srečica17
|
Pozdravljene punce! Seveda vas večkrat preberem in vesela sem vsake nove nosečke in žalostna, ko vidim, da enim še ni ratalo. Ampak vztrajajte.......še pa še, pa bodite optimistke in pozitivke,,,,enkrat bo ratalo!!!!!! Jaz sem v 36. tednu. Moja nosečnost poteka lepo. Malo panike je bilo edino pri kromosomskem izvidu po biopsiji, ko me je poklical genetik in sva šla z dragim na razgovor. Povedal je, da so na tretjem kromosomu našli mozaicizem......delno potrojen tretji kromosom (ne v vseh celicah).....da je to tako redko, da so preučevali tujo literaturo, da naj bi bila napaka le na posteljici, na plodu pa ne.......ponudili so mi amniocitezo in poglobljen UZ ....sprejela sem samo UZ. Rekli so tudi, da če bi bilo kaj na tretjem kromosomu ploda, da to ni združljivo z življenjem in da bi najkasneje do 20 tedna splavila. Ker so se bali, da je kaj na posteljici, so mi predlagali, da hodim na Uz kontrole rasti v P. Delal mi jih je dr. Pušenjak......in danes sem imela zadnjo, kajti naša pupa.....je na zgornji meji v velikosti......in ocena njene teže , danes točno en mesec pred PDP je že 3100 g. Torej ni niti sledu o kakšnem zastoju rasti, tudi posteljica je Ok, plodovnica čista.....pretoki v žili popkovnice pa odlični:-))))) Ker sem imela prvič, ko sem rodila, 12 let nazaj,....CR.....se tudi zdaj dogovarjam za CR. 13.12. grem v P, da opravim vse laboratorijske teste, EKG in razgovor z anestezistom in se dogovorim za datum. Zgleda da bova za novo leto z našo pupo že doma:-))))) Vsem vam želim, da doživite to srečo (in skrbi).......da občutite gibe in brcike in da nekoč, ko bo čas, postanete najboljše mamice na svetu. Mogoče še nasvet, kar se tiče samih postopkov. Ker smo v tistem času prodajali stanovanje in se selili v hšo, sem imela res polno skrbi in dela......sem pa bila glede postopka precej sproščena in se nisem kaj dosti pazila. Sicer nisem nosila težkih stvari, sem pa zato cele dneve barvala stene:-)))) No kakorkoli , nadela sem si pravo ime.....res sem srečica. Čeprav sem si to ime nadela lani......ko sem 17. maja zagledala plusek.....pa žal julija splavila.....Je že moralo bit tako......Zdaj sem najsrečnejša nosečka na svetu!!!!!!!!!!!! Srečno vsem!!!!!
|