|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
4.1.2012 22:12:55   
Kristyz
Lepo pozdravljene souser posted image !

Najprej iskrene čestitke vsem, ki ste že rodile...BRAVOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! Lepo se cartajte!

Meni čez te praznike ni uspelo nič prebirat foruma in imam kar veliko za nadoknadit...sem še vedno 2v1 in glede na CTG bo tako tudi ostalo še nekaj časa...no pa saj rok imam šele 22.1.

PRVI OBISK BABICE...je sicer malo odvisno koliko dni po porodu pride in kakšno je stanje s popkom. Pri nas je prvič ko je prišla malega stehtala, malo pošnofala kako imamo urejeno, če je vse OK (posteljica in previjalna, nič drugega)....in se zelo veliko pogovarjala z mano. Bila je zelo prijazna, zelo veliko nasvetov mi je dala, opozorila me je da glede na nizko porodno težo naj pričakujem krče...malo je predstavila katere hrane naj se izogibam, glede izhodov ven in nekaj praktičnih nasvetov glede dojenja je podala....mislim, da je njihova naloga predvsem pomagati z nasveti in malo preveriti stanje mamice...

Danes sem imela ponovno CTG in še enkrat UZ. Naš mali ima 3kg in lahko pričakujem da bo imel ob rojstvu nekje med 3-3,3kg....sem super vesela (prvorojenec je imel samo 2,6kg ob rojstvu) in upam da bo vse OK. Glede na postavo, mi je G kar rekel da naj ne pričakujem, da bi kdaj lahko rodila kaj več kot 3,5kg.....user posted image user posted image

Drugače imam že vse pripravljeno razen svojega kufra....saj točno vem kje so vse stvari, samo skupaj jih še nisem uspela zmetat....

Verjemite mi, da je normalno da vas skrbi kako vam bo šlo ..tudi mene je prvič zelo skrbelo, saj nisem ravno materinski tipuser posted image . No na koncu se je vse izšlo...v P ti pomagajo pristavit in skrbet za dete....jaz prve dva dni kar nisem vedela kaj naj z njim, ko je vsake 2 ure zajokal, pa je vsakič prišla sestra in rekla NO VAM BOM POMAGALA PRISTAVIT....tretji dan je bil že na joški, ko je prišla v sobo. Po vseh knjigah, ki sem jih prebrala prvič, mi ni ostalo v glavi, da je otrok lačen na dve uri (ali celo manj)..vedno se mi je zdelo da je prehitro....no pa ni bilo. Ko je treba se pač znajdeš...pride samo od sebe, pri enih prvi dan, pri enih 3 dan, pri enih pa čez kak teden ali dva. Samo ne se preveč sekirat...otrok najbolj rabi vašo bližino...tudi če ni vse 100% super....za njega je! Le pogumno!!!!

Zdej grem pa še malo prebirat forum.....LP

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
4.1.2012 22:16:41   
miami10
Mistica-tudi jaz se strinjam...itak si že tako ali tako noro pridna...pa mislim da se pri nobeni ne spreminja nič razen datumov pregledov, kli so pa kr skos...tko da stalno popravljen seznam je too much...ampak ti si bila super pridna...hvalauser posted image

jst sem bila pa danes na maszi za nosecnice-mi je dragi podaril za rojstni dan in mi je bilo THE BEST! user posted image ...glede zatečenih nog, sem ugotovila da mi predvsem zateka ena noga in to ubistvu samo na narti in tudi da me kr dobr boli...zdej me pa skrbi da nisem kam brcnila in mogoče kakšna kost počla...user posted image ...ker to pa zdej že kr neki časa traja...upam da ne

Glede nastavkov-jst jih nimam in jih za 1x nimam namena kupit

Glede prvič mama...pa ubistvu nimam straha...ampak komi čakam da tole malo user posted image stisnem k sebi...in prav nestrpno čakam popadke...pa jih kar noče bit...sicer mam do roka še delč (20dni) ampak jst bi kr počas že crkljala talo user posted image user posted image ...je pa še kar poskočna...en dan bolj, drugi dan manj...tko da vrjetno še ne bo tako zelo hitro...jutri grem po malinove liste user posted image

