|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
2.2.2012 17:18:26   
blondi20
oj.na seznamu je narobe nisem iz dravograda ampak iz velenja. Hvala za popravekuser posted image user posted image

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
2.2.2012 18:04:46   
karin412
Če je treba dopisat - 34 let, 3. otrok, imam Ajlo -6 let in Miha 4 leta, sem z Gorenjske.
Jaz se pa gibam med virusi, moj mož je cel teden že virozen in Miha je imel vročino. Vsi pa šmrkamo. Otročka še ne čutim, včasih se mi zdi, samo ni vsak dan, tako da moram še kak teden počakati. Pregled imam v ponedeljek in mene tudi zanima spol, da vem katere cunje šparat. Za dojenčka imam skoraj vse od prejšnjih dveh, razen lupinice in vozička, ki smo ju prodali. To bo šele projekt, takrat pred 6-leti ni bilo toliko izbire.

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
2.2.2012 18:37:20   
julieb

user posted image

NICK / starost / kraj/  št.user posted image  / št.user posted image  / kaj bo? 

2.7.
user posted image
bankc / 28 let / Primorska / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image  bincha / 26 let / Kranj / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image  
3.7.
user posted image mala06 / 33 let / Šentjur / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image

5.7.

user posted image polho3006 / 36 let / ? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
6.7.
user posted image mala_roo / 25 let / Celje / 4user posted image / 0user posted image / user posted image
user posted image beti82 / ? let / ? / 2user posted image / ?user posted image / user posted image

7.7.
user posted image tamy82 / 25 let / Ajdovščina / 3user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image Ajsika / 28 let / LJ / 1user posted image / 0user posted image / user posted image  
user posted image vali88 / 24 let / MS / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
8.7.
user posted image Soncek17 / 27 let / LJ / 3user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image sunny21 / 31 let / LJ / 1user posted image / 0user posted image / user posted image
10.7.
user posted image nina166 / 29 let / Savinjska dol. / 3user posted image / 2user posted image / user posted image  
user posted image miska6 / ? let / ? / ?user posted image / ?user posted imageuser posted image   
user posted image Katka86 / 25 let / Rogaska slatina / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image     
11.7.
user posted image fabula / ? let / ? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
12.7.
user posted image TinKkara / 36 let / ? / 1user posted image / 0user posted image / user posted image
13.7.
user posted image P1ka23 / ? let / Celje / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image Tyraa / 25 let / ?user posted image / ?user posted image / user posted image
14.7.
user posted image kajčy / 26 let / NM / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
15.7.
user posted image rola / 25 let / KR / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
16.7.
user posted image ancy7 / 24 let / Ajdovščina / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image sandra85 / 26 let / Portorož / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image iwa / 29 let / Radovljica / 2 user posted image / 1user posted image / user posted image
17.7.
user posted image tallla / 33 let / Domžale / 3user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image Suzy29 / 30 let / Laško / 5user posted image / 1user posted image / user posted image

user posted image marettimara / 37 let / NG / 1 / 0 / user posted image
18.7.
user posted image šalčkaa / ? let / ?user posted image / ?user posted image / ? / user posted image
user posted image miska32 / 32 let / NM / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image borovnicka / 30 let / MB / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image nikolinca / ?let / ? / ?user posted image / ?user posted image / user posted image
19.7.
user posted image Caarmen / 28 let / Radovljica / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image

user posted image tigica / ? let / ? / ?user posted image / ?user posted image / user posted image
user posted image blondi20 / 20 let / Velenje / 1user posted image / 0user posted image / user posted image   
20.7.
user posted image xdmx / ? let / ? / 1 / 0 / user posted image
user posted image alysa / 34 let / Slovenj Gradec / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image lidy31 / 31let / Črna na Kor. / 1user posted image / 0user posted image / user posted image
user posted image 2bambinos / 30 let / Gorenjska / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image  user posted image   
user posted image  karin412 / 34 let / Gorenjska / 3user posted image / 2user posted image / user posted image    
21.7.
user posted image sisi8 / ? let / Štajerska / 4user posted image / 3user posted imageuser posted image
user posted image buškolinka / 31 let / LJ / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image  
user posted image spelap / 24 let / Celje / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image

