|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
23.11.2011 15:35:01   
miami10
IZVIRNO SPOROČILO: martythezebra

oooo kolk ste pridne, kr naenkrat je fuuul za brat :)
Najprej en velik user posted image za vse ki mate kakršnekoli težave, da se jih čimprej rešite in da čimdlje zdržite 2v1. Vidim, da ene mamo res veliko srečo ko nimamo nobenih večjih težav v nosečnosti. Sploh kšne sladkorne, vidim da vas je res velik. No mene ni moja G dala na kontrolo, sam če bi sumla bi me najbrž dala.
No mi mamo zdj res že skor use za user posted image , sm učer nakupila še kozmetiko. Zdj nam manjka samo še previjalna podloga, posteljnina user posted image  , kšna odejica še (ena bo una iz dormeota k je zdaj v mercatorju v akciji) pa seveda kompletek za iz porodnišnice. Dons sm si tut že prnesla potovalko gor v sobo user posted image . Nism jo pa še spakirala seveda user posted image . Sam tko me učasih skos mal skrbi, kaj če bom mogla it prej rodit pa ne bom mela vsega poštimanega. Joooj. Se vid, da se bližajo naši PDPji.
No toliko od mene zaenkrat. Lepo se imejte., z nekaterimi se pa itak vidimo v petek user posted image .

HVALA...jst sem čist pozabila na previjalno podlogo user posted image ...pa sem zadnjič ravno seznam delala kaj še rabim user posted image
Posteljnino sem pa dobila po pošti-videla sem jo na Bolhi je pisalo da je nova in je dejansko nova in sem dala za 1 posteljnini 16€...tko da sem super zadovoljna...moram pa še do leclerca po jogi rjuhe...pa se mami neki ne da, jst bi šla sama že dopoldan...pa moj brm brm še ni preobut v zimske čevlce, pa me policaji skrbijo...bom še mal težila-to znam user posted image

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 3226
23.11.2011 16:42:34   
camino79
Hojla, vsem januarčicam!

Koliko so kaj težki vaši user posted image ?
Meni je včeraj delala tak precej natančen UZ in je rekla, da 2060g. V 31t 4d.
Sem potem pogledala na noseca.com, pa me je malo stisnilo. Moj pravi, da bomo očitno imeli eno dondo.
Koliko so sploh natančne takšne meritve (UZ + računalnik)?

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3227
23.11.2011 16:50:49   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: camino79

Hojla, vsem januarčicam!

Sem potem pogledala na noseca.com, pa me je malo stisnilo. Moj pravi, da bomo očitno imeli eno dondo.

V 32t 1dan je imel 2000g, G je rekla da je to za te tedne čisto normalno in da bo imel ob rojstvu nekje 3200g.
Te meritve niso preveč natančne, meni so se na dan poroda pri hčerki zmotili za 500g.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 3228
23.11.2011 17:07:11   
tix

Hojla, vsem januarčicam!

meritve itak niso preveč natančne, v prejšnji user posted image naj bi imel 2kg pri 32t, rodil se je v 37t 3100g

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 3229
23.11.2011 17:08:19   
soncnica28
Ojla punce!

Če katera ne more zapeti svoje stare bunde (tako kot se je meni zgodilo, pa sem misla da bo od mami vredu, pa tudi ne gre več skupaj), se je danes v C&A začel 20% popust za bunde, plašče in jakne. Jaz sem si vzela eno in sem dala 22 eur.

Pa tolk lepe pliške imajo za naše bebice, sam sem se tokrat zadržala, da nisem nič kupila :)

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 3230
23.11.2011 18:02:59   
pathra
Evo mene iz pregleda.. nedvomno imamo punčko in menda ima celo laske.. tudi to se vidi hehe.. z glavico pa je še vedno navzdol..

Je pa bila ginekologinja čisto zgrožena nad dejstvom da so me dali med nosečnice s sladkorno in da zdej jih ful pade v te kreterije, ker so znižali meje pred kratkim.. posledično mi je mogla delat še UZ da je preverla velikost.. in je v redu menda.. 1,611 kg (v 30tednu in 2dni). Naslednji pregled imamo 14.12.

Aja na srečanje pa verjetno ne pridem, ker mi je odveč ta vožnja v lj.. se ne počutim več sama hodit naokoli z avtom, moj mož pa dela polno cel vikend tako da me ne bo mogel peljat...