Čestitke Nelly in valentinčica30!!!
mislim da sem ostalim sproti čestitala...če nisem pa še 1x ČEsTITKE VSEM!!!user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4702
4.1.2012 22:27:05   
kimica86
Kar se tiče dojenja: meni se zdi fajn, da v PO porodnišnici ponoči user posted image odpeljejo in če se zbudi, ga pač nahranijo.. Ampak, bolj me skrbi, da se v teh 3 dnevih ne navadi na flaško in potem noče dojit.. Poznam par primerov, ko user posted image niso želeli dojit in si je mamica morala načrpati mleko in so pili iz flaške, ker je lažje in s ene matrajo user posted image Tega pa ne bi rada!! Zadala sem si pa že sedaj, da ne bom učila otroka piti iz flaške- če je moji mami to uspelo pa se bom ja tudi jaz potrudila user posted image

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 4703
4.1.2012 22:42:08   
Roberta69
Jaz sem imela po drugem porodu grozno srbečico, sem pomislila na vse mogoče od tega, da bi uporabljali kakšen čuden prašek ali kaj podobnega. Pomagala mi ni krema, nič. Spraskala sem si roke, stegna in boe do krvi. Trajalo je hb samo par dni. Šla sem h dermatologu in naj bi bilo hormonsko. Dala mi je neko mazilo, ki je dovoljeno za doječe mame, a ker je kemija, ki dobra vseeno ni, sem se raje še malo razpraskala :) Ampak srbelo je res zapop... Imam pa še danes take mini skoraj nevidne brazgotinice, bele pikice od tega praskanja, ker sem si to res razpraskala v živo. Zdaj me pa že kak mesec srbi ta del od trebuha dol ob straneh vagine po nogah in ko si spraskam se pojavijo mini pikice, kot kurja koža.

Mama pa kar postaneš, tako in drugače :) Se ne da opisat, ampak mati narava poskrbi, da ti kar nekako zalaufa. Zelo redke so tiste, ki jim orng zašteka, ampak baje tudi te sčasoma pridejo na pravo pot.
Prvič si res zelo previden, vsaj jaz sem bila, in še kar nekaj časa sem še ga dobesedno bala prijeti, pa dokler je imel mehak vrat sem bila kar skos v strahu... Pa drugače nisem bila nič smotana, je šlo vse čist gladko, samo spomnim se, da sem imela precej močne in mešane občutke. Tudi ko gledaš osebje v P, kako skorajdane premetavajo tvojega dojenčka, ko ga rihtajo, se ti zdi mal scarry, ampak ko padeš not, recimo pri ta drugem otroku, ti počneš isto, ker res ni iz stekla :) Res nič skrbet :) Moj recept za zadovoljne, nejokajoče dojenčke (sem imela 2 taka :)) je, da jim prisluhnite, jih ne maltretirajte (z oblačenjem kakšnih ozkih, zoprnih, trdih obačilc, pa naj bodo še tako luštna; uvajanjem nekih blaznih rutin v zgodnjem obdobju), skratka vzemite ga kot živo bitjece, ki vas noro potrebuje, da ga nahranite in imate radi - to je vse, ukalupili ga boste lahko tudi kasneje :)

Če imate vdrte bradavice, je kar skoraj nujno, da nastavke kupite, ker se brez baje skorajda ne da dojiti, če je pa otroček lačen, pa zagotovo joka.
Upam, da vam dojenje zalaufa, je prov smotano, ko si prvič na tem... Mojedva prvi dan sploh nista jedla, sta skos spala. Je bila že moja mami, brez potrebe, vsa panična, da bo ta starejši kar umrl od lakote, ampak se je baje napil plodovnice in je imel za en dan dovolj :) Se pa seveda sprašuješ, če je vse kul. Vse moje porodnice so jih skos pristavljale (ne vem če so dojile, zdaj, ko vem, kako to gre), jaz pa nič, ker je pač skos spal, pa še ko sem ga dala zraven, sploh nisem čutila, če kaj vleče. Ta prvič sem že mislila, da nimam mleka, ker kot pravim prvi dan nič, potem pa nisem nič čutila da bi kaj vlekel - sem se ful sekirala! Ko smo ga pa stehtali, se je pa pokazalo, da se je zelo konkretno zredil, tko da sem si lahko oddahnila. Ta mlajši pa ni znal vleči, je jeziček potskal navzgor in dokler s prijazno sestro tega nisva ugotovili, je bil pol noči kar lačen, revček.

