|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del
24.11.2011 8:08:02   
dreamhorse
Manna, jaz ti težko kaj rečem, ker moja je tudi od 2 meseca dalje spala 13 ur, in je bila tudi na flaši od rojstva. Jaz mislim, da je to samo eno obdobje, ki bo minilo. A morda spita skupaj?
MOrda mu je vroče/ga zebe, morda potrebuje samo tvojo bližino, ne vem... na pamet govorim.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
24.11.2011 8:40:55   
manna
dh, ja verjetno rabi samo bližino. Dojenčki, ki niso dojeni, se po mojem prej naučijo sami spati. Kakorkoli že, meni gre na živce, če mi začne kakšna kolegica pametovati, da sem kriva jaz, ker narobe delam. To me totalno znervira. Ker ona kao pravi da je dala hčerko pač v posteljico in je spala, kao v stilu "vidiš kako naša uboga ker smo prav delali z njo" Mislim halo... Ker dejstvo je, da ona ni imela prav nič dosti s tem, da ji hči spi po 13 ur, tako kot tudi ti nisi imela ravno velikega vpliva na tvojo. Pa ne da koga kritiziram, samo zoprno mi je, da se kdo s spanjem majhnega dojenčka hvali kot da ima sam neke zasluge za to. 

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
24.11.2011 8:46:01   
dreamhorse
Seveda ne, saj dojenčka ne moreš naučit prav spat... In zato nisi ti nič kriva. Jaz nisem mogla vplivat na to, da je moja tak zaspanuh. Pač je in imela sem prekleto srečo oz jo še imam, da je še zdaj tako. Pa nisem nič jaz vplivala na to. Dala sem jo pri 4 mesecih spat v svojo sobo zato ker je pridno spala.. in ne, da bi jo dala tja, da bi pridno spala. Prvi pogoj je, da pridno spi, da je potem lahko vedno zaspala sama, v svoji postelji in svoji sobi, in še danes je tako. In če ne bi bilo tako, da bi od nekdaj rada spala, bi se morala prilagoditi pa tudi spati z njo, če bi bilo potrebno. Ker nam pa to ni potrebno, pa tega ne počnemo. Zato se nič ne obremenjuj, ker otrok pač tak sam po sebi je. In še vedno sem mnenja, da tako mali še ne zna izsiljevat. Če joka, potem definitivno nekaj ni v redu.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
24.11.2011 8:57:28   
mini86
ja tele "prjatlce" znajo znervirat ane..najlaži je met doma pridnega otroka ki uboga potem se pa hvalt s tem kok si ga dobro vzgojil itd..je pa pač samo otrok bolj miren in ima tak karakter..
manna nisi povedala a spi pri vama al ne..a ni manca tud spala od začetka pr vama..

če se normalno razvija in je vse ok lakota ni..pa na turi mu več flaše..user posted image pol ti bo pa zagrabu flašo pa bo isto-kaj boš pa pol..
a veš kok jih poznam k so začeli zato ker so mislili da bo otrok dalj časa spal zvečer flašo AM in je spal, a pa veš kok jih poznam k so isto naredil pa ni palilo NIČ..pol so se pa začele tepst po glavi zakaj so na vsak način hotle mu dt flašo k jo je končno sprejel..ker pač roko na srce je razlika med flašo in joško-čene druzga o bližini, ampak pustmo to..

drugega kot otroci so različni mislim da ni drugega za rečt..eni spijo celo noč, eni se pa do tretjega zbujajo..

tukaj bi bilo fajn da bi bila npr manči v vrtcu k bi lahko šla s tamalim spat da se vsaj mal odpočiješ ker si ne predstavljam tako funkcionirat..dobr sm bla neprespana, ampak js sm mela enega ti maš pa dva..res se pazi da nauš zbolela od tega..ker potem nobeden nau meu nič od tebe..
kdaj si rekla da gre manca v vrtec

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 3004
24.11.2011 9:02:25   
manna
Sej sem že boljš volje. Pač kaj čmo, tko je. Upam da bo boljš ko bo mali že jedel GH in se bo lepo napapal, pol bo mogoče tudi zaradi sitosti bolj zaspan..

