|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
9.3.2012 21:07:00   
naia
kattk, si se namazalo ornk z oljem? mi smo tudi prvič probaval na suho, pol nam je blo pa že zelo čudno k nisem slišala niti svoj utrip user posted image

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
   [Brisano sporočilo]
10.3.2012 8:40:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu naia)
  Neposredna povezava do sporočila: 1452
10.3.2012 9:18:12   
crtek
user posted image

user posted image
PDP,
nick, starost, zaporedna user posted image , število user posted image doma, naslednji pregled, kraj, kraj poroda, pričakujemo:user posted image /user posted image /user posted image

konec julija, ampak spada k nam user posted image
*bobika*user posted image , 30, 2user posted image , 1user posted image , 23.2., Ce, ? , user posted image
printempsuser posted image , 26,1user posted image 0user posted image , 22.2., Lj, ?
Srcica001user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , 2.2., Kr, ?

1.8.
Peškauser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 1.2., ?, ?
  princeska Tiauser posted image , 30, 1user posted image , 0user posted image , 19.3., ?, ?
just_meuser posted image , 24, 1 , 0 , 14.2., ?, ?

2.8.
Bri.na, ?, ?user posted image , ?user posted image , 21.12., ?, ?
*mommy to be*user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , 21.3., Mb, Mb , user posted image

3.8.
M_mojcauser posted image , 27, 2user posted image 1user posted image , 4.1., ?, ?
proximauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 15.2., ?, ?
skarabej_79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 17.2., Lj, ?

4.8.
_mala_ user posted image , 32, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Evita12user posted image , 29,1user posted image 0user posted image , 26.3.,
?, ?, user posted image
Toopsyuser posted image , 26, 1user posted image , 0user posted image , 22.3. , Lj, ?,

5.8.
RedSonjauser posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 16.12,
Lj, ?, user posted image
Katekcopatekuser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 14.2.,
Ce, ?
Claudia13user posted image , 30, 2user posted image , 1user posted image , 13.2.,
Mb, Pt, user posted image

6.8.
Kratkolaska user posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image , 9.2., Lj, ?

7.8.
naiauser posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image 14.3.
Lj, ?, user posted image
Aria79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 1.3.,
Iz, Iz
corisuser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 5.1.,
?, ?
Maja T. user posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , 3.2., Mb, Mb, user posted image
joungLINAuser posted image , 17, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, user posted image

8.8.
zalenkauser posted image , 32, 3user posted image , 2user posted image 7.3.
Lj, ?
urssiuser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image 19.3.,
?, ?, user posted image
gorskarozicauser posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image ,  21.3., ?, ?

9.8.

Doriauser posted image , 33, 4user posted image , 1user posted image , 27.2.,
?, ?
pikaa27user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 12.3.,
Pt, ?
julij user posted image , 23, 2user posted image , 1user posted image , 8.3., Lj, ?

10.8.
cebelica28, 30, 1user posted image , 0user posted image , 22.12,
Lj, ?
medicinka25, ?, 2 , 0 , ?,
?, ?

11.8.
*pupika*user posted image , 25, 3 , 0 , 31.1., ?, Sg

12.8.
  suzi1111user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 5.3.,
?, ?

13.8.
jelena87user posted image , 24, 1user posted image , 0user posted image , 13.2., Lj, ?
riba83user posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image , 31.1., ?, Mb,
lady69user posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Bleda, ?,
*Talija*user posted image , ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?,user posted image

14.8.

Pikab84, 27, 2user posted image , 1user posted image , 12.1., ?, ?
Crystalluser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 31.1.,
?, ?

15.8.
piaa, 28, 2user posted image , ?user posted image , 10.1., ?, ?
tapetauser posted image , 26, 2user posted image , 1user posted image , 3.1., ?, ?
Tejči79, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?

16.8.
crtekuser posted image , 25, 1user posted image , 0user posted image , 15.3., Kras, Iz
vila_lila, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?
Tinca***user posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 29.2.,
?, Pt
, user posted image
activiauser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 5.4., ?, ?, user posted image
*pika*poka*user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 8.3., ?, ?
klavdi1 , 31, 2user posted image , 1user posted image , 12.3., ?, ?

18.8.
leonoral, 25, 1user posted image , 0user posted image , 20.1., ?, ?
Mojci1984user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 24.2., ?, ?
tacanjauser posted image , 26, 1user posted image , 0user posted image , 21.2., Ve, ?
ninka80user posted image , 31, 3user posted image , 2user posted image , 13.3., ?, ?
Poletje2012user posted image , ?, 2user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

19.8.
Anita_suser posted image , 22, 3user posted image , 2user posted image , 13.2., Cerknica, Po

20.8.
Kratkauser posted image , 27, 2user posted image , 0user posted image , 13.3., 7.3., UZ srčka, ?, ?,
user posted image
moč81user posted image , 27, 3user posted image , 1user posted image , 14.3., ?, ?
ma_miuser posted image , ?, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, ?

