|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
17.2.2012 8:06:57   
kattk
srcek meni je zelo zal!

Glede trgovine popek, je super, sm bila zadnjic v nm, sam kaj ko je vse tako drago. Iscem kavbojke, in edine k so mi ble usec, so bile 60eur. Sj jih bom sla vseeno iskat. In seveda majcko pridem avgusta :)

sicer je pa akcija v hm 5eur za bombazne majice kratki rokau. Sm vzela 3, belo, crno, rdeco, no sej sam te tri pa imajo :)

drgac pa fantove trenirke in akcija na kavo :)

(odgovor članu MADMAX)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
17.2.2012 8:37:42   
Toopsy
hej hej!

URSSI :mene je zelo matrala zgaga v tretjem mesecu. probala sem vse, od donata, jogurtov, mleka, skute...nič mi ni pomagalo. na koncu mi je ginekologinja svetovala naj uzamem ruparut. ampak ker se probam izogipat tabletom sem si pomagala parkrat s sodo, po jedi nisem ležala in nikoli se nisem do konca najedla. pa velik sem pila.

upam da ti bo vsaj kaj od naštetega koristilo

(odgovor članu urssi)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
17.2.2012 11:01:31   
naia
OranznaM, pred tremi leti sem hodila na telovadbo v Fužine, res pa je, da sem imela rok februarja in nisem mogla ravno na sprehode hodit, je zelo v izi telovadb, najprej cca. 45min telovadiš, se res nič ne zmatraš, jaz se trikrat bolj ko sesam user posted image , drugi del mi je bil ful bolj všeč, smo se cca. 30 min pripravljale na porod, vadile dihalne vaje, v glavnem si vizualizirale porod...to mi je bilo ful bolj všeč, sama telovadba je bila pa preveč v izi pa sem antišportnik user posted image ,
glede na to, da bomo zdaj spomladi in poleti nosečke, bi se res raje rekreirala nekje na prostem, veliko sprehodov (mam pst zraven blooka) ali pa rolarje, to bi ful, sam se malo bojim, res je, da sem v celem življenju le enkrat padla z njim, a vseeno je nek strah s trebuhom rolat, imate kake ideje, kako se rekreirat?

ma_mi, imaš zs

srečki, user posted image , naj ti sobota čim hitreje mine, če boš imela moč, se še oglasi, vseeno si naša user posted image

glede bušija, jaz sem res že ful velika, ful se mi že pozna, ker v prvi user posted image se mi res ni tok poznalo že v 16.tednu, morm pogledat stare slikce user posted image

porodniška, pdp sem imela 18.2., na porodniško šla 21.1., tako da smo izplačali decembrsko plačo 10.1. in se mi je štela v porodniško oz. sem po decembrski plači odnesla na CSD, glede na to, da sem zdaj brez službe, bom pa verjetno čimprej odnesla, pomeni 60 dni pred nastopom porodniške

naslednji pregled imam 14.3., 19.tednov bom takrat, ampak verjetno ni še morfologija

tole izboljšanje vremena mi toook paše, komi čakam na več sončka in lepše vreme, cele dneve uzun user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
17.2.2012 11:04:02   
printemps
hej srečki če še kaj bereš tole, tudi meni je res iskreno žal in hudo zate user posted image sem bila tudi jaz včeraj zelo žalostna, ko sem prebrala tvoje sporočilo user posted image

V sredo sem pa jaz opravila ta pregled na infekcijski kliniki za 5.otroško bolezen. Presnet sem bila kar pošteno jezna na mojo ginekologinjo, ker mi ni povedala niti 2 stavka, ko sem prišla po napotnico, kakšna je sploh ta "bolezen" oz. viroza. Na infekcijski kliniki pa je bila zdravnica tako zelo prijazna, da sem se hotla kar stisnit h njej, tako lepo me je pomirila. V glavnem 5.otroška bolezen trenutno razhaja po vrtcih, ampak ni tako zelo huda, kot sem jaz prebrala po netu. Za otroka, ki se okuži je to viroza z izpuščaji, za odrasle osebe nič posebnega bolezen (znaki so ali pa niso vidni), lahko je v zelo ampak res zelo majhnem odstotku "nevarna" za nosečnico oz. za njej plod. Torej meni je zdravnica takole povedala, večina ljudi to bolezen preboli, pa niti ne vemo, da smo jo preboleli. Če pa si slučajno okužen s to boleznijo, pa se sicer žal ne daa nič pomagat, ker zdravila ni, ampak se pa samo malo bolj podrobno spremlja razoj ploda. Res nič posebnega in predvsem nič tako dramatičnega, kot sem jaz brala. Groza kaj vse res preberemo na netu. Torej dala kri, izvidi so super, sicer te viroze še nisem prebolela, zato nimam protitelesc, ampak tudi okužena nisem. Tako, da je vse dobro.