Neposredna povezava do sporočila: 3005
24.11.2011 9:04:13   
dreamhorse
Ja, se strinjam z mini... otroci so si karakterno različni, tako da nekaj se da vplivat na njih, nekaj pa ne.

Mislim pa, če se prav spomnim, da gre manči po novem letu v vrtec... upam, da bo lucko vsaj čez dan spančkal, da boš res malo zalegnila z njim... četudi vsakič po pol urce....
Upam, da boste porihtali spanje, ker si ne morem predstavljat, kako je bit neprespan.

JAz nikoli nisem govorila, da sem žano naučila tako spat. Pač je zaspanc po meni, in ker je, sem vse v zvezi s spanjem lahko tako enostavno speljala. Smo pa tudi mi od 8 meseca pa malo čez eno leto imeli vsako noč vstajanje, ampak samo 1x, tako da...
Edino česar sem se res držala, če je pomagalo ali ne, je bil nasvet, ki sem ga dobila že v porodnišnici.
Dojenček je 8 x na dan... če bo čez dan jedel 5 x, bo ponoči 3x, če pa čez dan 3 x bo ponoči 5x... Čez dan sem jo budila ponoči ne, in je nočne obroke začela počasi spuščat. Ko sma prešle na gosto hrano, ker ni bila jedec, je bila ponoči lačna in je 1x pila flaško...Ne trdim, da je to pomagalo, ker je lahko tudi samo karakter tak.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
24.11.2011 9:04:21   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Sej sem že boljš volje. Pač kaj čmo, tko je. Upam da bo boljš ko bo mali že jedel GH in se bo lepo napapal, pol bo mogoče tudi zaradi sitosti bolj zaspan..

evo še zmeri misliš da je lačen..kaj pa če bo po sestrici in nau tak jedec..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
24.11.2011 9:05:25   
manna
mini, manči gre v vrtec januarja. Decembra mi bo itak sestra pomagala ko bo pr nas. Res bo takrat upam da boljš, ko bom lahko dremala čez dan.
Drugač pa ja, manči je spala pr nama, lucjan tudi spi pr nama. Na začetku je spal v svoji postelji zraven najine, zdaj ko se zbuja po 6-8x ga imam pa kar pri sebi, ker ne morem tolikokrat vstat!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
24.11.2011 9:06:17   
dreamhorse

Vidiš, pri nas je ravno gosta hrana povrzočala nočna bujenja... Eni imajo probleme s spanjem, naša pa z hrano.. Od nekdaj precej slabo je in je izbirčna...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
24.11.2011 9:08:19   
mini86
ma pomoje lahko kle vsaka pametuje svojo zgodbo ker ti itak misliš da si naredil najbolje..dejstvo je pa da vsaka mamica svojega otroka najbolje pozna in ker si niti en otrok ni isti ne more isto pomagat..

manna ne sekiraj se..lahko da se boš že drug teden temu vsemu samo še smejala..in me s tabo..sj veš da nam lahko zmeraj potožiš ane..
je težko, kljub temu da nimam dveh iz tok malo razliko ampak me smo super mamice in zmoremo vse ane..tudi ti boš..boš videla..
a da bi vsaj kakšno dopoldne dala manco ne vem babici malo da bi se ti spočila pa nimaš možnosti

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
24.11.2011 9:09:04   
manna
Nevem mogoče res ne bo tak jedec kot je kazalo v začetku. Zdej ne kaže nobenih ekstremov več, v začetku je fuuuul jedel in se hitro redil. Bomo videli. Meni bo dovolj samo, če bo vsaj "normalno" jedel, da ne bom spet eno uro pr vsakmu obroku za mizouser posted image
No drgač pa, res je veliko v bližini, kot praviš mini. Dojeni dojenčki se navadijo tistega stika telesa mamice, in to vpliva ful na vse.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
24.11.2011 9:10:57   
mini86

mini, manči gre v vrtec januarja. Decembra mi bo itak sestra pomagala ko bo pr nas. Res bo takrat upam da boljš, ko bom lahko dremala čez dan.
Drugač pa ja, manči je spala pr nama, lucjan tudi spi pr nama. Na začetku je spal v svoji postelji zraven najine, zdaj ko se zbuja po 6-8x ga imam pa kar pri sebi, ker ne morem tolikokrat vstat!

