|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
15.3.2012 10:23:31   
noelina
hinavkica,predavanje za sladkorno traja okoli dve uri,potem pa si vsakih 14 dni naročena pri zdravniku. Če so rezultati v mejah normale,te naroči na daljše časovno obdobje.
Tiste,ki jemljete Elevit,kako dolgo jih boste jemale? Zanima me tudi,če katera kadi v nosečnosti in če so prenehale,ko so zanosile?
Jutri imam pregled in UZ,ker ima user posted image eno ledvičko malo večjo. Ima pa moj mali nečak,ki je dopolnil 5 mesecev isto težavo in se baje to z operacijo težko odpravi in zaenkrat puščajo stvar,kot je. Je pa možno,da se mojemu malemu do poroda to normalizira. Ampak,če je samo to,pol ni panike. Me je bilo strah,da ne bi tudi on,kot je hčerka se rodila s srčno napako.
Voziček smo kupili nov Baby boom xcrosser in ponuja možnost nastavitve naprej ali pa nazaj.
Črpalko za prsi bom nabavila,ko bom vedela,kako je na stvari. V prvo sem jo uporabila samo dvakrat,pol pa tako ali tako izgubila mleko.
Upam,da še dajejo hrano na recept,sem nekaj slišala,da je to od občine odvisno. V mojem primeru,ker nisem iz centra Mb,ampak iz okolice,da je vprašljivo. Moram patronažno vprašat,ji že postajam zanimiva user posted image in sva že zmenjene,da jo sredi meseca maja pokličem. Tudi pediatra že imamo,smo že v evidenci. Drugače pa sem tako občutljiva,da me že kakšna žalostna reklama na tv spravi v jok...user posted image

(odgovor članu hinavkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
15.3.2012 11:01:13   
Babybee81
IZVIRNO SPOROČILO: Malinova

Hej, hej!

En topel pozdrav najprej! user posted image

,
Me pa marca čaka tudi cukr test. Nisem vedela, da so sedaj (po dveh letih) tako poostrili, da je treba spit 75 ml tiste sladke limonade brez limone user posted image , pa čakanja 2 uri in trikrat pikanje. No, bomo preživeli - itak!

Lepo bodite v svojih gnezdecih!

ojla, kam pa greš na cuker test? Jaz sem šla 12.3 v KC LJ in mi je celo limono stisnila v tisto sladkobo da sem lažje spila...

(odgovor članu Malinova)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
15.3.2012 11:40:35   
pika001
Elevit - Jaz jih bom jemala do konca nosečnosti, sem zadovoljna. Tudi jaz nisem bila to zimo nič bolana (drugače sem po 2-3x in to konkretno), pa železo mi je v prvi nosečnosti fuulll primanjkovalo, sedaj pa sem zaenkrat še OK. Zraven pa jem tudi Omega 3, ker ribe bolj slabo jemo...
Kajenje - Bila sem straaastnaaa kadilkauser posted image V prvi nosečnosti sem ful zmanjšala (iz 1 dobre škatlice na 2-3/dan), pa sem 2 meseca pred to nosečnostjo imela SS (sem imela namen isto zmanjšati), pa sem rekla, da je sedaj pa res dovolj user posted image in sem nehala takoj po SS.user posted image Je pa res, da sem se že lep čas pripravljala, da bi nehala, pa mi nikakor ni ratalo. Vedno sem imela kak izgovor, da je stresno, ni pravi čas, ...user posted image in sem itak bila prepričana, da ne bom nikoli zmogla. Sem pa brskala in našla knjigo Končno nekadilec napisal Allen Carr, pa mi je malo premaknilo stvari v glavi in res mi je uspelo. Meni osebno je bila ta knjiga odskočna deska in Juuuhuuu sem vesela!user posted image user posted image user posted image
Tako da kadilke - jaz vas res razumem, vem kako je, ampak verjemite, sedaj je fuuulll lepše!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Babybee81)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
15.3.2012 13:16:01   
megiTT
ojla sonosečke :)

Elevit: jih jemljem že celo nosečnost. Meni se zdi, da delujejo - nisem nič bolna in prehlajena. Sicer so me pa opozorili, da se jih (in drugih prehranskih dodatkov) ne sme piti z mlekom, ker se potem eni vitamini oz. minerali ne absorbirajo.
Meni trenutno malček primanjkuje železa in zato pijem Ferrum lek, bi pa rekla, da sicer elevit deluje, pri tem bi mi pa koristilo, da bi še malo več mesa pojedla (mi kar ne gre user posted image )