Punce imam eno res slabo ginekologinjo, ki bi bila bolj primerna za nuno, saj imava skos tiho mašo in mi nič ne pove. Slišim, da je v času nosečnosti poleg folne kisline dobro jemati tudi kakšne magnezije tabletke (proti krčem, ki sem jih tudi v tem času že imela) in pa kakšne železove tabletke. A mogoče katera od vas to kej je? Jaz imam zaenkrat samo to folno kislino.

OranzinaM si pisala nekaj o telovadbi, jaz grem naslednji teden na pilates za nosečnice v tanergijo. Bom vidla kako mi bo všeč, če ne bom pa probala kakšno drugo telovadbo, če želi še katera zraven za družbo in čvek, bom zelo vesela družbe :)

Lep petek dan :)

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
17.2.2012 11:18:31   
skarabej_79
Živjo punce,

glede telovadbe razmišljam, da bi začela z marcem hodit na pilates v Fit mami, na Rudniku. Mi ustreza zaradi lokacije. Katera pozna?

(odgovor članu printemps)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
17.2.2012 11:36:47   
mami 3m
Printemps, super glede 5.bolezni. Ampak si pa verjetno veliko bolj pomirjena zdaj, ko si se testirala in malo več veš o tej bolezni. Meni je to smisel pregleda - da mirno spim.user posted image
Sem pa tudi sama ugotovila, da g nimajo pojma o otroških boleznih in da je tukaj veliko bolje kontaktirat pediatrinjo, ki je v vsakodnevnem stiku z otroškimi boleznimi.user posted image

glede zdravil: do konca tretjega meseca naj bi se jemalo folno kislino. Zdaj zelo priporočajo Femibion 1, po tretjem mescu pa Femibion 2. user posted image  Jaz sem jemala magnezij, in sicer kar Magnesol ali nekaj takega, ker mi je bil po okusu všeč. Sem pa pozabila, kdaj sem ga začela jemati. Meni se zdi, da po tretjem mesecu oziroma celo kasneje...

Telovadba: jaz ne bom hodila nikamor, ker mi časovno ne znese. Poleg službe in dveh otrok in bistveno večje utrujenosti zaradi nosečnosti, ne zmorem. Smo pa z otroci veliko zunaj in še več bomo, ko bo bolj toplo. Rolati ne upam, še na kolo nisem upala s trebuhom. user posted image  Res se počutim prav štorasto. user posted image  Mi pa zelo paše plavanje, zato bomo malo več po bazenih hodili.

Danes je petek...vikend...maškare...krofi!!! user posted image

(odgovor članu kattk)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
17.2.2012 11:39:52   
mami 3m
Aja, Popek: meni je bila njihova kolekcija najbližje. Nekaj lepih kosov za službo, vklj. z reklcem, spodnje perilo mi je ustrezalo, celo žabe za pod krilauser posted image , hlače so super, jopice, majčke...jaz jih res priporočam.
Nekaj sem našla tudi v Benettonu v mestu, ene troje hlače, polo majice in krilo pa tudi v H&M.

Pri tretji nosečnosti se pa že nabere nekaj oblek... user posted image

(odgovor članu mami 3m)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
17.2.2012 13:12:16   
Srcica001
printemps  meni je ginekolog predlagal da jemljem tudi magnezij 300mg na dan. v lekarni sem povedlala da se noseča in mi je dala FidiMag 300 z vitaminom c baje da je ta dober tudi za tiste ki malo manj raznosvrstno hrano jemo :D to je to  :D

Pridne bit. . pa bušije božat :D

(odgovor članu mami 3m)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
17.2.2012 14:38:15   
Maja T.
Printemps jaz sem začela Magnesol piti tam okoli 20 t., takrat mi je tudi že trebušček trdel, sem se prvo zelo ustrašila user posted image , samo me je G. pomiril, da maternica vadi za porod in tudi sem potem dosti o tem na netu prebrala. Jaz sem si Magnesol že kupila in ga bom začela tam po 20 t. piti.