21.8.
Anonimnauser posted image , ?, 5user posted image , 4user posted image , ?, ?, ?
kattkuser posted image , 21, 1user posted image , 0user posted image , ?, Nm, ?
Iz Lune , 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

22.8.

Minnie, 25, 1user posted image , 0user posted image , 10.1., ?, ?
Kaja2009user posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image , 22.3., ?, ?,
hippyuser posted image , ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

23.8.
Chihuahuauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 13.3., ?, ?
Wish87user posted image , 24, 1user posted image , 0user posted image , 9.3., ?, ?
OrangeMoonuser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 17.2., Ce, ?
Mavri.causer posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

24.8.
mami 3muser posted image , ?, 3user posted image , 2user posted image , ?,
?, ?
Bubaluuser posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image , 12.3., ?, ?
OranznaM , 31, 2user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

26.8.
duda13user posted image , 21, 2user posted image , 0user posted image , ?., Lj, Lj

Maeveuser posted image , 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kr, ?

28.8.
zebr4user posted image , 29, 2user posted image , 0user posted image , 2.3.,
Ce, ?
Refrescouser posted image , 39, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

30.8.
špica84user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 26.3.,
?, ?
desiderauser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
LINDIuser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 21.2., ?, ?

31.8.
Mojarožicauser posted image , 32, 2user posted image , 1user posted image , 9.3.,
?, ?
MADMAXuser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

x.8.
82ribica, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?
am...mami bom, ?, 2user posted image , 0user posted image , 15.12.,
?, ?
Čokomanka , 28, 1 , 0 , ?, ?, ?

NUHALNA SVETLINA:
marec:

LINDI                  5.3.

MORFOLOGIJA PLODA:
marec:

princeska Tia        19.3.
*mommy to be*    21.3.
printemps             22.3
skarabej_79        22.3.
proxima               26.3.
Evita12                26.3.
RedSonja             26.3.
*pika*poka*         29.3.

april:

*pupika*                  2.4.
activia                     5.4.
wish87                 12.4.

AMNIOCENTEZA:

RedSonja               28.2. user posted image
Maja T.                  28.2.

GLUKOZNI TEST:

proxima                13.4.

ICT:

proxima               10.5.

NOSEČKE Z DVOJČKI :

SKUPAJ NAS JE :

82 user posted image

Z NAMI SO POT ZAČELE:

Zen-a 
user posted image
romare user posted image
*sanela* user posted image
katalejauser posted image
Svet user posted image
srečki user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                                  - mama.si
-
nosečnica.si                               - babybook.si
-
noseča.com                            - pregnancy.org
-
bibaleze.si                                   - bambino.si
-
mojezdravje.si            - parrentsconnetct.com
-
pregnology                                                      
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)  

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

-
Priznanje očetovstva

-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

< Sporočilo je popravil crtek -- 10.3.2012 9:19:37 >

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
10.3.2012 9:32:22   
crtek
dan!

vidim, da kr pridno čvekate user posted image

Orange Moon tooo!!! kaj si že pri koncu, al bo še trajalo? Js načeloma upam, da mi uspe vse dokončat ta vikend do torka, tko da mi pol prof. še popravi in pokomentira, tko da bi do konca marca že mela diplomo user posted image upam na najbolše, kr mam tega sedenja za računalnikom, teksta in vsega skupi res že poun kufr! user posted image In še dodatna motivacija je, da čimprej končam in se pol lotim urejat stvari za user posted image to pa res komaj čakam user posted image

ste pisale o dojenčkovih brcikah...js jih tudi še ne čutim prou kot brce al bokse, bol kot neko premikanje al drsenje ob trebušni steni alpa v notranjosti trebuha, samo občasno se čuti prou kšn dotik al bol konkreten premik, da lahko rečem: "ja to je bla pa brca". Danes sm prvič čutla kolcanje in je bil res zanimiv občutek user posted image boga biba je kolcala 5min skupaj in mi je blo pol že prou hudo za bogega mičkinega človečka...sigurno mu/ji je šlo to kolcanje ful na živce user posted image

in glede sanj...se pridružujem v klub. Tudi js sanjam same gluposti in, ko si mislim, da česa bol neumnega že res nebi mogla sanjat....e voila! je naslednja noč še bol pestra user posted image Sicer se HB vsaj dobro naspim in se zbujam polna energije, bi pa takoj menjala za ene normalne sanje alpa spanec brez sanj user posted image

Čestitke Kratka za izvide user posted image tudi, če niso bli prvovrstni, boš vidla, da bo na koncu vse v najlepšem redu in, da je tvoj sinček zdrava mala biba, ki komaj čaka, da te spozna user posted image

Ala grem js še malo pisat, da bo prej konec te diplome user posted image uživajte v sončku

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
10.3.2012 18:55:28   
Evita12
Pozdravljene user posted image

Sem zbolela in sedaj nimam kaj delati (razen tega, da pijem čaj user posted image ), pa se malo oglašam!