Kajenje: pred nosečnostjo tudi 1 škatlico/dan. Potem mi je bilo (na srečo) malo slabo, zato so mi konkretno zasmrdeli. Ko sem mojo G vprašala, je rekla do 5/dan. Tko da jst ga prižgem, tko.... kakšnega na teden. Priznam, da velikokrat pozabim in gre tudi mesec mimo brez. Ampak ko mi res zapaše, ga prižgem.
Se mi zdi, da če 1/teden ali pa še na večje časovno obdobje, mislim, da ne bo hudega. user posted image

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
   [Brisano sporočilo]
15.3.2012 15:53:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Babybee81)
  Neposredna povezava do sporočila: 1680
   [Brisano sporočilo]
15.3.2012 15:58:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pika001)
  Neposredna povezava do sporočila: 1681
15.3.2012 16:11:06   
zebra
pozdravljene...

morda bo katera kaj našla zase...
user posted image
http://www.mojalbum.com/bibagiba/oblacila-za-dojencka-20

user posted image lpuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
15.3.2012 18:56:41   
genovefa
Gromska z velikim G - Hvalauser posted image

Jaz namesto Elevita jem Femibion2. Nekje sem slišala, da naj bi te dodatke jemale tudi v času dojenja, kaj pravite?

Kar se vozička tiče, bom verjetno imela kar voziček Hauck v katerem se je vozila že partnerjeva 11letna hči. Ni moderen, ni grd, je pa udoben, okreten in zastonj. Moram reč, da se mi precej pozna, da sem na bolniški že celo nosečnost, finančno mislim. Ja taki časi souser posted image . Sem pa vseeno rajši doma (kot so svetovali zdravniki), kot da bi hodila v službo in bi bilo kaj narobe, a ne?!

Tudi mene zgaga matra pa si pomagam ali z Donaton ali z mrzlim mlekom, zaenkrat greuser posted image .

Sem kar malo žalostna, ker ne bom mogla izkoristit dopusta.
Da bi ga koristila pred porodniško se mi je zdelo, da ne bo šlo (glede na to, da sem na bolniški že ves čas), da ga pa tudi potem ne bom mogla, sem bila pa kar malo razočarana,priznamuser posted image .
Malo sem mogla potarnat upam, da ne zamerite.
Lep večer želim!

< Sporočilo je popravil genovefa -- 15.3.2012 19:00:20 >

Neposredna povezava do sporočila: 1683
15.3.2012 19:01:12   
ninocka26
Genovefa saj ga lahko koristiš pred decembrom. Ostaneš tistih zakonsko obveznih dni na porodniški, potem pa prekineš za čas dopusta in nato nadaljuješ z dopustom za nego otroka (pozanimaj se še na CSD, sem slišala, da se da tudi tako narediti). Kar se pa denarja in bolniške tiče mi je pa poznano. Se tudi meni kar krepko pozna ta bolniška.

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
15.3.2012 19:27:43   
genovefa
Hvala!

< Sporočilo je popravil genovefa -- 15.3.2012 19:38:04 >

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
15.3.2012 19:34:16   
genovefa
Ninočka26 - Hvala se bom pozanimalauser posted image .

Problem je v tem, da delam v šoli in mora ravnateljica moje nadomestilo odpustit, če koristim dopust. Ministrstvo namreč ne da denarja, ravnateljica oz. šola pa nima lastne zaloge, da bi plačala moj dopustuser posted image
Ampak se bom vseeno pozanimala!

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
15.3.2012 20:49:06   
škratka 007
Pozdravljene pupe!