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 3231
23.11.2011 18:47:05   
beti 1
Našo je namerila okoli 1900g v 31t5d. Gre za približni izračun, če imaš slikico ali natančno pogledaš na ekran ponavadi zraven piše vsaj +/- 300g, ali pa še kaj več.
Meni je G za prvega stalno govorila, da bo velik oziroma težak, rojen je bil pa s čisto povprečnimi merami (39t 6/7, 3480g in 53 cm).

Punce, ali gre katera jutri na predavanje anesteziologa v materinsko v Lj., jaz ne morem, ker sem ravno za takrat naročena pri svojem zdravniku, pa me zanima, kaj bodo povedali o Ultivi. če bo katera šla se priporočam za osnovne info, če ne bom šla pa decembra, vsaj upam.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 3232
23.11.2011 20:02:31   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 25.11., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
katjaaxx, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 29.11., ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 1.12., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 7.12., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  MB, user posted image , MB
petrai, ?, 2user posted image , 1user posted image , 8.12., Bohinjuser posted image , Kranj

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 6.12., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 30.11., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image , 1user posted image , ?, NM
luši, 22, ,2user posted image , 1user posted image , ?, Kranj (okolica)

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 24.11., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 28.11., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, Vrhinka
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 9.12., LJ, user posted image , Ljubljana

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 12.12., okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 7.12., LJuser posted image , LJ
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?., ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 14.12., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 24.12., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 79user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 16
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

KORISTNE POVEZAVE:

Matične celice - javno shranjevanje

Matične celice - zasebno shranjevanje: - NEOCELICA, BIOBANKA

Masaža presredka

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3233
23.11.2011 21:59:52   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Jaz v tej nosečnosti sploh ne hodim ponoči na wc (šeuser posted image ). Res je, da ne spim veliko, ampak vseeno. Sem hodila na začetku nosečnosti, potem mi je šlo na živce in sem si kupila vaginalne kroglice, da natreniram mišice medeničnega dna, sem jih uporabljala točno 4 dni in potem mi nikoli več ni bilo treba ponoči vstat za na wc - sem pa morala vstajat zaradi malih, ko lubija ni bilo, ali pa ker me je kdo drug zbudil - ampak ne pa za wc. Sem bila kar presenečena, da mi še vedno ni treba...

A to se v nosečnosti lahko uporablja? Jaz sem jih pa lih zdaj spravila.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3234
23.11.2011 21:59:58   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

ena info...mogoče sem zadaj ampak mogoče katera ne ve :)
če kupujete v DM-si izpolnite prijavnice za nosečke in dobite neke kupončke-mogoče kaj prav pride, da lahko kaj kupiš ceneje...pa menda dobiš tudi bon da si lahko izdelaš foto knjigo za baby-a brezplačno...
Jst nisem še dobila kupončkov, tko da ne morm rečt kakšne so ugodnosti, ker sem to oddala 2 dni nazaj user posted image
potem ko pa rodiš pa menda samo prineseš potrdilo (tko k že na 100 uradov) in dobivaš neke kupončke tudi za popuste...

lp

A tega niste vedle? Jaz sem že ful kupončkov pokoristila.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3235
23.11.2011 22:01:32   
Matkurja

Hojla, vsem januarčicam!

Naš je imel v 31. tednu 1780g in je dr. rekel, da je velik.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 3236
23.11.2011 22:07:11   
Matkurja
Evo,malo sm pocitirala, kar sem sproti prebrala.
Te dni nimam časa sploh. Včeraj sem bilaa cel dan pri montiranju kuhinje. Pol se je pa nekaj še zapletlo, tako da je hvala bogu ravno moj s službe prišel, jaz sem pa šibala 160 na materinsko šolo in še tako zamudila par minutk.
Trobentica, tebe sem vidla, smo sedele ful blizu, ampak sem pol kar hitro odbrzela ven na zrak, ker sem se nekam slabo počutila (nisem jedla nič od kosila, ker ni bilo časa).

Danes sva bila pa z mojim v LJ, je imel neke opravke. Pol sva šla pa še v stanovanje robotka rombo sporbat, kako kaj posesa. Super zadevca.