Za železo pa ni dobro na svojo roko karkoli jesti, mislim, da so tako tablete na recept. Zdaj smo tako že imele v 1.tromesečju odvzem krvi, in če si imela hemoglobin ok, je z železom vse v redu, Jaz sem ga imela 118 in je to super. Zdaj v 2. tromesečju, če ti bo hemoglobin kaj padel, dobiš tablete, drugače pa s kakšnimi suhimi marelicami, rdečo peso, špinačo, ohrod..., tega čim več jesti, jaz se kar probam bolj tako prehranjevati user posted image .

V 1. user posted image mi je kar fajn železo padlo in sem imela tablete, pa še potem težave s prebavo po teh tabletah... user posted image user posted image user posted image

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu Srcica001)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
17.2.2012 15:10:49   
ma_mi

naia- zs ni uspel user posted image ,

zdej pa ne vem, a imam jaz kaj narobe naštiman, al pa tole z zs-ji neki ne funkcionira, ker sem tudi jaz želela že nekajkrat poslati zs, pa mi nikakor ne pošljeuser posted image . A je treba kej nastaviti ??

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
17.2.2012 16:08:48   
gorskarozica
Pozdravljene user posted image , mene pa zanima, če ima katera ali njena prijateljica izkušnje z inkubatorjem. Ali gledajo na razvitost, težo dojenčka ali pri koliko tednih se rodi. A si potem zraven njega v porodnišnici, ga lahko kaj cartaš al sam gledaš in daš samo roko noter al tudi ven vzameš. In potem da gresta domov majo verjetno določeno koliko mora bit težek? Pa še nekaj sem slišala, da je baje bolje, da se rodi pri 7mesecih kot pri 8? Sm radovedna, ampak upam da mi tega ne bo nikoli treba izkusiti.

Lep vikend vsem user posted image

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
17.2.2012 16:55:50   
proxima
Jooj Srečki zelo mi je žal, za to kar se je zgodilo user posted image pa so res večkrat preverili, da res ni utripa? kar ne morem verjet in se sprijaznit s tem... vem da zdajle to moje pametovanje boli, ampak kar še upam, da ni res in da boš vsak čas to sporočila... ena prijateljica je imela sicer v 8. mesecu tudi takšno stanje, da niso zaznali utripa, pa je srček vseeno bil in tudi rodila je zdravega otroka, čeprav so ji vmes že večkrat rekli naj gre kar na čiščenje... upam, da je kaj takega tudi pri tebi...

Težko se je veselit ob takšnih novicah... ampak vseeno... bila sem na pregledu in je vse OK s krvjo in urinom, tudi bris je bil OK, ker sem imela slab rezultat pri nuhalni 2,2 in 1:690 in ker nisem šla na dvojni hormonski test ali AC, ampak sem se kar odločila, da je z mojim otročkom vse super user posted image , me je še enkrat pregledala z UZ, da je preverila za vse znake za downov sindrom, pa je rekla, da je vse lepo in prav in da je spet veliko dete, kot je bil prvi user posted image .

Glede nosečniških oblačil, meni je cenovno najbolj ustrezal H&M, imajo pa v Popku lepe in kvalitetne stvari, ampak žal predrage zame, če nameravate imet še otročke, potem si nabavite nekaj kvalitetnejših kosov in predvsem kvalitetne kavbojke, ki so vsaj meni reees prav prišle in jih v bistvu sploh nisem "slekla"  med obema nosečnostima, ker tako fino grejejo v ledvice user posted image in ker sem imela kar velik trebuh še od prvega otročka. Za tunike, poletne oblekice in majčke pa lahko tudi v navadnih trgovinah najdete kaj zase, samo malo večjo številko bo treba ali pa če so pod prsmi rezane je tudi ok.

Glede folne in vitaminov sem tudi jaz zdaj že na Femibion 2, ampak ne moreš verjet kako obirajo nas nosečke, ki bi itak dale vseee za zdravje otročkov, za eno škatlico 20 EUR, pa niso normalni no...

