|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
20.3.2012 17:48:29   
kimica86
Ja.. Naša P pravi, da minimum 700g na mesec user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
20.3.2012 19:03:02   
miami10
hej...eno vprašanje...vem da je normalno do otroci ne kakajo tudi do 9dni...pri nas je danes 5dan, ampak je mala vidno ne razpoložena in jokava, tako kot že lep čas ni bilo (odakra smo se rešili krčev) in mislim da jo to kar precej matra...saj se zbuja ob vsakem prdenju...
Kaj priporočajo če otrok 9dni ne kaka? To da bi ji dala sladek kamilični čaj ne pride v poštev, ker noče pit čaja...

hvala za nesvet in lp user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1277
20.3.2012 19:52:25   
kimica86
Lahko ji sama narediš svečko iz masla- če se ne motim (narediš svaljek) in ji ga daš v ritko.. Drugače pa ti P lahko predpiše ene svečke zanjo.. Ma ne želi piti navadnega (nesladkanega) čaja al kako?? Ker lahko, da bo sladkega želela pit.. You never know user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
20.3.2012 21:28:36   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

hej...eno vprašanje...vem da je normalno do otroci ne kakajo tudi do 9dni...pri nas je danes 5dan, ampak je mala vidno ne razpoložena in jokava, tako kot že lep čas ni bilo (odakra smo se rešili krčev) in mislim da jo to kar precej matra...saj se zbuja ob vsakem prdenju...
Kaj priporočajo če otrok 9dni ne kaka? To da bi ji dala sladek kamilični čaj ne pride v poštev, ker noče pit čaja...

Jaz sem slišala da navaden termometer namastiš in po ritki "pobrbaš".

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
20.3.2012 21:29:01   
urshek
miami10, to je tudi naša Eva naredila par dni nazaj. In tut 5 dan se je pri vsakem prdenju zbujala in jokala. Pediater mi je dal laktozo v prahu (ki ji ni pomagala), nalivala sem jo s komarčkovim čajem (ker bi jim naj dal takrat več tekočine) pa ni pomagalo. No, pa sem ji dala termometer v ritko in s tem sprožila kakanje (in je pomagalo :D:D). Je potem tako lepo in mirno zaspala. No, potem je začela pa sama kakati normalno (tretji dan po tistem se je pokakala sama od sebe).

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
20.3.2012 21:50:18   
Matkurja
Naš pa kaka vsak dan, ampak prdenje ga pa vseeno zbudi,

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
20.3.2012 22:42:20   
trnuljčica
Miami pri prvem nismo imeli nikoli takšnih težav.
Verjetno bi prvo probala z masažo trebuščka in termometrom, da sproži refleks odvajanja. Več tekočin- če bi bila na AM. Če ne pa bi dala odvajalo. Lactecon (laktuloza) recimo se lahko da že dojenčkom od 1 meseca...Tudi v user posted image se lahko uporablja. Al bi pa pediatrinjo poklicala in vprašala.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
21.3.2012 6:32:32   
kokosh
matkurja - ne bos verjela, jaz sem se tudi zaj* s sparovimi plenicami. Za probo sem zaradi dobrih referenc vzela #2, ker mi je zmanjkalo DM #2. Res so precej manjse in ni sans, da jih porabimo. Je MM pri prvem previjanju znorel in jih bova oddala naprej. So pa tanke, brez satja za kakce in cutijo se kroglice suhega zeleja. Meni niso vsec.

Neposredna povezava do sporočila: 1283
21.3.2012 8:31:51   
lily32
mami10, tako kot so ti že svetovale: ko se user posted image napenja za kakat, ji dvigneš nogice, okoli ritke namažeš s kremico in ji s termometrom pomagaš, da se pokaka.

user posted image Maslene svečke, ki jih je omenila kimica, bolj pomagajo pri trdem kakcu; zelo uporabno, ko začneš uvajat GH in so podobne težave pogoste.