user posted image ThinkPink / 29 let / MB / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image *bobika* / 30 let / Celje / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
22.7.
user posted image valek / 30 let / Ptuj / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image Maat / ? let / 3user posted image / 2user posted image / ? / user posted image

user posted image katerina / 37 let / LJ / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image  
user posted image Vegi / 18 let / KR / 2user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image me ni / 38 let / Gorenjska / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image

user posted image Sitnoba / 29 let / NM / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image  Tadeja23 / 23 let / Lenart / 1user posted image / 0user posted image / user posted image
23.7.
user posted image uta_ / 33 let / Kamnik / 1user posted image / 0user posted image / user posted image

user posted image afnica mala / 34 let / ? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

24.7.
user posted image Katalenca / ? let / ? / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
25.7.
user posted image Tečnobica / ? let / ? / ?user posted image / ?user posted image / user posted image

user posted image Natty77 / 35 let / Celje / 3user posted image / 2user posted image / user posted image
26.7.
user posted image  
capyka1981 / 31 let / Šentjur / 1user posted image / 1user posted image / user posted image
27.7.
user posted image latila / 36 let / LJ / 1user posted image / 0user posted image / user posted image
28.7. 
user posted image Arya / 23 let / Velenje / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image SamoTi / 28 let / Ptuj / 1user posted image / 0user posted image /
user posted image
user posted image sanyy / ? let / Ljutomer / ?user posted image / ?user posted image
user posted image
29.7.
user posted image  bavsi / 20 let / Dravograd / 1user posted image / 0user posted image
/ user posted image  
30.7.
user posted image amyZ / 25 let / Krško / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image

user posted image julieb / 33 let / Pomurje / 3user posted image / 1user posted imageuser posted image

1.8.
user posted image junior08 / ? let / ? / 2 / 1 / user posted image  
2.8.
user posted image ananaska78 / 33 let / Celje / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
x.7.
user posted image asteraki / 31 let / ? / 3user posted image / 2user posted image / user posted image

user posted image zvezdica** / ? let / ? / ? / ? / user posted image
user posted image Afrodita / 25 let / ? / 1user posted image / 0user posted image / user posted image
user posted image Tanza / ? let / ? / ?user posted image / ? / user posted image   
user posted image julji / 23 let / ? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naslednji pregled:
3.2.
Soncek17
6.2.
julieb, julji, karin412
7.2.
iwa
9.2.
amyZ, Katka86
10.2.
fabula
14.2.
afnica mala, polho3006, 2bambinos, bavsi
15.2.
alysa
16.2.
rola, xdmx
20.2.
SamoTi
21.2.
vali88
22.2.
Arya, nina166
23.2.
*bobika*
1.3.
bincha
2.3.
Soncek17

12.3.
polho3006 (sladkor)
11.4.
2bambinos (kontrola rasti)
Morfologija:
14.2.
polho3006, afnica mala
21.2.
beti82
23.2.
sunny21
27.2.
mala06 (sladkor), mala_roo, bincha
2.3.
bankc, Soncek17, TinKkara
5.3.
iwa
7.3.
2bambinos, Vegi
9.3.
afnica mala

AC:
3.2.
TinKkara
7.2.
afnica mala

me ni
Maat

3D:

SKUPAJ NAS JE : 70
OD TEGA Z DVOJČKI :  1

user posted image : 8
  user posted image : 6 

Z nami so pot začele:
 butt3rfly, cebela2, MioBambino, racka8, 31Goga, julij82 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si
- noseča.com                             - pregnancy.org
- bibaleze.si                               - bambino.si
- mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
2.2.2012 21:13:04   
Sitnoba
oj!

Dala slikico kot naročeno user posted image

me ni kmalu pridi nazaj ker te bomo pogrešale in dobro opravi vse kar te čaka v teh dneh!

brcike se mi zdi da še nič ne čutim, sem pa v 15 tednu

pilates:katera telovadi? a to prav vaje za nosečnice? jaz bi tudi kaj začela, a so kje kakšni linki user posted image

ammmm in zopet me je spomin pustil na cedilu...aaaa joj moj nik bi moral biti spomin zlate ribice user posted image

se potrudim in vas preberem user posted image

vsem vašim otročkom bolančkom pošiljam user posted image vam pa tudi, da čimprej ozdravite!!!

