|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
13.3.2012 16:08:16   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

na hitrco pozdravček še od mene; hvala vsem za čestitke, prav tako tudi jst čestitam vsem novim članom na tem planetuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tko, Oskar me je tko presenetu, porod je bil res hitr. težak 3880g in velik 50cm, OG=37cm. imamo eno kepico doma, se nama zdi, da je tko lahek in res pravi dojenček, ker ta prva punca je bla pa že kr babnca in je občutna razlika. kar je tud botrovalo k hitremu porodu:
tko, v četrtek ob 1ih zjutrej se mi je začel luščit čep in potem je bla vsa tista zgodba, k sm že napisala (čedalje močnejše otrdevanje trebuha, bolečine v križu in lažji popadki). vse do 15.ure sm bla še doma in se šetala zunej po sončku in nism vedla al naj se grem pokazat al ne k svoji G. no, kmal mi je blo jasn, da morm it in še HB, da je moj skenslal eno službeno pot na Primorsko, ker ne bi bil prav cajt nazaj. ga pokličem, da naj pride do mene v ZD, da se grem pokazat. no, CTG je pokazal bore malo, G reče, da sm 4 cm odprta in da naj kr grem v P. ni minilo pol ure, ko prideva v P in me dajo spet na CTG, kjer mi proti koncu odteče voda. Me še enkrat pogleda G in reče, da sm že 6 cm odprta in gremo v porodno, kjre sm bla od približno 17.30 in vse do poroda 20.09. vse je šlo tko hitr. po razpoku mehurja so bli popadki čedalje močnejši in močnejši. imela sem zeloooo močne popadke enih 30min in ko sm rekla, da ne zmorem več, me še enkrat pogleda babca, kolk sm odprta. ker sm ležala na boku in zaradi pritiska navzdol nism mogla dvignt noge, pa še popadki so bli na manj kot 1 min. potem me tko od strani pregleda babca in reče ste 8cm odprta, ko pa mi le rata dat noge narazen, sam naglas reče; prtisnte in po treh potiskih je bil naš Oskar zunej. moj je bil čist šokiran, ker je mislu, da še ne bo prec akcija-njegov komentar: pogledam tam dol in že vidm eno črno glavco, k hoče it vn, bil je čist paf od presenečenja.

tako, bila nism nič šivana, dobila sm protibolečinsko injekcijo, k pa ni prjela, imela svoje popadke. in moram rečt, da je razlika al rodiš z umetnimi ali svojimi. slednji so tvoji in se telo drugače pripravi, drugače reagira.

za menoj je ena lepa "dogodivščina"user posted image .

aja, polno se dojimo in upam, da tud tako ostane. zdej pa šibam , se je zbudu in bi mal malcal.

vsem, k še niste šle, pa le pogumno.

Jooooooooj....to je ena najlepših porodnih zgodb, kar sem jih slišala!!! Mi grejo kar solze v oči....Takoj čisto takoj takoj takoj podpišem za tak porod!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vidiš pa je bilo odtehtano za muke ta prvega poroda! Tako kot si se v prvo namatrala, tako si imela zdaj tak porod, za katerega sem ziher, da vsaka vnaprej podpiše!!!!
Bravo kaminek in bravo Oskar in bravo tata s svojo izjavo o črni glavci user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
13.3.2012 17:49:38   
čebela1
živjo živjo!
user posted image

evo mi smo mel pa danes prvo kopanjeuser posted image user posted image mali je uzival fuluser posted image user posted image potem pa zaspal k ubituser posted image danes je star točno 3 tedne in smo presegli porodno težo!user posted image za 50g. ob vseh tezavah ki so bile na začetku sem taaaako vesela.user posted image tamal je res priden-papaca pridno, spi lepo, no zdaj je že več buden- in tako opazuje vse... res lepi trenutkiuser posted image edino malo ga krčki dajejo... sem upoštevala nasvet ovnica8 sem potem pogooglala tele kapljice iz koroških lekaren in mi jih jutri pošlejo... bom mu dajala jih po potrebi-se mi res smili ko ga krči.. saj ni še krize, ampak ČE....