glede na to da si napisala da ne morš tolkrat vstat-kar je povsem normalno-kaj pa če bi si postlco-če imaš seveda možnost porinla čist k svoji..ne rabiš ustat ampak samo stegneš roko..če jamra lahko ti dremaš z eno roko da ša vseeno božaš al pa kej podobnega..nam napisala da je to pr ns palil-čeprav jeuser posted image , ker je pač vsak otrok različen

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
24.11.2011 9:11:29   
manna
mini, obe babici sta še zaposleni in delata. Pa ena je v kranju... smo pa v nedeljo tko nardili, da je šel dragi z manco v kranj, domov k svojim. Jaz in tamali sva pa ostala doma in sva cel dan poležavala in se dojila...je pasalo!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
24.11.2011 9:12:33   
mini86

mini, obe babici sta še zaposleni in delata. Pa ena je v kranju... smo pa v nedeljo tko nardili, da je šel dragi z manco v kranj, domov k svojim. Jaz in tamali sva pa ostala doma in sva cel dan poležavala in se dojila...je pasalo!

ja šit..razumm..pismu kaj bi še loh pogruntal

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
24.11.2011 9:13:37   
manna
mini, ja tole s postlejico sm že razmišljala. Ker namreč zdej se zbudim čist takoj ko se on premakne, potem bi pa mogoče lahko jst kar spala, pa bi on malo pobrcal in sam zaspal nazaj, oz. bi ga sam mal pobožala, pa spala dalje...to mormo res nardit.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
24.11.2011 9:17:51   
mini86

mini, ja tole s postlejico sm že razmišljala. Ker namreč zdej se zbudim čist takoj ko se on premakne, potem bi pa mogoče lahko jst kar spala, pa bi on malo pobrcal in sam zaspal nazaj, oz. bi ga sam mal pobožala, pa spala dalje...to mormo res nardit.

čist drugo je dejansko vstat al pa se samo obrnt na drug bok da si lažje pr pojtlci in stegnt roko..res je lažje..pa ne rabiš ga vzet takoj vn če veš da ni čas za hranjenje ampak ga mal pobožaš-pr ns je palil po glavici al pa bušiju in mu daš dudu-če jo ma..in pol ti k se on umiri že spiš nazaj..res je tole če imaš možnost zakon..js mam še zmeri tkouser posted image
ker pr ns pijemo ponoč in samo se usedem in mu dam..ne rabim nikamor hodtuser posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
24.11.2011 9:54:30   
dreamhorse
Ja, to je dobra ideja s posteljico...Poskusi...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
24.11.2011 11:05:14   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

, kupila sem mu ene tanjše usnjene (stojnica Supernova), pa jih ni hotel nositi, ker je bil pretanek podplat (ga je očitno bolelo, ko je skakal s kavča).

user posted image user posted image  ...naš k sreči ne skače iz kavča,more pa obvezno hodit po njemu user posted image ...sva z mojim prejšnji vikend oba zavihala rkave in ga zribala...uauuu kako je lep...sam tamaumu se pa ne da dopovedat nej sedi,ker je kavč za sedet...potem pride nečakinja in direkt stat gor na kavč user posted image  pa hodit po njemu...ja takle mamo...dokler tranpolina ne bomo spet postavili bo zgleda tako...zato pa ima naš debele nogavice,ker ni dela ko gre na kavč,ker ko je imel krokske je imel delo s sezuvanjem in obuvanjem...

Bjondi, a si že kupila spodnje majice? Kje? Jaz jih bom mogoče jutri, menda grem na Rudnik.

Danes sem kupila v hoferju dolge gate v kompletu z majčko s kratkimi rokavi-oprijeto...manjkale so mi in gate in spodne majčke,pa sem zdaj tako zadevo rešila...je bil komplet 5,99€...

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
24.11.2011 11:05:30   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

ja tele "prjatlce" znajo znervirat ane..najlaži je met doma pridnega otroka ki uboga potem se pa hvalt s tem kok si ga dobro vzgojil itd..je pa pač samo otrok bolj miren in ima tak karakter..
manna nisi povedala a spi pri vama al ne..a ni manca tud spala od začetka pr vama..