Če hočeš pospešit prebavo, pa preverjeno pomaga 100% jabolčni sok. Napij se soka in najprej bo pospešilo tvojo prebavo, potem pa še prebavo male, če se doji. user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
21.3.2012 8:33:02   
ursah
Pomladni pozdravček vsem user posted image .

Se javljam po dolgem času, ampak samo na kratko. Glede redkega kakanja: mi imamo tudi eno tako punčko, ki zeeeelooo redko kaka. Dokler je bila samo dojena, ni kakala tudi po 10 dni, pa še potem samo z glicerinsko svečko. Odkar po navodilu P tudi malo dodajamo, kaka na cca 5 dni, včasih sama, včasih "na svečko". Probala sem z zelo sladkimi kamilicami, s toplomerom, masažo nog na nači, ki naj bi kao spodbujal kakanje (pokazala prijateljica, ki se na te stvari spozna) - nič. Tako da učinkuje samo svečka, če se sama ne pokaka nekaj dni. P pravi, da ni nič narobe, in da naj ji pomagam s svečko, dokler se ne uredi. Tudi v lekarni so rekli, da svečke niso škodljive, tako da ni nič narobe, če jo uporabim večkrat. Nihče pa ne ve, zakaj tako malo kaka...no, P je bil mnenja, da ko je bila samo dojena je bilo to zato, ker je vse porabila oz. je dobila premalo (zato smo začeli dodajati, ker je premalo pridobivala na teži). Sedaj, ko dodam cca 2 obroka v 24 urah, je kot rečeno bolje, ampak še vedno pa redno ne kaka po par dni. Prvi teden po rojstvu je pa kakala vsak dan, tudi po večkrat. Tako da ne vem, če se ne bo z GH uredilo, bom zahtevala kakšne preiskave dodatne. Zaenkrat se pa dobro počuti in napreduje, tako da ne kompliciram.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
21.3.2012 8:59:39   
beti 1
Miami10: moj 2 je od nekje 3 mesecev in pol kakal samo vsaka 2 tedna. Vmes pa veliko prdkal. Sem poskušala z vsemi mogočimi stvarmi (termometer, sladek čaj,...) pa ni nič pomagalo. Je pa res, da njega to ni čisto nič motilo, pa tudi ko se je pokakal se je čisto povprečno, ni bla ne vem kakšna količina. Do te starosti je postopno vedno manj kakal, takih skokov kot pri vaši ni bilo.
Glede na opisano bi tudi jaz prej rekla, da jo odzadaj tišči, pa ne more ven spravit. Mogoče bo termometer z obilo hladilnega mazila, ali pa maslena svečka pomagala. Lahko jo pa med napenjanjem dvigneš v polsedeč položaj, tako da ji trup objameš s podlahtema z obeh strani in z dlanmi podpiraš glavo. Da ji bo še gravitacija malo pomagala.user posted image   Naša sicer nima nekih težav s kakanjem, a je vseeno veliko bolj zadovoljna, če je v bolj dvignjenem položaju, kot v leže.

Midve imava pa danes UZ kolkov. Pa na referendum bova šli, ker je UE zraven ZD.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
21.3.2012 9:22:23   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

Priporočam un zvarek, ki sem ga jaz naredila .... lahko pošleš sms pa ti ga napišem...naša je šla pol po pou ure na velko kakat ;)

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
21.3.2012 9:23:52   
Janchek81
Helow

mi smo meli včerej UZ kolkov in je vse ok ... pokazala sem ji Mašino nebo, če so to glivice in niso bile tako da smo z Daktarinom prenehali.
Veliki smo že 58cm in imamo 5130g user posted image
24.4. pa imamo prvo cepljenje in pregled user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
21.3.2012 9:24:06   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: ursah
Sedaj, ko dodam cca 2 obroka v 24 urah, je kot rečeno bolje, ampak še vedno pa redno ne kaka po par dni. .

