|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
24.11.2011 10:31:37   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

pa ne glih 3.1., no! Bi rada, da ima moja mala mulčica eno lepo rd zabavouser posted image

Razen, če prezgodaj rodim, ne bom imela kaj dosti izbire. Al bom šla not 27.12 ali 3.1 in bodo pač naslednji dan naredili. Zvem v 36 tednu. Vseeno upam, da me dajo not 3.1. Boljše za starejšega in za user posted image rd, kot tik pred novim letom... Bomo pač praznovali prvi vikend v jan. Če bo pa pred novim letom pa tudi, samo je malo oddaljenouser posted image ...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3251
24.11.2011 10:31:54   
ronja
janček, ja tako je bilo pri meni pri taprvi. Tadruga je bila rizična in so jo pač morali mal spremljat, tale zdaj pa tudi - zato pa vem, kok je in zato se tudi sekiram. sva se lih včeraj pogovarjala z lubijem, da če ne bi mela teh ostalih problemov, mi itak ne bi delala uz in ne bi vidla, da je velik trebušček in se ne bi nihče nič sekiral - jaz sem se sicer zredila (11 kg, po nijhovih meritvah 10, ker sem se nekaj že pred 1. pregledom), samo ne tako zelo veliko, da bi bilo kaj čudno in da bi me zato dajali še 1x na cuker. Tako da v bistvu če ne bi bil tale že itak rizičen zaradi ostalih bolezni, bi vsi mislili, da je vse super in se ne bi nihče sekiral ali dietiral ali karkoli...

Včasih ne veš, kaj je boljše - tako se skoz nekaj po malem sekirat tut ni fajn... Saj ti vsak reče: ne se sekirat - ko da bi se odločla, da zdaj se bom pa mal zasekirala za malega. Valjda da nam ni vseeno zanje in če neki ni tipitopi, valjda da vsaka mal cvikne, a bo vse ok. Ne zdaj da bi obupavala, samo si pa manj miren kot bi bil, če bi mislil, da je vse v najlepšem redu (a ni to logično?)

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 3252
24.11.2011 10:35:15   
ronja
Trnjulčica, 3.1. je lep datumuser posted image . Pojdi rajši takrat, mali gre lahko komot kasneje v šolo, pa še čez praznike je manj zdravnikov, kar jih je, so pa vsi "praznujoči" in ni glih fajn, če se kaj zakomplicira. Sicer so 3. še vsi mačkasti, ampak jih je vsaj več, pa je potem vsaj kak trezen kjeuser posted image . Če maš na izbiro, mal navijaj, saj oni ti bojo radi dali kasneje, noben si ne želi met zadnje dni pred novim letom gužve;).

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3253
24.11.2011 10:37:17   
petrai
Glede srečanja jutri, mogoče pridem tut jst, odvisno do kdaj bo hči imela odbojko, ker jo je treba vozit in hodit iskat(ni pločnika ob glavni cesti), moj je pa v službi, pa še z mano bo hotela it, tako da se mogoče vidmo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3254
24.11.2011 10:38:01   
trnuljčica
Ronja jaz bom že navijala...Samo bo odvisno od tega kdaj bo operater dežuren, tako je bilo tudi prvič. Za spinalno pa je definitivno boljše po novem letu...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3255
24.11.2011 10:39:01   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: petrai

Glede srečanja jutri, mogoče pridem tut jst, odvisno do kdaj bo hči imela odbojko, ker jo je treba vozit in hodit iskat(ni pločnika ob glavni cesti), moj je pa v službi, pa še z mano bo hotela it, tako da se mogoče vidmo.

No upam, da se vidimo user posted image

(odgovor članu petrai)
Neposredna povezava do sporočila: 3256
24.11.2011 10:40:05   
trnuljčica
Mislila sem not grem 3.1, naredijo naslednji dan(4.1). Pa ne me vprašat zakaj, ker mi že prvič ni bilo jasno. Kri (koagulacijo,...) sem itak morala s sabo prinesti  in niso še enkrat jemali...

Neposredna povezava do sporočila: 3257
24.11.2011 10:41:28   
vijolica2
Dobro jutro vsem....

