|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
26.3.2012 10:31:12   
kimica86
Dobro jutro..

Naša smrkolinka ima še vedno vneto učko user posted image Sicer je že manj vneto, ampak vseeno s emi tako smili, ko s ezjutraj zbudi in jo vidim vso v "zaspančkih" user posted image Pa precej kiha zaradi tega.. Zgleda je res vse povezano: nos- oko..
Ta moja žabica je začela malo štrajkat pri spanju, ampak ok, važno, da mi spi ponoči.. Sedaj čez dan mogoče odspi 4 urce, ampak tudi to je bolje kot nič.. hehehe user posted image

Eno vprašanje: 1x v maju sva mislila z dragim naši pupiki narediti en dokument.. Pa sva nekako razmišljala, da je bolje, da ji narediva potni list, ker z njim lahko greš povsod.. Nekoč vem, da se je dalo otroka vpisat v PL od staršev.. A je to še vedno možno ali mora imeti prav svojega??? Malo me matra to kako se bo tamala slikala za potni lsit, ker sedaj imajo bolj strog postopek glede slik.. Jaz sem šla delat PL 5 let nazaj in sva s fotografinjo imeli tašne težave pri slikanju, ker sem morala bit smrtno resna, a meni hodilo a smeh.. hehehe user posted image user posted image Dopovej to 4 mesečnemu otroku kako se mora obnašat user posted image user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
26.3.2012 11:14:49   
Matkurja
Kimica, razmisli, če boš potni list za dojenčka nujno potrebovala (če boste res potovali kam, kamor osebna izkaznica ne velja). Ker PL traja za tako male otroke samo 3 leta in je dražji, osebna izkaznica pa velja 5 let in je cenejša. Pa mislim, da otrok dobi svoj PL.

Aha, zdaj berem tukaj, da se da oboje za 3 ali 5 let, s tem da dražje plačaš, če hočeš, da dlje velja.
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1213&sid=141
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1213&sid=318

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
26.3.2012 11:52:20   
kimica86
Ma, ne vem.. Raje bi imela zanjo PL, ker jaz imam tudi par sorodnikov v Bosni in tam se lahko gre le s PL.. In baje se z OI lahko gre samo do 400 ali 500km daleč od doma (nisem sigurna točno koliko- vsaj prej je bilo tako)..
Pa sem mislila, da se morda še da vpisat otroka v moj PL, da ni potrebno za tako majhnega otroka delat PL..

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 26.3.2012 11:53:28 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
26.3.2012 12:29:26   
trnuljčica
Kimica mi hodimo v Črno goro in za tja ne rabiš potni list. Le osebno. Je pa res da smo mi , tranzit, za čez Bosno. Joj se smešno slišiuser posted image

Drugače pa sva midva malega (starejšega) dala slikat za potni list.Ker sva vedela, da bomo potovali, še preden bo star 3 leta. Naredila je ene 3 slike, na uradu pa so izbrali tisto ki se jim zdi najbolj primerna. Menda pri dojenčkih manj komplicirajo. Sicer pa ima že fotograf take sheme kako mora biti glava, ... Aja slikan je bil pri 1,5 mes. Ker smo pri 2,5 šli na dopust.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
26.3.2012 12:39:28   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Kimica mi hodimo v Črno goro in za tja ne rabiš potni list. Le osebno. Je pa res da smo mi , tranzit, za čez Bosno. Joj se smešno slišiuser posted image

Drugače pa sva midva malega (starejšega) dala slikat za potni list.Ker sva vedela, da bomo potovali, še preden bo star 3 leta. Naredila je ene 3 slike, na uradu pa so izbrali tisto ki se jim zdi najbolj primerna. Menda pri dojenčkih manj komplicirajo. Sicer pa ima že fotograf take sheme kako mora biti glava, ... Aja slikan je bil pri 1,5 mes. Ker smo pri 2,5 šli na dopust.