imam pa še eno vprašanje: danes mi je patronažna rekla če mu dajem že tiste kapljice AD3... torej jaz mu še nisem zčela in mu ne namravam dokler nebo vsaj 1-2mesca star (tam 6 tednov nekje...) plus tega pa mu itak mislim dajat tudi pol Oleovit ... mnenja????? bi mu mogla ze začet dajat??user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 4427
13.3.2012 18:00:59   
ovnica8
Meni so za oleovit svetovali da zacens dajati ko je otrok star 1 tened vsak drugi dan po 1 kapljico,ko pa je star 2 in naprej tedna pa vsak dan po 1 kapljico. Tako je bilo meni receno,nisem pa se imela izkusenj,sem se inkubator ;-)

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 4428
13.3.2012 18:19:53   
Aleda
Hojla user posted image
jst sm še kar doma, se je potem vse umirilo, sam vsake toliko je kakšen popadekuser posted image pa križ me boli. In ja zgleda da se čep čisto počasi mal lušči. Upam samo da ne bo spet ponoči, ker bi se rada malo naspala in ne da se mi ponoči hodit v P.

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 4429
13.3.2012 18:34:59   
Aleda
Populis- upam da bo tvoje počutje okuser posted image , jaz se prav bojim tega, da me napade kakšna otožnost in strah po porodu. Lepo se pocajtaj.

Pattela- pomoje je zdej voda vredu. Poglej če kaj pišen na strani Kovod Postojna. Ja mogoče se pa vseeno srečava, jaz bom še malo zavlačevalauser posted image

Jada- čestitke za fajn porod in pridno Emilijouser posted image Lepo se cartajte

Sirenetta- saj res ribice so še do 20,, moj nečak je 21. pa je že oven- to je taka flegma in lenoba da ni resuser posted image sej je tut priden nouser posted image

Kaminek- čestitkeuser posted image jest bi tut tako rodila ja

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
13.3.2012 20:21:23   
Polzi
hej hej čvekice

jaz ležim v P. presenetljivo, dans vsi izvidi OK, kri Ok, voda OK, brez beljakovin, samo neke bakterije, pritisk normalen. CTG ne kaže še nič, popadkov ni. Sem mislila, da me bo vsaj takrt ko bom na ctg-ju mal zategnal in špiknal, da bi vidla do kolk poskoči, pa noče user posted image
V glavnem ju3 ponovi proceduro od danes - voda, ctg itd....potem pa upam, da mir ečejo, da naj grem še mal domov.

user posted image user posted image  čestitke vsem, ki se že pridno dojite in cartate.

Joj, mene je dans na sprejemu tud spodi pogledu, glih tolk da se nisem zadrla od bolečin, ko mi je prste zaril not. Pismo kak je bolel user posted image user posted image  Pol pa naj otroka ven spravim? user posted image user posted image  JAo, jao, to bo še pestro..... Spodaj se naj še ne bi nič dogajal, vse zaprto.....

Imejte se lepo in upam,d a se ju3 javim z dobrimi novicami.
Hvala vsem, ki mislite name. 

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 4431
13.3.2012 20:24:57   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: Aleda

Sirenetta- saj res ribice so še do 20,, moj nečak je 21. pa je že oven- to je taka flegma in lenoba da ni resuser posted image sej je tut priden nouser posted image

user posted image Saj če bo flegma, pa lenoba, pa pridna bom čisto zadovoljna....imam namreč že enega živahnega, pa aktivnega, pa razgrajača doma, tako da čisto lepo sprejmem tako ravno nasprotno varianto kot je recimo tvoj nečak ovenček user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 4432
13.3.2012 20:29:00   
sirenetta

Polzi me veseli, da je vse ok! Naj tako tudi ostane do poroda!

A ja, Patella, glede vode v Postojni....v nobenem primeru, tudi če voda ni kontaminirana, ni v nobeni bolnišnici/porodnišnici priporočljivo pitje vode iz pipe, zaradi legionele.

Drugače pa je najbolj ziher, če kar tja pokličeš pa vprašaš, da veš za ziher pri čem si...