Jaz včeraj nisem nič pisala ker sem bila tako jezna da bi preveč grdih besed pršlo iz mene. Še danes nisem čisto mirna.
Šla sem v NM diabetologu, da mi naredijo dodaten test s 75 g glukoze-KOT JE PISALO NA NAPOTNICI, ker so mi prvič delali test s 50 g glukoze(KATEREGA SE SKOR NIKJER VEČ NE DELA SAJ JE NEREALEN), in mi vzamejo na tešče kri - rezultat 3,6-kar je super. Potem čakam kot nora da mi bodo dali cukr za spiti, pa nič. Pridem do zdravnice in jo poslušam... in ona kar, da grem na dieto in na vsakodnevno merjenje cukrauser posted image user posted image . Jo vprašam zakaj mi ne naredijo testa s 75g, kot je pisalo na napotnici in tudi moj G je tak reku, je rekla da, ne bodo delali. In tako sem pristala na dieti in na vsakodnevnem pikanjuuser posted image Saj ni to tak problem, ampak v nos mi gre ker mi niso naredili dodatnega testa, KOT BI MORALI!!!. Ne vem ali imajo preveč denarja, da ti kar postavijo diagnozo brez dodatnega testa??? Očitno že, saj tisti aparatek in vsi tisti listki niso poceni.  Tako, da se počutim zeeloooo butasto!!! In sedaj vse te preizkave in vožnja v NM. JOJ opažam da sem še vedno jezna. Saj sem že tako malo sladkega in slabega jedla. user posted image Narediti pa ne morem nič več-vsaj mislim. V pon. bom svojem G. povedala, da se mi zdi zelo butasto kaj to počnejo!

Ronja a mi poveš kje si napisala o tej telovadbi-sem prvorodka in me je najbolj strah da me bodo rezali. Sem v 33t. Kdaj naj bi začela  s telovadbo?

V katerem tednu ti pri G začnejo delati CTG(mislim da se tako reče)?

Aja, moj G mi tudi še nikoli ni povedal koliko tehta moj pikecuser posted image tako, da se tudi meni zdi smotano, da ne vem.

P.s. se opravičujem, ker sem se razpisala, ampak sem morala.

Neposredna povezava do sporočila: 3258
24.11.2011 10:41:33   
ana.nunez25
lih glede presredka mene mau skrbi..sm si kopìrala "navodila" se mi zdi da je ena tuki link prlepla, sam mi ubistvu ni se cist jasn oz.si ne predstavlam cist tocn kako je to treba masirat..loh se pa zacne ze v 35.tednu. nekak bom probala sama, ce ne, pa ko ocka pride upam da mi demonstrira. ceprou vem da to ne prepreci rezanja 100% ampak mogoce pa ublazi ce si masiras..kaj pa vem..poskusit ni greh..

kolk intenzivno ve cutite gibe user posted image ...k ponekod pise da od 32.tedna se jih cuti manj intenzivno ker jim pac zmankuje prostora..ampak jst ga cutm se bl kokr prej...hihihi s komolcem mi bo lukno naredu...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3259
24.11.2011 10:41:53   
soncnica28
Mislila sem na plišaste pajacke, da imajo v C&A luštne. Pa tudi v Leclercu sem bila prejšnji teden in so tudi full dobri, tko da je tega zdej kr veliko na razpolago.

Sam jaz ne smem več nič kupovat, je zaenkrat že vse lepo oprano in pripravljeno, pol bomo pa vidli, če bo še kdo kaj prinesel in bom raje pol še kaj dokupla, ker itak tolk hitro prerastejo, da se kakšna stvar sploh nikoli ne obleče.

Naš je imel na zadnjem pregledu pri G v 32 tednu in 5/7 2100 g in mi je en graf sprintala in je bil križec na normalnem delu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3260
24.11.2011 10:42:25   
katra55

A to se v nosečnosti lahko uporablja? Jaz sem jih pa lih zdaj spravila.

Sem vprašala zadnjič na fizioterapiji, pa je rekla, da lahko. Da je enako učinkovito kot vaje, ne bolj, ne manj, samo meni je bilo takrat to bolj praktično, ker se na vaje po 10x na dan sama od sebe ne spomnim - pač če maš dva mala doma, je to mal težje. Dalo bi se, gotovo, samo ker ni življenjsko pomembno, pozabim. Če maš pa not, pa ti ni treba se nič spominjat.
Se pa priporočajo sploh po porodu, seveda potem, ko se stvari spravijo v normalo - ne med čiščo, jasno, pa tudi prvih 6 tednov rajši ne, ker pač takrat nič ne priporočajo tja not tlačit zaradi tistih zračnih mehurčkov, kar je sicer izredno redek zaplet, ampak se bojijo ko hudič križa;). No, jaz jih takrat ne bom uporabljala, ampak da bi pa čakala 6 tednov še z ostalim, si pa tudi lahko samo narišejouser posted image .