Aha, ta en DH.. test, kdaj se ta dela in kaj pove?

EVO NAJPOMEMBNEJŠE :

pomoč prosim:
16.2. zaključim s porodniško in se grem prijavit na zavod. pripada me 3 mesece nadomestila. Kaj pa naj potem ali že sedaj? Nekaj me sprašujejo o bolniški, pa sploh ne vem kako gre to.
a se kateri kaj sanja- se mi zdi da je ena nekaj pisala o tem in inšpekciji. glede na to da ima pa malo doma res nebi rada da bi bile konstantno doma-imam občutek da to bom potem ko bom imela 2 mala čmlja user posted image
pri kom in kako in katere papirje si moram uredit? ma te papirji mi sploh ne dišijo...

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
2.2.2012 23:38:54   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: *bobika*

sandra85 naš bo aprila 4 leta, ampak na zadnjem sistematskem pri 3 l. so nam rekli da itak pred 3 letom ne delajo nič.. naš si tudi sam potegne do kamor gre, ampak ne gre veliko .. je rekla kirurginja da naj pridemo po 3 letu na pregled in bodo videli, verjetno bo potreben poseg ..  morem ga naročit ,,

pa ga imata namen v vsakem primeru obrezat? ker nekateri si pač to želijo, stvar posameznika in hvala bogu, da se odločajo po svoje...drugače pa probaj vseeno sam povprašat glede tele kremice, sem brala tudi mal na RR, so pisale o tem in je ena napisala, da tamalemu ni in ni šlo nazaj pa je po 2 tednih popolnoma šlo...

vegi, mala06 in bincha super za uspešno opravljene preglede user posted image

dobrodošla tadeja23 user posted image

mi smo šli danes z tamalim do pediatrinje, kjer je ugotovila, da ima virusno angino....jutri moram poklicat, da povem kaka je situacija, če bojo potrebni AB

zaj pa se grem naprej crkljat user posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
2.2.2012 23:40:43   
sandra85
aja nej se še pohvalim, da sem prejle začutila tako močno brciko, da sem kr skočilauser posted image je bil tak občutek, kot da je naredila en preval v 2 sekundahuser posted image pol je moj dal takoj roko gor, v upanju, da tudi on čuti user posted image

lahko noč user posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
3.2.2012 8:14:31   
afnica mala
Dobro jutro user posted image ,user posted image  za vas

sandra 85- a za virusno angino ni nujno treba AB?

včeraj sva šli z Neli na kontrolo krvi in bris grla- vse je super user posted image  sem bila prijetno presenečena. Tisti mali mehurčki v grlu niso nič posebnega-mogoče virusnega izvora. Je pa tako pridna, ko ji jemlje kri se smeje user posted image . Jo je v laboratoriju še druga sestra prišla gledat.....moja punčka

mi pa upamo in čakamo jutrišnji sneg....vsaj 10 cm, da greva za pol ure na sneg...letos še nismo videli snega zaradi Nelinih bolezni zadnji mesec, še počitnice smo odpovedali v decembru....

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
3.2.2012 8:21:06   
amyZ
Sitnoba - če si na zavodu, se ti nadomestilo zamrzne le če si na bolniški več kot 20 dni. Glede inšpekcije preko zavoda ne vem ali jo izvajajo ali ne, sam zavod nikoli ne pride gledati če si doma, ker ko si na zavodu prijavljen naj bi bil tako ali tako del dneva doma, cca. 2 uri med to in to uro. Če bi se pa dalo zmenit za bolniško z 2 urama izhoda bi verjetno bilo fajn. Tako da poskusi, če bi rada bila zavarovana ob nastopu porodniške.