Črna Gora je druga zgodba.. Za Bosno je drugače user posted image Tako je vsaj do sedaj bilo..
Aha.. Torej ne komplicirajo toliko- to je pomembno user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
26.3.2012 12:41:40   
trnuljčica
Aja midva sva se odločila za tistega s triletno veljavnostjo. Že zaradi slike. Smo mu naredili novega lani.

Neposredna povezava do sporočila: 1406
26.3.2012 12:44:43   
trnuljčica
No čisto mimo tistih shem ne sme biti. Če ne ti izdelovalec zavrne izdelavo. Vem pa, da naš ni gledal tja kot bi moral, pa niso zavrnili izdelave. Čeprav je tista na uradu nekaj komplicirala...

Bomo pa tudi mi verjetno čez 1 mes mali dali delati PL.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 26.3.2012 12:46:48 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
26.3.2012 12:51:59   
kimica86
Sej, sva razmišljala tudi midva, da narediva samo za 3 leta zaradi slike user posted image
Koliko pa znese sploh izdaja PL za 3 leta??

Neposredna povezava do sporočila: 1408
26.3.2012 12:53:58   
lily32
Z veljavno osebno izkaznico lahko potujemo v vse države Evropske unije in Albanijo; na podlagi dvostranskih sporazumov tudi v Švico, Bosno in Hercegovino, Makedonijo, Črno goro, Hrvaško in Srbijo.

Glede nasmejanih fotogarafij pa pri otrocih niso tako strogi. To vem zato, ker se je naša fotografinja zelo trudila, da bi našo punco spravila v smeh, ker so ji bolj všeč nasmejani otroci in take fotke dovolijo, a ji ni uspelo, gleda nekoliko začudeno s široko odprtimi očmi in strogo resno. user posted image

Aja, še cena osebna 13 EUR, potni list 33.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 26.3.2012 12:57:50 >

Neposredna povezava do sporočila: 1409
26.3.2012 12:56:10   
Auri
Zivjo.
Jaz vas berem ze od kar ste pisale o vasih porodnih zgodbah. Jaz imam tudi januarcka doma in sem velilo nasvetov prebrala pri vas in seveda lahko tudi mal primerjala razvoj med mojim fantom in vasimi dojencki.
Kimica, foto za dojencka mora biti taka:
http://www.mnz.gov.si/fileadmin/mnz.gov.si/pageuploads/SOJ/word/PRIMERNA_FOTOGRAFIJA.pdf
UrSah mi dve pa sva bili cimri v porodnisnici, brez tebe, verjrtno sedaj ne bi dojila. Svetovala si mi naj crpam, tut ce nisem imela mleka. Malo so mi potem se v lj svetovale in patronazna. Na koncu je steklo. Ceprav nimam nekaj viska mleka. Dojim iz obeh dojk.
Lep dan vsem :)

Neposredna povezava do sporočila: 1410
26.3.2012 13:02:49   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Aha, zdaj berem tukaj, da se da oboje za 3 ali 5 let, s tem da dražje plačaš, če hočeš, da dlje velja.

Ne drži, si površno prebrala. Za otroka do 3 leta oboje velja 3 leta.

user posted image auri, dobrodošla!

< Sporočilo je popravil lily32 -- 26.3.2012 13:06:07 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
26.3.2012 13:09:10   
beti 1
Kimica: držim pesti, da se učka čimprej pozdravi. user posted image

