|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
25.11.2011 9:32:46   
malaMravljica
joj punce, ne govort da se virus prenasa, sem mojga vceraj zvecer sprasvala, ce je ok in je reku, da itak zdej nima casa za tbolet. No, bomo vidli, tudi malemu ne privoscim kaksnega bruhanja.

Meliiitak, te otroske omare, sem te brala in mislila na naso omaro. Je tok velika in imam tok robe notri, za cunje ki jih sedaj rabi sam eno polico in sem sedaj parkrat premescala to sem, to tja, pa spet to tja in tisto sem. Sedaj bo treba pa v akcijo in mal kaj prodat. Pa jaz tudi, kar je imel za iz porodnisnice in par prvih zadevic bom shranila, da bo imel za njegove otrocke lahko.  So pa stvari itak k nove ja.

Grem, z malim bova zemlce pekla user posted image  

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
25.11.2011 21:37:11   
googica
ja drage moje mal počakite s prodajo.. če ugotovimo, da mamo punčko na poti bom tud js kej vzela :)) kako oblekco pa to :)
js sm že ok, mam kapljice za oči, ni blo treba inekcije HB, sem na srečo šla ful zgodaj. jutr pa mormo mal v šoping, ker sm js in juš tud, brez zimdkih čevlov..

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
26.11.2011 9:15:32   
tassika
Googica počakaj s čvelji, baje v nedeljo odprejo deichmann trgovine s popusti na zimske čevlje.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
26.11.2011 13:35:20   
majakla
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Googica počakaj s čvelji, baje v nedeljo odprejo deichmann trgovine s popusti na zimske čevlje.

Reees?

- - -

Iiiiii... kak imaš lepo slikico. user posted image

< Sporočilo je popravil majakla -- 26.11.2011 13:36:08 >

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
5.12.2011 9:13:35   
malaMravljica
pri nas danes 2 2 2 in 2 3  prvo je mali, drugo pa mami in oci s  skupnim priimkom user posted image  

Mi smo vceraj ze imeli Miklavza v nasi skupini, je bilo tako lepo. Miklavz imel crne rokavice in crna ocala gor, jaz bi se ga kot otrok bala in kaj naredi moj mali. Heh, bilo je zihr enih 30 otrok, so sedeli v krogu in Miklavz je prisel in naredil krog okoli njih. Ko se je priblizoval LM-ju moj vstane in iztegne roko, Miklavz je sam gledal, je imel polne roke, prvo vse v eno roko in potem mu je dal roko. Mami in oci pa ponosna zadaj. In v soboto smo bili s firmo na bozicni vecerji, tam pa je ko sva odhajala dal na glavo bozickovo kapo in sel od enega do drugega pri nasi mizi in vsem dal roko.

Sam imam pa en problem. V petek so nam psa povozili, sedaj ko greva vn mali ze na stopnicah sprasuje kje je hou hou in pol ga zunaj klice in mece zogico da bi prisel. Ko me vprasa kje je recem ne vem kje, kaj naj naredim????? Kaj naj mu recem, saj se ne razume tolko, pa tudi ne vem kaj naj sploh recem.

Roziluuuu si ze tu?

Rizkoo je pa en soncek!!

In lep teden vsem, fajn se zavite v sale, bunde in kape, pri nas zeeeebeeeeee.

Tassika, kako krmaris z dvemi?

Majakla, joj joj, ce bomo mi kaj skup spravli tu. Upam da.

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
9.12.2011 14:20:18   
rozilu
Heeeejla klepetulje user posted image

Ja mM, sem že nazaj. Je bilo hitro mimo user posted image čeprav sem si zaradi Maruše že želela domov. Njej res ni bilo hudo user posted image Ampak prvih 15 min ni govorila z mano, se je samo smehljala, potem je bilo pa kar OK! Mislim, da je kar dobro prenesla vse skupaj, samo upam, da ne bo prišlo kasneje kaj... Čeprav sumim, da se je kar navadila - v zadnje pol leta sem bila 3x za malo dlje odsotna - ta dva tedna pa je bil max! In mislim da zdaj kar nekaj časa ne bom šla brez mojih nikamor, sploh si pa nekaj časa ne želim več na letalo... ta pot nazaj je bila ubijalska, letalo nafilano do konca... Sploh mi ni jasno kako je tvoj fantič tako lepo prenesel cel polet (in ti seveda z njim).

No zdaj sem nazaj v realnosti in... na čas sem se takoj navadila (krizo sem imela dol), na mraz tudi (dol ni bilo prav nobene vročine)... samo tole adventno razpoloženje pa mi nikakor ne sede. Mogoče bi se morali odpeljati na kak božični sejem.

Kako so vaši otročki??? Kako ste ve???