Gorskarozica jaz sem prvega otročka rodila v 35. tednu, ker mi je začela počasi odtekat voda. Pa ni bil nič v inkubatorju, pa tudi povsem zdrav je bil in precej krepak deček za 5 tednov prej rojenega(3.330g), tako da ne vem zakaj bi bilo bolje rodit s 7. mesci. Vsekakor je bolje, da se rodi čimkasneje oz. ob roku, ker se vse do zadnjega dneva še nekaj razvija in raste, vsaj tako jaz mislim. Pri mojem sem morala počakati par dni, da je blo dopolnjenih 35. tednov, ker se takrat lahko že rodi normalno, prej pa delajo carski rez. Bolje je, da se rodi vaginalno, ker se pri tem iz pljučk iztisne plodovnica in lažje zadiha. Sem pa slišala, da enodnevno bivanje otročka v inkubatorju stane isto kot ena mesečna plača, tako da lahko to uporabimo za argument vse, ki smo na bolniški zaradi predčasnega poroda v prejšnji nosečnosti.

Ena je spraševala glede darovanja popkovnične krvi v javno banko, evo še nekaj informacij in ponovno link:
http://www.ztm.si/sl/register_darovalcev_kmc/darovanje_popkovnicne_krvi/

Po porodu lahko popkovnično kri odvzamejo in shranijo ter jo uporabijo kot vir krvotvornih in drugih matičnih celic za zdravljenje bolezni s presajanjem celic. Trenutno lahko s tem načinom pozdravijo nekatere rakave bolezni krvi in dedne motnje presnove ter imunskega sistema. Zdravljenje drugih bolezni (Alzheimerjevo in Parkinsonovo bolezen, bolezni srca in jeter, diabetes, mišično distrofijo, multiplo sklerozo, poškodbo hrbtenjače) še raziskujejo.

Pri zdravljenju bolezni s presajanjem krvotvornih matičnih celic ima popkovnična kri zaradi posebnih bioloških in drugih značilnosti v primerjavi s kostnim mozgom ali krvotvornimi matičnimi celicami iz periferne krvi več prednosti, kot so npr.: lažja in večja dostopnost, manjše tveganje za prenos virusnih okužb in manjše tveganje za nastanek bolezni presadka proti gostitelju po presaditvi.

Glavni pomanjkljivosti popkovnične krvi sta majhno število krvotvornih matičnih celic, ki trenutno zadostujejo za presajanje pri otrocih in osebah lažjih od 25 kg, ter daljši čas potreben za začetek delovanja presadka.

Kako poteka odvzem?
Odvzem popkovnične krvi je varen in povsem neboleč tako za mater kot za otroka, saj ga opravijo po porodu, ko je popkovnica že prerezana in otrok rojen. Iglo zabodejo v veno popkovnice, ko je posteljica še v maternici. Kri steče po cevki v sterilno vrečko za zbiranje popkovnične krvi. V laboratoriju potem popkovnično kri pregledajo, obdelajo, zamrznejo in shranijo pri nizkih temperaturah v tekočem dušiku za dobo več let.

Komu darovati popkovnično krvi ?
Popkovnično kri lahko darujemo za potrebe javnega zdravstva v t.i. „javno“ banko popkovnične krvi, kjer jo shranijo in vpišejo v seznam (register) shranjenih krvotvornih matičnih celic. Shranjena popkovnična kri  je potem na voljo za zdravljenje drugih bolnikov s presaditvijo krvotvornih matičnih celic tako pri nas kot v svetu. To imenujemo nesorodna ali sorodna alogenska presaditev.

Popkovnično kri lahko shranimo tudi v t.i. »zasebno« banko, za morebitno zdravljenje lastnega otroka z matičnimi celicami iz njegove popkovnične krvi (avtologna presaditev) oziroma za zdravljenje njegovih sorodnikov (sorodna alogenska presaditev).
Skupina za transplantacijo krvotvornih matičnih celic Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani ne priporoča  shranjevanja lastne popkovnične krvi v  privatnih bankah. Z lastnimi krvotvornimi matičnimi celicami iz popkovnične krvi  ni mogoče zdraviti dednih bolezni, vprašljivo je tudi zdravljenje rakavih bolezni, kot je levkemija. Verjetnost, da bo oseba potrebovala shranjeno lastno popkovnično kri za zdravljenje s transplantacijo krvotvornih matičnih celic v prvih 20 letih življenja  je izredno majhna in znaša od 0,001% do 0,04%. V primeru potrebe po takšnem zdravljenju  je zelo verjetno, da bodo na voljo tudi drugi viri ustreznih matičnih celic, boljši od popkovnične krvi. Shranjevanje popkovnične krvi v javni banki je prostovoljno in brezplačno, shranjevanje v zasebni pa je potrebno plačati.