Glede osebne oziroma PL, najbolje da vprašaš na upravno enoto, kako je z Bosno.
Mi2 sicer nimava nobenih sorodnikov v državah, za katere bi potrebovala PL. Sem pa obema delala najprej osebno, potrebe po PL pa do sedaj ni bilo. Rabiš pa osebni dokument user posted image  marsikje. Npr. ko greš v toplice, na banki, pri raznih zavarovanjih,... Meni je veliko bolj enostavno imet osebno, ker imam pač par kartic več v denarnici, pa vedno jih imam s sabo. PL ponavadi ne nosimo vedno s sabo naokoli. Glede slikanja pa tudi pri naših ni bil nikoli problem, starejšega sem slikala pri 3.5 mesecih, mlajšega pri 2. Je fino it do fotografa, da ti ne zavrnejo slike, čeprav jo načeloma lahko narediš tudi sam.
Osebna je v zadnjih letih postala dokument, s katerim greš lahko praktično kamorkoli. Po EU imaš itak prost prehod, jo rabiš samo za identifikacijo. Je pa zadosti tudi za potovanje v Švico, ki ima sicer še kar striktno zaprte meje. Omejitve po kilometrih ali dnevih potovanja ni več, vsaj ne v EU.

A vam gre ta bedasta menjava ure kaj narobe? Naš mlajši je zjutraj taval po stanovanju kot zadet, mu sploh ni bilo jasno, kaj MM hoče ob tako zgodnji uri od njega.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
26.3.2012 13:10:17   
kimica86
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1213&sid=319

Sem nekako našla tukaj gor.. No ja, sej, če se lahko potuje skoraj povsod z osebno, ji bom raje naredila kar osebno, ker je cenovno bolj ugodna.. Nima smila metat stran denar user posted image
Nikjer pa nisem zasledila, da se lahko z osebno gre na Sicilijo, Sardinijo pa Korziko user posted image
Zgleda, da je potrebno za te 3 države imet PL.. No ja, sej na Sicilijo najbrž ne bomo šli tako hitro.. hehehehe user posted image
Naj žabica prej malo zraste user posted image

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 26.3.2012 13:14:30 >

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
26.3.2012 13:17:16   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86
Nikjer pa nisem zasledila, da se lahko z osebno gre na Sicilijo, Sardinijo pa Korziko user posted image

Pa saj Sicilija in Sardinija spadata pot Italijo, Korzika pa pod Francijo. user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
26.3.2012 13:26:17   
kimica86
beti1, hvala za informacijo user posted image
No, lepo, sedaj vsaj vem, da mi PL trenutno ni potrebno delat, saj ne bomo šli nikamor izven Evrope vsaj par let user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Pa saj Sicilija in Sardinija spadata pot Italijo, Korzika pa pod Francijo. user posted image

lily32: to so države same zase.. Spadajo sicer Sicilija in Sardinija pod italijanski del, Korzika pa pod francoski.. A ni to tako kot Črna Gora, ki se je odcepila od Srbije??? Ali je pa moje poznavanje geografije res tako ubogo user posted image user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
26.3.2012 13:32:08   
beti 1
Kimica: Korzika se sicer res že stoletja bori za samostojnost a je še vedno del Francije, ima le nekoliko večja pooblastila kot ostale regije. Smo bli zadnji 2 leti tam na poletnem dopustu.
Sardinija je del Italije (bila že pred 9 leti z OI), vsaj jaz nimam v glavi, da so se kdaj hoteli odcepit. Prav tako ne za Sicilijo, ki jo tisti, ki so že bli doli zelo priporočajo, saj je menda ena najvarnejših turističnih destinacij.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
26.3.2012 13:32:29   
lily32

lily32: to so države same zase.. Spadajo sicer Sicilija in Sardinija pod italijanski del, Korzika pa pod francoski.. A ni to tako kot Črna Gora, ki se je odcepila od Srbije??? Ali je pa moje poznavanje geografije res tako ubogo user posted image user posted image

Niso samostojne države:

http://sl.wikipedia.org/wiki/Italija

http://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_regij_Francije

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
26.3.2012 13:38:46   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Ne drži, si površno prebrala. Za otroka do 3 leta oboje velja 3 leta.

user posted image auri, dobrodošla!