Naj pohvalim Marušo - slučajno en večer nisem našla dude in je lepo zaspala brez (samo klepetat je morala v nedogled) in potem spet naslednji dan... V vrtcu tudi pravijo, da je nima več za spat! Samo še tiste pri babici zabrišemo stran, pa smo se rešili!!! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1481
9.12.2011 14:25:57   
lenika83
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

samo tole adventno razpoloženje pa mi nikakor ne sede. Mogoče bi se morali odpeljati na kak božični sejem.

Temu ni kriva Avstralija, ker jaz ga tudi ne čutim, niti malo. Mislim, da je krivo tole čudno vreme, ker za december je skoraj malo preveč toplo. Pa na splošno ni opaziti nekega navdušenja pri ljudeh. Sem ravno danes zjutraj gledala, da so imeli božične lučke samo na eni trgovini, na hišah ni še ničesar, pa je božič že čez 2 tedna.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
9.12.2011 16:54:23   
malaMravljica
IZVIRNO SPOROČILO: lenika83

samo tole adventno razpoloženje pa mi nikakor ne sede. Mogoče bi se morali odpeljati na kak božični sejem.

Temu ni kriva Avstralija, ker jaz ga tudi ne čutim, niti malo. Mislim, da je krivo tole čudno vreme, ker za december je skoraj malo preveč toplo. Pa na splošno ni opaziti nekega navdušenja pri ljudeh. Sem ravno danes zjutraj gledala, da so imeli božične lučke samo na eni trgovini, na hišah ni še ničesar, pa je božič že čez 2 tedna.

ne temu ni kriva moja naj naj naj naj naj naj the best drzava. Temu ste krive ve, ker ne pecete piskotov tko kot jaz user posted image  Sem v tecaju pri tasci in najprej jih zjutraj dol speceva, pol pridem k meni in takoj ponovim vajo, tasca je baje naudusena,ker mi gre tok dobro. Piskoti so pa res bozanski. Imam jih ze celo goro user posted image user posted image  Aja, moja tasca je znana po najboljsih bozicnih piskotkih.

Rozilooooo, nazaj si. Najprej cetitam, da si sla brez male. Prej ti nisme hotla rect, jaz tega ne bi bila sposobna. In ja, izvedla sem, da je dol se kar zima. Z mojim bratrancem pa nisi bila zunaj, ker je trenutno na drugem kontinetu kot so mi rekli. Ej, si bila na Eureki???? Kaj si vidla v Melb????? Ti je bilo to lepo mesto? Ves, jaz sem imela pac privat vodice in sem res uzivala. In ja, let je ubijalski, sem jaz v Frankfurtu pol tudi rekla, da ne grem vec na avjon user posted image  . Si predstavljas, da moj mali je bil na letu za nazaj v letalu brez ene same igracke in niti enkrat jokal? Jap, ponosna mami sem. Aja, Rozilu, koalo imas na vrtu doma sedaj? Ha ha ha, kaj pa je, kakije in mandarine user posted image user posted image  ma daj mal povej kako je blo, ko bos pri casu seveda.
.

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
9.12.2011 19:15:06   
lenika83
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

IZVIRNO SPOROČILO: lenika83

ne temu ni kriva moja naj naj naj naj naj naj the best drzava. Temu ste krive ve, ker ne pecete piskotov tko kot jaz user posted image  Sem v tecaju pri tasci in najprej jih zjutraj dol speceva, pol pridem k meni in takoj ponovim vajo, tasca je baje naudusena,ker mi gre tok dobro. Piskoti so pa res bozanski. Imam jih ze celo goro user posted image user posted image  Aja, moja tasca je znana po najboljsih bozicnih piskotkih.

Jaz se že popravljam. Jutri grem v trgovino po sestavine za pečenje, v nedeljo pa bo akcija. Kaj pa če bi nam ti zaupala kakšen božični recept tvoje tašče? Saj ji ne bomo konkurenca, ker smo predaleč user posted image  V ponedeljek bomo pa začeli še z božičnim ustvarjanjem, najprej voščilnice, potem pa še ostala dekoracija (še zbiram ideje).

Neposredna povezava do sporočila: 1484
9.12.2011 21:44:37   
malaMravljica
Lenika, sem ravno na pc-ju da mal pripravim mojo datoteko z recepti. Ce zelis ti dam na zs kaksen recept. Izbiras lahko med temi, sam nisva se vseh sli skozi. Lani sem iz skatle s piskoti vzela te, ker so meni najbolj fini in jih pofotkala, letos sem sla pa s to sliko k njej user posted image   Jutri delava tiste cist desno zgoraj, ti so pa se najboljsi ves. Aja, saj potem mi mankajo sam se tisti pod tem ki ga bova pekli jutri.

user posted image

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
9.12.2011 22:01:48   
majakla
Čeeer,
tisti zg. desno so linške oči, evo en izi receptek:

