liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 IZVIRNO SPOROČILO: liliana Saj vem mateyka, da razumeš, kaj sem v bistvu mislila povedati....... Ta debata gre v čedalje boljšo smer... Ok...do zdej smo ugotovile, da pač neka pravila so, sam jih ne smemo vsa upoštevat preveč togo. In da obstaja več vrst pravil-tista, ki jih moramo upoštevat dosledno in tista, pri katerih pač lahko mal pogledamo čez prste... Bom kr tebe vprašala Mateyka (al pa liliana...al pa kera druga no ), ker verjamem, da mi boš to ti znala najbolj razložit: katera pravila so ta tazadnja? In predvsem zakaj? Ok, vožnja v nakupovalnem vozičku...Kaj še? Kam po tvoje spada plezanje po dinozavrih kljub napisu? Ali pa fotografiranje v trgovini? Ali pa hoja po travi mimo napisa Prepovedano hodit po travi? Ali pa to, da greš čez rdeč semafor (predvidevajmo, da vidiš daleč okrog, da je to v tistem trenutku varno)? A je razlika tut med tem, da to počnemo sami in med tem, če so zraven otroci? Sej vem, da se mogoče ta vprašanja zdijo bedasta, sam men je ful fajn imet stvari organizirane in razdelane v svoji glavi...in teh pač nimam čist... Sigurno je že vsakdo prekršil kako pravilo in vsega pač ne moremo imeti razdelanega v glavah......jaz sem recimo večkrat prekršila pravilo, da sem dojenčka v avtu vzela iz jajčke in ga za nekaj minut na rokah pomirila ( kritike, ki sem jo bila deležna na RR rajši ne omenjam)....šla sem že, tudi z otrokom, čez cesto 50 m vstran od prehoda za pešce, ker se mi pač ni dalo pešačiti tako daleč, ko ni bilo nobenega avta..... Ne vem, pri stvareh, ki pa ne zadevajo zgolj mene in mojega otroka, pa pazim....ne fotografiram v muzejih, kjer to ni dovoljeno.....izklopim telefon na pogrebu, v gledališču, v kinu.....se vedno sezujem v stanovanjih, kjer to zahtevajo, čeprav se pri nas doma isti obiski nikoli ne sezuvajo, ker mi pač nimamo take prakse (razen otrok, ki pa itak vedno skačejo po kavčih ), se na pošti postavim v vrsto in se ne prerivam z raznoraznimi razlogi in izgovori naprej, v samopostrežni restavraciji vedno odnesem pladenj na svoje mesto, čeprav imam otroka s sabo.....ne dovolim hčerki, da v tuji hiši skače po kavčih tako kot doma oz. da se tam obnaša kot da je doma (recimo, odpira hladilnik, omare)......pač otroka ne pojmujem kot centra sveta, da bi mu vse bilo povsod dovoljeno, sebe pa ne gledam na pidestalu kot svetniške matere, ki si lahko v javnosti vse dovolim zato, ker sem mati in ker imam otroka.....voziček je pač last trgovine in če lastnik vozička zahteva, da dete tam ne smem voziti, ga pač ne bom vozila.....tako kot, če je napis, da ne sme otrok na razstavi skakati po eksponatih mi je čisto logično, da če ga že privajam na kulturo, da imam sama toliko kulture, da mu uničevanja eksponatov ne dovolim.......
< Sporočilo je popravil liliana -- 27.3.2012 23:28:02 >
|