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4704
4.1.2012 23:42:51   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69
Če imate vdrte bradavice, je kar skoraj nujno, da nastavke kupite, ker se brez baje skorajda ne da dojiti, če je pa otroček lačen, pa zagotovo joka.

Nam so v Šoli rekli, da tako kot lahko ena mamica z "normalnimi" bradavicami ali doji ali ne doji, prav tako je pri ostalih. In da otroček možno, da izvleče vdrto bradavico ven ali pač ne....pač da je odvisno in ni nekega pravila....iz izkušenj pa ne bi vedela še user posted image . Poročam potem user posted image . Seveda me skrbi oz. pač upam, da bo šlo. Če ne bo šlo, bomo pa takoj kupili kar bo potrebno in tudi upam, da bo potem seveda šlo user posted image .

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 4.1.2012 23:46:48 >

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4705
5.1.2012 0:10:37   
kimica86
Ma jaz sem si kar že kupila en par nastavkov za bradavice.. Res niso dragi!! Ker sem 100% prepričana, da jih vsaj 1-2x bom rabila, še posebno, če bo user posted image imel kaj problemov na začetku z dojenjem.. Če dobiš ragade po bradavičkah, so nastavki nujno potrebni..

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 4706
5.1.2012 6:39:19   
coca cola
Vsem novopečenim mamicam čestitkeeeeeeeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4707
5.1.2012 8:37:54   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Ma jaz sem si kar že kupila en par nastavkov za bradavice.. Res niso dragi!! Ker sem 100% prepričana, da jih vsaj 1-2x bom rabila, še posebno, če bo user posted image imel kaj problemov na začetku z dojenjem.. Če dobiš ragade po bradavičkah, so nastavki nujno potrebni..

Katere pa imaš?

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4708
5.1.2012 8:52:17   
tix

matkurja tole z dojenjem ponoči v postojni lahko vprašaš. po občutku bi pa rekla, da bo težka. oni imajo nek svoj nočni sistem. sicer lahko imaš dojenčka pri sebi, saj veš ne? lahko se odločiš, da ga oddaš ali pa ne. ko ga ob 23h vzamejo, jih zrihtajo in jim dajo flaško. pa potem jim dajio še, če se zbudijo. torej jaz sem prakticirala, da sem od 22h recimo podojila čim več in potem oddala sitega otroka. zjutraj ti pripeljejo pa lačnega dojenčka. aja, pa večinoma si notri tri noči in nekako v povprečju tretji dan dobiš mleko. tako da itak nimaš s čim podojit razen zadnjo noč. haja je bila prvi dan ok glede pomanjkanja mleka, najbrž je bila sita še od plodovnice. drugi dan je bila lačna in sem že jaz po vsakem podoju dodala flaško in je splia še cca 50ml. torej mi je bilo vseeno, če so ji dali tudi ponoči. tretji dan šele sem končno dobila mleko. sem ga bila ful vesela.

Jaz pa svojega user posted image nisem želela dati čez noč, moja "cimra" ga pa je. Je pa res, da ni bil ravno zahteven in je večino časa prespal. So mi tudi ponujali stekleničko pa sem bila apriori proti in je tudi malo izgubil na teži. Doma sem mu jo pa tudi dala po nasvetu patronažne in nekje po 14 dneh samo še dojila

in prav nestrpno čakam popadke...pa jih kar noče bit...sicer mam do roka še delč (20dni) ampak jst bi kr počas že crkljala talo user posted image user posted image ...je pa še kar poskočna...en dan bolj, drugi dan manj...tko da vrjetno še ne bo tako zelo hitro...jutri grem po malinove liste user posted image
[/image]

sem se že ustrašla da sem edina, ki bi že šla rodit pred pdpjem :) miami10 imava še na isti dan, katera bo prej user posted image
no pa za beti1 sem zadnjič prebralauser posted image . Malinovih listov ne bom pila, sem pa nehala Mg pit, samo me skrbi da me bo pobral od krčev v nogi user posted image

pa en user posted image user posted image user posted image za vse mamice, ki so že rodile, pa user posted image user posted image za vse, ki nas še čaka