Komu koristi darovana popkovnična kri?
Z darovanjem popkovnične krvi v javne namene lahko rešite življenje bolnemu otroku ali odraslemu, ki potrebuje zdravljenje s presajanjem krvotvornih matičnih celic.

Kako poteka postopek prijavljanja za darovanje popkovnične krvi?

1. Pred odločitvijo o darovanju popkovnične krvi se posvetujte z vašim ginekologom.
  2. V primeru, da ste se odločili darovati popkovnično kri za javne namene, nas  pokličite po  telefonu  (01) 5438314 ali pa nam pišite na espok-ztm@ztm.si, kjer boste dobili vse potrebne informacije in obrazce.
  3. Prijavite se približno v 32. tednu nosečnosti.

Evo toliko o tem, če katero zanima, drugače pa enostavno preskočite tole, se opravičujem, da sem toliko prostora zavzela

Drugače pa smo šli danes za našega 15-mesečnika po očalca, ima dioptrijo plus 5. Zdaj ga pa moramo prepričat, da jih bo nosil... kar sploh ne bo enostavno, ker se že od pregledov dalje strašno upira vsem, ki hočejo blizu njegovim učkom... a ima katera izkušnje, kako tako majhnega otročka prepričat, da nosi očalca?

Aja pa še novi datumi pregledov za seznam - mene je naročila že skor do poroda he, he:
26.3. morfologija ploda
13.4. glukozni test
10.5. ICT (injekcija, ker sem RhD negativna)

Toliko od mene zaenkrat... lepo praznujte, se namaškarajte, najejte krofov in uživajte v božanju bušijev...

< Sporočilo je popravil proxima -- 17.2.2012 17:04:23 >

Carpe diem!

(odgovor članu gorskarozica)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
17.2.2012 21:24:54   
wish87
Dober večer punce user posted image

Končno sem dočakala današnji dan, ko smo imeli NS, ampak v čakalnici pa sem bla tok žiučna da bi na trenutke ustala in šla domou user posted image Ampak sem iz ordinacije prišla nasmejana do ušes, ker je z bebiko vse OK. Rezultati NS so odlični, nosna kost lepo vidna, lepo raste in se pridno razvija, imamo pa zelo živahno bitje, ker je že ko smo začeli pregled razgrajal in se izmikal tako da smo se že takoj nasmejali do solz :) dobila sem cel kup slikic iz običajnega UZ-ja in pa tudi 3D posnetke, kjer se bejbija res lepo vidi user posted image za spol pa nisva vprašala, ker sva se danes zadnji trenutek odločila da ne želiva vedet, če pa ne bova zdržala pa bova vprašala naslednjič user posted image
Skratka zdaj bom pa tudi jaz začela 100 % uživat v nosečnosti, ko sem izvedela tako lepe novičke user posted image

Lep večer vam želim še naprej user posted image

(odgovor članu proxima)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
17.2.2012 22:41:16   
naia
ma_mi, pa zdj?

(odgovor članu wish87)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
17.2.2012 22:45:25   
naia
gorska kozica, kokr vem, se v osmem mesecu razvijajo pljučka in ni dobro, da se prekine razvoj oz. je bolje, da se rodi v sedmem mesecu in se pljuča razvijejo v inkubatorju

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
18.2.2012 12:33:55   
ma_mi
naia - zs uspel user posted image
Hvala

No sem ti mislila na zs odgovorit, pa nikakor ne gre user posted image .
Hvala za vse info, mi zelo koristijo, vsaj potem zadeva ni tak tabu. Upam, da je bilo pri vas vse ok, obenem pa upam, da tudi jaz tako hitro dobim odgovore, kot vi, kljub temu, da nismo v žlahti user posted image .

