|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ženska z žensko
1.11.2011 22:12:26   
Kerensa*
Zagotovo to je izkušnja, ni pa to izkušnja s homoseksualno spolnostjo, saj se v dejanje nisi spustila.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 126
1.11.2011 22:17:27   
mateyka
meni se pa zdi da vseeno je (sicer na bolj subtilnem nivoju in ne na primarnem) - saj si bil seksualni objekt..

pardon subjekt user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 1.11.2011 22:18:36 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 127
1.11.2011 22:19:39   
Kerensa*
Ali drugače rečeno... to je izkušnja s človekom, ki ima izkušnje s homoseksualno spolnostjo.

Nenazadnje pa smo marsikdaj seksualni objekti, pa za to sploh ne vemo - in seveda ne odreagiramo. In če ne odreagiramo niti takrat, ko za to vemo... potem bi jaz težko rekla, da je to izkušnja s homoseksualno spolnostjo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 128
1.11.2011 22:23:08   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: flower

Aja.. in naslov je ženska z žensko.. ne vem zakaj sploh pišete take, ki tega še niste poskusile.. kako pa lahko sploh kaj o tej temi veste???

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 129
1.11.2011 22:24:12   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Nenazadnje pa smo marsikdaj seksualni objekti, pa za to sploh ne vemo - in seveda ne odreagiramo. In če ne odreagiramo niti takrat, ko za to vemo... potem bi jaz težko rekla, da je to izkušnja s homoseksualno spolnostjo.

seveda reagiraš. samo ne rečeš "sem za stvar". jaz jo vidim kot osebno izkušnjo, če je meni direktno predstavljena in sem jaz deležna dvorjenja in direktnega povabila. mislim, to je dost intimna zadeva zame (napram enmu kolesarju, ki se pelje mimo in si misli "dobre joške"..)..

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 130
1.11.2011 22:26:07   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

seveda reagiraš.

No, dobro - dopolnjujem že napisano. Pod "reagiraš" je bil mišljeno, da se ne sspustiš v homoseksualno razmerje, kljub interesu in ponudbi tiste, ki te osvaja.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 131
1.11.2011 22:32:04   
mateyka
no, hotela sem vprašat, zakaj to ne bi smela bit osebna izkušnja s homoseksulanostjo - a ko dvori ali peca bejba bejbo (pa npr. ena ni lezbika/biseksualka) ne šteje kot osebna seksualna izkušnja? a peting pa bi, second base maybe? ko ščegija prime? kje je meja? kdaj postaneš biseksualka (od kje naprej) in od kdaj naprej imaš "osebno izkušnjo"?

< Sporočilo je popravil mateyka -- 1.11.2011 22:33:58 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 132
1.11.2011 22:38:56   
Kerensa*
no, hotela sem vprašat, zakaj to ne bi smela bit osebna izkušnja s homoseksulanostjo - a ko dvori ali peca bejba bejbo (pa npr. ena ni lezbika/biseksualka) ne šteje kot osebna seksualna izkušnja? a peting pa bi, second base maybe? ko ščegija prime? kje je meja? kdaj postaneš lezbika/biseksualka (od kje naprej) in od kdaj naprej imaš "osebno izkušnjo"?

Po mojem mnenju si meje vsakdo postavlja sam oz. ima vsakdo svojo razlago o tem.

Zame prvotna meja ni fizična, temveč čustvena in/ali nagonska. Čustvena takrat, ko čutiš, da želiš imeti homoseksualno/biseksualno izkušnjo (ne glede na to, ali jo naknadno tudi imaš ali ne), nagonska pa takrat, kadar enostavno veš, da imaš homoseksualna/biseksualna nagnjenja.

Strogo fizično gledano (oz. gledano preko dejanj) pa je meja zame že v vrsti dotika. Kadar je jasno, da dotik ni spolne narave, potem meja tukaj ni prekoračena.

Ker pa si omenila tudi flirtanje... Oseba, ki nima homoseksualnih/biseksualnih nagnjenj, ne bo flirtala z osebo istega spola. Če pa ta nagnjenja imaš (prikrita ali odkrita), potem pa flirtaš, če ti je oseba všeč. In takšen flirt spada pod prvi odstavek (prvotna meja).

Upam, da sem dovolj razločno razložila, kaj oz. kako mislim.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 133
1.11.2011 23:06:34   
Frodo Bisagin

no, hotela sem vprašat, zakaj to ne bi smela bit osebna izkušnja s homoseksulanostjo - a ko dvori ali peca bejba bejbo (pa npr. ena ni lezbika/biseksualka) ne šteje kot osebna seksualna izkušnja? a peting pa bi, second base maybe? ko ščegija prime? kje je meja? kdaj postaneš lezbika/biseksualka (od kje naprej) in od kdaj naprej imaš "osebno izkušnjo"?