Več pa jutri, če bom imela kaj časa. Danes sem dobila napotnico za cukr test, pa sm mislila it kar jutri, ampak se mi verjento ne bo dalo vozit v PO.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3237
24.11.2011 7:51:35   
Janchek81
Dobro jutro vsem souser posted image

Včerej sem bila v Supernovi ( LJ ) in Leclercku, kupila sem un set flašk od Tommee Tipee in posteljnino ... je tko super posteljnina, kovtrček iz pliša, take lepe nežne nevtralne barve, tak mehek material, res mi je super user posted image  potem sem pa kupila še obrobo za v posteljco iz istga materiala kot kovtrček in isti motiv ( sovice user posted image  ) in sm bla čist navdušena nad nakupom ... mal sem še gledala za previjalne podloge pa jih nisem najdla,....aja kupila sem pa še jogi rjuhce ( 2 v kompletu ), tko da nakup za user posted image  je bil uspešen, malo manj uspešen pa zame ... nisem dobila ne nobene trenerke, ki bi bila malo debelejša, nism dobila nobenih žametnih ( ni blo številk ) in nisem dobila nobenega debelega puloverja user posted image  tko da .... zame nakup NULA user posted image  

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3238
24.11.2011 9:26:32   
ronja

Sem vprašala zadnjič na fizioterapiji, pa je rekla, da lahko. Da je enako učinkovito kot vaje, ne bolj, ne manj, samo meni je bilo takrat to bolj praktično, ker se na vaje po 10x na dan sama od sebe ne spomnim - pač če maš dva mala doma, je to mal težje. Dalo bi se, gotovo, samo ker ni življenjsko pomembno, pozabim. Če maš pa not, pa ti ni treba se nič spominjat.
Se pa priporočajo sploh po porodu, seveda potem, ko se stvari spravijo v normalo - ne med čiščo, jasno, pa tudi prvih 6 tednov rajši ne, ker pač takrat nič ne priporočajo tja not tlačit zaradi tistih zračnih mehurčkov, kar je sicer izredno redek zaplet, ampak se bojijo ko hudič križa;). No, jaz jih takrat ne bom uporabljala, ampak da bi pa čakala 6 tednov še z ostalim, si pa tudi lahko samo narišejouser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3239
24.11.2011 9:38:50   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Dobro jutro vsem souser posted image

Vnisem dobila ne nobene trenerke, ki bi bila malo debelejša, nism dobila nobenih žametnih ( ni blo številk )

Sem jih dva dni nazaj videla v Two way, samo jih ne potrebujem. Primerne tudi za nosečke. Barve modre, lila, natur... Teh 5 tednov bo to kar imam  še dobro. Rabila pa sem legice, ker so se mi strgale in vem, da jih imajo. In koliko se spomnim je moja medenica po porodu rabila nekaj mesecev, da je dobila prejšnjo ožjo oblikouser posted image , da sem lahko oblekla svoje kavbojke.  Pa še 30 % popust je bil (dala 6 €). Cene tam so pa tako normalne...Če zadaneš akcijo pa sploh.

Ja, v Leclercu imajo lepe stvari za posteljico... Pa ziher ceneje kot drugje...oz ti pol vrnejo na kartico...

Drage souser posted image mene v petek ne bo. user posted image Ker je MM danes in čez vikend non stop v službi in se je odločil, da v petek po službi ostane v Lj pri mojih... Tako da sva z malim in user posted image sama do ponedeljka. Saj bi se lahko pripeljala, sam bo potem celi hudič, ker malemu ne bo štimala ura spanja... (19.30).
Sem pa v Lj 9 in 10. 12 in če se boste kaj menile za naprej na tem srečanju, se spomnite name.user posted image Takrat ziher lahko pridem. Samo ne prepozno uro dati...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 24.11.2011 9:41:30 >

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 3240
24.11.2011 9:46:15   
ronja
Aja, moji piški bolni. Nič resnega, mal vročine, pa včeraj sta bili tečni ko drekca na šibici. No, zdaj vsaj veva, zakajuser posted image . Danes sta pa kar kul. Smo mele en lep velik zajtrk: rogljiček (vsaka pol, jaz sem jedla pa bolj kruh), košček bučne pite, spenjeno mleko, čaj, grozdje,... in zdaj se celo že 5 min. sami igrata (ok, vsake pol min. mi ena prinese kako letalo ali ptiča iz legokock, ampak to ne štejeuser posted image ). Sta cukra, sta obe zasijali, čim sem rekla, da danes pa ni treba v vrtec (pa sicer nimata problemov z vrtcem, samo doma sta jasno rajšiuser posted image ).