če se normalno razvija in je vse ok lakota ni..pa na turi mu več flaše..user posted image pol ti bo pa zagrabu flašo pa bo isto-kaj boš pa pol..
a veš kok jih poznam k so začeli zato ker so mislili da bo otrok dalj časa spal zvečer flašo AM in je spal, a pa veš kok jih poznam k so isto naredil pa ni palilo NIČ..pol so se pa začele tepst po glavi zakaj so na vsak način hotle mu dt flašo k jo je končno sprejel..ker pač roko na srce je razlika med flašo in joško-čene druzga o bližini, ampak pustmo to..

drugega kot otroci so različni mislim da ni drugega za rečt..eni spijo celo noč, eni se pa do tretjega zbujajo..

tukaj bi bilo fajn da bi bila npr manči v vrtcu k bi lahko šla s tamalim spat da se vsaj mal odpočiješ ker si ne predstavljam tako funkcionirat..dobr sm bla neprespana, ampak js sm mela enega ti maš pa dva..res se pazi da nauš zbolela od tega..ker potem nobeden nau meu nič od tebe..
kdaj si rekla da gre manca v vrtec

user posted image  ...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
24.11.2011 11:06:04   
bjondi

evo še zmeri misliš da je lačen..kaj pa če bo po sestrici in nau tak jedec..

user posted image ...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
24.11.2011 11:06:45   
bjondi

glede na to da si napisala da ne morš tolkrat vstat-kar je povsem normalno-kaj pa če bi si postlco-če imaš seveda možnost porinla čist k svoji..ne rabiš ustat ampak samo stegneš roko..če jamra lahko ti dremaš z eno roko da ša vseeno božaš al pa kej podobnega..nam napisala da je to pr ns palil-čeprav jeuser posted image , ker je pač vsak otrok različen

user posted image ...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
24.11.2011 11:18:59   
smrketa24
Manna - tale tvoja kolegica je pa res user posted image Pač, od vsakega otroka je odvisno kako bo spal in kakšen bo. Hvala bogu, da imamo različne karakterje. Joj, je meni tudi ena kolegica pametovala kako ga je naučila, da je miren in uboga in ne vem kaj še vse (ker matej recimo ni nikoli pri miru in včasih mu je treba 5x rečt, da kaj uboga, ker ima pač skoz delo in presliši). In ona men kako je svojega naučila biti miren. Halo! To je za moje pojme čist od karakterja odvisno. Pišuka, ji privoščim, da bo njen naslednji en tak migec, me prav zanima kako se bo potem hvalila. Da pa ne govorim o tem, kako ona svojemu pri 2,5 letih še vedno daje AM! To je pa za moje pojme pretiravanje. Je rekla, da mu da zato, da lahko zjutraj še malo potegneta s spanjem (do 10h). To se mi zdi pa čist mimo no.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
24.11.2011 11:27:00   
bjondi
manna-a ni škoda še tiste energije ,ki jo imaš ,da jo daješ na komentarje kolegic ,ki jim otroci spijo 13 ur in ki so otroci brez napak...pusti ,presliši ,ker tvoj otrok je unikat,bi rekla naša tečka...danes ne spi mogoče že samo zato ne ,ker si ti tako strašansko utujena in utrujajo te za povrh vsega še komentarji kolegic...eni se ne zavedajo ,da lahko s tem pri nekomu izzoveš še večjo razdražljivost,pa čeprev je bila samo hvala...tebi primanjkuje spanja in posledično energije...sej to sem ti že takrat pisala,ko si se odločila da manca ostane doma ,da se merkaj sebe in svojega zdravja,posledice boš nenazadnje nosila ti in nihče drug...vem da je težko nekaj pisat in težko nekaj sprejet...jaz sem izkoristila vsako dremanje mojih dveh sončkov s tem,da sem se še jaz takret ulegla in mi je bilo popolnoma vseeno za vse ostalo,ker sem vedela da bom tako najboljše funkcionirala...ker sem rabila moč zase,za sončka in v končni fazi tudi za partnerja...in naj te ne skrbi koliko imaš mleka in če ga je dovolj,ker če si ga imela do predvčerajšnjim ga imaš tudi danes...trenutna tvoja skrb je to ,da se naspiš...in imela boš vsega dovolj za vse družinske člane...za vsakega tisto ,kar najbolj potrebuje...odvrži pa čimprej misli tvojih kolegic...ker ti si ti in ti si tista ,ki se mora postaviti na trdna tla,da boš lažje furala vse naprej...pa zavedaj se tega da zmoreš,ker veš da je bil vaš urnik že takšen,da si bila spočita...se pravi lahko spet sežeš po tem,kar si že imela...
Tako ,da samo še dodajam ,da si vzami tole situacijo za test...vse bo pa od tebe odvisno ali zmoreš....in ja seveda da zmoreš it čez vse to ,če ne drugega zato,da si dokažeš da znaš čez takšne situacije kot je ta...na koncu boš itak rekla,da je prava malenkost bilo tole popedenat...