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 4433
13.3.2012 20:39:15   
kendicka
polzi, fajn novičke. drži se user posted image

aleda, tudi jaz bi se rada še naspala. me je pa zdajle spet začelo špikat in zvijat. vse skupaj občutim kot menstrualne krče, v križu me konkretno boli, zadeva ni neboleča, ampak predihavat mi pa tudi ni treba. so pa štirikrat na uro in trajajo malo manj kot minuto. verjetno to še niso tisti ta pravi popadki, ampak bolj popadkiči? vem, da je malo naivno vprašanje, ampak je zame prvič in nimam čisto dobre predstave, kaj naj pričakujem oz. kako močno naj bi bolelo user posted image kot sem se pogovarjala z drugimi in prebrala boli tako močno, da prekineš s tistim, kar si prej počel in se fokusiraš samo na to ...

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 4434
13.3.2012 20:54:46   
kendicka
za porodnišnico sem si pripravila prigrizke in obvezno vodo. dostikrat so problemi z legionelo, kot je napisala že sirenetta, tako da ne bom nič prepustila naključju user posted image pa sicer ne kompliciram in vsepovsod pijem vodo iz pipe.

kaminek, ful lepa porodna zgodba. mislim, da bi si vse želele takšno izkušnjo user posted image

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 4435
   [Brisano sporočilo]
13.3.2012 22:00:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kendicka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4436
13.3.2012 23:24:30   
Aleda
Evo, jaz grem spat in se pojavijo popadki. Ne vem v čem je fora, da podnevi pa ne. So pa precej bolj boleči in dalj trajajo kot prejšnjo noč in ne morem več ležati, se kar sprehajam po hiši. Pa čep mi je šel, pomoje kar cel ker je bilo ogromno tega. Pa da vidimo kaj bo prinesla današnja noč.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4437
14.3.2012 7:28:32   
tinčka3
Noc je meni prinesla moj zaklad ;) ob 2:45 je na svet prijokala Ema, 3960 g in 51 cm. Malo sem se utrujena...ampak bo. Zaenkrat vse ok, tud lepo se dojiva.. upam da bo tko se naprej.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 4438
14.3.2012 8:10:15   
tosja
user posted image user posted image user posted image

pozdravljeneuser posted image

Čist na hitrco,,,

Naša mala čebelica nas je osrečila 20.2.2012 ob 10.17 user posted image user posted image user posted image
Zelo pridkana...kot čebelicauser posted image , velik brat navdušenuser posted image

Krasna porodna izkušnjauser posted image , spinalni cruser posted image super truper ženskka ekipauser posted image

Zdaj pa gremo smrdljivo pleničko menjatuser posted image

Vsem, ki že cartate-čestitke, vsem, ki čakate, dačimprej mineuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4439
14.3.2012 9:59:23   
zmajcy_

user posted image

zuza, 27. 12. 2011, user posted image Patrik user posted image

Pattyka, 30. 12. 2011, user posted image Neja user posted image

desire, 24.1.2012, user posted image Tia user posted image (1580 g, 41 cm) in user posted image Elin user posted image (1800 g, 43 cm)

katka*, 25. 1. 2012, user posted image Aleksej (2540 g, 47 cm) user posted image

ircomp, 9. 2. 2012, user posted image Žan (3010 g, 50 cm) user posted image

tosja, 20.2.2012, user posted image user posted image

čebela1, 21. 2. 2012, user posted image Jan (3570 g, 53 cm) user posted image

majcis, 28.2.2012, user posted image Tanja ( 2890g, 50cm ) user posted image

alna, 29.2.2012, user posted image Živa ( 3050, 50cm ) user posted image

kimsy, 4.3.2012, user posted image  Kim user posted image

caelia, 5. 3. 2012, user posted image Rožle (2420 g, 48 cm) user posted image

populis, 5.3.2012, user posted image Eva user posted image

kaminek, 8. 3. 2012, user posted image Oskar ( 3880g, 50cm ) user posted image

Jada82, 9.3.2012, user posted image Emilija ( 3490g, 53cm )user posted image

hrchy, 9. 3. 2012, user posted image Gabriel user posted image

Caitlin, 10.3.2012, user posted image Taja ( 3500g, 49cm )user posted image

ursonok, 12. 3. 2012, user posted image  Abel ( 3366g, 53cm ) user posted image

tinčka3, 14.3.2012, user posted image Ema ( 3960g, 51cm ) user posted image  

Št. user posted image 11
Št.user posted image 8

Skupajuser posted image 19

< Sporočilo je popravil zmajcy_ -- 14.3.2012 10:13:00 >

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4440
14.3.2012 10:10:17   
miska333
Čestitke vsem novim mamicam!!!!!!!!!!!user posted image