Hvala

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
18.2.2012 21:10:02   
špica84
Lep dober večer

Včeraj opravila nuhalno.Z rezultati zadovolna.NS namerila 1,7,rizik za dawna je 1:14000 tako da to bo ok.Sem bila pa zelo razočarana nad pregledom za 60€ sem malo več pričakovala od pregleda,kot samo 10 minut.Tako da za spol sploh pogledala ni.
K njej nikol več ne grem tut če bom še kdaj nosweča,raj svoj dnar kam drgam odnesem

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
18.2.2012 21:48:01   
princeska Tia
Špica84 Jst sm bla tud rahlo razočarana nad pregledom, se mi zdi da za to ceno lahko dajo mal več od sebe in nas ne obravnavajo kot neko številko, ki se je pač znašla tam pr njih v ambulanti. Naju je vprašala za spol in na koncu ponudila tudi CD. Sva bla oba navdušena nad tem kaj vse naju čaka na njem pa sva dobila še tri dodatne slike in 3 posnetke, vsak traja nekih 10 sekund. Nič vse skupaj. Pač ena šola za naslenjič.
Drugače pa čestitke za tako super rezultat.

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
19.2.2012 17:08:04   
kattk
ja sej se ne gre na nuhalno zaradi lepega, kar je itak dano zraven. Obcutki, ko vidis piko poko kako miga, kako je zdrau, kako se razvija ipd. Drago je pa zato, ker je servisiranje naprave drago ane?? V koncni fazi je to za nas luksus, ko predcasno lahko ukrepamo, ce nuhalna ni ok, ali pac ne?? 60eur je sorazmerno malo. Jaz bi zagotovo dala se vec, ce bi bilo pac to drazje in ko vidis ocka, kako je navdusen in ti gre pol takoj rozco kupt ker je ponosen na nate. Ne vem no, iz tega vidika glejte :)

(odgovor članu princeska Tia)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
19.2.2012 17:46:07   
Toopsy
Hej hej!

V C&Aju imajo tudi oddelek za nosečke, tko da se splača it tudi tja pogledat!

Pozdravček

(odgovor članu kattk)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
20.2.2012 8:21:20   
kattk
hej. Ja u c&a majo sm vidla..sam prepozno. Sm kupila v h&m pajkice pa jeans. Ni blo tko drago..

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
20.2.2012 8:23:39   
princeska Tia
JSt sm tud mal prepozno šla pogledat v C&A. Sm v H&M-u nabavla dvoje hlače in pajkice, sicer mamo pa še kr neki časa pred sabo, bom sigurno še kej "nujno" rabla user posted image

(odgovor članu kattk)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
20.2.2012 8:53:51   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: mami 3m

Printemps, super glede 5.bolezni. Ampak si pa verjetno veliko bolj pomirjena zdaj, ko si se testirala in malo več veš o tej bolezni. Meni je to smisel pregleda - da mirno spim.user posted image
Sem pa tudi sama ugotovila, da g nimajo pojma o otroških boleznih in da je tukaj veliko bolje kontaktirat pediatrinjo, ki je v vsakodnevnem stiku z otroškimi boleznimi.user posted image

glede zdravil: do konca tretjega meseca naj bi se jemalo folno kislino. Zdaj zelo priporočajo Femibion 1, po tretjem mescu pa Femibion 2. user posted image  Jaz sem jemala magnezij, in sicer kar Magnesol ali nekaj takega, ker mi je bil po okusu všeč. Sem pa pozabila, kdaj sem ga začela jemati. Meni se zdi, da po tretjem mesecu oziroma celo kasneje...

Telovadba: jaz ne bom hodila nikamor, ker mi časovno ne znese. Poleg službe in dveh otrok in bistveno večje utrujenosti zaradi nosečnosti, ne zmorem. Smo pa z otroci veliko zunaj in še več bomo, ko bo bolj toplo. Rolati ne upam, še na kolo nisem upala s trebuhom. user posted image  Res se počutim prav štorasto. user posted image  Mi pa zelo paše plavanje, zato bomo malo več po bazenih hodili.