Če ji že dodajaš, pa ji dodajaj AM proti zaprtju, ki ime večjo vsebnost laktoze. Mogoče bo pomagalo.
Zakaj pa ji ne daš malo lactekona vsakih nekaj dni? Zmehča blato, ker veže nase vodo.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
21.3.2012 9:51:22   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

IZVIRNO SPOROČILO: ursah
Sedaj, ko dodam cca 2 obroka v 24 urah, je kot rečeno bolje, ampak še vedno pa redno ne kaka po par dni. .

Če ji že dodajaš, pa ji dodajaj AM proti zaprtju, ki ime večjo vsebnost laktoze. Mogoče bo pomagalo.
Zakaj pa ji ne daš malo lactekona vsakih nekaj dni? Zmehča blato, ker veže nase vodo.

Aptamil Comfort je za boljšo prebavo ... mi ga doziramo in je zdej ( 3x trkam ) super ... gre vsak dan, s tem, da jaz ne dojim ...

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
21.3.2012 11:52:13   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

matkurja - ne bos verjela, jaz sem se tudi zaj* s sparovimi plenicami. Za probo sem zaradi dobrih referenc vzela #2, ker mi je zmanjkalo DM #2. Res so precej manjse in ni sans, da jih porabimo. Je MM pri prvem previjanju znorel in jih bova oddala naprej. So pa tanke, brez satja za kakce in cutijo se kroglice suhega zeleja. Meni niso vsec.

Če bi kera probala šparove plenice, talajo vzorčke trojk od danes naprej. nam so dali 3x po dve.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
22.3.2012 1:16:22   
ana.nunez25
trnjulcica sm ze misnla da me ne boste pogresale....hihihi
mi2 ze en teden uzivava na toplem z ocijem, babico in vso ostalo familijo

na avijonu je bil presenetljivo priden...prve 4 ure je spal, jedu in opazoval, potem je pa zaspal v narocju in sm ga mogla po skor dveh urah v narocju mogla dat v lupinico

no zdj pa morm it...
LP iz dominikanske republike

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
22.3.2012 7:19:41   
trnuljčica
Ana nunez kolk sem vesela, da si se oglasila... Sem si tako mislila, da že uživaš... Ti zavidam okolje, temperaturo, ... edino upam, da vaju entuziastična familija ni čisto zasula... No, verjetno je to pri tebi skoraj nemogoče- ko so tako dolgo čakali... Uživaj še naprej.user posted image
Jaz tudi intenzivno razmišljam, če ne bi kmalu, čez ca 2 mes, skliznila v toplejše kraje za dlje časa. Pa ne vem, če ja al ne... Sploh ne zaradi male- ona bo ok, kljerkoli bo. Zaradi starejšega... Ker bi bila sama z njima. No ja pri strahopetnih nisem bila nikoli... Bom videla...

,

Plenice Spar so kot sem napisala, takšne kot Muller, le tanjše, in 2 je veliko premala. Muller vsaj pri nas ima ogromno otrok. Mene je motila debelina. Sem jih imela pri starejšem skoraj do konca (ko sem odkrila Hugies). In oboji (Muller, Spar) kot sem napisala imajo pomankljivost, da nimajo tiste mrežice, da filtrirajo kakec. Naša sedaj ne kaka več toliko. Sicer bi zagotovo šla na Hugies. Le cena...

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
22.3.2012 8:22:19   
beti 1
Ananunez: super, da si se oglasila s toplih krajev. user posted image  za uspešno potovanje. Upam, da se boš še kaj spomnila na nas in nam poročala kako vam gre. Uživajte vsi skupaj!!!

Trnuljčica: če ni preveč osebno, katere tople kraje maš v mislih? user posted image

Naša user posted image  se je očitno za nekaj dni naspala, ker se sedaj zopet doji 2x na noč. Je pa začela bolj zgodaj vstajat, že pred sedmo, sta bratca vsa navdušena, ker jo lahko malo pocrkljata in ji ponagajata preden gresta od doma.
Jaz pa razmišljam, da bi se priključila vadbi z vozički za mamice v Tivoliju, sem ravno včeraj videla, da začnejo 3.4.

