12.

8.12.

9.12.

10.12.
user posted image MALA BEJBA,29,TRBOVLJE,3 user posted image ,1 user posted image ,...,....,26.4.

11.12.

user posted image CUKICA,29,CERKNICA, 5 user posted image , 1user posted image ,...,...,24.4,16.5 ns:24.5.
user posted image DECEMBERKA 2012,...,...,user posted image ,user posted image ,...,...,
user posted image

12.12.
user posted image TINCA10,25,OKOLICA LJUBLJANE,2user posted image ,1user posted image ,...,...,
user posted image CARAMEL,...,...,2 user posted image ,1 user posted image ,...,...,11.5.
13.12.

14.12.
user posted image POLI_H,29,MARIBOR,3 user posted image ,1 user posted image ,...,...,

15.12.

user posted image BUUBIKA,24,OKOLICA PTUJA,1 user posted image ,0 user posted image ,...,...,8.5.
user posted image NOVA_NOSEČKA,...,...,....,....,....,
16.12.

user posted image HARAM,27,DOMŽALE,2 user posted image ,1 user posted image ,...,...,

17.12.

user posted image MIŠKAMAŠKA,23,LJUBLJANA,1 user posted image ,0 user posted image ,...,...,23.5. NS:4.6.
user posted image BERDY,24,KRANJ,1 user posted image ,0 user posted image ,...,...,10.5.,

18.12.

19.12.
user posted image GRAHEK,37,...,....,....,....,....,10.5.

20.12.

user posted image ALFI,34,DOMŽALE,4 user posted image ,2 user posted image ,...,...,17..5.
21.12.
user posted image ROZKA,....,....,1 user posted image ,0 user posted image ,...,...,...,9.5.

22.12.

24.12.

25.12.

26.12.

27.12.

28.12.

29.12.
user posted image
30.12.
user posted image
31.12.
user posted image

user posted image
SKUPAJ NAS JE ŽE user posted image XX
user posted image user posted image :

user posted image user posted image user posted image Z nami so pot začele:   user posted image user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si
                             - babybook.si
- noseča.com
                             - pregnancy.org
- bibaleze.si 
                             - bambino.si
- mojezdravje.si
                        - parrentsconnetct.com
- pregnology

-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

[/quote]

< Sporočilo je popravil cukica -- 19.4.2012 10:21:30 >

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 271
19.4.2012 10:22:16   
cukica
Tallla bo v redu?

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 272
19.4.2012 12:36:58   
buubikaa
Joj punce, jaz pa ne vem kako se naj pomirim.
Staršem še nisem povedala za nosečnost. Povedala sva le njegovi sestri, ki je doma čisto blizu naju, če bi bilo kaj narobe...

V glavnem kje je strah?
Sem brez zaposlitve, dragi ima redno službo in vse lepo urejeno. Tudi popoldan hodi delat. Otrok JE BIL načrtovan in sva oba zelo vesela.

Problem?
Ne vem kako bodo na to odreagirali moji starši. Saj vem, da je življenje moje... Ampak mene je strah. Kar prime me in jokam... user posted image
Čeprav me moj vseskozi pomirja, da bodo 1000% veseli, saj je to res nekaj najlepšega. Pa non stop omenja, da me ima rad,

Ne vem kaj mi je... user posted image

Poleg tega mi je tudi slabo tako, da umiram...

Je pa res to moja prva nosečnost in mogoče res pretiravam.user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 273
19.4.2012 12:44:24   
haram
Prva nosečnost se je pr men zgodila bl nenačrtvano. tud nisem mela službe in je še zdej nimam. no in k sem povedala doma seveda najprej ja sehj niti službe nimaš in tud stanovanja nimata. pol so pa to počas sprejel in so tud pomagal kupit stanovanje. na tamalga so tud čist nori. tud zdej nad drugo nosečnostjo spet ne bosta navdušena ampak se bosta že navadla. tko da vse se bo lepo iztekel in tvoji starši ga bojo lepo sprejel.

Jst sem pa tok napeta sploh se ne morem sprostit ker ne vem če je vse v redu, do pregleda ne bom mirna.[sm=zmeden.gif

(odgovor članu buubikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 274
19.4.2012 12:57:04   
cukica
Buubika vem kako ti je. Lani sta moj brat in njegovo dekle bila v taki situaciji. Mi smo bili vsi veseli njeni pa v šoku. Stara sta 23 in 24. Letos sta dobila hčerkico katero smo vsi zelo čakali in tudi doma pri njej so zelo navdušeni. To je le šok. Boš vidla ko bosta povedala bo mogoče šok. Važno je,da vidva držita skupaj in se veselita novega člana. Srečno in kr pogumno

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu berdy)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?