< Sporočilo je popravil bjondi -- 24.11.2011 11:31:27 >

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
24.11.2011 13:17:55   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

manna-a ni škoda še tiste energije ,ki jo imaš ,da jo daješ na komentarje kolegic ,ki jim otroci spijo 13 ur in ki so otroci brez napak...pusti ,presliši ,ker tvoj otrok je unikat,bi rekla naša tečka...danes ne spi mogoče že samo zato ne ,ker si ti tako strašansko utujena in utrujajo te za povrh vsega še komentarji kolegic...eni se ne zavedajo ,da lahko s tem pri nekomu izzoveš še večjo razdražljivost,pa čeprev je bila samo hvala...tebi primanjkuje spanja in posledično energije...sej to sem ti že takrat pisala,ko si se odločila da manca ostane doma ,da se merkaj sebe in svojega zdravja,posledice boš nenazadnje nosila ti in nihče drug...vem da je težko nekaj pisat in težko nekaj sprejet...jaz sem izkoristila vsako dremanje mojih dveh sončkov s tem,da sem se še jaz takret ulegla in mi je bilo popolnoma vseeno za vse ostalo,ker sem vedela da bom tako najboljše funkcionirala...ker sem rabila moč zase,za sončka in v končni fazi tudi za partnerja...in naj te ne skrbi koliko imaš mleka in če ga je dovolj,ker če si ga imela do predvčerajšnjim ga imaš tudi danes...trenutna tvoja skrb je to ,da se naspiš...in imela boš vsega dovolj za vse družinske člane...za vsakega tisto ,kar najbolj potrebuje...odvrži pa čimprej misli tvojih kolegic...ker ti si ti in ti si tista ,ki se mora postaviti na trdna tla,da boš lažje furala vse naprej...pa zavedaj se tega da zmoreš,ker veš da je bil vaš urnik že takšen,da si bila spočita...se pravi lahko spet sežeš po tem,kar si že imela...
Tako ,da samo še dodajam ,da si vzami tole situacijo za test...vse bo pa od tebe odvisno ali zmoreš....in ja seveda da zmoreš it čez vse to ,če ne drugega zato,da si dokažeš da znaš čez takšne situacije kot je ta...na koncu boš itak rekla,da je prava malenkost bilo tole popedenat...

Amen!

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
24.11.2011 14:13:32   
manna
Punce hvala vam za vse spodbudne besede. Res mi pomagajo. In dobro mi je da slišim da še kak drug otrok tudi ne spi, pa da so tud še kakšne druge kolegice z neumnimi komentarji user posted image
mini, sam tist da so dojenčku tok časa turili flaško da jo je sprejel, potem pa nič bolje ni spal, ta je pa močna..bogo revše malo.
smrketa, kaj 2,5-letniku da flaško v posteljo da on pije, ona pa lahko spi? Čist mimo! Tud če bi mel samo 1 leto mi je to mimo...čez kako leto ga bo pa pred TV posedla, da bo lohk še mal spala al kako...pa čez par let mu bo pa mal evrov dala da bo dal mir al kako....beda..

Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Najlepša praznična hiša, ki osvetljuje spo...
Hiša Weingartnerjevih v Zagorcih je letos znova zasijala v več kot 100.000 lučkah. Družina je obudila tradicijo dedka Fr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?