Sicer pa: ta vikend nameravava pripeljat še ostale stvari za Svita sem, pa oprat cotke in razne druge reči (sterilizator, postavila bi rada vse na previjalko, saj mi sicer non stop gor nalagajo en šmorn - ja vsi trije!user posted image ) in bi jih rada počasi navadila, da to ni več odlagalna površina za vse, česar se ti ne da pospravituser posted image .

Na splošno pa moram priznat, da komaj čakam januar, da bo konec vseh teh praznikov in daril (čeprav jih rada delam, samo časa nimam dovolj, non stop neko letanje (če to ne, sta pa malidve bolni ali pa oboje hkrati...), zdaj sem se morala naročit še na fizioterapijo, pa na dietološko,... tako da imam že cel dec. poln od vseh obveznosti - pa se še začel ni!user posted image - dedki mrazi v službah, pa naša novoletna zabava, ki jo prireja naša skupina in skoraj moram nekaj prinest (vsak nekaj speče), pa pregledi (g., dietološka, fizioterapija,...), pa še kup drugega... Pa še dedi in babi imata rd. dec...

Tako da se sploh ne utegnem veselit najinega malega sinčka! Enostavno komaj folgam, kam vse moram poklicat, kaj vse naredit, kam it (mš, pregledi, moji in za otroke, služba, csd, papirji ti in oni,... no, saj to je zdaj v gl. urejeno, še očetovstvo morava zrihtat, pa smo:), da se nimam časa v miru zasanjat o najinem dojenčku... Mi je kar škodauser posted image . Zadnjič mi je mamica Lejlinega sovrtčančka dala ene oblekice za Svita, ker so bile njenemu dojenčku (mlajšemu bratcu) že v štartu premajhne in jih ni uspel niti 1x samkrat nosit! Čisto nove, neuporabljene in ful luškane, mehke, tople, bele! Kompletek za iz p. in še 2 kapici zraven... (Boga reva, jih z ljubeznijo kupi, opere, pripravi, mu jih hoče dat gor, pa mu ni bilo nič pravuser posted image - je mel mali 4 kile in obleke so št. 56 in mu niso bile prav - če pomislim, koliko časa je Ronja nosila 56! Vsaj 4 mesece!) zdaj pa res upam, da Svit ne bo kak težkokategornikuser posted image . No, in smo najprej s puncama pogledale cotke in sta bili čisto navdušeni (sploh sta ful navdušeni nad idejo bratca:), upam, da bosta tudi nad realo;). Potem zvečer sem jih pokazala še lubiju in sva se kar mal raznežilauser posted image ... Sva oba že malo pozabila, kako zelo mala so ta bitjauser posted image .

Tako da... Si želim, da zrihtamo ta dec., ki bo lud, kot so vsi decembri, sploh 2008 in 2011 (pred Lejlo in pred Svitom), potem me čaka še rojstnodnevna zabava za Lejlo takoj začetek jan. (mam mal tremo, ker lubi ves čas napoveduje, da se bo mali rodil na njen rd - in moram met prej pripravljeno, če bi bilo slučajno to res - čeprav dvomim, je vseeno precej zgodaj to, pa zdaj zgleda, da bo bolj pozen:), pa potem moramo kupit še kaj za proslavit rojstvo v vrtcu (torej 2x, ker sta v različnih skupinah in pa nekaj, kar bo lubi nesel v službo)... Skratka - bi rada te stvari čimprej zrihtala (ok, nakupli bomo že takrat, samo ostalo), da bi potem lahko v miru šivala za malega in se pri tem zasanjalauser posted image . Mam kup stvari, ki bi mu jih rada naredila, pa niti pod razno ne pridem do tega... Kadar sta mali doma, je itak mission impossible, kadar ju pa ni, pa jaz urejam ostalo (skačem po napotnice, bolniške, hodim po pregledih, na mš, csd, v službo, itd...)