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4709
5.1.2012 8:54:06   
tix
sem še hotla povedat, da sem pa svojega prvega rodila 19 dni prej, kaže da bo ta dalj časa zdržal user posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 4710
5.1.2012 8:54:27   
beti 1

Se ne morem čisto strinjat, tudi z ragadami se da dojiti brez nastavkov, nikakor ni prijetno, je pa mogoče. Manjše ragade se res lepo zacelijo, če si bradavico po dojenju namažeš s kapljico ali dvema mleka (sem probala!). Je bolje bit pozoren na to, kako se otrok pristavi, da do ragad ne pride, kot računati, da bo, če se pojavijo nastavek pomagal. Če ni čisto pravi zna biti z nastavkom vse skupaj še slabše kot brez.

Tix: jaz tudi nisem navajena čakat, prvega sem rodila 8, drugega 15 dni prej, tako, da če bi šla po analogiji, bi morala tole 22 dni prej, kar je blo včeraj. user posted image user posted image user posted image  Ampak moram res še RD od starejših prej pod streho spravt.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 5.1.2012 8:59:30 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4711
5.1.2012 9:26:40   
Matkurja

Kar se tiče dojenja: meni se zdi fajn, da v PO porodnišnici ponoči user posted image odpeljejo in če se zbudi, ga pač nahranijo.. Ampak, bolj me skrbi, da se v teh 3 dnevih ne navadi na flaško in potem noče dojit.. Poznam par primerov, ko user posted image niso želeli dojit in si je mamica morala načrpati mleko in so pili iz flaške, ker je lažje in s ene matrajo user posted image Tega pa ne bi rada!! Zadala sem si pa že sedaj, da ne bom učila otroka piti iz flaške- če je moji mami to uspelo pa se bom ja tudi jaz potrudila user posted image

No, vidiš, mene tudi to skrbi. Saj spočila bi si tudi jaz rada, ampak da bom pa potem se matrala doma s hranjenjem, ker se bo navadil na flaško, mi pa tudi ne diši.

< Sporočilo je popravil Matkurja -- 5.1.2012 9:33:10 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4712
5.1.2012 9:43:17   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

No, vidiš, mene tudi to skrbi. Saj spočila bi si tudi jaz rada, ampak da bom pa potem se matrala doma s hranjenjem, ker se bo navadil na flaško, mi pa tudi ne diši.

Naj vaju ne skbi.

Sem dvakrat rodila v Postojni in povem vama, da kljub temu da sta bili deklici ponoči v skupni sobi, ni bilo nobenih problemov z dojenjem. Prvi dan otrok skoraj nič ne pije in tudi ti še nimaš mleka.

Tista dva dneva, ko si potem še notri in če jim enkrat ponoči dajo pit, res me more vplivat na nadaljnje dojenje. Otroka imaš tako od 4-5 zjutraj pa do 10-11 zvečer pri sebi.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4713
5.1.2012 9:50:57   
Kasija

mene je to izredno skrbelo. pa ne bom rekla, da ni možno, ker pač ne vem. lahko samo rečem, da se od mojih dveh rojenih v po noben ni navadil flaške. bi rekla, da to ni verjetno pri tako malih. imajo močan sesalni refleks. res pa je, da sem oba dojila, kot bi imela mleko - torej podoj pri obeh prsih, na vsaki 5-10  minut in potem šele dala po flaški.  saj kako pa jim boste dale mleko drugi dan ali morda že prvi, če bodo lačni in jokali? sicer teoretično lahko po žlički, ampak v praksi pa ne vem, kako bi to zgledalo.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4714
5.1.2012 10:05:50   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
saj kako pa jim boste dale mleko drugi dan ali morda že prvi, če bodo lačni in jokali? sicer teoretično lahko po žlički, ampak v praksi pa ne vem, kako bi to zgledalo.