Po mojem mnenju si meje vsakdo postavlja sam oz. ima vsakdo svojo razlago o tem.

Zame prvotna meja ni fizična, temveč čustvena in/ali nagonska. Čustvena takrat, ko čutiš, da želiš imeti homoseksualno/biseksualno izkušnjo (ne glede na to, ali jo naknadno tudi imaš ali ne), nagonska pa takrat, kadar enostavno veš, da imaš homoseksualna/biseksualna nagnjenja.

Strogo fizično gledano (oz. gledano preko dejanj) pa je meja zame že v vrsti dotika. Kadar je jasno, da dotik ni spolne narave, potem meja tukaj ni prekoračena.

Ker pa si omenila tudi flirtanje... Oseba, ki nima homoseksualnih/biseksualnih nagnjenj, ne bo flirtala z osebo istega spola. Če pa ta nagnjenja imaš (prikrita ali odkrita), potem pa flirtaš, če ti je oseba všeč. In takšen flirt spada pod prvi odstavek (prvotna meja).

Upam, da sem dovolj razločno razložila, kaj oz. kako mislim.

Briliantno !!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 134
2.11.2011 6:56:45   
Kerensa*
user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 135
2.11.2011 8:11:24   
mateyka

no iz tega stališča trdim, da imaš lahko homoseksualne izkušnje četudi nisi bi ali homo in tudi če zavrneš povabilo. če je jasno da je dotik spolne narave, jo čuti tudi en "straight", (ker je za njega "weird", jo verjetno opazi toliko prej in ni nujno prijetna) in zame je to tudi neke vrste osebna homo izkušnja, samo z druge strani..

in vice versa (kakor sem zgoraj rekla). oseba ne bo flirtala, lahko pa doživi tako izkušnjo kot seksualni subjekt homoseksualca. in to bi jaz uvrstila pod to kar sem napisala zgoraj.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 136
2.11.2011 9:09:06   
Anonimen

no, hotela sem vprašat, zakaj to ne bi smela bit osebna izkušnja s homoseksulanostjo - a ko dvori ali peca bejba bejbo (pa npr. ena ni lezbika/biseksualka) ne šteje kot osebna seksualna izkušnja? a peting pa bi, second base maybe? ko ščegija prime? kje je meja? kdaj postaneš biseksualka (od kje naprej) in od kdaj naprej imaš "osebno izkušnjo"?

Ti odgovorim, ker imam eno tako izkušnjo, čeprav zame NI osebna seksualna izkušnja user posted image .
Na faksu me je osvajala sošolka, čisto konkretno povabilo je padlo, ampak sem jo zavrnila, ker sem imela resnega fanta (ki je zdaj moj mož) in ker mi ženske pač ne potegnejo. Mi pa to ni osebna seksualna izkušnja, kot mi ni seksualna izkušnja povabilo na zmenek od moškega, ki sem ga tudi zavrnila. Oboje bi lahko postala osebna seksualna izkušnja, če bi rekla ja. Oziroma, če sem natančna, v prvem primeru ne v nobenem primeru, ker mi ni do žensk, v drugem primeru pa bi obstajala možnost, samo sem bila že vezana.
Če bi me ta kolegica recimo, govorim hipotetično, zagrabila za joške, zame to ne bi bila homoseksualna izkušnja, ampak nadlegovanje, čisto isto kot če bi to naredil moški - ker ni moje privolitve.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 137
2.11.2011 10:04:54   
ronja
Primarni smisel sexa kot nagona je potomstvo. Vse ostalo je... ugodno vendar zivljenjsko nepotrebno in ni nagonsko.

Se strinjam glede primarnega smisla. Ostalo je ugodno, ja, vseeno pa vse to poganja nagon.

Nagonsko bi se parila oz sexala z vsakim kot zivalice.

Daaaaaaaaaaaaaaleč od tega, da bi to živalice delale! Živali navadno zbirajo bolj pametno kot mi! Zberejo najboljšega, ki ga lahko dobijo, ne pa enega, ki jih maltretira ali do katerega ne čutijo privlačnosti... Tak da ne mi o tem, da se živali parijo kar povprek ker to ni glih res - vsaj ne pri višje razvitih vrstah.
Izbrala bi najmocnejsega samca z najvec moznosti za prezivetje in z dobrimi geni za zdravo potomstvo.

Tako nekak. Sama mislim, da sem še vedno približno tako tudi res izbralauser posted image . poleg vseh ostalih lastnosti, ki jih pač mora imet in jih nekatere narekuje razum.