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 3241
24.11.2011 9:54:24   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sem vprašala zadnjič na fizioterapiji, pa je rekla, da lahko. Da je enako učinkovito kot vaje, ne bolj, ne manj, samo meni je bilo takrat to bolj praktično, ker se na vaje po 10x na dan sama od sebe ne spomnim - pač če maš dva mala doma, je to mal težje. Dalo bi se, gotovo, samo ker ni življenjsko pomembno, pozabim. Če maš pa not, pa ti ni treba se nič spominjat.
Se pa priporočajo sploh po porodu, seveda potem, ko se stvari spravijo v normalo - ne med čiščo, jasno, pa tudi prvih 6 tednov rajši ne, ker pač takrat nič ne priporočajo tja not tlačit zaradi tistih zračnih mehurčkov, kar je sicer izredno redek zaplet, ampak se bojijo ko hudič križa;). No, jaz jih takrat ne bom uporabljala, ampak da bi pa čakala 6 tednov še z ostalim, si pa tudi lahko samo narišejouser posted image .

O super. Hvala za tole.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3242
24.11.2011 9:54:37   
tix
Živjo punce!

Danes sem kot ena meglica - ne vem kaj bi počela in hkrati se mi nič ne da. Sem z malim poskusila barvat z vodenkam je parkrat potegnil potem je pa raje zlezel iz klopi in se šel igrat z avtomobilčki. Na srečo se je malo zamotil, zanje 2 dni bi kar jokal skoz za vsako reč

Meni so še povišali dozo železa na 3x dnevno, drugače pa vse ok, naslednji pregled čez en mesec, razen UZ imam drug teden in komaj čakam user posted image

Pa tolk lepe pliške imajo za naše bebice, sam sem se tokrat zadržala, da nisem nič kupila :)

a pliške je mišljeno plišaste pajacke ali igračke? Nekaj pajackov bi še namreč potrebovala user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3243
24.11.2011 9:59:36   
trnuljčica
Ronja te čisto razumem, da ni časa za vse... Sem v septembru morala ponovno aktivirat svoj rokovnik zaradi katastrofičnega oktobra in novembra. Cel popisan, kot bi imela službo user posted image Celo po bolniški list sem pozabila iti, ker pač med vsem tem tega ni bilo v rokovniku...user posted image Pa sta mi ga HB (ker so bili prazniki) sami poslali  na kadrovsko...user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3244
24.11.2011 10:05:23   
Kasija
pozdravljene!

me kar stisne, ko se pogovarjate od teže otročka. jaz svoje ginekologinje sploh ne upam vprašat glede teže. moj prvi je imel 3850g 10 dni čez rok, drugi 4050g teden dni pred rokom. tako da me je kar strah, koliko bo tokrat. bi raje kaj prej rodila. čeprav sama teža se mi zdi da ni toliko vplivala na težavnost poroda kot obseg glavice. je imel prvi večji obseg in je bil iztis težji. se pa prav spomnim, ko sem imela pri prvem pripravljene tiste lušne mini copatke v raznih barvah in potem sem gledala tiste copatke in dosti večje noge svojega novorojenčka - imam ene tri pare luškanih štrikanih neuporabljenih copatkov doma user posted image . no, nekje v 38. tednu bom začela paničarit in se sprehajat in kaj že pomaga k sproženju poroda?

za srečanje -  a lahko prosim, da se vsedemo pri igrišču? jaz bom očitno imela svoje potomce s sabo vsaj za nekaj časa, potem jih mogoče odpelje mož.

janchek81 za nakupe user posted image . zdaj se pa že kar sestavljajo in odkljukavajo teli seznami nakupov.

pa sem spet naročena na test na diabetološki. v 36. tednu nosečnosti user posted image . ampak sestra tam je rekla, da je to smiselno. pač, bomo spet pili sladkor. pa spet moram prekinit dieto za tri dni pred tem.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3245
24.11.2011 10:08:01   
ronja
Matkurja, ni zakaj. Jaz sem tudi čisto po naključju zvedla za te kroglice, prej najprej nisem niti vedla, da obstajajo, potem sem pa po imenu sodeč mislila, da je to kaka igračka (ne uporabljava zaenkrat nič takega, zato nisem glih na tekočemuser posted image ).
je bilo pa res neverjetno, ker tam piše, da moraš to ful uporabljat, da se karkoli pozna, jaz sem jih mela pa dobesedno samo 4 dni po par ur, kot pač piše in to je bilo to. Od takrat dalje jih nisem uporabljala - ko smo prišli iz morja, je bila itak skoz neka štala (ste bolj ali manj na tekočem z mojimi boleznimiuser posted image ), tako da se na to niti nisem spomnila, zdaj sem pa še glivice fasala in itak nisem hotela nič not tlačit, da kaj ne okužim - sicer so silikonske in se jih da dobro oprat, ampak vseeno. Mogoče bom zdaj spet kdaj dala not, ko si me spomnila in sem glivice pozdravilauser posted image .
Ker tele mišice so res fajn, da so natrenirane - baje je lažji porod, maš več kontrole, pa predvsem se vse hitreje vrne v normalo po porodu, pa fajn je pri spolnosti - oba bolj uživata baje - ne vem, jaz mam baje dobre te mišice in res uživam - mogoče je res povezanouser posted image , logično je... Sicer po raznih testiranjih naj bi mela vse super (vsaj nekaj, hehe) - sploh za 3. rodko (pač samotestiranje, koliko časa lahko zdržiš in koliko ponovitev sfolgaš), ampak vseeno - bolje prečiti nego lječiti;). Jaz sem bila res ful paf nad rezultatom. Je pa tako, da če nimaš že v štartu dovolj natreniranih mišic, ti lahko ven padajo. Samo po moje smo me še dovolj mlade, da to ne bo problem;).