Crtek in OrangeMoon želim vama, da čimprej končata diplomo in se vama vse izteče po načrtih! Še dobro, da se jaz takrat pred diplomo nisem odločila za nosečnost, ker bi šlo vse navzkriž. Sem delala diplomo skoraj eno leto. Pri eni diplomi sem imela srečo, da se je mentorici mudilo na porodniško in na koncu ni več komplicirala in sem zaradi tega tudi fenomenalno hitro dobila rok za zagovor (to je 1 teden po oddaji izvoda diplomske), o drugi diplomi pa raje sploh ne govorim, preden sem naredila vso terensko delo, so minili 3 meseci in preden se je gospod mentor odločil, da je vse O.K., so minili 4 meseci in še en mesec, preden sem potem dobila datum za zagovor user posted image ! In potem ti eden od komisije reče, da ne ve, če je to bilo ravno za čisto desetko user posted image . Tu pa je potem seveda moj mentor protestiral, pa še en drugi profesor v komisiji. Vsaj za nekaj je bil koristen!

OrangeMoon tudi jaz ne jemjem nobenih dodatkov, ker sem prav tako skeptična do tega. Mislim, da s sadjem in zelenjavo ter drugo pestro prehrano dobiš vse, kar potrebuješ. Zelenjave pa verjetno itak ne kupuješ v supermarketih, ker moja dobra prijateljica je tudi vegeterjanka in v supermarkete sploh ne hodi. Tudi sama v teh trgovinah zelo redko kupim sadje in zelenjavo, razen, če se mi zalušta banana, ananas ipd. Večino ostale hrane pridelata tašča in tast na kmetiji, česar pa nimata, pa kupim na tržnici. Jem pa v glavnem sezonsko sadje in zelenjavo. Aja, pa jaz nisem vegeterjanka, da ne bo pomote! Sicer pa še vedno mislim, da je bolje pojesti 2 pomaranči iz supermarketa (saj so itak večinoma iz Španije ali kakšnega Izraela, kjer agrumi uspevajo skozi celo leto in mislim, da jih nimajo kaj posebno gensko spreminjati) kot pa pojesti tableto z vitamini! Kja pa vem! Vsaka se bo seveda sama odločila!

Jaz pa sem s temi vozički že čisto zmešana. Sploh ne vem, kaj naj kupim. A boste ve imele tiste, ki so 3 v 1 (športini del, košara in lupinica, ki je hkrati avtosedež) ali boste avosedež oz. lupinico kupile posebej? Najbolj sem skeptična glede varnosti lupinice oz. avtosedeža, ker v večini teh kompletov niso najbolj kakovostni, razen če kupiš komplet, ki stane 1000 EUR, to pa je meni malo preveč!!! Pa še večina teh vozičkov je meni grdih in neuporabnih. Eni so pravi križanci med nakupovalnim vozičkom in pisarniškim stolom, ene pa lahko uporablja le Angelina Jolie (saj ne vem, če sem prav napisala), pred katero pometajo cesto, ko se sprehaja user posted image . No, kakšen nasvet bi mi kmalu prav prišel!

Uživajte na sončku in čuvajte user posted image v trebuščkih!

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
10.3.2012 19:29:46   
gorskarozica
Pozdravljene, po dolgem času ne samo na FB, ampak tudi na RR. Ena je spraševala kaj kej beremo. Res je najboljše, da se gre v knjižnico in se malo pobrska kaj te zanima. Sama trenutno berem Zapiske iz trebuščka, lahkoten roman o nosečnosti napisan na zabaven način. Sposodila sem si tudi knjigo Najlepša imena za novorojenčka. Potem so mi pa prijateljice posodile še Od spočetja do rojstva ter Nosečnost - Odgovori na vsa vaša vprašanja. Skratka literature res ne manjka. Obiskala sem tudi že 1. predavanje v materinski šoli in bila zadovoljna, ostala srečanja glede poroda pa sledijo potem maja ali junija.

Sanjam tudi js vsak dan in se mi zdi, da bi se veliko bolj spočila brez sanj, ker so res čudne. Sm pa zasledila, da vse že čutite brce, sama sem sredi 19. tedna in žal še ne čutim ničesar user posted image upam da bo kmalu. Drugače imam pa čez 10 dni pregled in že komaj čakam, da vidim malega srčka. Trebuh veselo raste, obseg je že 95cm in +3kg.

