Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: funšterc IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin V Berlinu je nespodobno imeti odprto okno ali je treba ob poslusanju slovenske glasbe zapreti okna. Ali se spodobi nemsko glčasbo poslusati ob odprtem oknu. Nejasno mi ostaja ali je problem v odprtem oknu in glasnem poslusanju glasbe ali je problem v glasbi, ki je tebi moteca ker ni slovenska? te enako moti ameriska, nemska itn glasba... Angleški, francoski jezik sta mednarodena, v Evropi tudi nemški, nisem vedla, da so srbski, hrvaški ... tudi. Me zanima, kako bi me v Albaniji gledali, če bi nažigala Avsenike. Zame je to provokacija. Tisočim okoli mene ni treba poslušat tega, kar je pač takrat samo moje. Kaksne zveze ima mednarodnost jezika z poslusanjem avsenikov ob odprtem oknu? V Albaniji - verjetno bi plesali s teboj (kot so z nami prav na Avsenike ob Ohridskem jezeru). Glasba je glasba ali ti je vsec ali ne, da pa v glasbi vidis provokacijo je stanje uma. Sicer ali res verjames da poslusajo na pr. Ceco zato, da bi tebe nervirali ali pomislis, da jim je morda resnicno vsec...?? Resno mislis, da nimajo drugega kot da tebe provocirajo? Pravila so pravila mocnejsega. In ker je 80% moskih mocnejsih od tebe se jim moras prilagajati? Morda pa razum naredi kaksno razliko...??? Tole je razlog zaradi razloga, samo, da nasprotuješ. Mene spostujejo. Zakaj ne tebe - ne vem. Sicer pa tudi ne vem kako naj bi neznanci do tebe kazali spostovanje in zakaj bi ga neposredno kazali. Super, sem navdusena. Ne obsojaj me. Rekla sem, da sem bila strpna, sem poslušala, potem so bili drugi nespoštljivi do mene. Šla sem namrec celo po navodilu delodajalca, ki ni Slovenec stvar prijaviti Policiji, pa nisem hotela. Gospod je moral plačati visoko denarno kazen in na tečaj o obvladovanju agresivnosti. Pa nisem naredila nič drugega kot dvignila telefon. Moj otrok je imel težave v vrtcu, pa sem bila še vedno v časih neobsojanja. Ves da moj otrok ne more sam v solo zaradi soseda ( cistokrvnega baje) slovenca? Ves da moja kolegica ne dobi sluzbe, ker ima "napacen" priimek (in ji to odkrito povedo)? Tvoja soebna izkusnja lahko gradi tvoj izkustveni svet, vendar je zgolj primitivizem tisti, ki te "prisili", da posplosujes. V osnovne in srednje sole, kjer poucujejo slovenistke. Zares ne vem zakaj imajo tako slabe rezultate. Tebi je smešno, meni ni. Ti povem zakaj, ker se morajo slovenisti ubadati z osnovami (kot npr. gdo, glazba, slastičarna itd. ) toliko časa, ker je pol razreda nepismenega, da do detajlov sploh ne pridejo. Ma ves kaj, ti si super truper, the best. In vsekakor je cool da se govori da je ful kul ker je to mednarodni jezik, a da se rece "svasta" je pa primitivizem prve vrste , ker to ni mednarodni jezik... Skratka za tvoje dosezke je ocitno kriva mati narava. Izobrazevalni sistem je tu naredil bolj malo. na zalost. Eto, sele to je za jokanje, posebej ker si slovenka in ne "naravno tupa" juznjakinja....
< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 13.12.2011 17:41:19 >