|
RE: Demonstracije, vaše mnenje? 18.10.2011 12:38:27
|
|
|
|
ronja
|
Ampak je bil to cilj razvoja naše družbe, da bodo ljudje samo obuti in oblečeni in jedli kruh in mleko? Ker v tem primeru gre resnično samo za preživetje posameznika in nič drugega. Ta oseba ne ustvarja nobene dodane vrednosti, kar pa je bil in še vedno je cilj zahodne družbe. opa, stop! To, da ne zaslužiš več, ne pomeni, da družbi ne prineseš nobene dodane vrednosti - saj ni vse v k* denarju, no! Lahko ustvarjaš to dodano vrednost tudi drugače - sebi, družini in družbi na splošno. In zato ne potrebuješ ne vem kako ogromnih sredstev. Za genetske raziskave, seveda - vendar jih še vedno lahko delaš, tudi če zaslužiš 500E, če seveda to znaš. Gre za moralno vprašanje - koliko je človk kot posameznik vreden, o pravičnosti. Jaz res ne razumem, kaj vam tukaj ni jasno. meni ni čisto jasno, kako ljudje opravičijo dvojno moralo: protestant se pritožuje, ker ON ni dovolj vreden - vendar ima še vedno 1000x več kot 3/4 ostalega sveta... To mi ni čisto jasno. Se strinjam, da ni pravično razdeljeno, vendar se mi zdi, da se mi še nimamo pravice pritoževat (pa imamo pri nas doma manj kot 500E na člana). Da mora imet vsak svoje stanovanje, je današnja pogruntavščina - tega v zgodovini nikoli ni bilo - ali je živelo več generacij na kupu, ali pa so bili v najemih, saj imaš že v slo. literaturi dosti tega opisanega. Večino časa so ljudje delali za preživetje. Samo da so včasih nihanja veliko bolj vdano sprejemali - če je bila slaba letina, so pač prosili ali kleli bogove ali naravo, zdaj pa je standard bolj odvisen od drugih stvari, ki niso tako vidne in logične in je to težje sprejet. Vendar je še vedno isto: v krizi pač ne moremo živet enako dobro kot na višku. Ni prav, da se nekaterih kriza sploh ne dotakne, drugi pa nimajo za kruh, vsekakor ne. Ampak ker smo še vedno v boljši polovici, se mi ne zdi fer se pritoževat. Osnovni cilj je, da preživiš, ne da bi bil lačen, bos ali na cesti (najbrž tudi v tem zaporedju). Se strinjam in bi dodala še, da je osnovni cilj, da lahko živiš tudi svoje potomce do njihove odraslosti. Zavedam se pa, da ima marsikdo od mene več, pa se s s tem ne obremenjujem......jaz imam pa bolj miren spanec kot on Tako tudi jaz razmišljam. Čeprav mi je še vedno hudo, če pomislim, da nekje mamam umirajo otroci, ker nimajo vode, hrane, zdravil... Samo pojma nimam, kako bi to spremenila... Sama pač delam toliko, kot rabim......za preživetje in za določeno mero luksuza in ugodja......kakim kreditom in zavarovanjem, ki bi mi požrli več kot tričetrt plače nikoli nisem nasedala, zato tudi nisem bila prizadeta direktno ob tej finančni krizi... Enako. O avtu za 20.000 E pa nisem nikoli sanjala . Rabljen za 4-5x manj je čisto ok. Demonstracije so proti velikim korporacijam, tajkunom - proti folku, ki si je s finačnimi čirami čarami, z manipulacijo, z zavajanjem, s divjim prevzemanjem nabral svoje bogastvo. Njih nihče ne podpira (razen en drugega - pač vrana vrani...) Ampak vseeno je fajn pogledat pred svoj prag - po svoje delamo mi namreč isto z Azijci... In ne potrebuješ nujno avta.....obstajajo tudi javni prevozi.....avto, laptop, telefon.....to je še vseeno luksus... Podpis.
|