Biti z drugo zensko je pa bore malo nagonsko, ampak derivirano.

niti ne. V naravi imaš precej ljubkovanja med samicami, ki živijo v tropih - to jih zbližuje in zato si pomagajo pri skrbi za potomce, hrani, itd... Tako da to precej poveča možnosti preživetja potomcev - kar je pa gonilo v naravi.

Pravzaprav... Bakfark s svoimi dvojnimi uzitki j recimo A, spontan s svojimi teorijami B, ti s svojo teorijo oz. smerjo debate C. Odgovore od A in B apliciras na C in vse skupaj zamesamo. Kvazi argumentacija s kvazi argumenti. zato tudi nerazumevanje.

kolikor sem razumela vsi govorimo o trojčku kot popestritvi - noben od nas verjetno tega še ni probal, tako da nekih osebnih izkušenj verjetno nihče nima, nihče pa ne zavrača same ideje. Kje je razlika?

Raziskave kazejo, da je "eticna, moralna devijantnost" v obnasanju tesno povezana z motnjami osebnosti. Ze tvoja konstrukcija "Gotovo se tudi oni znajo imet radi na tisti globlji način" je v startu domnevala, da se ne znajo imeti radi na tisti globlji nacin (kot "normalni" ljudje). Zakoreninjenost.

moj stavek je bil replika na milijin post. Sicer mislim, da obstajajo med homoseksualnimi pari, ki so pač dolgo skup čisto enake sile in čustva in problemi kot med heteroseksualnimi pari. Kot je rekel neki gej v enem dokumentarcu: "Saj ko bojo ugotovili, da smo ravno tako dolgočasni kot oni, nas bojo pustili pri miru."user posted image

Latentna homoseksualnost, ki se ne bo identificirala kot homoseksualnost ali biseksualnost ker je to nesprejemljivo ampak kot normalno radovedno raziskovanje v spolnosti. Ampak to dejansko je biseksualnost. In tvoj primer, da bi ti , ce bi izbirala izbrala zensko, da se prikljuci tebi in lubiju. Druga bi izbrala se enega moskega. Zate bi lahko rekli, da si biseksualna, za drugo da je heteroseksualna, ker je ne privlaci misel na zensko. zadeva spolne identitete. Recimo bobu bob.

haha, jaz tega nisem nikoli skrivala, ker se mi ne zdi nič narobe. Totalno mi je jasno, da bi v določenih okoliščinah (torej, če ne bi bilo primernih moških) rajši izbrala žensko. Samo da pač poznam raziskave, kjer so ugotavljali, da bi tako naredilo 80% populacije, zato se mi zdi to bolj normalno kot tebi;). K marincem jemljejo samo fante, ki nimajo izražene homoseksualne komponente in so vsi prepričani, da se kaj takega ne bi njim nikoli zgodilo. Vendar po raziskavah, jih 80% postane homo, če so na ladji 3-5 let (kjer pač ni žensk). To je samo ena, imaš pa tega precej več, tudi na živalih.

Enako velja tudi obratno. S kaksno pravico ti pridigas kaj mora biti za nekoga normalno in sprejemljivo; s kaksno pravico pridigas, da je tvoje stalisce o dobrodoslosti se ene zenske povsem normalno. Za mene ni. za mene je bolj normalno, da zamenjam dva deca kot eno zensko

V naravi trojčki niso ravno pogostiuser posted image - torej si ti ravno tako nenormalna, če bi izbrala moškega zraven kot jaz, če bi izbrala žensko - nič od tega ni naravno. Oboje pa se dogaja v družbi, verjetno je varianta 2 ženski in en moški celo pogostejša - tako da to, kaj je normalno, je precej relativno, se ti ne zdi - normalno je to, kar je bolj pogosto.

Od kod ti ideja, da se mi karkoli zdi narobe???

Preberi si parkrat milijine poste... Kot je sama napisala, je odkrito nestrpnauser posted image .

Spodbude - nogavice, pete, uniforma medicisnke sestre, b/s/m... ne definirajo tako jasno in mocno spolne identitete ( ce sploh jo) kot jo definira spol izbranega partnerja.

Oboje je nenaravno. In o tem je ves čas šla beseda. Če bi se zanašli samo na to, kar je naravno, potem lahko seksamo samo z nasprotnim spolom, samo na en način in brez kakršnekoli popestritve, ker mora bit sam seks dovolj.

Si ti bolj normalna od mene? Ali si bolj normalna od milionarke? Zaenkrat je stalisce, ki ga zagovarja milionarka druzbeno sprejeto kot normalno in druzbeno sprejemljivo.

