liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja Poglejte, dobrih 20 let živimo v samostojni Republiki Sloveniji, pa so nekateri v nedeljo v Dražgošah tulili svoje partizanske in SFRJ parole. Zraven stoji nekdo, ki je dobil od Slovencev čast biti predsednik njihove samostojne republike, in še drugi, ki naj bi ga Slovenci želeli za mandatarja. Seveda pa do sedaj ni nikoli manjkal bivši. Pa dobro, od dražgoške bitke je minilo 70 let in države partizanov ni več. Pa kar nekaj nas ve, kakšna partizanska zmaga je bila to, žal ne taka kot so nas ušili v šolah. Ljudje, to se meni zdi veliko večja sramota, kot pa to, da nekateri, ki smo jim na volitvah namenili mandate poslancev, niso hoteli biti po krivem obtoženi in so raje javno neglasovali. In zakaj je sramota biti na obletnici dražgoške bitke....? Ljudje, ne vem zakaj ste užaljeni, ker kandidat za mandatarja ni bil potrjen? Volilo ga je malo več kot 28%, to je natanko 28 poslancev. Moja logika je taka, da tisti, ki so volili Pahorja, Viranta, Karla, jih niso volili zato, ker so si želeli, da bi bil zavrnjeni kandidat predsednik vlade. Tudi sama nisem hotela volit SDS ravno zaradi njihovega bolestnega prepričanja, da bo desnica kapitalno izgubila volitve brez Janše. Sem volila stranko, ki sem jo želela v parlamentu in spremljala bom njeno delo. Prav nič me niso razočarali, čeprav včeraj niso dvignili glasovnic - povedali so javno, da oni ne bodo volili kandidata, s tem se strinjam. Jaz pa si vedno želim, da je tisti, ki ga volim predsednik vlade.....želja se mi sicer vedno ne uresniči, volim pa s tako željo in upanjem..... Me pa močno skrbi, da bodo v DeSUSu in SDju vseeno kloniti tistim, ki ne morejo požreti, da SFRJja že 20 let ni več in bomo res morali ponovno na volitve. Zakaj? Ker se bojim, da bo še več ljudi verjelo, da je zavrnjeni kandidat res najboljši in da ga je Janša izigral. To se mi zdi bolno. Kaj ima pa zdaj SFRJ z vso to burlesko v parlamentu in z Desusovo in SDjevo odločitvijo.....? Jaz zato nisem volila Jankoviča, ker sem imela občutek, da gre parlament zato, da zaje.be Janšo, ker mu še ni oprostil svojega izgona iz Mercatorja.....in izgleda sem imela prav.....zdaj se pa gresta kdo ima daljšega.....in glede na tvoje strahove, izgleda da ima daljšega Jankovič, ker se Janšu manever z Virantom ni izšel po pričakovanjih....
|