Uživajte na sončku in v vikendu user posted image

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
10.3.2012 20:05:05   
tajs
drage bodoče mamice, se opravičujem ker vam udiram v vaš klepet (vem kako je to, jaz sem bila julijka 2011). rada bi vam samo nekaj ponudila. namreč zaradi prostorske stiske se moram vsega premajhnega in nerabljenega (več ali nikoli) od moje punčke "znebiti". zato sem rekla da za 200e prodam popolnoma vse kar rabite za poletno punco ( pojstelca, voziček marela, kengurujček, igralni center, prenosno posteljo s potovalnim jogijem, tetra in previjalne plenice, gazice za 1xno uporabo, krpice za umivanje, cel paket vložkov po porodu (malo večji kot vir80), cunjice od rojstva pa vse do številke 74,... pa še kaj bi se našlo. skratka v kompletu je vse kar potrebujete (dokupile bi samo še tisto kar boste videle in se ne boste mogle upreti user posted image ). za vse zainteresirane prilagam mojo telefonsko številko (040 30 42 43). v kompletu so cunje malo rabljene in lepo ohranjene, prenosna postelja (ki služi tudi kot stajica) ni bia rabljena tudi 5x ne, ker naša punca ne mara bit notri.... lahko pridete osebno pogledat stvari (sem iz ljubljane). prodam pa v kompletu ker jih nimam kam več dat user posted image ... lepo božajte svoje buškote še naprej

(odgovor članu gorskarozica)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
11.3.2012 9:19:55   
kattk
crtek hvala smo najdla srčka, ki veselo razbija s pomočo olja ;)

ewo..zdj pa s podamo v sončkasto nedeljo!! uživajte.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
   [Brisano sporočilo]
11.3.2012 12:34:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu kattk)
  Neposredna povezava do sporočila: 1459
11.3.2012 14:45:22   
Kratka
Crtek hvala! Upamo na najboljše, seveda! V torek imam pregled pri svoji G in jo bom tudi prosila za razjasnitev določenih vprašanj glede izvida.

Kar se pa sanj tiče....joooooj, kaqtasrofa je pri meni. Že tako ali tako sem človek ki zelo veliko sanja, ampak kar je pa preveč je pa preveč. Zjutraj se zbudim totalno utrujena od sanj in moram potem še 1x v dnevu malo nazaj zalegnat.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
12.3.2012 8:08:54   
tapeta
Dobro jutro!

Evo še ena v klubu čudnih sanj. user posted image Drugače pa že tako ali tako slabo spim, zaradi vseh obiskov wc-jev. Se že en čas nisem lepo naspala. user posted image

Glede vozička. Midva se pri prvi nisva odločila za komplet. Vzela sva voziček ter košaro in pa posebej lupinico in sicer ravno Maxi cosi cabriofix, ki je dosegala dobre rezulatate na testih in še ugodna je bila. Mislim, da je bila ravno v akciji takrat. Je pa sicer pasala na naš voziček, ampak je nikoli nismo na vozičku uporabljali. Imeli smo jo samo za vožnjo v avtu, na vozičku pa košaro.
Se pa splača malo spremljat akcije. Na babycentrovi spletni strani imajo vsak dan tri izdelke v dnevni akciji (samo na spletu). Midva sva tako tudi pri vozičku prihranila. Vsak prihranek prav pride.

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
12.3.2012 8:34:09   
crtek
jutro punce!

js sm pa danes prou za čisto nikamor, pa sploh nevem zakaj user posted image spala sm načeloma uredu, pač čudne sanje ne štejejo, zbudila sm se dobre volje, pol sm si šla pa zobe umit in zajtrk sm pojedla in zdej bi šla kr nazaj spat user posted image sej nism neki zaspana, bol tko brez volje...mah bomo vidli kaj bo...mogoče bom šla pa res še malo ležat.

Evita12 sej js sm pa mela terensko delo celo lansko leto...sm pobirala vzorce vzdolž ene reke in delala analize kakovosti vode...in zdej se od novembra, recimo rajši od začetka januarja, kr sm še 2mesca porabla za vso literaturo zbrskat user posted image ubadam s pisanjem...mi pobere ful več časa, kot so mi seminarske (tudi obsežne in zahtevne) kadarkoli prej. Pa mi je recimo tema zelo všeč in blizu in mi je res fajn pisat, samo nevem...vsakotolko mi je fuuuul naporno že za računalnikom sedet, pa rajši malo telovadim al grem hodit, pa pol nadoknadim. Ma sej zdej pa bo, tko da res ne vidim ure, da oddam user posted image mam pa res fajn mentorco, ki si ful vzame čas in tudi vse kar sm jo prosila za nasvete in pomoč mi je bla ful pripravljena pomagat, karkoli ji pošljem v pregled se tudi ful lepo potrudi in hitro pregleda...zadnjič mi je 80strani teksta pregledala in popravla v 3dneh, tko da HB za fajn profesorje user posted image

kattk super user posted image si vidla, ki je z user posted image vse v redu user posted image samo pozitivno pa bo user posted image

ala zdej grem pa bit malo produktivna user posted image božajte bušije, pa se beremo

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
12.3.2012 8:48:52   
zalenka
dober dan čvekice.

malo sem si vzela na off, zdaj sem vas prebrala za nazaj, pa pol si valda nisem zapomnila.