čar normalnost je v tem, da smo tam vsi enaki - ne more bit nekdo bolj normalen od drugega, pač oboje je normalno - ker nobeno od tega ni neka silno redka devianca. MOje pojmovanje se ne nanaša na držbeno sprejemljivost dejanj, ker to vsi vemo, da se spreminja od družbe do družbe (v veliko družbah so bili homoseksualci čisto normalno sprejeti). Sama gledam na to bolj iz znanstvenega vidika - po raziskavah ima namreč taka nagnjenja precej velik odstotek ljudi (poglej Kinsleyev inštitut, tam imajo precej zbranega tudi kar so drugi delali) in torej ne more bit nenormalno, če je odstotek okoli 50% ali višji. ČIsta matematika, skratka. To, da jih večina nikoli ne izrazi, je pač vezano na družbo in na to, da ne živimo v pomanjkanju fajn primerkov nasprotnega spola.

Danes nisem več normalna, če me privlači "samo moški". In to ni normalno, prepričana sem, ker vodi v razkroj take družbe. Nisem pametna, samo zgodovina se ponavlja.

Od kod ti to? Poglej malo okoli, kako zelo sprejeti so naši homoseksualci... A je tebe že kdo pretepel zato, ker so ti všeč samo moški? No, njim pa se to dogaja... Ja, tudi pri nas.

Narava je poleg nagonov in potreb (lakota, žeja, spolnost) človeku dala tudi razum.

jap, in ta se je spomnil, da je meso še boljše, če je pečeno, pa da se da seksat tudi na drug način kot samo od zadaj... In nekateri so šli pač še dlje - eni jejo svega boga in eni seksajo na svakojake načine. So what? Naj, če jim paše.

Ne, to ni bil primer.

Primer je bil ženska z žensko, poleg moškega.
Primer, ki ga navajaš ti in ki predpostavlja večjo možnost za preživetje je moški z žensko 1 in moški z žensko 2, nikakor pa ne ženska 1 z žensko 2. To samo manjša možnosti za preživtje.

Sem že zgoraj odgovorila. Sicer pa - tudi ti si za svoje pojme čisto nenormalna, ker ne seksaš več zato, da bi naredila potomce - imaš eno in praviš, da jih ne boš več imela, torej verjetno uporabljaš kontracepcijo. Seks v naravi je za potomce. In če uporabljaš kontracepcijo z moškim, si prav tako konkurenčna kot dve ženski skup - nobena od teh skupin ne bo preživela.

Zakaj je potrebne toliko popestritve? Smo res v sebi toliko zdolgočasni, da nam seks sam po sebi pomeni premalo? Ali ne vsaj dovolj?

Že 1000ič: eni za popestritev zamenjamo položaj, drugi si pripeljejo še nekoga, tretji se grejo neko tretjo varianto (nisem glih ekspert;). Po moje vsi uživamo v normalnem seksu, ne vidim pa čisto nobenega problema, če komu paše še kaj drugega. Zakaj bi zato moral bit zdolgočasen? pa jej ti vsak dan krompir in seksaj samo doggy. Zakaj pa ti ne delaš tako?

tratimo čas na pripravljanju hrane

Ki bi ga morali porabit za kaj? Lej, ti ne uživaš v kuhanju, ne uživaš v eksperimentiranju - ok - nekateri pa. To ne pomeni nujno, da so zdolgočaseni, lahko so samo bolj radovedni, recimo. Lahko jih marsikaj zanima - in taka skupina ima v naravi dejansko večje možnosti preživetja kot tista, ki dela vse samo na en preizkušen način - tudi to je bilo že dokazano, večkrat.

Ustvarja se druzbena klima, ki naj bi sprejemala vse vrste, forme in oblike spolnega obnasanja. Klima strpnosti, lazne pozitivnosti, klima vsepravicnosti oz., vsi imajo pravice do vsega... brez meja.

No, meje bi sicer postavila, ampak dokler pa govorimo o spolnosti med odraslimi osebami, ki se vse strinjajo s prakso, ki jo izvajajo, pa se mi zdi to edino prav. Naj vsak počne, kar mu paše, dokler s tem ne škodi drugim, so vsi za in niso vpleteni otroci.

"Na sreco" je taksna klima zaenkrat samo paradna oz. deklarirana ne pa izpricana in dejanska. Zato tudi Ronja ne rece, da je biseksualna temvec, da je radovedna, da je vsako bitje seksi.. tudi zenska itn...

jaz sem že večkrat rekla, da sem bi, vprašanje pa, če bom to kdaj v praksi sprobala. Enostavno zato, ker sem večinoma bolj v heterofazi in ker mi pač točno določeni samček preveč potegne trenutno. Nimam pa pojma, kaj bo čez 10 let. Nisem pa nikoli rekla, da je vsako bitje seksi - če bi bilo to res, potem ne bi imela problemov spat z moškim, ki mi ni - ker bi m bil tudi on seksi - pa mi ni glih vsak, oz. mi jih je zeloooo malo. Žensk pa še manj. Je pa zanimivo, da ko sem se pogovarjala s prijatlejicami, ki so vse izpričano popolnoma hetero in sem jim dala konkretno situacijo: če ib imela na voljo tega fanta (pač enega, za katerega sem vedela, da jim res ni) in pa punco, ki sem vedela, da jim je simpatična... so vse po vrsti rekle, da če tako postavim, potem bi res rajši zbrale njo...