Drugače pri nas je snega za vzorec, toliko da je malce belo, ampak baje bo še, ker smo glih v teh koncih. Saj še dobro, da ga danes ni toliko, ker nameravam z avtom it ven.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
3.2.2012 8:25:35   
sandra85
afnica mala kolikor se meni zdi, se viroz ne zdravi z AB---lahko se motim...je pa njegova pediatrinja bolj kot ne kr mal "proti" AB in da recept le če je to res potrebno...do zaj mu je dala 2x AB in to sam zato, ker je imel res hudo angino (angino pa je potrebno pozdravit, če ne vpliva na srčka)  če ima virusno, AB ne bo dobil, je pa na krvi pokazalo mejo (nisem točno razumela, ampak al se začenja al končuje) zato moram danes popoldan poklicat, da vidi kako je, če bo slabše, mora it še enkrat in verjetno dobi AB(oprosti sem iz preprostega vprašanja raztegnila v eno kačo) user posted image

dobro jutro, pa eno fajn belo user posted image brez cukra vam pošiljam, midva z dragim jo glih pijevauser posted image
je pa tak mraz, da so nam cevi zmrznile, smo bili prejle brez vode...ko sma si gradila, nismo zazidali cevi z števci, sam provizorično in zaj je tale mraz stisnil ...je že moj grel cevi  z karoliferjetm in fajn zadekaluser posted image

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
3.2.2012 8:44:07   
afnica mala
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

afnica mala kolikor se meni zdi, se viroz ne zdravi z AB---lahko se motim...je pa njegova pediatrinja bolj kot ne kr mal "proti" AB in da recept le če je to res potrebno...do zaj mu je dala 2x AB in to sam zato, ker je imel res hudo angino (angino pa je potrebno pozdravit, če ne vpliva na srčka)  če ima virusno, AB ne bo dobil, je pa na krvi pokazalo mejo (nisem točno razumela, ampak al se začenja al končuje) zato moram danes popoldan poklicat, da vidi kako je, če bo slabše, mora it še enkrat in verjetno dobi AB(oprosti sem iz preprostega vprašanja raztegnila v eno kačo) user posted image

dobro jutro, pa eno fajn belo user posted image brez cukra vam pošiljam, midva z dragim jo glih pijevauser posted image
je pa tak mraz, da so nam cevi zmrznile, smo bili prejle brez vode...ko sma si gradila, nismo zazidali cevi z števci, sam provizorično in zaj je tale mraz stisnil ...je že moj grel cevi  z karoliferjetm in fajn zadekaluser posted image

razumem tud to kačouser posted image , saj tud meni ni všeč, da je veliko AB, Neli jih je jedla od 1,5 meseca starosti do oktobra, ko je imela 3 leta- vsak dan Primotren, ampak tako malo količino zvečer pred spanjem (zaradi ledvičnega refluksa). Zato je danes in še pol naslednjega tedna kar pri babicah, da ornk pride k sebi

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
3.2.2012 10:51:04   
2bambinos
Sitnoba - točno res ne bi vedela kako je s porodniško in nato bolniško. Vem le, da so eni moji znanki podaljšali porodniško, ker je zanosila med njo in se ji je čez manj kot 2 mesca začela nova porodniška. To zrihtaš na centru za socialo - pokliči in povej celo zgodbo in ti bodo povedali za možnosti. A dajo v presojo seveda zavodu in oni odobrijo...
Bolniško pa vem, da preverjajo tudi zdravnike, ne le tebe, če si doma. Tako da, če računaš na bolniško, sigurno moraš imeti v kartonu napisan tehten in dokazljiv vzrok, saj tvega tudi zdravnik (ko je bil moj fant na bolniški, so mu pošiljali celoten karton na zavod in nazaj k splošnemu, ne le obvestila specialistov in splošnega, temveč res cel karton). Če je tvoj prvi malčkek imel kakšrne koli zdravstvene težave, se je rodil prej ali da je bilo karkoli s tabo, boš seveda prej dobila podaljšano porodniško, nato pa povej tvoji ginekologinji in še splošnemu zdravniku kako in kaj in mogoče ti uspe dobiti bolniško do nastopa tvoje 2.porodniške. Težko je, vem... Preverjajo pa kar bi rekla, če si doma. -tako da vse, ki boste dobile bolniško zaradi česarkoli, priporočam, da pozrno preučite in se v primeru neupoštevanja izhodov pravočasno pritožite in probate doseči, da vam dnevno omogočijo izhod za **** urc. Rok je 5 dni se mi zdi - zelo malo- in ustno ne velja, čeprav piše v odločbi. Pisno ter shraniti kopijo pa še priporočeno oddati, da je uradno. Jaz žal ne zaupam preveč, glede na izkušnje že pri mojem fantu in najinim bojem z zavodom (je zelo veliko papirologije, hočenočeš). Enega kolega so po kemoterapiji na vsak način hoteli poslati po njej za vsaj 4 ure delat - je komaj komaj izboril in jim dokazal, da ne zmore, kljub vsem papirjem specialistov. In zakaj torej bi torej do nosečnic bili bolj prizanesljivi po njihovo - državna blagajna je pač prazna... LP

< Sporočilo je popravil 2bambinos -- 3.2.2012 11:04:35 >

(odgovor članu Sitnoba)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
3.2.2012 13:13:56   
Caarmen
Ojla souser posted image

Po dolgem času se vam zopet malo oglašam...