Se strinjam. Zavedajte se, da prvorodke dobijo naval mleka šele nekje tretji dan. In mogoče boste morale dati kaj dodatka. Teorija in želje je eno, praksa drugo.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4715
5.1.2012 10:24:11   
kokosh
Kasija - hvala za tole tvojo izkušnjo s dojenjem. Zdi se mi, da se sploh prvorodke preveč zastrašuje pred "privadenjem flaški". Otroček se v prvih treh dneh ne "zna privaditi"! Če ima močan sesalni refleks, bi posesal še nos :D Kasneje se mi pa zdi, da je problem zavračanja dojenja ob dodajanju mleka bolj problem prevelike odprtine na dudki, kar otročka poleni za sesanje - zakaj bi se matral na prsih, če iz flaše samo teče.

Sama želim, da otročka ponoči premestijo na oddelek. Zdi se mi, da je tudi moj počitek po porodu pomemben, sploh ker bom po prihodu iz porodnišnice sama za vse v novi vlogi.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 4716
5.1.2012 11:10:31   
ursah
Dojenje: Jaz sem imela prvič precej težav z dojenjem (tudi bila v Po) user posted image . Nisem sploh dobila navala mleka, ne v P, ne doma (vsaj ne takega, kot so ga opisovale druge), zato sem naredila ključno napako z dodajanjem. Mala je parkrat dobila stekleničko v P in parkrat (ampak res parkrat) doma, pa je po par dnevih ugotovila, da je po flaški lažje, in potem je šlo samo še na slabše. V P mi ni nihče nič pokazal glede dojenja, res pa je, da tudi sama nisem nič kaj dosti spraševala, saj niti nisem vedela kaj oziroma se mi je zdelo, da se v redu doji. Sicer pa mi še vedno ni jasno, kako naj bi se znašla brez dodatka, če je dete jokalo in se dojilo skoraj non-stop (ker svetovalke pravijo, da samo ne dodajati). Res, dobesedno non-stop sva bili priklopljeni, pristavljena je bila kao OK, kot je rekla patronažna (za katero sem potem zvedela od nje, da tudi ni dojila...). Potem smo imeli neko obdobje non-stop dojenje, vmes, ko je bil hud jok oz. če ni bilo zadosti, še dodatek (kar je bilo v večini primerov). Probala še vse sorte: nastavke, kompresijo, komunicirala s svetovalkami za dojenje, zdravila (tametil, oksitocin sprej, čaji in homeopatska zdravila za povečanje mleka) itd., ogromno črpala. Imela sem tudi ragade, zaradi katerih sem videla vse zvezde. Po dveh mesecih frustracij z dojenjem, sem se odločila, da bom nehala komplicirati in bom pač brez slabe vesti dala dodatek, in smo se precej bolje počutili. Nekje pri 3,5 mesecih sem popolnoma opustila dojenje, ker male ni več zanimalo kaj dosti. SEm si pa ves čas črpala, tam nekje do 4,5 meseca, tako da je mala od cca 2. meseca dalje dobila 1-3 obroke dnevno mojega mleka. No, kljub temu, da nisem tako dolgo dojila oz. da smo bili samo delno na mojem mleku, se je mala odlično razvijala, bila zelo zdrava in je še vedno...user posted image

Za sedaj sem se odločila, da bom seveda spet poskusila dojit, se bom potrudila, ampak ne bom pa si dovolila takih frustracij, kot prvič. Če bo šlo, super, če ne bo, ne bom imela slabe vesti. Res upam, da bo bolje/lažje kot prvič, ker sedaj pač že nekaj vem o dojenju, pa tudi bom malo tečna in bom kar zahtevala pomoč od sester. Na mamice se namreč zelo pritiska z dojenjem (tako zdravniki kot mamice same), in takrat po porodu pod vplivom hormonov lahko to povzroči precej slabe občutke.
Še vedno pa mi ni jasno, kako naj otroka, ki ima težave z dojenjem in ki/ko spije vse več mleka, hranim s kapalko, žličko, lončkom itd.