Kako ste pridne, že nabavljate stvari. Jaz nisem še nič oz. sem par cotk, odejico in nogavičke, nič pa od ta večjih stvari user posted image Se tolažim, da še imam čas

Jaz trenutno jem Femibijon 2, razmišljam pa da bi prešaltala na Elevit. Sicer moram priznat, da nisem ravno pridna in dostikrat kar pozabim na tabletke user posted image

Kajenje....niti mi ga ne omenjajte. Sem bila strastna kadilka dobrih 16 let, strastna kadilka pomeni, da sem pokadila naj man škatlo na dan, če pa sem bila v družbi ali pa šla žurat pa tudi dve škatli. Z odvajanjem sem večkrat poskusila, enkrat 2 meseca, drugič 9 mesecev, večkrat po en teden in sedaj 5 mesecev. Vedno sem govorila, da bom nehala kadit, ko bom noseča in ko sem naredila test sem postopoma zmanjševala in po 5 dneh nehala kadit. Moram pa priznat, da je tokratno odvajanje bilo dosti lažje kot prejšnja, mi pa se še vedno tu pa tam zalušta in bi prižgala. Sicer upam, da po porodu in zaključenem dojenju ne bom ponovno kadila, ma mislim, da se ne bom mogla upret skušnjavi user posted image

Lep večer vsem user posted image

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
   [Brisano sporočilo]
15.3.2012 21:29:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu škratka 007)
  Neposredna povezava do sporočila: 1688
16.3.2012 7:36:14   
hinavkica
KAJNJE- ja js sm kadilka ampak že od začetka nosečnosti ne kadim k mi ni pasalo.Sm se pa prpravljala že dva mesca prej pa mi ni ratal.user posted image Sm pa v prvi in drugi nosečnosti kadila.Otroka sta bila kljub temu težka.Edino pojstlca se mi je prvič strgala, drugič pa je bla cela ampak očitno je en mickan koščk ostal not tko da sm čez en tedn bla na čiščenju.Baje je pojstlca od nosečnic ki kadijo bol temna in se ne vidi dobr če kej manjka???A je res pa ne vemuser posted image

DOPUST-Kolkr js vem ti propade 10 dni dopusta ostalo lah pa koristš drugo leto.Tut js sm že skoz na bolniški in sm mislila koristit 10 dni zaradi regresa pa sm preverla in mi v bistvu ni treba.

ELEVIT- js bom jemala Elevit celo nosečnost in če bom dobila od zdravnika zeleno luč za dojenje(js zaradi zdravil,ki jih jemlem mogoče ne bom smela dojit) jih bom jemala tudi med dojenjem.Sej piše da je za nosečnice in doječe matere.

Solidarnostna pomoč-če je katera na bolniški več kot tri mesece ji ta pripada 1-krat letno.Js sm jo za prejšno leto dobila.Za letos bom pa še zaprosila konec meseca.(Ker sm tok na bolniški se mi kr fajn pozna pr plači pa mi prov pride)

Neposredna povezava do sporočila: 1689
16.3.2012 9:14:11   
Pikica 80
Pozdravljene user posted image

upam da uživate v teh lepih sončnih dnevih user posted image Midva z mojim se počasi odpravljava malo po nakupih za najini bebico, pa me zanima, kaka oblačila boste ve kupovale, oziroma če ima že katera izkušnje. Naj kupujeva z dolgimi ali kratkimi rokavi, pa tudi pri številki nisem čisto prepričana, 56, 62 ??
Nekatere prijateljice pravijo da naj bi bil novorojenček v dolgih rokavih, ampak v vročini z dolgimi rokavi, meni se nič ne sliši dobro. Pa vam?

Drugače pa pridno rastemo. V četrtek ima zopet pregled, upam da bo vse OK, samo malo preveč mi pokaže tehtnica, ampak jaz se ne obremenjujem preveč, upam da se tudi ginekologinja ne bo user posted image

Uživajte in se martinčkajte na soncu user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1690
16.3.2012 10:23:05   
genovefa
Hinavkica- jaz sem tudi dobila odobreno solidarnostno pomoč, samo dejansko mi je pa še niso nakazaliuser posted image Dobila sem jo na osnovi oktobrske,novemberske in decemberske bolniške ali to pomeni, da lahko ponovno zaprosim na osnovi pomladnih mesecev?

Ja martinčakanje danes bo prav pasalouser posted image , lep dan vam želim!

Neposredna povezava do sporočila: 1691
16.3.2012 11:02:19   
Anonimen
prosim,če bi lahko kaj več napisale o tej solidarnostni pomoči.kje se da vloga,kakšne pogoje moraš imet,kdo ti jo odobri.....pač čim več informacij prosim.sem nekaj na spletu iskala,vendar ni nič konkretnega.