Sama sem nekoliko bolje. Bruham samo še parkrat na teden, včasih tudi malo zakrvavim. Otročka še ne čutim, velikokrat pa čutim črevesje. Občutek je tak kot bi me moja mala pikica v buhiju brcnila. Moj G pravi, da je to črevesje, ki ima vse manj prostora. Imam zelo dobre rtezultate iz NS. Naslednji pregled pa imam 15.2. in verjetno bo delal morfologijo - drugače pa en teden kasneje. Spol otroka še ne vem, saj bi morala po oceni zdravnice iz NS imeti obojespolnika.... Najprej je bila prepričana, da bo fantek , potem punčka, na koncu pa ni vedla in vidla nič.

Imam pa že cel mesec probleme s hčerko. Imela je en flekec na hrbtu in rdečino na roki... nato je postala pikasta po zgornjem delu telesa. Sedaj je kot šmirgel in ima konstansto 37*C temperature. Obiskali sva 3 različne dohratje, ki ima vsak svoje mnenje. Prva meni, da je alergija, ki jo je dermatologinja izločila iz seznama, a po ponovnem obisku jo je poslala na testiraje (čakamo datum), tretja zdravnica pa pravi da je v puberteti, ker ji rastejo dojke (hčera je stara 4,5let) in nas je poslala k endokrinologu....  Pojma nimam kam to zdravstvo pelje...

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
3.2.2012 14:11:48   
Soncek17
No pa se še jaz malo javljam po dolgem času........pridno čvekate in je res krasno brat ko se toliko dogaja :)

Dobrodošle vse nove, se nas je pa res že veliko nabralo, to bo pestro julija v porodnišnicah user posted image user posted image user posted image

Drugače pri meni vse ok, glavoboli so zdaj dokončno minili in tako je tudi počutje veliko boljše........na pregledu smo poslušali srčka, ki pridno tiktaka, drugače je pa vse tako kot mora bit :)

Komaj čakam naslednji UZ čez 4 tedneuser posted image .....pa komaj čakam, da malo snegca nasuje....... :) :) :)

Uživajte v vikendu  :)

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
3.2.2012 14:21:59   
delfin3
zdravo punce!
kot vidim ste nekatere že mamice, zato bi vas povprašala, če ima mogoče katera voziče x lander x run, pa kako se obnese.

28.4. pričakujeva prvega otroka in bi rada res najboljše zanj.
user posted image user posted image user posted image
lep pozdravček

(odgovor članu Soncek17)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
3.2.2012 16:09:43   
spelap1
Lep pozdrav po dolgem času še od mene
rada bi vam povedala svoje težave, ki pa niso tako nedolžne
malo pred novim letom sem imela drisko, bila sem v bolnici, na koncu pa ni pokazalo nič resnega razen to da sem shujšala 4kg, od takrat nimam apetita in mi kg še vedno padajo, ker pa me je moja gin malo prestrašila da ni vredu da mi tko kg padajo se trudim kaj pojesti, drugače imam pa dovolj svoje zaloge tko da dojenček že nebo lačen.
sedaj se je pa pojavila druga driska ki že traja tri dni, včeraj sem dala kri in vodo ker mi je gin naročila da če mi bo še kg vedno tako padali ali pa kar koli drugega moram takoj na pregled. ker pa moja gin ni delala, sem šla k svoji osebni zdravnici ki me je spet poslala v bolnico na pregled. tam so pa ugotovili da imam številne bakterije v urinu, pa mi gin v bolnici še vedno ni želela narediti ultrazvoka, hvala bogu da sem ga zahtevala, da sem izvedla naslednje slabe novice, zelo nisko nosim kar lahko povzroči splav, pa še posteljica se ni razvila tako kot se bi mogla in je otrok čisto pokrčen noter, tko da ga niso mogle niti izmerit(prišla je še ena gin zraven), pravijo da je to zaradi tega ker ne počivam dovol, ampak kako naj, zjutraj služba (sem tehnik zdravstvene nege v domu upokojencev) ko pa pridem domov pa me čakajo delavci in moja mala miška. normalno da sem skozi na nogah, ampak sedaj se bom pa res pazila in počivala, sem pa tko na bollniški

