ada2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Nihče ne more imeti 7 dnevnega delovnika. Po zakonu vsakemu pripada tedenski počitek. Teden je lahko kvečjemu 6 dnevni - delovni, vendar potem ne dela po osem ur, ampak manj. 40 ur na teden. Dopust se določa v tednih. Če ima 6 dni delovnih, to pomeni miimalno 4 tedne, torej ld se piše od ponedeljka do sobote, nedelja je fraj, saj gre za tedenski počitek.. Če ima delovne dneve razporejene znotraj tedna npr. Po, sreda, , četrtek, petek, sobota nedelja , pomeni da je doma tudi v četrtek. Torej dopust je cel teden od ponedeljka do nedelje. (šteje se 6 dni . + en dan fraj kot tedenski počitek). Če ima 6 dnevni delovnik ima min. 24 dni dopusta. To pomeni, da se šteje 6 dni na teden. ok, vsega dopusta imam 34 dni, lani sem koristila 8 dni za morje in 2 dni za prvi šolski dan, ostalo še imam, ker ni bilo možno koristit, zato ga koristim zdaj, kot tudi ostali sodelavci. imela pa sem dopust od 1.2. , prejšnjo soboto sem za dopust dala, nedelja je potem pripadala, zdaj to sem pa morala delat. lahko bi edino imela prost vikend, ampak potem pa ne bi imela nobenega več ta mesec. sicer pa vseeno, ziher je tak ko mora biti paštetka bi pa eno vprašanje mela glede službe, ampak ti ga ne bom tu gor postavljala, bomo že skup prišli, saj ni tak nujno