Na mojih pa piše, da se med nosečnostji ne smejo uporabljati. Jaz jih bom začela uporabljati 6 t po porodu, fajn pomagajo spraviti mišice v normalo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3261
24.11.2011 10:48:15   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

lih glede presredka mene mau skrbi..sm si kopìrala "navodila" se mi zdi da je ena tuki link prlepla, sam mi ubistvu ni se cist jasn oz.si ne predstavlam cist tocn kako je to treba masirat..loh se pa zacne ze v 35.tednu. nekak bom probala sama, ce ne, pa ko ocka pride upam da mi demonstrira. ceprou vem da to ne prepreci rezanja 100% ampak mogoce pa ublazi ce si masiras..kaj pa vem..poskusit ni greh..

kolk intenzivno ve cutite gibe user posted image ...k ponekod pise da od 32.tedna se jih cuti manj intenzivno ker jim pac zmankuje prostora..ampak jst ga cutm se bl kokr prej...hihihi s komolcem mi bo lukno naredu...

Glede presredka se popolnoma strinjam....to je tud vse odvisno od ženske ... jih poznam nekaj ki so intenzivno delale na tem pa so ble vseen potem rezane, poznam ene k niso tega ikol delale pa niso ble prerezane, tko da ... ne vrjamem tem stvarem no user posted image

kar se gibov tiče so zdj itak ( vsaj pr men ) čist drugi gibi, sploh ni več unga brcanja ampak samo plazenja delov telesa po trebuhu al kako naj drugače opišem user posted image  je pa nekej res, da včerej ne vem kaj je blo v zraku ampak naš user posted image  je migal čez cel dan in to res skoz skoz skoz, šele zvečer ko sem se umirila in ulegla je nehal, pa še to je pomoje neki kolcal al kaj k se je spodnji del trebuha, proti sramni kosti tko u easy tresu na vsake 2 sekunde ... al kaj bi naj to bilo ? To se mi dogaja že kr neki časa, ampak ni pa intenzivno miganje, je tko k da bi mi crevo utripal na 2 sekundi in to se vcash tud vlece do 5min user posted image

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 3262
24.11.2011 10:50:44   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: petrai

Trnuljčica, dobra zadeva so tudi Hama perlice, to je tista zadeva, ki jo otroci natikajo na plošče raznih oblik, potem pa pride mami na vrsto z likalnikom in jih polika, zakon zadeva sploh je dobro za motoriko prstkov, pa še ne naveličajo se takoj. Če si pa pripravljena odštet mal več denarja je pa plesna podlaga za na računalnik tut dobra zadeva, pa še otroc se mal zdivjajo na njej, sploh zdaj, ko bo zima in bodo manj zunaj pa še po netu jo lahko naročiš.

Kaj pa je to? Prvič slišim.

(odgovor članu petrai)
Neposredna povezava do sporočila: 3263
24.11.2011 10:51:09   
ronja
Ronja jaz bom že navijala...Samo bo odvisno od tega kdaj bo operater dežuren, tako je bilo tudi prvič. Za spinalno pa je definitivno boljše po novem letu...

Aha, štekam. Ja, za spinalno je vsekakor boljše, da se jim roke ne tresejo, jauser posted image . Meni jo je dajala pri operaciji noge ena anastezistka, ki ni mela kosila, ker je bilo ludo z operacijami (smo čakali nanjo, da bo prosta, ker je imela prej eno drugo operacijo) in so se ji roke tresle od lakote - se je 9x matrala, ampak ji je na koncu ratalo.

Šla sem v NM diabetologu, da mi naredijo dodaten test s 75 g glukoze-KOT JE PISALO NA NAPOTNICI, ker so mi prvič delali test s 50 g glukoze(KATEREGA SE SKOR NIKJER VEČ NE DELA SAJ JE NEREALEN)

hehe, razen v našem zd! Pa so že delali onega s 75 g, pa so šli NAZAJ na tega!user posted image Pitaj boga, po moje zato, da se jim ni treba tam ubadat s tem, ker to pač dlje traja in morajo 3x kri jemat, tu pa samo 1x, pa še vseh se kar takoj znebijo, ker nas takoj pošljejo na diabetološko... Drugače si ne znam razlagat, zakaj bi šli nazaj na slabše?