vglavnem user posted image user posted image za vse dobro opravljene preglede in preiskave. za vse, ki nismo take sreče pa upam, da bo drugi del nosečnosti lepši in z manj skrbmi, predvsem pa letnja okoli dohtarjev, bolnic in zdravstvenih ustanov.

jaz vstopam v 20 teden, torej smo na polovici. slabosti em nočejo zapustit, za želodec pomagajao zdravila in dieta - vsaj nekaj. Še vedno nepojasnjeno pa imam skoz prisotne eritrocite v krvi a se nihče več ne ubada s tem in em samo spremljajo, ker enostavno en vedo kaj je. No meni pa ravno to ni všeč, da ne vemo kaj je, ker to ni ne tič ne miš in nikoli ne veš na čemu si. Poleg tega se težko pohvalim z dobrim počutjem, a ostajam optimistična. Uživam, pa v brcikah, ki so kar konkretne, da o velikosti trebuha ne govorim user posted image .

spet sem videla, da je naneslo na temo o vozičkih in opremi. verjetno bi tu res lahko doktorirale pa bi še ne bilo vse črno belo, ker enostavno ne more bit. vse, ki izbirate kompaktnejše rešitve morda edino velja nasvet, da je dobro, da gledate na to, da je hrbtišče ravno in trdno, ker je to v prvih mesecih razvoja zelo pomembno. na šoli za straše vam bodo najverjetneje rekli, da za poletnega otroka n epotrebujete globoke košare, ne vem pa koliko opozorijo na ravnost in trdoto hrbtišča. Tako od začetka seveda odpade večina marela stajl vozičkov. le ti bodo praktični veliko kasneje in predvsem za tiste, ki imate res malo prostora in non stop vlačite vozek v kako visoko nadstropje, v in iz avta ...

pri lupinicah pa smo več ali manj že dorekli kaj je najbolj varno, ostalo pa je stvar okusa oz prioritet user posted image

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
12.3.2012 14:48:55   
prestica
Živijo punce!
Tukaj še ena avgustovka.  Stara sem 32 let in v 18. tednu nosečnosti. Je moja druga nosečnost. Maja lansko leto sem žal v 14. tednu splavila, zdaj pa držimo pesti. Sicer še ne uživam v nosečnosti 100%, ker sva imela slabe rezultate nuhalne, tako da sva šla na amnicentezo. Poseg sem imela 2.3., tako da čakamo rezultate. Sva se odločila da jih sprejemava po 26.3., prej nikakor ne!
Potem se vam pa pridružim v vseh debatah o vozičkih, literaturi, porodnišnicah, …

< Sporočilo je popravil prestica -- 12.3.2012 14:50:49 >

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
12.3.2012 20:08:18   
Kratkolaska
Po dolgem času pozdravljene vse nosečke. Berem vas dokaj redno, ne najdem pa časa da bi aktivno sodelovala.

Dnevi minevajo hitro, trebušček raste, teža pa tudi user posted image  V četrtek imam ponovno pregled pri zdravniku, še malo pa gremo na morfologijo user posted image

Počutje ok, edino migrene me nekaj mučijo. Upam, da jih bo čim manj. A ima katera še težave s spominom? Jaz sem nenormalno pozabljiva.

Glede vozička Bugaboo Cameleon: Tudi mi2 se odločama za nakup tega vozička, predvsem zaradi tega, ker je izjemno lahek in vodljiv. Bi vas pa vse opozorila, da ste pri nakupu vozičkov iz "druge" roke pozorne, pojavljajo se ponaredki. Ta gospod iz Bolhe mi je zelo sumljive sorte, oglas spreminja, menjuje slike (prodaja takšne barve, ki jih original proizvajalec sploh ne trži), za povrh pa takšno podjetje sploh ne obstaja? V glavnem bodite pozorne, da se ne opečete. Ni malo denarja, da te nekdo tako okrog prinese.  

Glede brcik: tudi jaz jih že čutim, v začetku so bili to nekakšni mehurčki, zdaj pa se bejbi zvečer, ko se umirim konkretno premetava. Saj imam tudi napravico za poslušanje srčka, ampak tega ne prakticiram, se mi ne zdi najbolj zdravo. Do sedaj sva poslušala parkrat, ampak je res fajn slišat user posted image .

Uživajte v nosečnosti!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
13.3.2012 10:42:13   
Evita12
Lepo pozdravljene!

Dobrodošlica novo pridruženim in čestitke za opravljene preglede, teste ... vse bo O.K., boste videle!!!

Crtek, diplomo boš gotovo končala pravočasno, sploh če imaš v redu mentorico! Držim pesti!