Danes je petek...vikend...maškare...krofi!!! user posted image

samo pripišem, kaj je meni zdravnik rekel v petek v porodnišnici. da je pol teha mami zadev nateg - najboljša skupina smo, ko nas lahko za vse oberejo. se kr malo strinjam.
ko sem mu omenila, da sem samo folno (tifol) menjala za elevit, ki ima še druge vitmaine, ker je zima in tko in da sem imela težave in potem menjala za fidivitmami in spet imela težave - se je malo nasmehnil in pripomnil, da če bi šel analizirat polovica teh vitaminov, ki so notri se itak en absorbira kar tako in da je zadeva predvsem precej precenjena. da naj si raje kupim več sadja - zaradi težav z želodcem, ga moram prekuhat, pa več kuhane kvalitetne zelenjave - kar ej pač moč dobiti oz uporabljat domače, če je možnost.

se delno strinjam z njim, da nas pumpajo z vsem mogočim, me bi pa seveda vse naredile za naše in predvsem otrokovo zdravje.

no meni so zaradi želdoca vse skenslali, tudi c vitamina ne smem v obliki tablete, ker je kislina in ker so takšni dodatki težki za želodec.

magnesol sem jaz tudi po 20t ko mi je začel ful otrdevat trebuh. ne vem zakaj imam v spomnu, da mi ej prej rekla G da ni dobro. mogoče s emotim, nekje zadaj v sivih celicah imam to.

(odgovor članu mami 3m)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
20.2.2012 8:59:25   
zalenka
aja moj naslednji pregled je 7.3

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
20.2.2012 9:03:56   
crtek
user posted image

user posted image
PDP,
nick, starost, zaporedna user posted image , število user posted image doma, naslednji pregled, kraj, kraj poroda, pričakujemo:user posted image /user posted image /user posted image

konec julija, ampak spada k nam user posted image
*bobika*user posted image , 30, 2user posted image , 1user posted image , 23.2., Ce, ? , user posted image
printempsuser posted image , 26,1user posted image 0user posted image , 22.2., Lj, ?
Srcica001user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , 2.2., Kr, ?

1.8.
Peškauser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 1.2., ?, ?
  princeska Tiauser posted image , 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?
just_meuser posted image , 24, 1 , 0 , 14.2., ?, ?

2.8.
Bri.na, ?, ?user posted image , ?user posted image , 21.12., ?, ?
*mommy to be*user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , 1.2., Mb, Mb , user posted image

3.8.
M_mojcauser posted image , 27, 2user posted image 1user posted image , 4.1., ?, ?
proximauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 15.2., ?, ?
skarabej_79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 17.2., Lj, ?

4.8.
_mala_ user posted image , 32, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Evita12user posted image , 29,1user posted image 0user posted image , 27.2.,
?, ?
Toopsyuser posted image , 26, 1user posted image , 0user posted image , 22.2. , Lj, ?,

5.8.
RedSonjauser posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 16.12,
Lj, ?
Katekcopatekuser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 14.2.,
Ce, ?
Claudia13user posted image , 30, 2user posted image , 1user posted image , 13.2.,
Mb, Pt, user posted image

6.8.
Kratkolaska user posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image , 9.2., Lj, ?

7.8.
naiauser posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image 14.3.
Lj, ?, user posted image
Aria79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 1.3.,
Iz, Iz
corisuser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 5.1.,
?, ?
Maja T. user posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , 3.2., Mb, Mb, user posted image

8.8.
zalenkauser posted image , 32, 3user posted image , 2user posted image 7.3.
Lj, ?
urssiuser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image 19.3.,
?, ?, user posted image
gorskarozicauser posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image ,  21.2., ?, ?

9.8.

Doriauser posted image , 33, 4user posted image , 1user posted image , 27.2.,
?, ?
pikaa27user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 12.3.,
Pt, ?
julij user posted image , 23, 2user posted image , 1user posted image , 8.3., Lj, ?

10.8.
cebelica28, 30, 1user posted image , 0user posted image , 22.12,
Lj, ?
medicinka25, ?, 2 , 0 , ?,
?, ?

11.8.
*pupika*user posted image , 25, 3 , 0 , 31.1., ?, Sg

12.8.
  suzi1111user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 5.3.,
?, ?

13.8.
jelena87user posted image , 24, 1user posted image , 0user posted image , 13.2., Lj, ?
riba83user posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image , 31.1., ?, Mb,

14.8.

Pikab84, 27, 2user posted image , 1user posted image , 12.1., ?, ?
Crystalluser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 31.1.,
?, ?

15.8.
piaa, 28, 2user posted image , ?user posted image , 10.1., ?, ?
tapetauser posted image , 26, 2user posted image , 1user posted image , 3.1., ?, ?
Tejči79, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?