Aja, pa sploh prvorodkam toplo priporočam raztegovanje presredka - mene je to obvarovalo rezanja in šivov. Tudi če je pomagalo za mišjo dlako - toliko je namreč manjkalo, ad bi me rezali. Samo je pa treba to kar ornk delat - ampak samo zadnje 3 tedne, če se prav spomnim, prej rajši ne, da ne bi česa sprožile. Je pa to kot vsako drugo raztegovanje - treba je it do bolečine, če češ, ad je učinek - ni to glih ful luštno - ampak meni se je ful splačalo! Nisem bila rezana in zato tudi 2. nisem bila rezana in to je res super, ko se lahko dan po porodu usedeš po turško. So me vse samo hrepeneče/zavistno gledale, saj same še na obroču niso mogle dolgo sedet... Pa sem bila tudi z eno 3. rodko, ki je bila že 3. rezana... Seveda ni vse samo v raztegovanju, samo pomaga pa. Če rabite navodila, lahko izbrskam.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3246
24.11.2011 10:15:50   
Kasija
tix sem tudi šnofala po leclercu in bi rekla, da plišaste pajacke misli. imajo lepe. preventivno sem se zadrževala stran od teh polic. potem sem pa v drugi trgovini vseeno kupila eno jopico - nepoboljšljiva sem user posted image

ronja tole pa vadiš za penzijon user posted image  ko nisi več v službi, obveznosti imaš pa še več. samo hec - upam, da se ti vse hitro umiri in da boš preko trebuha še dosegla šivlani stroj (mene moj že malo moti).

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 3247
24.11.2011 10:20:51   
ronja
Ronja te čisto razumem, da ni časa za vse... Sem v septembru morala ponovno aktivirat svoj rokovnik zaradi katastrofičnega oktobra in novembra. Cel popisan, kot bi imela službo user posted image Celo po bolniški list sem pozabila iti, ker pač med vsem tem tega ni bilo v rokovniku...
Enako. Samo da sem jaz morala potem na vrat na nos šibat še po bolniško in jo nest v službouser posted image

no, nekje v 38. tednu bom začela paničarit in se sprehajat in kaj že pomaga k sproženju poroda?

Nam so rekli, da neki druzgauser posted image (sperma baje mehča maternični vrat - potem ko je plod že dovolj zrel, prej naj ne bi imela vpliva, ker mora bit not ena reč, na katero se veže in te ni, dokler plod še ni voljan it ven). Pri Ronji sem sicer teden dni pred porodom delala svašta: lubi je moral it službeno v Split in sem hotela rodit prej, da ne bi slučajno zamudil poroda. In sem šla sredi noči tekat po stopnicah- živimo v 6 nadstropnem bloku, hodila sem od kleti do gor in šla to 7x - nič, prišla domov, naredila 50 trebušnjakov - nič. Šla na Grad - nič. Seksala sva ko zajčka, brez kondomov - nič. Ona pač ni hotela ven, ji je bilo preveč luštno not. Se je očitno morala še malo pripravit.
No, pri Lejli pa nama pol leta niso dovolili nič, potem so nama dovolili, da po novem letu pa lahko, ko ne bo več nedonošenka, če bi se rodila. In sva 2x spala skup (v 2 dneh) - s kondomom, da ne bi kaj zmehčala - in čez 2 uri po seksu sem dobila popadke in šla tisti dan popoldne rodit. Tako da nimam pojma, nisem pametna.

