katra55
|
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2 Dobro jutro vsem.... Jaz včeraj nisem nič pisala ker sem bila tako jezna da bi preveč grdih besed pršlo iz mene. Še danes nisem čisto mirna. Šla sem v NM diabetologu, da mi naredijo dodaten test s 75 g glukoze-KOT JE PISALO NA NAPOTNICI, ker so mi prvič delali test s 50 g glukoze(KATEREGA SE SKOR NIKJER VEČ NE DELA SAJ JE NEREALEN), in mi vzamejo na tešče kri - rezultat 3,6-kar je super. Potem čakam kot nora da mi bodo dali cukr za spiti, pa nič. Pridem do zdravnice in jo poslušam... in ona kar, da grem na dieto in na vsakodnevno merjenje cukra . Jo vprašam zakaj mi ne naredijo testa s 75g, kot je pisalo na napotnici in tudi moj G je tak reku, je rekla da, ne bodo delali. In tako sem pristala na dieti in na vsakodnevnem pikanju Saj ni to tak problem, ampak v nos mi gre ker mi niso naredili dodatnega testa, KOT BI MORALI!!!. Ne vem ali imajo preveč denarja, da ti kar postavijo diagnozo brez dodatnega testa??? Očitno že, saj tisti aparatek in vsi tisti listki niso poceni. Tako, da se počutim zeeloooo butasto!!! In sedaj vse te preizkave in vožnja v NM. JOJ opažam da sem še vedno jezna. Saj sem že tako malo sladkega in slabega jedla. Narediti pa ne morem nič več-vsaj mislim. V pon. bom svojem G. povedala, da se mi zdi zelo butasto kaj to počnejo! Ronja a mi poveš kje si napisala o tej telovadbi-sem prvorodka in me je najbolj strah da me bodo rezali. Sem v 33t. Kdaj naj bi začela s telovadbo? V katerem tednu ti pri G začnejo delati CTG(mislim da se tako reče)? Aja, moj G mi tudi še nikoli ni povedal koliko tehta moj pikec tako, da se tudi meni zdi smotano, da ne vem. P.s. se opravičujem, ker sem se razpisala, ampak sem morala. Te čisto razumem, da si jezna, jaz sem bila tudi. Jaz sem imela na tešče 5,1, kar je ravno na meji in so me dali direkt v diabetološko ambulanto, brez da bi mi naredili test. Lansko leto a sem imela 5,0, naredili so test OGTT, ki pa je bil OK. Letos pa so se smernice spremenile in je kar na enkrat 50%nosečk s sladkorno boleznijo. Meni se je zdelo vse skupaj malo butasto, zato sem zavrnila aparat za merjenje sladkorja, se ne mislim vsak dan 6x pikati, pa tudi tiste stroge diete nimam, samo pazim, da se zdravo prehranjujem, brez sladkorja in bele moke, pa so zvidi vsi OK (1,5h po obroku 5,4, meja pa je 6,6). Saj ne rečem če imaš res povišan sladkor in je nevarno za otročka, sam tole kar so sepa sedaj spomnili je pamalo preveč. Na srečo imam samo še1x kontrolo v diabetološki pred porodom.
|