vijolica, to ni telovadbauser posted image , to je samo raztegovanje presredka. Ni samo masaža, ampak dobesedno s prsti vlečeš presredek (pač nožnico) na vse strani - narahlo najprej in potem do tam, kjer lahko. Dovolj nežno, da ne poškoduješ česa, ampak dovolj močno, da začutiš. Bom našla link, sem enkrat spraševala, ker je bilo včasih to nekje na netu en članek, zdaj pa tiste strani ni več (ironično -zadevo sem našla, ko sem iskala literaturo za seminar na podiplomcu - sem delala o estrogenu in progesteronu)...
Evo, tule sem spraševala po tej strani in so mi pripele članek, ga je mela ena na srečo spravljenega na račkotu, si samo dol potegneš word datoteko:
http://www.ringaraja.net/forum/m_2953878/mpage_1/key_/tm.htm#2953878

Neposredna povezava do sporočila: 3264
24.11.2011 10:52:57   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

To se mi dogaja že kr neki časa, ampak ni pa intenzivno miganje, je tko k da bi mi crevo utripal na 2 sekundi in to se vcash tud vlece do 5min user posted image

Kolca.

Neposredna povezava do sporočila: 3265
24.11.2011 10:54:42   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

To se mi dogaja že kr neki časa, ampak ni pa intenzivno miganje, je tko k da bi mi crevo utripal na 2 sekundi in to se vcash tud vlece do 5min user posted image

Kolca.

Ja ok ... sam ves kaj me je zmedl ... ker na primer k mi koucamo nam ceu del telesa poskakuje ... tm pa kokr da bi sam un del k je črevo ... pa tko u izi, k da bi crevo utripal in ne da bi otrok kolcal .. ker če je to kolcanje je revcek, ker na dan vsaj ene 2x kovca user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3266
24.11.2011 10:55:29   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Dobro jutro vsem....

Jaz včeraj nisem nič pisala ker sem bila tako jezna da bi preveč grdih besed pršlo iz mene. Še danes nisem čisto mirna.
Šla sem v NM diabetologu, da mi naredijo dodaten test s 75 g glukoze-KOT JE PISALO NA NAPOTNICI, ker so mi prvič delali test s 50 g glukoze(KATEREGA SE SKOR NIKJER VEČ NE DELA SAJ JE NEREALEN), in mi vzamejo na tešče kri - rezultat 3,6-kar je super. Potem čakam kot nora da mi bodo dali cukr za spiti, pa nič. Pridem do zdravnice in jo poslušam... in ona kar, da grem na dieto in na vsakodnevno merjenje cukrauser posted image user posted image . Jo vprašam zakaj mi ne naredijo testa s 75g, kot je pisalo na napotnici in tudi moj G je tak reku, je rekla da, ne bodo delali. In tako sem pristala na dieti in na vsakodnevnem pikanjuuser posted image Saj ni to tak problem, ampak v nos mi gre ker mi niso naredili dodatnega testa, KOT BI MORALI!!!. Ne vem ali imajo preveč denarja, da ti kar postavijo diagnozo brez dodatnega testa??? Očitno že, saj tisti aparatek in vsi tisti listki niso poceni.  Tako, da se počutim zeeloooo butasto!!! In sedaj vse te preizkave in vožnja v NM. JOJ opažam da sem še vedno jezna. Saj sem že tako malo sladkega in slabega jedla. user posted image Narediti pa ne morem nič več-vsaj mislim. V pon. bom svojem G. povedala, da se mi zdi zelo butasto kaj to počnejo!

Ronja a mi poveš kje si napisala o tej telovadbi-sem prvorodka in me je najbolj strah da me bodo rezali. Sem v 33t. Kdaj naj bi začela  s telovadbo?

V katerem tednu ti pri G začnejo delati CTG(mislim da se tako reče)?

Aja, moj G mi tudi še nikoli ni povedal koliko tehta moj pikecuser posted image tako, da se tudi meni zdi smotano, da ne vem.

P.s. se opravičujem, ker sem se razpisala, ampak sem morala.