16.8.
crtekuser posted image , 25, 1user posted image , 0user posted image , 15.3., Kras, Iz
vila_lila, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?
Tinca***user posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 29.2.,
?, Pt
, user posted image
activiauser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 1.3., ?, ?, user posted image
*pika*poka*user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 8.3., ?, ?
klavdi1 , 31, 2user posted image , 1user posted image , 12.3., ?, ?

18.8.
leonoral, 25, 1user posted image , 0user posted image , 20.1., ?, ?
Mojci1984user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 24.2., ?, ?
tacanjauser posted image , 26, 1user posted image , 0user posted image , 21.2., Ve, ?

19.8.
Anita_suser posted image , 22, 3user posted image , 2user posted image , 13.2., Cerknica, Po

20.8.
Kratkauser posted image , 27, 2user posted image , 0user posted image , 13.3., 7.3., UZ srčka, ?, ?
moč81user posted image , 27, 3user posted image , 1user posted image , 14.3., ?, ?
ma_miuser posted image , ?, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, ?

21.8.
Anonimnauser posted image , ?, 5user posted image , 4user posted image , ?, ?, ?
kattkuser posted image , 21, 1user posted image , 0user posted image , ?, Nm, ?
Iz Lune , 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

22.8.

Minnie, 25, 1user posted image , 0user posted image , 10.1., ?, ?
Kaja2009user posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image , 21.2., ?, ?,
hippyuser posted image , ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

23.8.
Chihuahuauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 13.3., ?, ?
Wish87user posted image , 24, 1user posted image , 0user posted image , 9.3., ?, ?
OrangeMoonuser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 17.2., Ce, ?

24.8.
mami 3muser posted image , ?, 3user posted image , 2user posted image , ?,
?, ?
Bubaluuser posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image , 12.3., ?, ?
OranznaM , 31, 2user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

25.8.
ninka80user posted image , 31, 3user posted image , 2user posted image , 14.2., ?, ?

26.8.
duda13user posted image , 21, 2user posted image , 0user posted image , ?., Lj, Lj

28.8.
zebr4user posted image , 29, 2user posted image , 0user posted image , 2.3.,
Ce, ?

30.8.
špica84user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 27.1.,
?, ?
Refresco , 39, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?
desiderauser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?
LINDIuser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 21.2., ?, ?

31.8.

Mojarožicauser posted image , 32, 2user posted image , 1user posted image , 9.3.,
?, ?
MADMAXuser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

x.8.
82ribica, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?
am...mami bom, ?, 2user posted image , 0user posted image , 15.12.,
?, ?
Čokomankauser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?

NUHALNA SVETLINA:
februar:

activia               1.2. user posted image
Tinca***           1.2. user posted image
medicinka25      2.2.
tapeta               6.2.
crtek                 6.2. user posted image
pikaa27             7.2. user posted image
Mojci1984         7.2.
hippy                  7.2.
*pika*poka*     9.2. user posted image
Chihuahua           9.2.
Kratka              10.2. user posted image
duda13            13.2. user posted image
moč81              13.2. user posted image
OrangeMoon     13.2. user posted image
Bubalu              13.2. user posted image
Mojarožica        13.2. user posted image
OranznaM        13.2. user posted image
ma_mi              14.2. user posted image
tacanja             15.2. user posted image
MADMAX           16.2. user posted image
špica84           17.2. user posted image
zebr4              17.2.
wish87            17.2. user posted image
ninka80          17.2.

marec:

LINDI                  5.3.

MORFOLOGIJA PLODA:
marec:

proxima               26.3.
*pika*poka*         29.3.

AMNIOCENTEZA:

RedSonja               22.2.
Maja T.                  28.2.

GLUKOZNI TEST:

proxima                13.4.

ICT:

proxima               10.5.

NOSEČKE Z DVOJČKI :

SKUPAJ NAS JE :

74 user posted image

Z NAMI SO POT ZAČELE:

Zen-a 
user posted image
romare user posted image
*sanela* user posted image
katalejauser posted image
Svet user posted image
srečki user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                                  - mama.si
-
nosečnica.si                               - babybook.si
-
noseča.com                            - pregnancy.org
-
bibaleze.si                                   - bambino.si
-
mojezdravje.si            - parrentsconnetct.com
-
pregnology                                                      
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)  

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

-
Priznanje očetovstva

-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

< Sporočilo je popravil crtek -- 20.2.2012 9:05:20 >

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?