Evo jaz sem pa en dan čez rok. Včeraj sem bila na ctg-ju. Ni kazalo nobenih večjih popadkov...potem me je pa G pogledal in presenečen ugotovil, da sem odprta 3cm in da je user posted image že v nizkem štartu. Samo me je potem spustil domov, ker živim skoraj čez cesto. MI gre pa na živce zdaj, ker sem postala čisto neučakana...prej sem si pač rekla bo ko bo...zdej pa vsak špik čutim. grrr in na koncu bom 10 dni čez rok!
Aleda: voda v Postojni je trenutno pitna. Ampak itak imaš v porodnišnici ves čas na voljo za pit čaj in če se ne motim tudi vodo...pač plastenko (se ne spomnim ali so nam jo tam dali ali so mi jo moji prinesli)...aja pa vidim, da imaš iste ' težave' kot jaz...meni se tud popadki pojavljajo samo zvečer...pred spanjem...potem pač nekoč zaspim in spim do jutra...čudaško user posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4441
14.3.2012 11:25:14   
cokolino
sam na hitrco,ker pisem prek mobitela...10.3 ob 8.58 je na svet pokukala najina ribica,ki nas je prav sokirala s tezo.smo pricakovali bolj mickino strucko,nasa bejba pa je mela 56cm in teska 3720g.smo pa se vedno v po,ker se ne redimo.srecno vsem,ki se cakate in cestitke mamicam

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 4442
14.3.2012 12:09:41   
patella
Hej hoj!

Evo mene c CTG-ja in UZ-ja.user posted image CTG pokazal NIČ, UZ pa je pokazal, da imam spet premal plodovnice kot pri taprviuser posted image ZAprta sm baje kot najhuje zavarovan zaporuser posted image , nič ni zmehčano in nič ne kaže, da bi šel tamal ven. Zato grem v petek direkt v Po in mi bojo skor zihr sprožluser posted image . Pa tok sm si želela, da bi šlo tokrat brez indukcijeuser posted image . Pa ne vem, kako je to narjeno, da je postlca zrela za 40 tednov, plodovnice minimalno, MV pa trd in zaprtuser posted image . Ej, toook sm jezna in žalostna. PA bom spet pred porodom visela v prodnišnici - razn, če se ne zgodi čudež in me dans al pa jutr presenetijo popadki!

Aleda: A ti že pestvaš? Sej mogoče se pa vseen srečava! AL pa z miško333!

Pa vse čestitke Tinčka3 za EMo, Tosja za čebelicouser posted image in čokolino za ribicouser posted image user posted image user posted image

Pokalona, a pr teb se že kaj dogaja, glede na to, da maš tut danes rok?

Nič, jaz bi šla rada rodit! BOmo pa spet baje rodili enga drobižkauser posted image . Upam, da bo zato kuj ven skoču in me ne bo preveč matraluser posted image

ZDej grem pa še zibko postlat, pol je pa res vse nared za prihod sineta!

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 4443
14.3.2012 14:29:01   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: cokolino

sam na hitrco,ker pisem prek mobitela...10.3 ob 8.58 je na svet pokukala najina ribica,ki nas je prav sokirala s tezo.smo pricakovali bolj mickino strucko,nasa bejba pa je mela 56cm in teska 3720g.smo pa se vedno v po,ker se ne redimo.srecno vsem,ki se cakate in cestitke mamicam

Veliko dete user posted image  čestitke!!

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 4444
14.3.2012 14:31:28   
zmajcy_
user posted image

zuza, 27. 12. 2011, user posted image Patrik user posted image

Pattyka, 30. 12. 2011, user posted image Neja user posted image

desire, 24.1.2012, user posted image Tia user posted image (1580 g, 41 cm) in user posted image Elin user posted image (1800 g, 43 cm)