- 25 dag moke (jaz dam več kot polovico pirine)
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 18 dag margarine
- 12 dag sladkorja v prahu (lahko rjavega)
- 1 zavitek vanilij sladkorja
- za noževo konico cimeta
- 3 žlice mleka
- marelična marmelada za nadev
- sladkor v prahu (za posip)

Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom (samo zmešam skupaj) v večji posodi.
Razdrobimo maslo in nagrobo zmešamo z moko. Dodamo sladkor, vanilij sladkor, cimet in mleko.
Pregnetemo v testo. Če je lepljivo dodamo ostro moko.
Testo naj počiva na hladnem 30 minut.
Nato testo razvaljamo na pomokani površini, za nožev rob debelo (tak 2-3mm), izrežemo kroge, rožice, zvezdice..., polovici keksov izrečemo 3 luknjice.
Pečemo na srednji temperaturi 10-15 minut (do svetlo rjave, ne smejo biti preveč rjavi, ker imajo okus po zažganem). Cele kekse namažemo z marmelado. Kekse z luknjicami pomokamo v sladkorju v prahu in pokrijemo celi keks.
Keksi so najboljši naslednji dan, ko se propojijo z marmelado. 
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1486
9.12.2011 23:29:50   
malaMravljica
no, pa imam recepte na racunalniku.

Majakla, men je pa tasca rekla, da bova jutri delali Spitzbuben, kot je moj Lukec user posted image  
Pa ne bova dajali marelicne marmelade pac pa Johannisbeergeele  to so tiste male rdece jagode, ki jim ne vem drugega imena. Pa nic mleka in meni se zdi, da je skrivnost moje tasce, ker jih posuje s kristalnim sladkorjem in ne s tistim v prahu. Zato so meni tok the best. V kristalni cukr bo baje vanilin curk dala in pol to presejala, da bodo najnevemkaj kristalci sli na piskote. ja ja, s tako ljubeznijo to midve peceva user posted image   In tisti gor v prvi vrsti, rabijo veliko dela ampak so pa res the best.

sam se spat grem. Nocko.

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
11.12.2011 15:12:23   
lenika83
Linške oči poznam in so eni mojih najbljubših piškotov. Delala sem jih pa že po mnogo različnih receptih z raznimi dodatki v testu, nazadnje sem dala noter malo cimeta (oooo kako je dišalo)- So mi pa tako na pogled všeč v drugi vrsti od leve drugi in tretji. Teh pa po obliki ne prepoznam kaj bi bili. Johannisbeer pa se mi zdi, da je rdeči ribez ali pa brusnice. Kupujem marmelado johaannisbeer v Hoferju, ampak se zdaj ne spomnim točno katero od tega je. Je pa fajn za linške oči, ker je malo kisla. Jaz sem na splošno nora na sladko kisle kombinacije pri sladicah.

Neposredna povezava do sporočila: 1488
11.12.2011 23:45:04   
rozilu
Ribez, ja :)

No, ta vikend sva pa tudi midve pekle, tako da sem čisto not padla :) zraven pa so se vrtele Marušine zimske (pa božične in novoletne) pesmice... tako da je bilo vzdušje popolno. Seveda ven nismo šli, da ne bi opazli, da je skoraj pomlad user posted image

mM - to si dobro nardila, da si slikala ta dobre piškote! Jaz jih vsako leto pečem in vsako leto je drug repertoar. Na nekatere pozabim, za določene vem da so dobri, samo... enostavno so eni preveč komplicirani in se mi jih ne da delat, pa nimam vedno vseh sestavin (takrat ko imam čas user posted image ). Npr. letos sem gledala ful enih receptov, za katere se je izkazalo, da imajo marcipan. Pa se mi ni dalo zato v trgovino. Hja, par let nazaj sem nardila ene marcipanove... je blo čirule-čarule, ampak se je splačalo, ker so bli mnjammmmmmi user posted image obliti s čokolado in posuti z oreški, osnova sem pa že pozabla kaka je bla...

Včeraj sva se z Marušo igrali s slanim testom - sva nardili okraske, danes pa prave piškote: 1. bananine+čokoladne (iz figuric z avstral.živalcami); 2. navadni s cimetom, ki jih moram še premazat z marmelado in zlepit oz. pomočit v čokolado; 3. vaniljevi rogljički, 4. kroglice z oreški, v katere bom dala marmelado. Razmišljam, da bi naslednji teden pekla panettone, al pa nek turški kolač - z oreški in suhim sadjem, oblit s čokolado.... božansko. Upam da ste site, ko to berete user posted image

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
12.12.2011 19:06:19   
malaMravljica
joj Rozilu, moja tasca naredi vsaj enih 20 razlicnih ves in pol sem mogla najboljse ven izbrat, ker je bila tudi zelja mojega mozeka, da bi se naucila take piskote pect. In vceraj je izjavu, da mora se on njegovo listo najljubsih naredit user posted image   sem pa danes nehala s peko, sedaj bom vse spakirala in vidim pol kolko ostane za nas, ce bo premalo nardim sam se za nas in to je to.
In recept za panettone bi mi prav prisel, ne bom nic v Italiji za te praznike.

