Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Raho O, moj bog, blagor vam, ki živite v svoji nevednosti! A se res nihče od vas ne zaveda, da je to samo še ena poteza vlade, da si javni in zasebni sektor skočita v lase, da bodo oni tam zgoraj imeli mir? V bistvu si javni in zasebni sektor sploh ne skačeta v lase....v lase si skačejo levi in desni.....predvsem po forumih, drugače v real življenju pa v bistvu tega nisem opazila, kljub nasprotnim mnenjem.....sama recimo nisem razdirala prijateljstev z vsemi prijateljicami, ki so zaposlene v javnem sektorju....kako si povemo, to pa je tudi vse....sicer se pa tudi o dedcih nismo vedno strinjale, hvala bogu..... Ali se gospodarstvo ne zaveda, da tukaj ni govora o delavcu, ki za tekočim trakom gara za minimalca, ampak je govora o takih in drugačnih tajkunih, managerskih prevzemih, NO in off shore računih vseh, ki tako ali drugače služijo? Kdo je državo pripeljal na rob preživetja? Vse vlade doslej, ne gospodarstvo in ne javni sektor. Najemali so se krediti, da so se lahko izvrševale takšne in drugačne investicije, denar se je talal nad in pod mizo in vse vlade doslej so si zatiskale oči, ker so od tega posamezniki imeli korist. In sedaj, ko denarja ni (npr. milijarde so šle v izgradnjo avtocestnega križa, vse firme, ki so sodelovale pa so propadle - kako, če pa je denar bil???? kje je?), je potrebno narediti "svajo" med ljudmi. Mi pa bomo dalje harali in si delili... Glavno, da raja nič ne vidi, ker se pobija med sabo. Teh 800 mio €, ki jih sedaj nameravajo prišparati na plečih ljudi (ne dotika se samo delavcev v JU, ampak tudi vseh prejemnikov socialnih transferjev - pa da ne bo pomote - kvazi mame samohranilke so izvzete iz tega, delavcev v gospodarstvu, ki garajo za tekočim trakom...) je pljunek v morje tistega, kar se je v tej državi pokradlo, raztalalo, podkupilo... Fajn bi bilo, da bi bile vse dosedanje vlade samokritične, da bi tudi JJ, ki je bil na oblasti pred BP, priznal, da so ga takrat srali tako, da je glava bolela. Ampak ne, sedaj, ko je prišel nazaj na oblast, je on svetal in vzoren primer čistosti in razlaga, da mi živimo na luni. Kje pa je on bil ta 4 leta? Na Marsu? Naj vam bo jasno, da se iz nobene vladne ekipe nihče ne bo zavzel za rajo, pomembno je, da je njim lepo. Saj, zato pa delavec za malico plača 4,50 €, poslanec pa lahko ima kosilo za 3,15 €. Zato delavec leti s knjižico na cesto, ex poslanec pa še leto dni po izteku mandata dobiva polno plačo (da si ima čas najti službo). SPREGLEJTE!!!!! Spreglejte, da so ti varčevalni ukrepi samo mazanje oči ljudstvu, nič drugega. Saj načeloma se strinjam s krivdo vseh vlad.......edini problem je le, da denarja res ni, zaradi vsega zgoraj naštetega in še česa drugega zraven.....vendar zgolj iskanje krivde in kazanje s prstom na krivce, denarja ne bo prineslo...... Ah, pa še nekaj: tisti/-a, ki je pisala o koriščenju EU sredstev iz projektov... Ne pisati takih nebuloz, če ste o njih doslej brali samo v nekih noticah na zadnjih straneh cajtngov ali ste slišali od sosede, ker je ona nekaj slišala na tržnici... Ko pa boste prvi projekt, ki se financira iz sredstev EU napisali, ga speljali do konca in počrpali sredstva, potem pa dajte... Ali pa vsaj en Operativni program preberite... Potem vam bo jasno, zakaj kolesarske hišice in steze in kaj jaz vem kaj. In ko boste vedeli, koliko administrativnih stroškov se lahko uveljavlja na projektu, boste vedeli, zakaj ravnatelj ni smel plačati kurjave in jo v celoti uveljavljati v projektu... Jaz se pisala.....v kontekstu, da se recimo EU sredstva za gradnjo kolesarskih hišic (ki so recimo v kriznih časih bistveno manj pomembne kot izobrazba otrok) ne morejo koristiti za izplačilo plač MNZja ali kurjave za gretje otrok v šolah..... Nisem pa pisala o zahtevnosti izpeljave črpanja sredstev iz EU in zahtevnosti pripravljanja projektov...... No mi smo pridobili 6 evropskih TEMPUS projektov in 2 7OFPja, ki so bili večinoma naravnani tako, da je šlo skoraj 50% nazaj v EU prek mobilnosti, trainerjev... Na strani prejemnika je šlo v večji meri za nek socialni korektiv k plačam, v resnici učinka nobenega... O zadnjem evropskem projektu pa raje ne bi, ker bi se človek zjokal, za kaj daje Evropa denar in kdo ima od tega koristi (za bruhat ). Če se prijavljaš na tovrstne projekte kot sta TEMPUS in 7OFP, veš, da gre za prenos dobrih praks ter diseminacijo in da so namenjeni mobilnosti in train the trainer. Ti projekti ne bodo prinesli k plačam zaposlenih NIČ. Prinesejo pa k ugledu inštitucije, ki se je prijavljala in jih izpeljala. Ti so bolj zaradi raitinga. 7OFP pa je namenjen raziskavam, če se ne motim (teh ne spremljam, ker niso v moji domeni).
< Sporočilo je popravil Raho -- 18.4.2012 19:22:20 >
|