Kerensa*
|
Jaz se Vam vsem, sodelujočim na tej temi, iskreno opravičujem, ker sem premalo izobražena, da bi lahko uporabljala besede oz. besedne zveze, ki jih v SSKJ niti najti ne bi znala, kaj šele, da bi jih razumela... zato bom svoje mnenje v nekaterih primerih napisala kar lepo po domače, po balkansko... če ne drugega, je vsaj ziher, da boste vsi razumeli napisano. Prebrala pa sem samo poste wannabe sociologinje in wannabe filozofinje. IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka Bolnosti kot je ženska z žensko? In moški z moškim? Homoseksualnost (ali morda celo biseksualnost) je zate bolezen, če prav razumem? Kajti ne moreš biti bolan, če nimaš bolezni - je tako? In če je homoseksualnost/biseksualnost bolezen - kaj pa je zdravilo zanjo? Za bolezni, ki jih ima človestvo že stoletja, imamo namreč zdravila (za modernejše bolezni pa seveda še ne za vse). In potem so bolne tudi živali (homoseksualnost je dokazana tudi pri njih)? Kakšen dvojni užitek? Kako druga ženska prinese dvojni užitek, s čim? S svojo p***o, seveda. Dve nudita večji (spolni) užitek, kakor ena (saj na tej temi je govora o spolnosti, kajne?). Iz napisanega sklepam, da še nikoli nisi poskusila seksa z dvema moškima (in, če sem še bolj konkretna - z dvema naenkrat in v obe svoji spodnji luknji). Če bi to kdaj poskusila, potem vprašanja, ki sem ga citirala, ne bi nikdar (več) postavila. Civiliziran odrasli bo partnerja izbiral civilizirano in ne bo iskal drugega zgolj za zadovoljitev užitka. Smem prositi za razlago pojmov "civiliziran odrasli" in "civilizirano iskanje partnerja"? Zakaj že bi bilo treba biti strpen do vsakega bolestnega obnašanja? Nikakor ti ni treba biti. Je pa zelo priporočljivo, da razumeš razliko med bolestnim obnašanjem in naravnim pojavom (recimo temu dvojemu tako). Zakaj bi bila kontracepcija deviantna? Kontracepcija ni produkt moderne dobe, tako kot je "seks vsepovprek in z vsakim, samo da je vzburljivo"; produkt moderne dobe je kontracepcijska tableta. Osebno vprašanje, na katerega ti ni potrebno odgovoriti, če ne želiš. Kako to, da ti potem trenutno nisi noseča? Dopuščam sicer možnost kontracepcije s strani moškega po metodi iz praveka (svinjsko črevo), ampak... IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin Raziskave kazejo, da je "eticna, moralna devijantnost" v obnasanju tesno povezana z motnjami osebnosti. ... kar pomeni, da vsak homoseksualno/biseksualno usmerjen človek potrebuje psihiatra?... IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka Upam, z vsem svojim razumom, da je temu še vedno tako, čeprav mi občutki in določena opazovanja govorijo precej drugače. Kje je torej težava? V pomanjkanju razuma (in morda predvsem razumevanja) ali v tem, da te občutki varajo (poslušaš srce ali glavo)? Ali slabo opazuješ ali morda opazuješ (samo) "napačne" ljudi? Pravzaprav - čemu "napačne" sploh opazuješ? Te, tako kot volitve, zanimajo kot sociološki pojav? Narava je poleg nagonov in potreb (lakota, žeja, spolnost) človeku dala tudi razum. In točno ta razum nam (tistim, katerim je bil dan) pove, s kom seksati in s kom ne (ne glede na spolno usmerjenost). Ne poznam namreč nikogar (in tudi ne nikogar, ki bi koga poznal), ki bi seksal z vsemi (samo za, kakor praviš, "da se seksa"). Zakaj je potrebne toliko popestritve? Smo res v sebi toliko zdolgočasni, da nam seks sam po sebi pomeni premalo? Ali ne vsaj dovolj? In iščemo in iščemo nove in nove popestritve...in smo na koncu še vedno zdolgočaseni, ker nič več ni dovolj zanimivo, dovolj vznemirljivo, dovolj pestro? Kot pri hrani imamo vsega polno rit. Namesto da bi uživali v občutku sitosti, ki nam ga daje "kila krompirja", se zmrdujemo, da nič več ni dobro, iščemo nove okuse, tratimo čas na pripravljanju hrane, medtem ko osnovna funckija hrane ostaja ista - da človek ni več lačen. Enako je pri seksu, ne ločimo več osnovne funkcije, ki bi morala biti sama po sebi dovolj. Kratko in jedrnato (če že primerjaš seks s krompirjem)... rada bi te videla, da ti celo življenje ješ samo kuhan krompir v kosih. In mogoče v tem, da po meni vse družbene norme niso dobre, vsaj na dolgi rok ne, čeprav so v določenem času lahko sprejete. Ne morem verjet', da se v nečem celo strinjam s tabo.
|