Te čisto razumem, da si jezna, jaz sem bila tudi. Jaz sem imela na tešče 5,1, kar je ravno na meji in so me dali direkt v diabetološko ambulanto, brez da bi mi naredili test. Lansko leto a sem imela 5,0, naredili so test OGTT, ki pa je bil OK.  Letos pa so se smernice spremenile in je kar na enkrat 50%nosečk s sladkorno boleznijo.user posted image
Meni se je zdelo vse skupaj malo butasto, zato sem zavrnila aparat za merjenje sladkorja, se ne mislim vsak dan 6x pikati, pa tudi tiste stroge diete nimam, samo pazim, da se zdravo prehranjujem, brez sladkorja in bele moke, pa so zvidi vsi OK (1,5h po obroku 5,4, meja pa je 6,6).
Saj ne rečem če imaš res povišan sladkor in je nevarno za otročka, sam tole kar so sepa sedaj spomnili je pamalo preveč. Na srečo imam samo še1x kontrolo v diabetološki pred porodom.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3267
24.11.2011 10:58:25   
katra55
Glede presredka, jaz ga nisem nič masirala pa je ostal cel. Mislim, da je ogromno dvisno tudi od babice koliko ti ga čuva in seveda od velikosti otroka.

Gibi moj se kakšen dan zelo malo premika,samo pol ponoči nadoknadi. Kakšen dan je pa cel dan aktiven. Tudi jaz čutim bolj premike in ne več brc.

< Sporočilo je popravil katra55 -- 24.11.2011 11:00:29 >

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 3268
24.11.2011 11:02:31   
ronja
Na mojih pa piše, da se med nosečnostji ne smejo uporabljati.

Svašta. Na mojih nič ne piše, zato sem pa vprašala fizioterapevtko. Pa pravi, da komot, sem prav specifizirala, če je to ok med nosečnostjo (pa itak smo bili na mš in je vidla trebuhuser posted image ). NO, kakorkoli, po porodu baje prav pride;). Jaz jih prvih 2x nisem imela (sem jih šele letos kupila), samo pri 3. ne vem, če se bom kdaj spomnila sama delat vaje;).

janček, kar se presredka tiče, to ni 100% zaščita. samo manjšo verjetnost imaš -je pa ta verjetnost kar precej manjša, če gledaš statistiko - v skandinaviji, kjer ženske to delajo, imajo veliiiko manj prerezanih presredkov kot pri nas. Če nosiš otroka z veliko glavico in imaš ozko medenico, ti verjetno rezanje ne uide, če imaš malega otroka in široke boke, verjetno ni problem, ampak večina nas je tam vmes - imamo povprečno velike otroke in smo normalnih mer. In pri teh se ti lahko zgodi, da ti ravno tisto malo pomaga, meni ziher je, je tudi babica rekla. Se pa baje tudi hitreje celi, če imaš vse bolj pripravljeno - ker je pač boljše prekrvavljeno, če so mišice in vezivo v dobri kondiciji - torej da so raztegnjeni, fit,... Za prvo skrbi raztezanje, za drugo pa te keglove vaje oz. vaje za mišice medeničnega dna.

Tako da jaz samo povem, odloči se pa vsaka po svoje. Ker vem, da bi mi bilo škoda, če ne bi vedela, pa bi me zato rezali. Če se ena sama odloči, da ji je to mimo ali se ji ne da ali ji je preveč neprijetno, potem ni panike. Je pa škoda, da katera ne bi vedela. Tako kot če kadiš, ne pomeni nujno, da boš rodila prej ali bolnega otroka in če ne kadiš, maš lahko še vedno kup problemov v nosečnosti ali pa prezgodaj rodi, samo verjetnost je pa večja za probleme, če kadiš. Isto je tu. Pač ena preventiva, ni nujna, rodit se da v vsakem primeru:).

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 3269
24.11.2011 11:03:55   
trnuljčica

Aha, štekam. Ja, za spinalno je vsekakor boljše, da se jim roke ne tresejo, jauser posted image . Meni jo je dajala pri operaciji noge ena anastezistka, ki ni mela kosila, ker je bilo ludo z operacijami (smo čakali nanjo, da bo prosta, ker je imela prej eno drugo operacijo) in so se ji roke tresle od lakote - se je 9x matrala, ampak ji je na koncu ratalo.