spregledala preglednico spodaj. Se opravičujem za podajanje napačnih podatkov.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
26.3.2012 13:40:55   
kimica86
OMG user posted image user posted image Najbolje, da grem nazaj v šolo, res user posted image user posted image user posted image
Ne vem zakaj sem imela v glavi, da so to vse odcepljene države user posted image user posted image

Pa 2 leti nazaj sem bila na Siciliji.. Hahahaha user posted image user posted image

Za Sicilijo vem.. PREKRASNA JE user posted image user posted image user posted image Zato hočem it še kašenkrat dol, ker je naravnost čudovito.. Plaža z mivko- tako kot meni paše user posted image user posted image Žal s epa nisem mogla kopat, ker smo bili od 16.5. do 19.5. tam in je morje bilo še fejst mrzlo (17 stopinj).. Tako, da sem lahko samo občudovala lepote mest: Agrigento, Taormina, Catania, Etna, Messina.. Čudovito, res user posted image user posted image
Mater, me je neka nostalgija ulovila.. hahahaha user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
26.3.2012 13:48:13   
Auri
Sicilija in Sardinija spadajo pod Italijo, Korzika pa pod Francijo. Osebna bo dovolj. Mi verjetno gremo za 1.maj na Sardinijo. Danes ga greva slikat nasega skrata, da potem naredimo osebno. Sicer mi ni se vedno jasno kako ga bodo slikali :)

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
26.3.2012 13:54:26   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Auri

Sicer mi ni se vedno jasno kako ga bodo slikali :)

Ti ga držiš v naročju, a se moraš postaviti tako, da ni videti delov tvojega telesa. Ti vse oni pomagajo. Čeprav nimam izkušenj s tako malim user posted image , ker smo mi obe slikali, ko sta bili stari približno 4 mesece. Ma saj če drži sam dobro glavo pokonci, verjetno ne bo nobenih problemov.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
26.3.2012 14:00:40   
kimica86
No ja, sej potem bo pri nas bolje kar se tiče slik, ker maja mesca bo imela že nekje 4 mesce user posted image user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
26.3.2012 15:45:30   
trnuljčica

občudovala lepote mest: Agrigento, Taormina, Catania, Etna, Messina.. Čudovito, res user posted image user posted image

Ja lepo je tam.user posted image

Mi smo se vseeno odločili takrat za PL, ker smo planirali potovanje na drugo celino. Tudi tokrat bomo ostali pri PL.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
26.3.2012 20:26:12   
ursah
Auri, pozdrav user posted image . Oprosti, ampak katera cimra si pa bila - res se opravičujem, ampak se jih je nekaj zamenjalo, zato ne vem točno. Oz. kako si me spoznala tu gor? A si ti tista, ki so ji otročka odpeljali v Lj zaradi dihalne stiske (če se prav spomnim, imaš fantka...)? Kako si in kako je bilo potem z otročkom (če mislim pravo)?

Skratka, me veseli, da ti je moj nasvet pomagal user posted image user posted image user posted image . Jaz si čedalje več črpam, ker se nama je zaradi dodajanja dojenje kljub dobremu začetku ful poslabšalo in ne vem, kako dolgo se bova še trudili. Imam pa namen si črpat, dokler bo vsaj za en obrok dnevno.

Neposredna povezava do sporočila: 1424
26.3.2012 20:32:47   
kimica86

IZVIRNO SPOROČILO: ursah

Jaz si čedalje več črpam, ker se nama je zaradi dodajanja dojenje kljub dobremu začetku ful poslabšalo in ne vem, kako dolgo se bova še trudili. Imam pa namen si črpat, dokler bo vsaj za en obrok dnevno.

Ti kar vztrajaj s črpanjem.. Vsaj ena, ki se trudi.. Jaz imam vsaj za 2 obroka dnevno mleka.. Nekaj tamala spije, nekaj ga probam še sčrpat user posted image In se bom trudila dokler bom imela vsaj malo mleka..

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......