Glede oddajanja otroka v skupno sobo v P čez noč: v bistvu paše tistih par ur se malo naspati, hkrati pa je tu še vpliv cimer. Če imaš v sobi 1-2 cimri, ki obe oddata otroke, da se malo naspita, ti pa ga obdržiš in ponoči joka, lahko pride do kakšnega nesoglasja. Jaz sicer teh problemov nisem imela, ker sva se s cimro soglasno odločili, da obe oddava otroka za tistih par ur.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4717
5.1.2012 12:27:45   
Mistica
Pozdravljene

Tudi mi smo še vedno 2v1, stanje je še vedno precej mirno, pa bi že kar šla rodit, saj je pričakovanje res na vrhuncu.

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Mistica: glede seznama se povsem strinjam, pa super dojenčka si našla, tako simpatično telovadita.

Mistica, se strinjam.

IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_

Hvalaaaa ! Jap, vse pripravljeno in lahko res samo še čakamo. Ampak - ti si prej na vrsti, tako da ti želim eno res lepo porodno izkušnjo .
Glede skrbi se 100% podpišem!!!
Glede seznama se pa tudi popolnoma strinjam .

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

Mistica-tudi jaz se strinjam...itak si že tako ali tako noro pridna...pa mislim da se pri nobeni ne spreminja nič razen datumov pregledov, kli so pa kr skos...tko da stalno popravljen seznam je too much...ampak ti si bila super pridna...hvala

beti, Matkurja, Trobentica, miami - hvala za vaše odzive glede seznama, ga bom že danes uredila. In hvala tudi za vse pohvale glede urejanja seznama user posted image Mi je v veselje!
Trobentica - tebi pa hvala tudi za lepe želje, upam, da bo res tako!

Kasija in ostale - hvala, ker ste napisale svojo izkušnjo iz Porodnišnice Postojna.

IZVIRNO SPOROČILO: Kristyz
Danes sem imela ponovno CTG in še enkrat UZ. Naš mali ima 3kg in lahko pričakujem da bo imel ob rojstvu nekje med 3-3,3kg....sem super vesela (prvorojenec je imel samo 2,6kg ob rojstvu) in upam da bo vse OK. Glede na postavo, mi je G kar rekel da naj ne pričakujem, da bi kdaj lahko rodila kaj več kot 3,5kg.....

Kristyz - čestitke za lepo novico glede težeuser posted image A te lahko vprašam kako je z bolj malim dojenčkom? Me zanima, če je potem vse kot pri "običajno velikih" dojenčkih, recimo porod, pregledi v P, dojenje, izpust iz P, ... Vnaprej hvala, če boš delila svojo izkušnjo.

Vsem želim lep dan, uživajte, čeprav je vreme bolj turobnouser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4718
5.1.2012 12:43:30   
Mistica

JANUARČKI 2012 

14.12.2011
Kasija - user posted image , Haja, 3380 g, 51 cm

16.12.2011
Smejka11 - user posted image & user posted image
diana79 - user posted image

21.12.2011
n€na - user posted image , Gašper, 2760 g, 52 cm

28.12.2011
aishaa84 - user posted image

31.12.2011
valentinčica30 - user posted image , Ajda Živa

03.01.2012
petrai user posted image , Neža, 3890 g, 52 cm
**Nelly** user posted image
user posted image = 6
user posted image = 3

user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4719
5.1.2012 12:44:34   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Katere pa imaš?

Jaz sem si vzela nastavke znamke MAM v Pikapolonici in so stali 5,30 eur.. Imaš pa na voljo tudi od AVENTA, ki so okrog 7,50 eur..

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4720
5.1.2012 12:50:19   
tix
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

JANUARČKI 2012 

14.12.2011
Kasija - user posted image , Haja, 3380 g, 51 cm

16.12.2011
Smejka11 - user posted image & user posted image
diana79 - user posted image

21.12.2011
n€na - user posted image , Gašper, 2760 g, 52 cm

28.12.2011
aishaa84 - user posted image

31.12.2011
valentinčica30 - user posted image , Ajda Živa

03.01.2012
petrai user posted image , Neža, 3890 g, 52 cm
**Nelly** user posted image
user posted image = 6
user posted image = 3

user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

user posted image user posted image super seznam

Vidim da user posted image prevladujejo user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4721
5.1.2012 12:52:41   
tix
A mislite, da se da kaj popraviti glede našega foruma, da nas ne bi zmer vrglo na 180 in še nekaj? Da bi odprle novo temo ali pa da moderatorji kaj uredijo ?

