|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del
29.11.2011 13:08:09   
mini86
pa še tele bom verjetno delala

VANILIJEVI CVETOVI   namaz 100 g jagodne marmelade   posip 120 g sladkorja v prahu   testo 250 g zmehčanega masla 120 g sladkorja 1 beljak 1 ščepec soli 2 žlički vanilin sladkorja 1 žlička naribane lupinice bio limone 350 g moke   Maslo in sladkor z električnim mešalnikom penasto umešamo. Dodamo še vse ostale sestavine in z rokami zamesimo testo. Testo oblikujemo v kepo, ga ovijemo v prozorno folijo in 1 uro pustimo počivati na hladnem. Vklopimo pečico in jo naravnamo na 200 °C. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo 3 mm na debelo in iz njega izrežemo cvetove z modelom za piškote. Polovici piškotov na sredini izrežemo krogec (pomagamo si lahko z naprstnikom). Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo piškote. Pečemo jih v ogreti pečici približno 5 minut, da se zlato rumeno zapečejo. Piškote ohladimo. Cele piškote (brez lukenj) namažemo z marmelado in nanje položimo piškote z luknjo. Razporedimo jih na servirni krožnik, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.  

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3101
29.11.2011 13:09:48   
mini86
pa tele

linške oči

400 g moke 120 g sladkorja 1 ščepec soli 1 limona 1 vrečka vanilijevega sladkorja 1 rumenjak 2 cl vinjaka 250 g masla 220 g marelične marmelade     Limono dobro operemo in do suhega obrišemo. Naribamo lupinico. Moko presejemo na desko. Na sredini naredimo jamico in vanjo damo sladkor, sol, limonino lupinico, vanilijev sladkor, rumenjak in rum. Surovo maslo narežemo na koščke, ki jih razdelimo po robu moke. Vse sestavine zgnetemo v krhko testo, ki ga oblikujemo v kepo, zavijemo v alufolijo in za 2 uri shranimo v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo približno 3 mm na debelo. Z modelčkom za piškote iz testa izrežemo kroge. Polovici krogov z manjšim modelčkom v sredini izrežemo manjši krogec. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj zložimo testene kroge. Pekač za 15 minut potisnemo v pečico. Ko so piškoti pečeni, jih z večjim nožem previdno dvigamo s pekača in ohladimo na rešetki. Na kuhalnik pristavimo kozico, v katero damo marmelado, ki jo na šibki vročini segrevamo in gladko razmešamo. Z marmelado premažemo vse piškotne podlage brez luknjic v sredini in pokrijemo s preostalimi piškotnimi podlagami (z luknjicami). Počakamo, da se piškoti popolnoma ohladijo, nato pa jih razporedimo na pladenj in ponudimo.

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3102
29.11.2011 13:10:30   
mini86
pa tele

NAVIHANI SRČKI    1 žlička naribane pomarančne lupinice 400 g moke 250 g masla 100 g sladkorja v prahu 60 g mletih lešnikov 2 ščepca cimeta 1 vrečka vaniljevega sladkorja 3 rumenjaki 100 g jagodne marmelade     Pomarančo dobro operemo in obrišemo, nato pa na drobno naribamo lupinico. Moko presejemo na delovno površino, dodamo maslo, sladkor, mlete lešnike, cimet, pomarančno lupino in vaniljev sladkor. Ubijemo jajca in ločimo rumenjake od beljakov. Beljake zavržemo, rumenjake pa damo k ostalim sestavinam. Iz vseh sestavin zgnetemo gladko in voljno testo. Testo zavijemo v folijo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik. Spočito testo na pomokani delovni površini razvaljamo na debelino 3 mm. Iz njega z modelčki v obliki srčkov izrežemo piškote. Polovici piškotov z manjšim okroglim modelčkom izrežemo še 3 kroge, kot je razvidno iz fotografije. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pripravimo si pekač, ki ga obložimo s peki papirjem, nanj pa zložimo izrezane piškote. Pekač za 10 minut potisnemo v ogreto pečico, da piškoti pridobijo zlato rjavo barvo. Pekač vzamemo iz pečice, piškote pa zložimo na mrežico, da se malo ohladijo. Cele srčke premažemo z marmelado in srčke s krogi položimo nanje. Sestavljene piškote potresemo s sladkorjem v prahu, jih razporedimo na servirni pladenj in ponudimo gostom.  