Lenika, sem prezrla, tisto v sredi desno je recept cist isti kot za tiste, ki jim vi recete linske oci, sam aromo zamenjas in tu notri das aromo ruma. Pol jih namazes z nugatom in das po dva skupaj inj jih z vseh strani fajn s zmletim sladkorjem potreses. Pa tasca mi je rekla, da ce naredis testo zvecer in ga das cez noc na hlado, zjutaj pa spet na kuhinjso temperaturo za par urc, da se full lepse dela. Ker so res tok krhki.

No, pocasi bo nasa tema lahko drugo ime dobila user posted image  

Da povem se eno neumnost od mojega sina danes. Sam eno od mnogih, da se ve. Ne vem od kje mu ideja, sam pri TV-ju je bil zadaj notri en tisti kljucek , da shranis gor slike ali glasbo, sej veste kaj mislim. No, tisto je raztranciral na prafaktorje.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
12.12.2011 19:35:04   
tassika
Da ne boste samo ve važne. Midve z Zojo sav tudi že medenjake delali, pa piškote iz modelčkov, pa danes malinove muffine,... user posted image  Samo kaj ko delam par urc, potem pa tako hitro zmanjka user posted image  

Jutri bova pa delali okraske za na smrekico, vsako leto jih nekaj narediva in mogoče mi letos uspe, da jih bo dovolj, da samo z njimi okrasiva smrekico. Mi to tako lepo izgledauser posted image

Zdaj pa šibam, ker se najmlajši oglaša, kot da bi vedel, da sem začela tipkatuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 1491
14.12.2011 14:39:11   
rozilu
Sem že včeraj neki napisala, pa mi je net zaštrajkal...

V glavnem panettone: ga še nisem delala, tako da ne vem dobrega recpeta. Običanjo so na kulinariki kar OK (če imajo dobre ocene - ta jih ima): http://www.kulinarika.net/recepti/1522/sladice/panettone/?offset=20. Drugače imam še en recept v knjigi pa enga v reviji, moram prečekirat kateri mi bolj ustreza - potem bom pa nardila malo po svoje :)

Če ga bom delala, bo za vikend, pa poročam! Če se katera prej spravi pa naj tudi pove kak je rezultat user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
15.12.2011 16:28:08   
Anonimen
evo, ker nimam več osebe, na kero bi se lahko obrnila ko me kaj zanima, oz. rabim, se obračam na vas (sej bi se drgač tut, samo bi prej babi poklicala) uglavnem ... Tia ma trebušno virozo in ne vem kaj nej ji dam za jest ... ne mara prežganke in prepečencov, hoče pa samo tisto kar ne sme! A palačinke lahko je?
Resno, kaj ji dat za jest??? ... ne mara niti zelenjave samo kuhane, brez omake itd.
Hvala

(odgovor članu ninasiki)
  Neposredna povezava do sporočila: 1493
16.12.2011 20:15:37   
majakla
2 2 2  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
20.12.2011 13:39:56   
rozilu
Sem hotla včeraj napisat, pa ni delalo, ker smo ravno včeraj imeli:

2 2 (0) 2 (ampak zadnja dvojka je za dneve, ne tedne :P), danes je pa 2 - 2 - 0 - 3

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
21.12.2011 11:00:02   
rozilu
A vzgojiteljicam ste/boste kaj podarile?

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
21.12.2011 15:16:39   
malaMravljica
rozilu, nekaj te sprasujem na zs. Ni fajn, ma rabim mnenje kaksne mamice.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
22.12.2011 7:36:09   
lenika83

A vzgojiteljicam ste/boste kaj podarile?

Jutri jim bomo nesli nekaj sladkega (čokoladico) in kavo, Dora pa je naredila še voščilnice.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
22.12.2011 10:23:32   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

rozilu, nekaj te sprasujem na zs. Ni fajn, ma rabim mnenje kaksne mamice.

mM sem ti odgovorila ma po mejlu! ZSji mi nočejo delat (pošiljat!)

Neposredna povezava do sporočila: 1499
22.12.2011 10:25:02   
rozilu
lenika, jaz sem potem kupla dve šalčki in dala noter domače piškotke. Glih ene par mi jih je ratalo notri stlačit user posted image ma za posladkat se bo!

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...
Domača opravila za otroke: Od 2 do 12 let
Preverite, katera so tista hišna opravila, ki jih lahko naložite otroku glede na njegovo starost. Presenečeni boste, kaj...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?