Glede vozička hvala za nasvete, sva se že odločila. Zalenka, glede hrbtišča se popolnoma strinjam in niti slučajno nisem pomislila, da ne bi imela košare. Res je, da bomo rodile avgusta, ampak naše bebe bodo še zelo majhne tudi oktobra, ko zna že prav pihati (vsaj pri nas) in se mi zdi košara tudi boljša zaščita. Se dobijo tudi košare, katerim lahko kasneje hrbtišče tudi malo dvigneš, če se beba ne vozi več rada v popolnoma ravnem položaju. Tudi če bi septembra še kaj na morje skočili (moja mami bo takrat na obali), se mi zdi, da zna na obali prav pihati. Lahko da se motim, to je pač moje mnenje! Glede vozčka, ki ga ja ena predlagala, pa nam ne pride v poštev iz kar nekaj razlogov. Ima absolutno previsoko ceno, po mojem mnenju je to mestni voziček, sprednja kolesa meni izgledajo zelo čudno, zato je meni osebno voziček grd (ne zamerit, meni je grd, nekomu drugemu pa je lahko seveda lep - ljudeje imamo na srečo različne okuse) in še popolnoma nepraktičen. Mi smo doma na vasi, za hišo so ogromne gozdne površine, tašča in tast sta doma na kmetiji v gričevnatem območju, vikend pa imamo v čisto pravih rovtah. Midva vsekakor iščeva trokolesnika in najin favorit je BebeConfort High Treck. Mene je najbolj zanimalo, ali naj k temu vozičku kupim še lupinico, ampak bova vzela kar Maxi Cosi Cabrifix, ga ponuja tudi država v paketu za novorojenčka, kaj druga itak ni pametnega na izbiro!

Želim vam lep sončen dan!user posted image

(odgovor članu Kratkolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
13.3.2012 11:39:14   
printemps
hej hej user posted image se pridružujem klubu čudnih sanj. Sej ne morem verjet, ampak vsako noč so tok čudne sanje, da takih pa še nisem imela. No ampak tudi to očitno spada zraven user posted image . Vidim, da se pogovarjate o vozičkih, midva sva kar na hitro jih kar nekaj črtala iz seznama, ker imava manjši avto, ki ima majhen prtljažnik, zato so že takoj na začetku odpadli kar nekateri vozički. Pa zdaj vidim, da mi je tako še bolje, ker kot vidim, več ko je izbire, težje se je odločit. Tako, da se bova najverjetneje odločila za voziček maksi cosi, ki se zelo lepo zloži in gre super v avto. Je vseeno ceneje dati 200 eur več za voziček, kot pa nov avto kupit user posted image .

Punce se je katera že prijavila na to šolo za starše? Kako je s temi predavanji? Morajo partnerji biti vedno zraven na vsakem predavanju ali lahko kakšnega "prešpricajo"?

(odgovor članu Evita12)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
   [Brisano sporočilo]
13.3.2012 12:58:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu printemps)
  Neposredna povezava do sporočila: 1468
13.3.2012 13:36:10   
Mojci1984
Ojla punce,
ker se res že dolgo nisem javila, sem si že mislila, da bo v forumu avgustovke že kakšnih 90 strani popisanih, pa sem kar presenečena, očitne vse raje uživate na sončku kot pa doma za compomuser posted image

Čestitke vsem za uspešno opravljene preglede in dobrodošle nove nosečkeuser posted image  nas je že tok, da bi lohk mele celo gasilsko veselicouser posted image

No jaz zdaj že 14 dni delam... po dveh mesecih bolniške je res kar naporno. Domov hodim kot zombi, zaspim že pred osmo uro zvečer, pa še do takrat se prav trudim, da ostanem budnauser posted image  
Moj buši pridno raste, sem v začetku 18. tedna in ne vem, če ni že kar mal preveč okrogeluser posted image  Bebike še ne čutim, ampak komaj čakam in sem vam res fouš vsem, ki že čutite brce malih škratkovuser posted image

Imam pa eno vprašanje... a še katero boli v spodnjem delu trebuha? Ampak res močno? Mene že od včeraj zvečer in celo noč res močno špika in stalno je prisotna bolečina, kot nek pritisk na spodnji del trebuhauser posted image  Danes prav težko delam, ko sedim čutim močan pritisk v obliki bolečine (kot bi mela v trebuhu 20 kilsko utež)... najhuje pa je tisti trenutek ko vstanem, takrat čutim poleg bolečega pritiska še tako močno špikanje , da se moram včasih kr nazaj vsest... user posted image  Sem pa prejšnji teden 2x imela krvav izcedek, sem klicala ginekologa, pa mi je rekla sestra, da če bi ble močnejše krvavitve naj se oglasim al grem na urgenco, če pa bo le malo krvi, da je pa najverjetneje iz nožnice in nima  veze z nosečnostjo... Donc me pa tale bolečina kar ornk strašiuser posted image  Pregled imam naslednji petek 23.3. in upam, da bo vse ok.
Crtek - za seznam, morfologijo imam 20.4.user posted image  Komaaaaaj čakaaaaamuser posted image