problem te debate in tudi precej zakoreninjenega prepričanja je, da je homoseksualnost (in biseksualnost, čeprav to navadno pustijo pri miru, ker ni tako ogrožujočauser posted image ) bolezen. To dokazano ni res. To je znanstveno dejstvo, ogromno raziskav je bilo narejeno na tem. Potem je tudi lakota bolezen - vsi zdravi, vsi lačni - bojo tudi na koncu pomrli. Pa lakota ni bolezen.

PS: sama sicer nimam izkušnje z dvema moškima, ampak se vseeno v precej točkah strinjam z njeno zdravo pametjo. kar se dvojnega užitka tiče - ne vem, po moje smo različni, enemu je dvojni užitek že to, da seksa pri luči, ker je pač vedno v temi. Drugemu to, da se igra s hrano. Težko je ovrednostit dvojnost užitka. Ampak kar se bolanosti vsega tega tiče - imajo doktorji, ki točno to raziskujejo, presenetljivo podobno mnenje kot "neizobražena" kerensauser posted image .

PPS: kar se os. izkušnje tiče, se strinjam z Ankico - povabilo zame ni os. izkušnja, tudi izsiljen poljub ne bi bil - posilstvo je osebna izkušnja, samo ker ni prostovoljna, je to izkušnja posilstva (si pa želim, da je nihče ne bi izkusil). Ne bi mi bilo pa nič bolj smotano, če bi me povabila ženska, s katero ne bi bila ali moški, s katerim ne bi bila - pač poveš, da nisi za stvar in to je to.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 138
2.11.2011 13:37:15   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Nagonsko bi se parila oz sexala z vsakim kot zivalice.

Daaaaaaaaaaaaaaleč od tega, da bi to živalice delale! Živali navadno zbirajo bolj pametno kot mi! Zberejo najboljšega, ki ga lahko dobijo, ne pa enega, ki jih maltretira ali do katerega ne čutijo privlačnosti... Tak da ne mi o tem, da se živali parijo kar povprek ker to ni glih res - vsaj ne pri višje razvitih vrstah.

Torej ce bi bila zival se ne bi parila z edinim samcem tvoje vrste na pustem otoku?

Izbrala bi najmocnejsega samca z najvec moznosti za prezivetje in z dobrimi geni za zdravo potomstvo.

Tako nekak. Sama mislim, da sem še vedno približno tako tudi res izbralauser posted image . poleg vseh ostalih lastnosti, ki jih pač mora imet in jih nekatere narekuje razum.

Torej zivalica bi izbrala edinega, edini je namrec med enakimi svoje vrste najmnocnejsi , najsposobnejsi .. ker je edini.

Biti z drugo zensko je pa bore malo nagonsko, ampak derivirano.

niti ne. V naravi imaš precej ljubkovanja med samicami, ki živijo v tropih - to jih zbližuje in zato si pomagajo pri skrbi za potomce, hrani, itd... Tako da to precej poveča možnosti preživetja potomcev - kar je pa gonilo v naravi.

Jaz se tudi pocrtam z mamo, s kolegico se veckrat stisnem, s teto tudi... pa niso moji seksualni objekti ali subjekti - kar ne vpliva na moznost prezivetja potomcev user posted image user posted image
Sicer pise derivirano, ne deformirano...

Pravzaprav... Bakfark s svoimi dvojnimi uzitki j recimo A, spontan s svojimi teorijami B, ti s svojo teorijo oz. smerjo debate C. Odgovore od A in B apliciras na C in vse skupaj zamesamo. Kvazi argumentacija s kvazi argumenti. zato tudi nerazumevanje.

kolikor sem razumela vsi govorimo o trojčku kot popestritvi - noben od nas verjetno tega še ni probal, tako da nekih osebnih izkušenj verjetno nihče nima, nihče pa ne zavrača same ideje. Kje je razlika?

Narobe si razumela.