a je še imela katera težave s to postelljico  in če je imela katera splav zaradi tega?

vem da sem malo zatežila ampak mogla sem dati to iz sebe

grem pa v ponedeljek ali v torek, ko bo imela moja gin čas še na en pregled k njej in naj mi še ona pove kaj več o tem in zahtevala bom še en ultrazvok

lep pozdrav vsem

(odgovor članu delfin3)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
3.2.2012 17:02:50   
bankc
Dan!

Spelap1 joj bom držala pesti zate, da bo vse ok s tabo in s tvojim user posted image . user posted image user posted image user posted image
Takih izkušenj nimam tako da ti ne znam pomagati! Vem pa da je moja mami zelo nizko nosila in je imela zato celo nosečnost strogo počivanje! In kasneje ko je imela že večji trebuh, jo je itak po malo gibanju začelo na dol tiščati in je vedela da se mora uležti!
Tako da ni drugega kakor počivat! In probat malo več jest!
S malo se bo moral pa malo več oči ukvarjat ali pa kakšna babi notri uskočti! Moja mami ni smela zaradi tega nič dvigovat, tako da se je z mano več ali manj oči ukvarjal (noseča je bila z mojo sestrico).
Predvsem je pomembno da upoštevaš vse napotke svojega G. in bo vse ok!

Nisi pa čisto nič zatežila! Saj zato pa je ta forum, da se lahko malo skašljamo!

Sporoči, kaj bo rekla še tvoja ginekologinja!
Mislim pa da bi bilo tudi fajn odkriti razlog tvoje driske! Jaz sem imela do nedavnega s tem težave in na koncu smo ugotovili, da sem zelo elergična na konzervanse ter na lektozo! Na žalost smo pa to ugotavljali preko dijet in zapisovanja kaj sem pojedla, dokler nismo prišli do tega povzetka! In odkar se držim diete in teh stvari ne jem, nimam nobenih težav s prebavo več! Prej sem imela pa take težave, da sem v mesecu dni, izgubila tudi 10kg!

Caarmen držim pesti za tvojo malo pikico, da kmalu ugotovijo kaj ji je in da se pozdravi user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spelap1)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
3.2.2012 17:16:57   
Anonimen
spelap1 naj te malo potolazim ;)
Ocitno si zdravnica ni vzela casa, da bi ti pojasnila kaj pomeni nizka posteljica in samo po sebi ni to nic nevarnega, dokler je maternicni vrat normalno zaprt, ne smes pa pretiravat in kaj dvigovat, se prevec stegovat itd, cimvec pocivanja (lezanja). Nizka posteljica je problematicna potem, ko je dojencek tako tezak, da bolj pritiska dol, kar je po 28tednu. Se pa velika vecina nizko lezecih posteljic zacne po 20tednu sama od sebe dvigovat, tako da je 90% moznosti, da tezav niti ne bos imela. Vseeno pa pocivaj!
Kar se driske tice je zaskrbljujoca, ker hujsas in predvsem zato, ker si sigurno dehidrirana, zato poskrbi, da bos res vsak dan popila najmanj 2L vode, v lekarni dobis tudi sol proti dehidraciji, ki jo zamesas v vodo in pijes cez dan po pozirkih (ti bodo povedali). Na dehidracijo kazejo tudi bakterije v urinu, zato res zacni cimvec pit, ker je dehidracija lahko zelo nevarna za otrocka! Kot ti je ze ena svetovala, poskusaj odkrit kaj je vzrok driski in predvsem glej, da bos vsak dan pojedla dovolj, ce ne gre zlahka, se posili, ce res ne mores normalno jest, pojdi k zdravnici in naj ti napise nadomestke obrokov (se dobijo, ponavadi so namenjeni bolnikom z rakom), obvezno si uredi prehrano (da bo zdrava in da bos res dobila vse, kar telo rabi) in vnesi kaksne multivitaminske tablete za nosecnice (npr. Femibion).
Na tvojem mestu bi se odlocila za samoplacniski pregled pri dobrem ginekologu, da pogleda kaj se dejansko dogaja s posteljico in ali je nevarno za otrocka (tisto o tem, da ni dovolj plodovnice in da se otrocka zato ne da zmerit, mi je malo tako tako in vsekakor moras temu prit do dna), sem prepricana, da bo vse ok!