Drugače sva pa midva z dragijem že kupila posteljico za bebiko, pa seveda vse kar sodi zraven - jogi in posteljninouser posted image  Prejšen teden nama je pa tud kolega naredu previjalno mizo, tako da imam zdej prostor in bom lahko počasi začela nabirat cunjice za malo bitjece. Midva sva si sicer že vse pomembne stvari za bebiko izbrala, ampak sva rekla, da lih kr takoj ne bova vsega na vrat na nos kupila (že do zdej sva velik, ampak se preprosto nisva mogla upretuser posted image ). Voziček bova imela ABC Design Cobra, sva ga šla pogledat v baby center in je super. Zloži se na mejhno, vizualno je res lep, lahek... primerjala sem ga s hight treckom, ki je bil tudi v ožjem izboru, pa je moj dragi reku, da je HT tok grd, da v takem vozičku najinuser posted image  že ne bouser posted image   No zmotlo naju je pa predvsem to, da se zelo na veliko zloži, sem pa še vedno prepričana, da je med terenci higt treck eden boljših. Ampak midva ne nameravava zarad vozička kupovat novga avta. Lupinico bova kupila Römerjev baby safe SHR II z isofixom. Baje se dobi tud adapterje, s katerimi lahko lupinico namestiš na voziček abc design, ampak dvomim, da jih bova kupila, ker bo lupinica samo za v avto. Če bo potreba, bova kupila naknadno.
Je pa res zelo zanimivo kako imamo različne okuse med sebojuser posted image  berem kako vas je veliko navdušenih nad bugaboo cameleonom, meni pa je ta voziček tako grd zaradi svoje kvadratne oblike, da ga nikol ne bi kupila (glede funkcionalnosti pa verjamem, da je super, čeprav se nisem o tem nič pozanimala, ker me že vizualno odbija).

Bejbike, lepo se imejte, izkoristite čim več sončka, pa sej veste.... BOŽAJTEEEE BUŠIJEEEEEuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1469
13.3.2012 15:18:12   
kattk
mojci komu si pa dala delat previjalno? a komu v žbk-ju?

pa jst bi šla za te tvoje bolečine kar prej mal pokukat k zdravnik, razen če nisi skeptična :)

zdj pa na sončka ;)

(odgovor članu Mojci1984)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
13.3.2012 18:43:10   
špica84
Kratka imam eno prašanje še.A si imela pred uzjem srčka morfologijo al si imela uz prej.Se ne spomnim iz prve nosečnosti ali sem imela morfo prej in potem uz.
Imam pa uz srčka v 21t

(odgovor članu kattk)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
13.3.2012 19:07:57   
Bubalu
Živjo punce,

no pa da se še jaz malce javim :) včeraj sem imela pregled, je vse ok, na hitro smo celo preko ultrazvoka dete pogledali in je bilo zeeeeeelo živahno :) morfologijo imam sedaj 11. 4. mi je pa G rekla, da naj grem do svoje osebne zdravnice po napotnico za pregled krvi, ker imam težave s strjevanjem. A je kdaj katera bila na tem pregledu? Kako to sploh zgleda? No jst upam, da je vse ok :)

Vidim, da pišete o čudnih sanjah....sem mislila, da se samo meni "meša", k mam vsako noč take neverjetne in žive sanje, da sem se že začela spraševati, če ma slučajno luna kak čuden vpliv name user posted image Drugače je pa tudi na splošno moje počutje zelo evforično, sem polna energije, z razliko od prvih treh mesecev. Moj user posted image se mi že prov smeje, ker imam občasne izpade kakih pevskih sposobnosti, ki to nisouser posted image Če bi bilo tako počutje skoz, bi bila prov srečna user posted image

Aja, zdi se mi tudi, da sem začela čutiti neko premikanjo v sebi. Je pa tak hecen občutek, da ne vem a je to to ali je kaj drugegauser posted image

< Sporočilo je popravil Bubalu -- 13.3.2012 19:10:10 >

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
13.3.2012 19:10:40   
zalenka
pozdravljene sonosečke.

lepo je videt da se naša skupna številka še povečuje. bo avgusta res pestro.

mojci glede bolečin v spodnjem delu se ti kar pridružim. je bilo pa pri meni tudi v prejšnjih dveh nosečnostih podobno. G mi pravi da je to dosti normalno. Ne vem ap če so normalne krvavitve. Teh nisme nikoli imela in upam da tako ostane. Bolečine omiliš z manj sedenja - če pa že imaš sedeče delo pa da sediš čim bolj polegnjeno oz tako da je trebušček malo stegnjen.
jaz sem včeraj po 2,5 urah čakanja pri splošni zdravnici (samo da sem oddala papirje za komisijio) komaj vstala iz stola tako me je zapeklo. Pomaga tudi da se vsako uro ali dve malo sprehodiš in pretegneš. upam da čimprje mine.

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
13.3.2012 20:40:10   
proxima
Hej nosečke,

kako kaj bušiji? Pridno vzhajajo? user posted image
Lušno je gledat te hribčke, a ne? Meni je blo v prvi nosečnosti (ko sem imela ful časa za razvajanje in uživanje) ful lepo, ko sem ležala na plaži in sem slikala morje z mojim hribčkom spredej user posted image tudi tokrat me moj dragi fotka vsako nedeljo, da vidimo kako se buši povečuje... potem nakoncu pa narediš album in je ful lušno za pogledat...