(odgovor članu genovefa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1692
16.3.2012 12:00:32   
ninocka26
Solidarnostno pomoč ti lahko da delodajalec ali sindikat ali pa oboji (odvisno od tega, kako imate to urejeno v vaši panogi). Ponavadi se lahko za solidarnostno pomoč zaprosi 1x na leto. Pri mojem delodajalcu npr. jaz ne pridem v poštev, ker imam po naših kriterijih previsoko plačo (dejansko jo pri mojem delodajalcu zelo težko dobiš, ker so pogoji strogi - če je partner zaposlen, si takoj izpadel). Moj nasvet bi bil, da se obrnete na svoje sindikate, saj imate tam brezplačno pravno pomoč in vam bodo točno povedali, kako je to urejeno pri vas.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1693
16.3.2012 13:22:27   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: genovefa

Ninočka26 - Hvala se bom pozanimalauser posted image .

Problem je v tem, da delam v šoli in mora ravnateljica moje nadomestilo odpustit, če koristim dopust. Ministrstvo namreč ne da denarja, ravnateljica oz. šola pa nima lastne zaloge, da bi plačala moj dopustuser posted image
Ampak se bom vseeno pozanimala!

Dejansko je vse odvisno od ravnatelja, ampak načeloma se ravnatelji neradi spuščajo v te stvari, saj tako delajo v škodo šole in morajo znat svoje odločitve ustrezno zagovarjat.

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
16.3.2012 13:36:14   
noelina
Tudi mene zanima,s katero št.oblačil pričet. Sicer že imam zalogo oblačil od najmanjših pa tja do večjih. Vem pa,da mora biti dojenček oblečen tudi poleti v dolge rokave,oziroma eno oblačilo več,kot ima odrasla oseba.

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1695
16.3.2012 17:57:41   
megiTT
Hej punce!

Oblačila: Jst sm kupila kar par bodije v dolgimi in kratkimi rokavi. Št. pa 56, 62.

Danes sem bila na rednem pregledu pri G. A ima še katera tak problem: pritisk doma je normalen (cca 120 - 125 / 60 -75) ko pa pridem na pregled mi poskoči v višave na 160/90.
Jst si to razlagam kot sindrom bele halje, ki ga pojasnjujem s tem: doma imajo vsi visok pritisk in sem obremenjena s tem, da ga jaz ne bi imela. 'Bojim' se iti na pregled, ker se bojim, da bo visok in me bosta m.  sestra in G. 'kregali'.

G je sicer rekla, da če ga bom mela v prihodnje tako visokega, me bo dala pregledati v ambulanto v porodnišnico, da bodo oni povedali, ali potrebujem zdravila ali ne. Meni se (zaenkrat) zdi brezveze, da bi jedla neka zdravila, na podlagi tega, da imam pritisk visok samo takrat, ko imam pregled, drugače je pa normalen.

Drugače pa je otroček super. Ima cca 1 kg in je velik cca 30 cm.

(odgovor članu noelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
16.3.2012 18:44:00   
genovefa
HINAVKICA- če ti ni odveč ali preveč osebno, si dobila odobreno solidarnostno pomoč kot tukaj piše?
http://www.uradni-list.si/1/content?id=88146

Meni je namreč kljub odobritvi po tem zakonu delodajalec nakazal manj.
Nič več mi ni jasnouser posted image

Še to, morda veste če se regres dobi tudi, če si na bolniški.
Se opravičujem, če se zdi da samo o denarju premišljujem ampak je res krizauser posted image .

Torba - kdaj se pripravi torbo za v porodnišnico?