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 4722
5.1.2012 13:03:07   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Se ne morem čisto strinjat, tudi z ragadami se da dojiti brez nastavkov, nikakor ni prijetno, je pa mogoče. Manjše ragade se res lepo zacelijo, če si bradavico po dojenju namažeš s kapljico ali dvema mleka (sem probala!). Je bolje bit pozoren na to, kako se otrok pristavi, da do ragad ne pride, kot računati, da bo, če se pojavijo nastavek pomagal. Če ni čisto pravi zna biti z nastavkom vse skupaj še slabše kot brez.

Glede na to, da sem že v času nosečnosti imela precej boleča prsa in bradavice, vem, da bom v primeru, da dobim ragade videla zvezde, tako, da brez nastavkov jaz nekako ne bi šla dojit.. Jih je pa seveda potrebno mazati, da se zacelijo.. Se bom pa itak trudila, da se user posted image vedno lepo pristavi, da do tega ne pride.. Če pa ta nastavek ne bo pravi, bom pa riskirala še teh par eurčkov in bom kupila drugega user posted image

No, sem se danes pogovarjala z eno babico pa mi je rekla, da naj ne skrbim preveč, ker v 3 dnevih se baje user posted image ne privadi kr tako na flaško.. V primeru, da bi se v P zadržala dlje, npr. 10-14 dni zna bit problem, ampak vse se da, če imaš železno voljo user posted image Tako mi je rekla, da se da vse navadit, samo se je treba potrudit.. Da baje ene mamice takoj obupajo in je.. Ker jaz flašk ne mislim vlačit naokoli s seboj- no, imela bom s seboj kašno flaško, napolnjeno z mojim mlekom.. Zato pa upam, da bom imela svojega mleka zadosti, da se ne bom matrala z adaptiranim mlekom..

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Naj vaju ne skbi.

Sem dvakrat rodila v Postojni in povem vama, da kljub temu da sta bili deklici ponoči v skupni sobi, ni bilo nobenih problemov z dojenjem. Prvi dan otrok skoraj nič ne pije in tudi ti še nimaš mleka.

Tista dva dneva, ko si potem še notri in če jim enkrat ponoči dajo pit, res me more vplivat na nadaljnje dojenje. Otroka imaš tako od 4-5 zjutraj pa do 10-11 zvečer pri sebi.

Hvala za vzpodbudne besede user posted image Za prvi dan se itak ne bom kaj preveč obremenjevala, ker sama vem, da ne bo kaj dosti od mojega mleka user posted image Bomo videli kaj bo kasneje user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4723
5.1.2012 13:05:08   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: tix

A mislite, da se da kaj popraviti glede našega foruma, da nas ne bi zmer vrglo na 180 in še nekaj? Da bi odprle novo temo ali pa da moderatorji kaj uredijo ?

To dela na vseh temah, ne samo na naši.
Se pa strinjam, da se odpre novo temo, ampak šele konec januarja, ko nas bo večina že rodila.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 4724
5.1.2012 13:34:23   
Janchek81
Ojla

da se še jaz malo javim user posted image  zadnje čase mi sploh neki ni do računalnika user posted image  še vedno pa čakamo in čakamo ... Imam pa eno vprašanje in sicer:
včeraj zjutraj ko sem se zbudila sem opazila med prsima, pod kostjo, mislm da nej bi bil to pleksi da imam eno bulco, ki me boli ... a ma še katera to? Kaj naj bi bilo to? Saj imam jutri namen vprašati k imam pregled oz. CTG ampak res ne vem kaj bi lahko to blo ...
In kako ste kaj drugače .. spite normalno? Jaz kakšen dan spim ko dojenček, kakšen dan se pa premetavam ko zmešana .. danes sem na primer spala super user posted image

lepo bodite in upamo na kakšno novico user posted image
Vsem, ki ste pa že rodile pa čestitkeeeeee in pridno se crkljejte user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?