Čestitke vsem za preglede in tudi od mene veliko pozitivnih misli - vse bo super, brez skrbi!

Glede vozičkov mamo mi Jane Slalom Pro letnik 2009 (trojček: košara, športni del, lupinica), kupil smo rabljenega eno leto, je bil krasno ohranjen in meni model zelo lep... ampak nažalost precej nepraktičen... čeprav ima tri kolesa, ki so na zračnice in naj bi bil terenc, se nam je že trikrat predrla guma (notr je bil en trn, ki je dvakrat prebodel zračnico), nekajkrat nam je prvo kolo kar stran padlo (??), globoka košara je sicer ok, športni del pa ima hrbtni del v pokončnem položaju še vedno precej položen in če otroka privežeš normalno (čez ramena) mora ves čas bit naslonjen nazaj in težko doseže tisto prečno držalo pred njim, tako da sem ga jaz privezovala samo okoli pasu, lupinica je slaba (otroček je čisto preveč zvit noter) in majhna (naš hrustek jo je hitro prerasel) tako da smo uporabljali MaxiCosi Citi od prijateljice, potem pa kmalu že avtosedežek, ki se na začetku uporablja proti vožnji obrnjen, kot lupinica, potem pa klasično. Za našega korenjaka pa smo zdaj kupili avtosedež Britax Römer Evolva 1-2-3 Plus, ki raste z otrokom in je od 9 kg do 12 let. Avgustovček ga bo tudi dobil. V glavnem jaz Jane vozička ne bi priporočila, no mogoče so novejši modeli izboljšani, tale naš me ni najbolj navdušil, ampak stvar okusa... bomo ga pa seveda ponucal tudi za tadrugega otročka, kaj pa čmo...

Glede šole za starše pa je najbolš, da se prijavite v ZD kakšen mesec ali dva pred PDP, pr nas je bilo 4x popoldne predavanje. Fajn je, če je partner vsaj prvič in zadnjič recimo, da dobi potrdilo s katerim gre ponavadi lahko (brezplačno - odvisno od porodnišnice) na porod. Meni je bilo nekaj zadev čisto mimo (kakšne fotk iz porodne sobe, pa vse variante kaj gre lahko narobe...), par stvari (potek poroda, dihanje med različnimi fazami porda, položaji med porodom...) pa zelo koristnih. Se kar splača it.

Uff tole sem začela pisat okol dveh popoldne, pa smo vmes dobil obiske in šli na sprehod, pa na čevape... zdej ko je mali zaspal je pa spet malo časa user posted image upam, da mi ne bo zdej vse zginilo...

Uživajte v sončku, pozitivno razmišljajte in božajte bušije!

Carpe diem!

Neposredna povezava do sporočila: 1474
13.3.2012 20:45:34   
Mojci1984
kattk .... en kolega od mojga dragija nama jo je naredu, ki se je včasih s tem ukvarjal, zdaj tega ne dela več... moj ga je nahecal, da nama bo tud ostalo pohištvo za otroško sobico naredu, ker bi rada mela unikatbo.... drugače sem pa vidla tukaj (upam, da ni kaj narobe če dam link) http://www.previjalna-miza.si/ , da imajo lepe previjalne in tud cena se mi zdi zelo ugodna...

zalenka tud meni se krvavitve ne zdijo normalne, res pa je da je to le nekaj kapljic krvi, ni da bi kar cel dan krvavela... tako da pojma nimamuser posted image upam, da je s pikico vse ok... tale bolečina pa upam, da čimprej mine, drugače bom pa šla al h ginekologu al pa na urgenco, ker preprosto ne morem funkcionirat, pa imam visok prag bolečineuser posted image se pa full glupo počutim, ker nikol nism hodila okol zdravnikov, odkar sm noseča je pa skoz neki...

Drugače se mi pa zdi, da čas beži z ekspresno hitrostjo, bližam se polovici nosečnosti (no ene ste že tamuser posted image ), zdi pa se mi kot da sem komaj pred enim tednom delala testuser posted image full komi čakam bebiko, edino kar me ne veseli preveč je dejstvo, da je avgust zadnji poletni mesec in ko bo bebika pršla na svet bo že kmal spet zima in mrazuser posted image Upam, da bo vsaj september tako lep kot je bil lani, da bomo lahko po toplem vozičkale neki časauser posted image

Kok ste dobre s temi sanjamiuser posted image Jaz pa spim kot top, ponavadi se zjutraj zbudim v isti pozi kot zvečer zaspim in seveda me vse boli, predvsem križ. Danes sem prvič po 14-ih dneh tako "pozno" pokonci, ponavadi me zmanjka še pred osmo zvečeruser posted image

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?