Lep vikend in veliko brcik želimuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1697
16.3.2012 20:52:51   
nimanorwen
ojla punce, da se vam na hitro javim. cukr sm mela pozitiven, zdej sm na tej dieti in mi je superuser posted image se je bom tut po porodu čim bl držala, k bom hujšala pa itak, samo vnos kalorij bom zmanjšala. zdej v pon mam kontrolo, srčno upam, da ne prstanem na inzulinu!user posted image kale, men lahko daš na seznam naslednji pregled 29.3.
torba - jest si jo bom prpravla ene 2 tedna prej
pritisk - jest mam tut zmer previsozga tm, doma pa normalnga. isto - strah, da je ne bo previsok in jeuser posted image  tk da v 1. user posted image  sm si ga mogla doma vsak dan mert in pisat, spisek pa pol na pregled prnest. no zdej je malenkost bolš (ga mam samo 140, 145 tavisozga), ampak se me spomni še od prejšnič in si tokrat ne rabim mert vsak dan (si ga sm pa ke za kontrolo). tk da megiTT predlagej ji, da si vsak dan meriš, pišeš in prneseš pol to na pregled.
oblekice - 56 nej bojo dolgi rokavi, 62 pa malo mešano.
folna - že zdavnej ne jemlem več, raj s hrano ... čim manj kemije je moje mnenje.
nohtki - taprva je kr lep čs mela rokavičke ... skor en mesc, k sm se ful bala kšne infekcije, če bi ji preveč odstriglauser posted image  zdej bom pa najbrž isto, to so tuk mejhni prstki, kaj šele nohtki, da gre hitr kej mim .... vsaj pr men k sm bl štor, se mi prec roke začnejo trestuser posted image
blazinice - mela od chiccota, so odlične, vredne vsazga evrauser posted image

srečno vsem na pregledih, krasen vikend vam želim!

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 1698
16.3.2012 21:06:09   
hinavkica

HINAVKICA- če ti ni odveč ali preveč osebno, si dobila odobreno solidarnostno pomoč kot tukaj piše?

Se opravičujem, če se zdi da samo o denarju premišljujem ampak je res krizauser posted image .

Meni so nakazali točno tolk 577 eur.Kokr sm zasledila si tut ti v javni upravi.Tko da mislm da tut tebi pripada isto.Nimam pojma zakaj so ti dali manj mislm pa da o tem odloča ravnatelj./

REGRES-To sm prebrala in po moje kr drži.Mal sm brskala po raznih straneh pa so zelo podobni odgovori
Porodniška - letni dopust/regres
Zanima me, če delavki, ki je nastopila porodniško v mesecu aprilu, za tisto leto pripada tudi letni doopust?
Da, pripada cel dopust in cel regres ne glede na porodniško.
Kaj pa če je šla delavka na porodniško lansko leto novembra? Ali ji za letos pripada regres? Vrne se v začetku leta 2011, ker je rodila dvojčka.
Ja, letos ji pripada regres. Tudi dopust, le da ga verjetno ne bo mogla izkoristiti v celoti. Pa za vse bodoče spraševalce: regres je vezan na pravico do dopusta. Če bo dopust ostal neizkoriščen zaradi kakršnegakoli razloga, tudi če je to že vnaprej znano, nima s pravico nobene zveze.

Torba-Nč ni narobe če jo pripraviš.Sej jo lah čez en mesec spetuser posted image .

Lep vikend!!user posted image

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
17.3.2012 8:22:21   
genovefa
IZVIRNO SPOROČILO: hinavkica

Meni so nakazali točno tolk 577 eur.Kokr sm zasledila si tut ti v javni upravi.Tko da mislm da tut tebi pripada isto.Nimam pojma zakaj so ti dali manj mislm pa da o tem odloča ravnatelj./

REGRES-To sm prebrala in po moje kr drži.Mal sm brskala po raznih straneh pa so zelo podobni odgovori
Porodniška - letni dopust/regres
Zanima me, če delavki, ki je nastopila porodniško v mesecu aprilu, za tisto leto pripada tudi letni doopust?
Da, pripada cel dopust in cel regres ne glede na porodniško.
Kaj pa če je šla delavka na porodniško lansko leto novembra? Ali ji za letos pripada regres? Vrne se v začetku leta 2011, ker je rodila dvojčka.
Ja, letos ji pripada regres. Tudi dopust, le da ga verjetno ne bo mogla izkoristiti v celoti. Pa za vse bodoče spraševalce: regres je vezan na pravico do dopusta. Če bo dopust ostal neizkoriščen zaradi kakršnegakoli razloga, tudi če je to že vnaprej znano, nima s pravico nobene zveze.

Torba-Nč ni narobe če jo pripraviš.Sej jo lah čez en mesec spetuser posted image .

Lep vikend!!user posted image

Hej Hinavkica- najlepša hvala!!!

Glede torbe pa se lahko zgodi, da bo res večkrat pripravljena, že zaradi vznemirjenosti in pričakovanjauser posted image .

Lep vikend souser posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......