katka*, 25. 1. 2012, user posted image Aleksej (2540 g, 47 cm) user posted image

ircomp, 9. 2. 2012, user posted image Žan (3010 g, 50 cm) user posted image

tosja, 20.2.2012, user posted image user posted image

čebela1, 21. 2. 2012, user posted image Jan (3570 g, 53 cm) user posted image

majcis, 28.2.2012, user posted image Tanja ( 2890g, 50cm ) user posted image

alna, 29.2.2012, user posted image Živa ( 3050, 50cm ) user posted image

kimsy, 4.3.2012, user posted image  Kim user posted image

caelia, 5. 3. 2012, user posted image Rožle (2420 g, 48 cm) user posted image

populis, 5.3.2012, user posted image Eva user posted image

kaminek, 8. 3. 2012, user posted image Oskar ( 3880g, 50cm ) user posted image

Jada82, 9.3.2012, user posted image Emilija ( 3490g, 53cm )user posted image

hrchy, 9. 3. 2012, user posted image Gabriel user posted image

Caitlin, 10.3.2012, user posted image Taja ( 3500g, 49cm )user posted image

cokolino, 10.3.2012, user posted image ( 3720g, 56cm ) user posted image

ursonok, 12. 3. 2012, user posted image  Abel ( 3366g, 53cm ) user posted image

tinčka3, 14.3.2012, user posted image Ema ( 3960g, 51cm ) user posted image   

Št. user posted image 12
Št.user posted image 8

Skupajuser posted image 20

< Sporočilo je popravil zmajcy_ -- 14.3.2012 14:32:57 >

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4445
14.3.2012 14:32:08   
zmajcy_
Same punce user posted image  Najboljš da grem kr rodit, da bo še kakšen fantuser posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4446
14.3.2012 15:11:33   
Hov hov
Čestitke vsem mamicam za njihove zakladke!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Imam občutek, da bom na koncu samo še jaz "bingljala na forumu"...še lažnih popadkov ne čutim...

Neposredna povezava do sporočila: 4447
14.3.2012 15:22:56   
_Midva_
Punce, ki ste drugorodke(ali več) nekaj me zanima...
Rok imam načeloma 24.3. ampak sem imela zelo kratke cikluse, tako da je rekel da možno, da bi bilo tudi prej...Otroček je baje ok razvit, dovolj težak in jaz se počutim čisto ok že celo nosečnost...
Včeraj sem imela pregled in CTG pri mojem G, pa mi je rekel, da me še ne bo gledal, če sem odprta, ker mi lahko kaj sproži, ampak da naslednji teden me bo pa pogledal, pa če bom hotla mi lahko tudi on mal sproži, da bi se čimprej začelo, da če bo pa že dovolj mehak MV in če bom že kaj odprta, da mi pa komot predre tudi mehur in grem rodit;)
Mi je tudi razložil, da to navadno delajo nosečkam, ko so čez rok, ampak da se njemu zdi to"matranje" in čakanje zadnje dni brez smisla in če je nosečnica zdrava in otroček živahen, da se komot to zmeniva.... Seveda sem po eni strani vesela, po drugi pa ne vem ali naj storim tako ali ne (to je moj prvi otroček).

Ima katera izkušnje s tem?
Je pa moj G tudi porodničar v Lj porodnišnici in do sedaj vse kar mi je predlagal (tudi ko sem imela preglede za pregrado na maternici pa potem operacijo itd...je storil tako, da mi je bilo res vse ok in mu dejansko zelo zaupam)...

Lep dan vsem...

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 4448
14.3.2012 16:50:08   
Hov hov

Evo, bolj za šalo kot za res - en kvizek, kdaj bomo rodile:

http://www.justmommies.com/quizzes/l...ction_quiz.php

Meni kaže, da bom rodila 3-7 dni pred rokom, otroček naj bi bil težek 2,95 kile, rojen zjutraj, porod pa naj bi trajal 12 ur.user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4449
14.3.2012 17:07:36   
ovnica8
Haha hov hov dobra fora tale kviz. Meni pa je napovedal da bom sla par dni cez rok (bomo vidl, vceraj je G na pregledu rekla da bo rojen kar na rok,da ker se je ze spustil v porodni kanal da to pomeni da bomo rodili v roku 14 dni), tezo so mi napovedal nekaj cez 4 kg (G Pravi da bo okoli 3500aja pa rojen naj bi bil zjutraj (imam skos obcutek das bo vse skupja zacelo sredi noci)...no sej itak je malo za hec vse skupaj,mogoce pa bo kaj od tega res drzalo.
lp

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?