Sem imela bolj v mislih to, da je že v neprazničnih časih težko priti do spinalne (pomankanje anestezistov), ker imajo prednost na travmatološkem in ortopedskem oddelku, kjer so redne. Zadnjič sem imela srečo, da je bila na sicer drugem gin delovišču razpisana anestezistka, ki jih tudi dela...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3270
24.11.2011 11:09:44   
ronja
Ja ok ... sam ves kaj me je zmedl ... ker na primer k mi koucamo nam ceu del telesa poskakuje ... tm pa kokr da bi sam un del k je črevo ... pa tko u izi, k da bi crevo utripal in ne da bi otrok kolcal .. ker če je to kolcanje je revcek, ker na dan vsaj ene 2x kovca

Janček, to je normalno, zdaj ful kovcajo, ker si s tem baje krepijo dihalne mišice - nekak pač morajo vadit, dihat pa še ne morejo... čutiš pa ti tam, kjer je črevo, verjetno, on ma pa tam glavouser posted image . Vsaj pri mojem se najbolj čuti tam, kjer ima glavo. Sem pa vedno vesela, če kovca, če bo zato mel bol jrazvita pljučka, ko pride ven:)

Letos pa so se smernice spremenile in je kar na enkrat 50%nosečk s sladkorno boleznijo.

Mogoče so zdravniki bolj panični, ker je bil ravno mesec sladkorne bolezni (nov.)? Pri nas sicer na diabetološki amb. naredijo še enkrat tisti zanesljivi test, če je 50 gramski samo malo povišan, če je pa ornk, greš pa takoj na dieto.

Neposredna povezava do sporočila: 3271
24.11.2011 11:10:56   
Matkurja

Ronja, še enkrat hvala. grem jih zdele prekuhat, ker niso ble že dolgo v uporabi. Jst se na keglove vaje spomnim samo kadar kaj o tem preberem.
Za presredek je pa še prezgodaj.
Dopisujem na Katrin komentar. Zdej morm it pa prov pobrskat, če je to varno.

Pa kje ste ve v Leclerku videle ful posteljnine. Jaz sem kupila dve skup pakirani rjuhici pa eno brisačko s kapuco. Od posteljnine so imeli pa samo en al dva kompleta z obrobo vred. Sicer ful lep vzorec/barva, ampak nisem imela mer s sabo.

Vijolica, tega pa ne zastopim. Imela si 3 in nekaj cukra in so te dali na dieto? Zezaš al kaj? Ker jaz sem imela na tešča 5,1 pa sem vseeno pila cuker.

AnaNunez, navodila za masiranje presredka so se mi zdi na dnu seznama.
Jaz pa že celo nosečnost ful malo čutim našega otroka. Zgleda, da imam preveč špeha al kaj vem. Zadnjič smo na materinski dobile listke za cahnat, kolk ga čutimo in pri meni se "javi" enih 5x na dan z več brcikami (ampak morm prov razmislit, če je to to), kje je šele število 10. Pa to pomeni, da mora vsako uro brcnit. A ni tko, da dete v trebuhu spi po tri urce?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3272
24.11.2011 11:14:23   
katra55

Na mojih pa piše, da se med nosečnostji ne smejo uporabljati.

Svašta. Na mojih nič ne piše, zato sem pa vprašala fizioterapevtko. Pa pravi, da komot, sem prav specifizirala, če je to ok med nosečnostjo (pa itak smo bili na mš in je vidla trebuhuser posted image ). NO, kakorkoli, po porodu baje prav pride;). Jaz jih prvih 2x nisem imela (sem jih šele letos kupila), samo pri 3. ne vem, če se bom kdaj spomnila sama delat vaje;).

Sej jaz sem jih kupila po porodu, ko me je G prestrašila, da imam malo povešeno maternico. Kupila sem pa prav medicinske uteži, imaš dve različni velikosti in različne teže. Se mi zdijo kar fajn za natrenirat mišice, pa še priuser posted image se pozna. Pa fajn so ko ni treba mislit na vaje ampak jih kar avtomatsko delaš.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3273
24.11.2011 11:14:58   
ronja
Za presredek je pa še prezgodaj.

ja, ne še zdaj, samo ene so tu decebmrke, pa rajši prej spomnim. Ni pa masiranje in raztezanje isto - saj tudi sicer niuser posted image .Navodila so pa tu:
user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3274
24.11.2011 11:16:04   
trnuljčica

rodit se da v vsakem primeru:).

Bolj bi rekla, da bo treba v vsakem primeru.user posted image

Se je zadnjič tašča obremenjevala, ker mi ni mogla malega pazit, da grem na MŠ obnovit nego novorojenčka. Sem pač ressss pozabila tisto široko povijanje...user posted image In sem ji rekla, kaj se obremenjuje, da bo že. Roditi bom morala v vsakem primeru, če kaj vem o povijanju user posted image al ne. user posted image Sicer pa grem lahko na ponovitev decembra- če bom še 2 v 1.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?