crtek
|
dan! me ni blo že neki časa mimo...sm pršla pogledat v petek zjutraj in ko sm vidla kaj je napisala srečki sploh nism hotla posodobit seznama, kr mi je blo tako hudo srečki, če nas še spremljaš, ti pošiljam en ogromen virtualen Verjetno ti to ne pomaga, ampak z mislimi sm s tabo, upam, da bo kmalu za tabo, da tokrat res ugotovijo zakaj se je to zgodilo in, da greš potem pogumno v nov boj in dobiš za nagrado svojo težko prisluženo štručko Gorskarožica se mi zdi, da si ti pisala glede prezgodnjih porodov...kolkor js vem, je tako, da otročka tudi v primiru bolezni, ki prizadene otročka (preeklampsija, eeklampsija, sladkorna, večplodne nosečnosti...), pustijo otročka v tebi kolkor dolgo se le da, ker je z vsakim dnem bolj razvit in tudi, če se rodi v 8.mescu je to doooooosti bolše, kot v 7. in ni res, da če se rodi med razvojem pljučk je to slabše, kot če se prej. Kolkor koli so pljučka razvita, je bolše kot, da sploh niso in vsak razvoj se bo potem v inkubatorju nadaljeval. Tudi ni res, da ti pred 35. tednom v vsakem primeru nardijo CR. Moji prijatelci so 2x sprožli prezgodaj porod (1x zaradi preeklampsije - 32.teden, drugič zaradi eeklampsije - 34.teden) pa je obakrat rodila vaginalno, še tolko lažje, ker sta ble punčke manjše. V inkubator dajo otročke glede na težo in stanje ob rojstvu, če je premajhen, prelahek, nerazvit...gre v vsakem primeru v inkubator. Otročka, ki je v inkubatorju hodiš ti dojit in crtat, ne more pa bit s tabo v sobi, ker je on na oddelku za nedonošenčke, kjir jih spremljajo 24/7. Lahko se ga dotakneš, crkljanje zeeeeeloooo spodbujajo in priporočajo, ker pozitivno vpliva na otročke. Tako, da ne se preveč sekirat. Upam, da ti tega ne bo treba dat skozi (kot tudi nobeni drugi), ampak tudi, če boš mogla, boš vidla, da bo zate in tvojega dojenčka lepo poskrbljeno glede nosečniških oblek...js sm si že decembra v C&A nabaula 3hlače, in sicer ene kavbojke, ene fine črne in ene take beige za preoblečt...so take napol fensi, samo so malo tanke za zdej Čene sm pa ugotovila, da bom lahko večino svoje garderobe kr lepo ponosila, predvsem kar se tiče majčk, tunik in oblekc, kr mam kr dosti takih, ki so rezane pod prsmi in to pride super. Čene pa se meni trebušček kr nič dosti še ne pozna zvečir bol ko zjutraj, ko je še skoraj tašen kot prej, čeprav po slikah se pa kr vidi, da je večji, hlač izpred pa že kšn mesec ne zapnem več sej se ne pritožujem, glede na to, da komaj čakam, da se bo KOOOOONČNOOOO poznalo Sicer pa sm bla v četrtek na pregledu in so mi rekli, da mam 130 hemoglobina, kar naj bi blo super, ampak zame se mi ne zdi, kr sm ga mela vedno okoli 145, to pa vem, kr sm krvodajalka in so bli vedno fuuuul navdušeni nad mojo krvjo čene pa (kot sm že vedla) mam kri A+, kar pomeni, da ne bom rabla nobenih antiglobulinskih injekcij , vsi ostali izvidi so bli tudi super in ginekologinja pravi, da nosečnost super napreduje in naj kr tko dalje, da nas je zadnje čase res malo takih, ki nimamo nobenih problemov, tko da sm presrečna naslednji pregled mam 15.3. in takrat je rekla, da se bova zmenle za morfologijo koooooomaaaaaj čakam in moj tudi, ki pravi, da je tako lepo gledat mini bibo kako miga in kolca tko mi je zlat... Sm si pa zadala, da končam diplomo preden grem spet karkoli nabavit al štimat za bibo, tko da bom mogoče malo bol poredko tuki, kr mam s tem kr dela, pa še motivacija je, da se čimprej rešim, da lahko pol oblekce in sobico začnem štimat ala punce uživajte, pa se beremo