Raziskave kazejo, da je "eticna, moralna devijantnost" v obnasanju tesno povezana z motnjami osebnosti. Ze tvoja konstrukcija "Gotovo se tudi oni znajo imet radi na tisti globlji način" je v startu domnevala, da se ne znajo imeti radi na tisti globlji nacin (kot "normalni" ljudje). Zakoreninjenost.

moj stavek je bil replika na milijin post. Sicer mislim, da obstajajo med homoseksualnimi pari, ki so pač dolgo skup čisto enake sile in čustva in problemi kot med heteroseksualnimi pari. Kot je rekel neki gej v enem dokumentarcu: "Saj ko bojo ugotovili, da smo ravno tako dolgočasni kot oni, nas bojo pustili pri miru."user posted image

To nima veze z konstrukcijo tvoje misli.

Latentna homoseksualnost, ki se ne bo identificirala kot homoseksualnost ali biseksualnost ker je to nesprejemljivo ampak kot normalno radovedno raziskovanje v spolnosti. Ampak to dejansko je biseksualnost. In tvoj primer, da bi ti , ce bi izbirala izbrala zensko, da se prikljuci tebi in lubiju. Druga bi izbrala se enega moskega. Zate bi lahko rekli, da si biseksualna, za drugo da je heteroseksualna, ker je ne privlaci misel na zensko. zadeva spolne identitete. Recimo bobu bob.

haha, jaz tega nisem nikoli skrivala, ker se mi ne zdi nič narobe. Totalno mi je jasno, da bi v določenih okoliščinah (torej, če ne bi bilo primernih moških) rajši izbrala žensko. Samo da pač poznam raziskave, kjer so ugotavljali, da bi tako naredilo 80% populacije, zato se mi zdi to bolj normalno kot tebi;). K marincem jemljejo samo fante, ki nimajo izražene homoseksualne komponente in so vsi prepričani, da se kaj takega ne bi njim nikoli zgodilo. Vendar po raziskavah, jih 80% postane homo, če so na ladji 3-5 let (kjer pač ni žensk). To je samo ena, imaš pa tega precej več, tudi na živalih.

Zakaj torej ne napises enostavno, da si biseksualna? zakaj razlagas na dolgo in siroko, ko lahko napises enostavno in jasno - biseksualna.

Enako velja tudi obratno. S kaksno pravico ti pridigas kaj mora biti za nekoga normalno in sprejemljivo; s kaksno pravico pridigas, da je tvoje stalisce o dobrodoslosti se ene zenske povsem normalno. Za mene ni. za mene je bolj normalno, da zamenjam dva deca kot eno zensko

V naravi trojčki niso ravno pogostiuser posted image - torej si ti ravno tako nenormalna, če bi izbrala moškega zraven kot jaz,

Napisala sem "zamenjam dva dedca" ne pa da bi sla z dvema.

če bi izbrala žensko - nič od tega ni naravno.

Vidis kako razumes.

Oboje pa se dogaja v družbi, verjetno je varianta 2 ženski in en moški celo pogostejša - tako da to, kaj je normalno, je precej relativno, se ti ne zdi - normalno je to, kar je bolj pogosto.

Vsaka 4-ta zenska je pretepena, pa to se vedno nasilja ne naredi za normalnega. Zgolj frekfenca ne naredi normalnosti.

Od kod ti ideja, da se mi karkoli zdi narobe???

Preberi si parkrat milijine poste... Kot je sama napisala, je odkrito nestrpnauser posted image .

In kaj imam jaz z milionarko? Vprasala sme te od kod ti ideja, da se meni zdi karkoli narobe. Ne pripisuj mi stalisca drugih (tu se lahko vrnes na A, B in C in se se enkrat vprasas o kvazi argumentih).

Spodbude - nogavice, pete, uniforma medicisnke sestre, b/s/m... ne definirajo tako jasno in mocno spolne identitete ( ce sploh jo) kot jo definira spol izbranega partnerja.

Oboje je nenaravno. In o tem je ves čas šla beseda. Če bi se zanašli samo na to, kar je naravno, potem lahko seksamo samo z nasprotnim spolom, samo na en način in brez kakršnekoli popestritve, ker mora bit sam seks dovolj.

Dobrojutro. user posted image user posted image user posted image  
BTW: kam je sedaj zginila vsa naravnost homoseksualnosti. Ocitno ni vec naravna.. ali je se vedno.... ali je izjema ali je .. po potrebi user posted image user posted image user posted image

Sama gledam na to bolj iz znanstvenega vidika - po raziskavah ima namreč taka nagnjenja precej velik odstotek ljudi (poglej Kinsleyev inštitut, tam imajo precej zbranega tudi kar so drugi delali) in torej ne more bit nenormalno, če je odstotek okoli 50% ali višji. ČIsta matematika, skratka. To, da jih večina nikoli ne izrazi, je pač vezano na družbo in na to, da ne živimo v pomanjkanju fajn primerkov nasprotnega spola.