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3103
29.11.2011 13:11:53   
mini86
s tem da js nikoli nikamor ne dam limonine lupinice k mi je baaaaa...
pa kr en poseben radar mam zanjo da takoj ugotovim kje je notuser posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3104
29.11.2011 13:13:05   
smrketa24
jaz bom pa tele pekla...meni so božanski user posted image :

http://www.kulinarika.net/recepti/15005/sladice/korenckovi-prepognjenci/

pa sigurno še kaj, samo se moram še odločit user posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3105
29.11.2011 13:18:02   
dreamhorse
Jaz sem tudi delala te amerikan chips kekse, pa sem na koncu imela en velik biskvit na pladnu.. .sem kr v smeti zasipala...
seveda sem pa dala trdo maslo a ne, ker sem se v zadnjem trenutu odločila... a ga lahko stopim, tako kot pravi bačko.. (bačko, mimogrede, sem te pogrešala)
Zadnjič pa sva delale ene čisto navadne kekse, ki jih je žana potem izdelovala z modelči, si valjala testo, jaz sem ji samo pomagala in jih spekla.. na nekaj sem dala belo čokolado in sadne mrvice, tiste je žana, tiste brez pa midva... Celo ati jih je pohvalil.

A nisem vam povedala, da gremo 17.12. v tople kraje in sicer na Lanzarote? Kanarske za en teden. Da sem morala direktorco zaprosit za dva dni izrednega dopusta, ker imamo potem naslednji teden kar kolektivnega. Da mi je sama predlagala izredni dopust, ko sem ji pa dala pisno prošnjo po reglcih, pa mi še ni dala odgovora... Sicer je rekla, da ne bo problema, ampak pisnega odgovora pa mi še ni dala, že cca 2 meseca.. no, jaz sem se tako odločila, da grem... pa če ji je prav ali pa tudi ne... se čisto požvižgam. Obstaja pa varianta, da bomo tudi ta teden, ko jaz kao grem, imeli kolektivnega... Skratka, zadnjih 14 dni me ni v službo.

< Sporočilo je popravil dreamhorse -- 29.11.2011 13:21:32 >

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3106
29.11.2011 13:19:18   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24

jaz bom pa tele pekla...meni so božanski user posted image :

http://www.kulinarika.net/recepti/15005/sladice/korenckovi-prepognjenci/

pa sigurno še kaj, samo se moram še odločit user posted image user posted image

jaaa te so božanski..komi sm čakala da jih mami nardi..no mene odbije to ribanje korenja..k mulipraktika pa nimam ker ga ne rabim..user posted image

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 3107
29.11.2011 13:20:22   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse
A nisem vam povedala, da gremo 17.12. v tople kraje in sicer na Lanzarote? Kanarske za en teden. Da sem morala direktorco zaprosit za dva dni izrednega dopusta, ker imamo potem naslednji teden kar kolektivnega. Da mi je sama predlagala izredni dopust, ko sem ji pa dala pisno prošnjo po reglcih, pa mi še ni dala odgovora... Sicer je rekla, da ne bo problema, ampak pisnega odgovora pa mi še ni dala, že cca 2 meseca.. no, jaz sem se tako odločila, da grem... pa če ji je prav ali pa tudi ne... se čisto požvižgam. Obstaja pa varianta, da bomo tudi ta teden, ko jaz kao grem, imeli kolektivnega... Skratka, zadnjih 14 dni me ni v službo.

Ooo, sem ti kar fouš (ampak na lep način user posted image ). Bi tudi jaz šla malo v tople kraje, ker mene nenormalno zebeeee. Doma kurimo, jaz pa še klimo šopam.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 3108
29.11.2011 13:23:28   
mini86
ne nisi še omenilauser posted image

super za tole in predvsem za dopust na splošnouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3109
29.11.2011 13:24:14   
dreamhorse
Ja verjamem... To planiramo že od poletja, upam, da nam bo uspelo realizirat. Malo me skrbi, kako bo Žana na poti, letimo iz Dunaja, do tja je cca 3 ure (tja sicer gremo ponoči) potem pa na letalu 4,5 ure.. Jo že pripravljam na letalo in poskušam nehat mislit na to, da bi bilo kaj narobe.
Predvsem pa me bega, kaj za oblečt s sabo, ker tam temperature zelo nihajo. Trenutjo je 21-23. In za obut ima same gojzarje... No, pa hb ene teniske, ki bodo za sabo...
Skratka obremenjujem se s samimi bedarijami.. in ja, komaj že čakam, da gremo...

Neposredna povezava do sporočila: 3110
29.11.2011 13:24:17   
mini86
Doma kurimo, jaz pa še klimo šopam.

mene tud zeeeebe..čist ledene noge mam

Neposredna povezava do sporočila: 3111
29.11.2011 13:25:36   
dreamhorse
Ja, res rabim en dober odklop, ker se mi v službi tolikooo dogaja, da joj. Še malo, pa vam bom lahko povedala zakaj se gre...Upam, da bo do takrat rešeno. Trenutno pa še ne smem povedat.