(odgovor članu blondi20)
  Neposredna povezava do sporočila: 1917
3.2.2012 17:33:05   
spelap1
mogoče ste me narobe razumele, baje se posteljica ni razvila kot bi se mogla, zato je otrok pokrčen, ker nima prostora, zato sem pa verjetno tako zgodaj začutilauser posted image ker ima premalo placa in se ne more gibati.
se pa zelo trudim in spijem tudi več kot 2L na dan, še posebej kakšnih čajev ker nimam preveč rada vode

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
3.2.2012 17:45:05   
sandra85
spelap1 nič nisi zatežila...zato smo tu!  žal ti ne znam pomagat in svetovat, ker nimam izkušenj, ti pa želim srečno in, da se bo na koncu vse lepo rešilo! počivaj in čuvaj seuser posted image user posted image

caarmen a je res možno, da je otrok pri 4,5 letih v puberteti in da ji že prsi rastejo?  držim pesti, da čimprej odkrijejo težavo! user posted image

(odgovor članu spelap1)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
3.2.2012 19:25:16   
amyZ
spelap1 - a tvoj G je ostal samo pri tem, da se posteljica ni dobro razvila in ni nič razložil/a kako naprej, kakšne so možnosti da bo vse ok, če se to lahko popravi sčasoma, ali kaj podobnega? Da bi k diagnozi dodala še razlago. Sama še nisem slišala za ta problem, mogoče če povprašaš na več mestih bi se znala katera najdit, ki je imela podobno težavo. Ali pa iti po drugo mnenje k drugemu G. Kar seveda lahko izkoristiš. Kakšen podrobnejši pregled, recimo kot imajo mašine za nuhalno, ki ful približa, da lahko kaj več vidijo. Kaj pa vem. Upam samo, da bo kljub vsemu vse ok in da ti bo že počivanje in to da boš pazila nase pomagalo, da zdržiš vsaj do takrat, ko bo tvoj user posted image  že dovolj močan, da živi sam (v primeru, da se stanje ne bo popravilo). Sicer pa se mi ne zdi, da bi se posteljica ne razvila zato, ker preveč delaš ali pa kaj takega. Če je nosečnost normalna lahko ženska dela vse po starem, saj nimaš ravno krampa in lopate v roki, stres je ja, to verjamem, vendar se mi zdi, da je moralo biti tudi kaj drugega. Sicer bi več žensk imelo enako težavo, ker jih ima večino stresne službe in razmere. Tako da jaz na tvojem mestu ne bi zdaj razmišljala o tem, če pa se ne bi tako gnala bi pa bilo vse ok ali pa kaj v tem smislu. Usmeri se na to, da zdaj narediš največ kar lahko.

caarmen - to da bi mala že bila v puberteti? Ali je mogoče malce močnejša? Ker potem je čisto normalno če že ima malo zizik, tud moja sestrica jih je imela, pa ni bila ne vem kok debela ampak malo bolj pa kot drugi. Pa da bi zato dobila izpuščaje? Hm... upam, da dobite izvide in da se stvari razjasnijo, saj je tukaj očitno veliko različnih mnenj in možnih diagnoz. Pa upam, da je samo kakšna navadna alergija na kaj, bolje kot pa puberteta.