Morda pa ne izrazi  zaradi drugih vzrokov, ne pripisuj kar povprek. In BTW znanstveni pristop zahteva kriticno mnenje in vec virov, ne samo enostranskih in enovrstnih. Dobro ves, da je nasprotnih raziskav malo morje in da so cela zdravniska, znanstvena zdruzenja, ki zagovarjajo nasprotno stalisce. Torej, ne bi se sklicevala na znastvenost tako enostarnskega in poenostavljenega podajanja neke baje velike resnice.

"Na sreco" je taksna klima zaenkrat samo paradna oz. deklarirana ne pa izpricana in dejanska. Zato tudi Ronja ne rece, da je biseksualna temvec, da je radovedna, da je vsako bitje seksi.. tudi zenska itn...

jaz sem že večkrat rekla, da sem bi, vprašanje pa, če bom to kdaj v praksi sprobala.

Kar potrjuje zgoraj napisano.

PPS: kar se os. izkušnje tiče, se strinjam z Ankico - povabilo zame ni os. izkušnja, tudi izsiljen poljub ne bi bil - posilstvo je osebna izkušnja, samo ker ni prostovoljna, je to izkušnja posilstva (si pa želim, da je nihče ne bi izkusil). Ne bi mi bilo pa nič bolj smotano, če bi me povabila ženska, s katero ne bi bila ali moški, s katerim ne bi bila - pač poveš, da nisi za stvar in to je to.

Ankica govori o osebni spolni izkusnji (s poudarkom na spolni), ker osebna izkusnja to definitivno je.
Kaksna izkusnja pa je, ce ni osebna?

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 2.11.2011 13:39:34 >

(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 139
2.11.2011 14:04:09   
ronja
Torej ce bi bila zival se ne bi parila z edinim samcem tvoje vrste na pustem otoku?

Odvisno od vrste, ampak vsekakor ni univerzalni odgovor, da ziher ja. To ti lahko zelo jasno pokaže dejstvo, da se veliko živali ne pari v ZOOjih - ker pač zanje ni fajn okolje ali pa jim ni všeč dotični primerek nasprotnega spola. Tudi živali so zbirčne.

Sicer pise derivirano, ne deformirano...
Jaz nisem uporabila nobene od teh besed, preberi še 1x.

Narobe si razumela.
Potem pa mi razloži, v čem je razlika.

To nima veze z konstrukcijo tvoje misli.

Ima, precej. Če nekomu nekaj razlagaš, razlagaš iz njegovega konca (vsaj približno).

In kaj imam jaz z milionarko? Vprasala sme te od kod ti ideja, da se meni zdi karkoli narobe. Ne pripisuj mi stalisca drugih (tu se lahko vrnes na A, B in C in se se enkrat vprasas o kvazi argumentih).

odgovarjala sem njej - sama si se postavila, da vidve zagovarjat isto mnenje (kar sicer dvomim).

Dobrojutro. user posted image user posted image user posted image
BTW: kam je sedaj zginila vsa naravnost homoseksualnosti. Ocitno ni vec naravna.. ali je se vedno.... ali je izjema ali je .. po potrebi

Dober dan.
Nikamor ni izginila - še vedno se pojavlja v naravi pri kar nekaj vrstah, večinoma tistih, kjer živijo živali v skupinah in večinoma v višje razvitih. Tako da rečt, da je nenaravna, če se pa v naravi pojavlja, je hecno.
kljub temu, da se pojavlja v naravi, mi je jasno, da smo ljudje šli precej stran od nje in izvajamo prakse, ki jih v naravi ne (vključno s štikli in štumfi in ne vem čem vsem) in se mi tudi to ne zdi nič narobe - niti to, kar je, niti to, kar ni naravno - pod pogojem, da se vsi vpleteni strinjajo in ni otrok udeleženih.

Zakaj torej ne napises enostavno, da si biseksualna?

Pa kaj ti ne znaš brat? Saj sem že napisala - tukaj in tudi že marsikdaj prej.

Napisala sem "zamenjam dva dedca" ne pa da bi sla z dvema.
Šlo je o trojčkih... ki niso ravno naravni;).

Dobro ves, da je nasprotnih raziskav malo morje in da so cela zdravniska, znanstvena zdruzenja, ki zagovarjajo nasprotno stalisce.

ne poznam znanstvene raziskave, ki bi ugotavljala, da je homoseksualnost bolezen. Na splošno so si znanstveniki o tem precej edini...