Neposredna povezava do sporočila: 3112
29.11.2011 13:28:51   
mini86

Ja verjamem... To planiramo že od poletja, upam, da nam bo uspelo realizirat. Malo me skrbi, kako bo Žana na poti, letimo iz Dunaja, do tja je cca 3 ure (tja sicer gremo ponoči) potem pa na letalu 4,5 ure.. Jo že pripravljam na letalo in poskušam nehat mislit na to, da bi bilo kaj narobe.
Predvsem pa me bega, kaj za oblečt s sabo, ker tam temperature zelo nihajo. Trenutjo je 21-23. In za obut ima same gojzarje... No, pa hb ene teniske, ki bodo za sabo...
Skratka obremenjujem se s samimi bedarijami.. in ja, komaj že čakam, da gremo...

mi k smo šli na kanarske smo šli pa iz mensezdi minhna..
no skratka..

na letalo vzami kšne barvice, prazne liste kšne pobarvanke..v žep si lahko spraviš štiri vrečke in v vsaki vrečki malo plastelina..glih tok da se bo zamotla, ne rabiš velik, kšno knjigico,
pa loh ji kupiš une male vrečke k maš notr rečmo al dojenčka al pa končka in ji daš presenečenje šele na letalu-jo bo zamotilo..

a japank pa nima..to bi ji znal pridt prav

Neposredna povezava do sporočila: 3113
29.11.2011 13:35:37   
dreamhorse
Ja, odvisno na ker otok. Na lanzarote leti samo iz dunaja... bom vzela s sabo veliko stvari, ampak da bom le lahko imela med ročno prtljago to..
Hm, japonke ima, ampak to ji ni več prav... da ji grem pa zdaj kupovat, niti ne vem, kje dobim.. bom že tam, če bo rabila.. ima ene adidaske, tiste ji bodo menda prav...

ja, teh malih konjičkov ima en mali kovček doma, se kar igra z njimi.. ampak vsemi skupaj, ker vsakega, ki ga dobi, gre k njeni čredi, potem pa jih prelaga itd... sem razmišljala o tistem prenosnem dvd ju, ampak problem, da vsi ne delajo na letalu.. itak ga pa nimam, bi ga mogla si sposodit od soseda, le da ona gre ne teden prej in se bomo ravno križali...
Mogoče bo pa let z letalom dovolj zanimiv, da bo pri miru. danes je rekla, da bomo šli z letalom, si bomo ga kupli. user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3114
29.11.2011 13:41:49   
mini86
ma sj bo..boš vidla..čim manj se obremenjuj in misl na to..par igrač kar pa sedaj nima več za obleč/obut bote pa tm nabavl..simpl k pasuluser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3115
29.11.2011 13:42:15   
mini86
a kera ve gdaj se v centru prižgejo lučke pa odpre sejem

Neposredna povezava do sporočila: 3116
29.11.2011 13:47:22   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

ma sj bo..boš vidla..čim manj se obremenjuj in misl na to..par igrač kar pa sedaj nima več za obleč/obut bote pa tm nabavl..simpl k pasuluser posted image user posted image

Točno tako... s sabo bom vzela vsakega malo, pa je to to,.. kar zmanjka oz ni, kupim tam...
komajjjjj čakammmmm

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3117
29.11.2011 13:50:13   
bačko
Dh uživaj na Kanarskih še namesto nas. Lepo da si me pogrešala.user posted image user posted image
Mini mislim da se lučke prižgejo v soboto ob 17.15.To mi je mož zaupal.A potem moram maslo čisto raztopiti in šele nato dati v testo?

Neposredna povezava do sporočila: 3118
29.11.2011 14:17:47   
mini86
ja js ga v mikri stopim pa not zlijem..do zdj ni še nič zanič prišlouser posted image
aha hvala za info

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3119
29.11.2011 14:47:00   
dreamhorse
MIni, hvala za ta nasvet z maslom... bom poskusila drugič...
bom spet te čokoladne pekla.. maslo je krivo, da se razlezejo.. če ga stopim, se ne bodo?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3120
29.11.2011 14:47:29   
mini86
čisto stopiti preden ga dam v maso?

ja tko js nardim

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3121
29.11.2011 14:48:41   
mini86

MIni, hvala za ta nasvet z maslom... bom poskusila drugič...
bom spet te čokoladne pekla.. maslo je krivo, da se razlezejo.. če ga stopim, se ne bodo?

men odkar tko delam še nič ni NE ratalo

Neposredna povezava do sporočila: 3122
29.11.2011 14:58:27   
bjondi

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

a kera ve gdaj se v centru prižgejo lučke pa odpre sejem

3.12.2011 17.15

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3123
29.11.2011 14:58:33   
bjondi

ŽAna si poje eno pesmico, mi lahko katera pomaga, kaj to je.
Rada bi enega otroka, ia ia o,
bom pa šla na policijo, ia ia o,
stare gate user posted image user posted image user posted image user posted image  kaj je to nimam pojma...
predvidevam, da kaj manjka vmes... se mi sanja ne, kaj je to.
Kateri drugi mogoče?

user posted image user posted image ne ne poznam ,me pa spominja na kmetiji je lepo ija ija o...

Neposredna povezava do sporočila: 3124
29.11.2011 15:01:13   
bjondi
user posted image ooo dh bravo za dopust...spusti odgovor od šefice...ti rabiš v rokah samo cilj,ki pa se lepo bliža user posted image ...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 3125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?
Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?