Jaz sem si pa danes kupila nosečniške kavbojke v H&M, take precej elastične, ampak vseeno imajo nekaj placa, sploh ker moram gledati na to, da sedaj še nisem pridobila kilaže, da pa jo sigurno bom, pa da ne bodo zdaj hlače samo za 2 meseca ampak čim dlje. Tako da sem vzela eno cifro večje kot imam drugače. Pa še vedno dobro pašejo, niso pa še pritisnjene. Bo pa fajn nosit nekaj tako udobnega, res pravi luksuz ko se spraviš v take hlače.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
4.2.2012 11:52:37   
TinKkara
Banck
Hvala,da si se spomnila name. AC vceraj sem i mela ac v lj in dobla sem se inekcijo imunoglobina ker sem rh neg.sedaj pocivam doma in vecinoma lezi m,bere m in gledam tv tre narekujem mojemu kaj ima za nardit,kart mi gre ze na zivce,ker sam ne vidi,user posted image .se t rudi,je posesal,zajtrk pripravil in u mil possodo.no,saj ke kart priden,konec koncev.user posted image placala sem FISG test,tao da v ponedeljek,najkasneje v torei me poklicejo in povejo izvide tre spol.coma

cakam,do takrat pA pocivanje.

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
4.2.2012 13:03:10   
mala_roo
Pozdravljene punce,
Po dooooolgem času se spet oglašam...
zadnje dni sem bila bolj kot ne v postelji- prehlad, kihanje, solzenje učk, malce grlo bolelo, ampak je že mimo.user posted image
Drugače vse poteka normalno, trebušček raste sto na uro user posted image
Včeraj sva bila z dragim v BC in sva malo gledala vozičke. MMMMMmmmmm čisto naju je premamil maxi cosi mura 3.... ampak je takoooooo zeloooooo drag. Ni v kompletu, moraš vsako stvar posebej kupit, tako da na koncu prideš na 700 eur
ah, ne vem, potem sva že študirala da bi zaenkrat kupila brez globoke košare, ker bomo rodili v začetku julija, (pride takoj 200 eur ceneje, pa še voziček ima par cm debelo gobo v športnem delu, ki se čisto poleže, tako da je ni nujno imeti- je pa seveda zelo fajn če jo imaš). Mah ja, kolikor se poznam, bom doktorirala preden se bom odločila, ker ni to mali denar.
če ima katera kakšen komentar na to, kar na dan z besedo, ali pa izkušnje----- bom zelo vesela vsakega mnenja user posted image
Drugače pa čas tako mineva, da kar ne morem verjet... tedni pa tudi. Naš mali user posted image nas od časa do časa že malce obrca- sicer še ne tako močno vendar točno vem da je to to user posted image

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
4.2.2012 14:50:48   
TinKkara
A mogoce se cateto srbi trebuh za znoret? Mogoce me pa od AC ali imunoglobina,ki sem ga prejela zaradi rh -......hm....user posted image

(odgovor članu mala_roo)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
4.2.2012 14:52:45   
delfin3
ja mene srbi, sam ne čist vsak dan. to je predvsem zato ker se koža širi..fajn se maži z ojlem, bo bolje

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
4.2.2012 15:17:34   
amyZ
mala_roo - ta voziček sem jaz kupila. Mogoče bo še kakšna akcija da dobiš na 50€ kupon za 10€, ker se tako res splača. Drugače je pa res drag. Jaz sem košaro kupila ravno zato, ker bo poleten in ker se bomo posledično temu veliko gibali zunaj (športni del ni čisto vodoraven in se mi zdi preveč odprt), ker je pa košara velika bo en del zime lahko preležal tudi v njej (ker je nekako do 6meseca starosti). Tako da za moje pojme košara skorda nujna, če se misli bit veliko zuni, je fajn zaprta tudi zaradi vetra in to. Treba vedet, da bo potem še jesen.

TinKkara - no lepo da je AC za teboj sedaj pa se le pazi in počivaj. Drugače pa trebuh sam me ne srbi, baje začne šele kasneje, ko se koža res že začne napenjati. Me je pa en čas res fejst srbel hrbet. Aja, pa olje baje še spodbuja srbenje (kot so svetovali meni), tako da je boljše kakšna krema, najboljše da zjutraj in zvečer (mastna krema, karitejevo maslo,...). Sem že čisto naštudirala tele kremice.

No, zdaj pa bo nekaj snega. Pri nas ga je zdl popoldne skoraj več vrglo kot pa celo noč skupaj. In še pada. Upam, da se vaši sončki čim prej pozdravijo in da bodo lahko uživali na snegu!

(odgovor članu delfin3)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......