Neposredna povezava do sporočila: 140
2.11.2011 14:38:03   
mateyka

jaz to vidim kot seksualno izkušnjo, ki je v tem primeru tudi homoseksualna. tudi posilstvo je povezano s spolnostjo in seksom - torej je ista klasifikacija. samo izkušnja ni pozitivna (ampak travmatična) v tem primeru. jaz štejem da je tudi izsiljen poljub lahko travmatična izkušnja. tudi "ass" ali "tit grab" je lahko travmatičen. ker kakor je omenila že kerensa: Strogo fizično gledano (oz. gledano preko dejanj) pa je meja zame že v vrsti dotika. Kadar je jasno, da dotik ni spolne narave, potem meja tukaj ni prekoračena.
odvisno je od posameznika kako dojema določeno izkušnjo in kakor vidim imamo različne "parametre". jaz sem zgleda pri bolj občutljivih user posted image

osebna izkušnja pa je to itak vedno (pravite da ni?) - kakor vsaka ki jo doživimo. imho samo ni doživeta homoseksualna izkušnja v aktivni vlogi.

Neposredna povezava do sporočila: 141
2.11.2011 16:45:48   
Anonimen
Jah, ne vem, mateyka, zgleda da je to res stvar osebnega dojemanja. Meni ni bila seksualna izkušnja, jasno pa da mi je bila osebna izkušnja.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 142
2.11.2011 16:51:14   
ronja
Jah, ne vem, mateyka, zgleda da je to res stvar osebnega dojemanja. Meni ni bila seksualna izkušnja, jasno pa da mi je bila osebna izkušnja.

Se strinjam - govorili smo o osebni seksualni izkušnji - in povabilo na zmenek zame to ni.

Kar se dotika tiče, se strinjam, da je lahko traumatičen, ne vem pa če bi štela za seksualno izkušnjo vsak dotik.

Kar se normalnosti tiče, se pač naravoslovje in družboslovje v veliki meri razhajata in vedno pridemo do tu, tako da nima smisla dalje razpredat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 143
2.11.2011 17:07:51   
mateyka

Se strinjam - govorili smo o osebni seksualni izkušnji - in povabilo na zmenek zame to ni.

povabilo samo ne, če je pa pred tem odkrito seksualno naravnano vedenje (od tistega ki vabi), pa je lahko.

Kar se dotika tiče, se strinjam, da je lahko traumatičen, ne vem pa če bi štela za seksualno izkušnjo vsak dotik.

ja, sem ravno zato zgoraj specifirala - v vrsti dotika (ne vsak).

tako da - lahko naredimo anketo kok so trojčki weird, a ni nek anketni kreator link na RR? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 144
2.11.2011 17:18:22   
ronja
Ja, zanimivo je pa naslednje - kar ves čas probam povedat, ko se mili vmešava v naravouser posted image : namreč glavni striktno hetereoseksualni akterki na tej temi bosta najverjetneje imeli skupaj manj otrok kot moja nerealizirana biseksualna malenkostuser posted image - kdo ima zdaj večje možnosti za preživetje, a?user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 145
2.11.2011 17:35:32   
*žaži*
IZVIRNO SPOROČILO: shewolf

Koliko vas je že probalo z žensko? A je to res tako lepa izkušnja?  Kaj moški mislite o ...?

Hvala za odgovore.

Ali se men sam zdi....al je šest strani napisanih čist.... mim...
... in kje so moški?

(odgovor članu shewolf)
Neposredna povezava do sporočila: 146
2.11.2011 17:41:26   
ronja
moški so se javili - 3je in vsi rekli, ad jih ne bi motilo. Ampak so potem utihnili, ko so zvedeli, da to ni normalno, da jih ne motiuser posted image .

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 147
2.11.2011 17:53:06   
*žaži*

moški so se javili - 3je in vsi rekli, ad jih ne bi motilo. Ampak so potem utihnili, ko so zvedeli, da to ni normalno, da jih ne motiuser posted image .

user posted image user posted image user posted image zgleda da resuser posted image
Jst sm pa že Huba- buba čigumije stišala v usta in se veselila mastnih izjav grešnic, na konc pa user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 148
2.11.2011 17:55:31   
ZARA

Videti je, da so obupali ali pa prepričujejo žene za trisome.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 149
2.11.2011 17:57:23   
Anonimen

tako da - lahko naredimo anketo kok so trojčki weird, a ni nek anketni kreator link na RR? user posted image

Meni niso weird, tako kot mi dva moška nista ali če se tepejo z bičem, če je udeleženim to fajn. Meni sicer ni, samo name to nima vpliva. Važno, da se imajo radi user posted image ali da vsaj uživajo.

Mi je pa weird, če me moški hoče božati po rokah po petih minutah poznanstva (sodelavki je bilo to fajn, go figure). Ali če žvižga za mano, to mi je prostaško. Ne zmore pogovora brez uporabe tisoč in ene kletvice, ki omenja ženske rodilne organe...

Aja, me je ravnokar preblisknilo: kaj pa pregled pri ginekologinji, je to osebna spolna izkušnja ali ne?

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?