In sanja se mi ne, kako bo tokrat. Rada bi, da ni čisto takoj, pa ne glih 3.1., no! Bi rada, da ima moja mala mulčica eno lepo rd zabavouser posted image (pa verjeno ne bo zabava glih 3., ker to je pon...), skratka, to zabavo bi rada dala še čez, ker bom mela sicer slabo vest, da pa dete ni dobilo zabave, ki si jo tako želi... POtem pa bi mela še kak dan, da mu kaj sešijem in potem je most wellcome to come. pa če se da, naj ne zamuja preveč, ker je tole rahlo naporno zameuser posted image . Zdaj pa že preveč zahtevam, a ne?user posted image

za srečanje - a lahko prosim, da se vsedemo pri igrišču? jaz bom očitno imela svoje potomce s sabo vsaj za nekaj časa, potem jih mogoče odpelje mož.

Če bomo zdrave, mogoče pridemo. če ne bomo, vas ne bomo hodile okuževat.

pa spet moram prekinit dieto za tri dni pred tem.

Vsako zlo za nešto dobrouser posted image . Torej je očitno res, da prej ne smemo dietirat prej, meni so isto rekli, da do takrat naj jem normalno.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3248
24.11.2011 10:24:47   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

pozdravljene!

me kar stisne, ko se pogovarjate od teže otročka. jaz svoje ginekologinje sploh ne upam vprašat glede teže. moj prvi je imel 3850g 10 dni čez rok, drugi 4050g teden dni pred rokom. tako da me je kar strah, koliko bo tokrat. bi raje kaj prej rodila. čeprav sama teža se mi zdi da ni toliko vplivala na težavnost poroda kot obseg glavice. je imel prvi večji obseg in je bil iztis težji. se pa prav spomnim, ko sem imela pri prvem pripravljene tiste lušne mini copatke v raznih barvah in potem sem gledala tiste copatke in dosti večje noge svojega novorojenčka - imam ene tri pare luškanih štrikanih neuporabljenih copatkov doma user posted image . no, nekje v 38. tednu bom začela paničarit in se sprehajat in kaj že pomaga k sproženju poroda?

za srečanje -  a lahko prosim, da se vsedemo pri igrišču? jaz bom očitno imela svoje potomce s sabo vsaj za nekaj časa, potem jih mogoče odpelje mož.

janchek81 za nakupe user posted image . zdaj se pa že kar sestavljajo in odkljukavajo teli seznami nakupov.

pa sem spet naročena na test na diabetološki. v 36. tednu nosečnosti user posted image . ampak sestra tam je rekla, da je to smiselno. pač, bomo spet pili sladkor. pa spet moram prekinit dieto za tri dni pred tem.

Mene tud kr stisne k se pogovarjajo o teži otročka k jst nimam pojma kok naš user posted image  tehta in kok je velik in nič, ker so tok površne zgleda tele ginekologinje iz Leonišča ( vsaj moja ), da se ji vedno tok mudi, da samo praša če se vredu počutm, pa tud če rečem da se ne, je itak vse to normalno in potem un meter u roke in trebuh zmer in je to to ... trapast vse skp user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3249
24.11.2011 10:26:36   
ronja
ronja tole pa vadiš za penzijon user posted image ko nisi več v službi, obveznosti imaš pa še več. samo hec - upam, da se ti vse hitro umiri in da boš preko trebuha še dosegla šivlani stroj (mene moj že malo moti).

haha, jaz imam to "srečo", da je najino stanovanje tako malo, da če sva hotela dat not in omaro in mizo, mora bit ta nad radiatorjem in njegovimi cevmi, kar pomeni, da mora bit preceeeej višje od normalne mize - kakih 2o cm višje... Tako da komot cel buši spodaj stlačim, saj mi je, če sedim, miza nekje pri prsihuser posted image . Tako da ni panike. Pa itak sem navajen, pa itak se vedno puklasto držim, tudi ko nisem noseča, tako da vse dosežemuser posted image .

Sicer pa ko sem bila zadnjič v službi in smo se pogovarjale, kaj moram zrihtat tisti teden, so mi rekle: Dobr, da si na bolniški, da uspeš vse to sploh sfolgat v tem času - kar je čist res! Smo se pa to malo pozna na zdravju...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?