ada2
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda Enako je bilo pri nas. Ker smo vedno hodili v isto trgovino - Mercator pri bloku. Danes pa itak (vsaj mi) kupujemo kjer stignemo. Nekaj časa nazaj sva se vsaj torkovih nakupov v Mercatorju držala, zdaj pa še to ne znese... Kupimo v tisti trgovini, kjer se pač nahajamo. Cen ne gledamo (vsaj tistih za kruh, mleko, moka, jajca, voda..) in tudi jaz nimam pojma kaj koliko stane. Včasih grem v trgovino z 20 EUR in imam občutek, da ne smem nič kupit, čeprav potem ugotovim, da nekaj osnovnih stvari se pa le dobi. ok, kruh jaz tudi kupim čisto po okusu in ne gledam na ceno. zdaj, ko A ne je kruha imamo večinoma koruznega ali črnega (ko ga jaz kupujem), prej, ko ga je kupoval A smo imeli pa večinoma belega. mleko jemljemo na kmetiji, račun je 1x mesečno na roke , moko vzamem v mlinu 1x na 3 mesece, jajca - hmm, včasih jih kje dobim za đabe, če imam srečo, drugače jih tudi najraje kupim pri kmetu, no, včeraj sem pa v špar po njih letela 5 minut pred večerjo, ko sem šmorn delala . vode pa smo se odvadili kupovat. pijemo tisto iz pipe. ok, drugo je, ko gremo kam na izlet, pa še to sem zadnjič, ko smo se na hitro odločili kar v bidončke iz pipe nalila