Neposredna povezava do sporočila: 1294
22.3.2012 9:28:25   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

katere tople kraje maš v mislih? user posted image

Zakaj? A bi mi pomagala malega bremzatuser posted image - saj si ga videla, kar mu v glavo stopi, mora biti, pa tudi če slon odleti v Amerikouser posted image . Saj razmišljam, če res koga povabim zraven (taščo?), pa nisem ziher, ponavadi drugi veliko bolj komplicirajo in ni nič boljše al prej narejeno... Na koncu samo še za enega več kuham...
Sicer pa nobena eksotika kot ananunez... V Črno goro. Tam je maja 25 do 27 st. Septembra pa je voda 25. Umirjen ritem, saj veš, vse bo, kot oni pravijo...Pa tam vse poznam. S sosedovim malčkom sta vrstnika in se še po telefonu pogrešata. Vsi se poznajo. Sedeš pred blok in se meniš, otroci se igrajo... Stalno si zunaj al po kavicahuser posted image ...Sem živela tam 3 leta... Že stoletje nazaj... Samo ko tam živiš je drugače. Ti gre tisto vse počasi na živce. Ko pa greš na dopust pa je super.

Pag mi je bližje(od tašče), a ni nobene sence, hladneje je, nobenega ne poznaš, rabiš avto da greš v mesto, na igrišče...Malemu bi se zmešalo od dolgčasa tam maja.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 22.3.2012 9:46:21 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
22.3.2012 10:37:36   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Naš se je zredil v drugem mesecu 650g in je rekla, da se lepo redi.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
22.3.2012 10:41:21   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

trnjulcica sm ze misnla da me ne boste pogresale....hihihi
mi2 ze en teden uzivava na toplem z ocijem, babico in vso ostalo familijo

na avijonu je bil presenetljivo priden...prve 4 ure je spal, jedu in opazoval, potem je pa zaspal v narocju in sm ga mogla po skor dveh urah v narocju mogla dat v lupinico

no zdj pa morm it...
LP iz dominikanske republike

o super. Sem ti malo fovš. Pa lepo, da je bil mali priden. Verjamem, da uživate, še posebej pa očka in ostala familija.

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
22.3.2012 10:46:44   
kimica86
Dobro jutroooo user posted image

Oooo, mi pa gremo letos na Pag (ampak julija) in komaj čakam user posted image Prvič kot družina.. No ja, če bo vse v redu s tamalo.. Pri dojenčkih se nikoli ne ve (trkam na les, da bo vse kot mora bit) user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Naša P bi nas pa napizdla, da bi šla gor samo 650g, ker se striktno drži teh "doktorskih" navodil user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
22.3.2012 10:49:41   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Naša se je zredila v enem mesecu za kilo in 200g pa je rekla pediatrinja da suuuuper, da je ful pridna in da lepo napreduje ;)

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
22.3.2012 11:01:51   
trnuljčica
Janchek pol bi te pa p od Kimice grdo gledalauser posted image , ko se drži dohtrskih navodil.
Moja se je tudi zredila prvi mesec za 1200g(samo dojena), kar je res preveč, ampak naša p je res ok (kot tvoja) in samo komentirala, da je res dobilauser posted image (ni mislila kritizirat, ni pa vedela kako naj reče, da je velik). user posted image No saj pol je bila drugi mesec po jusu (750g).
Kaj pa bomo saj mu ne moreš vzet oz ne dat za jest... Pa če je samo dojen al pa na AM. Mene moti če p delajo razlike dojen al nedojen.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Generacija Beta je prispela
Leto 2025 označuje začetek nove generacije. Preprosto povedano, generacija Beta zajema tiste, ki se bodo rodili med leto...
Čestitke in verzi ob rojstvu
Kaj napisati v voščilnico staršem, ki so preliti z ljubeznijo do novorojenčka? Da bo pisanje lažje, smo zbrali najlepše ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......