beti 1
|
Luši na vso moč tiščim pestke, da si tvoj uspešno odvije popkovino in se tudi popadki umirijo. Nelly ful lepa sobica, pa rožce tudi. Pa hvala za vse info o šopingu na Madžarskem. Mi imamo sobico malih 2 okrašeno na nekako podoben način. Je ozka in dolga, pa samo na krajši steni ima okno. Sem prosila mamo, ki se ukvarja s slikanjem, če mi nariše kako slikico na steno, pa mi je potem kar na lesonit narisala 2 sliki, na eni je Nodi, ki je bil takrat pri starejšem najbolj in, na drugi pa pogled iz okna moje babice (kao dodatno okno v sobici). Če katero zanima, kako izgleda lahko tudi poslikam in dam v album. Ronja ti si pa res prava zakladnica informacij. Še posebej hvala za info o tatmiju. Mi smo imeli pod posteljico tiste talne puzle, ki pa so živa groza, ker so rebrasti se ful svinjarija not nabere, se elektrostatično, tako da prah niti s sesalcem en gre dol, pa še moja mala 2 sta jih oba z veseljem podirala, grizla in trgala. Potem ti ap še povejo, da je notri lahko neka kancerogena snov. A za tatmi si slučajno kaj preverla s čim je obdelan? Čeprav tako velike "preproge" verjetno ne dajejo v usta. Previjalna miza: jaz itak nimam prostora drugje, kot v kopalnici, tako da sem imela toplo vodo vedno na dosegu roke. Tudi sama prisegam na umivanje ritke s toplo vodo, robčki so samo za takrat ko si kje zunaj in ni tople vode zraven. Mi pa bombažne krpice niso bile najbolj všeč, se mi zdi, da postanejo pretrde (mogoče zato, ker imamo povsod zelo trdo vodo in ne uporabljam mehčalca). Sama sem raje uporabljala ta velike vatne blazinice, so pa za to uporabne tudi plenične predloge Popolini, ki se jih da tudi oprati, če je katera bolj ekološko usmerjena. IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica Aja ker bom preskočila, kar je katastrofalnega danes (in ne ni mali ), vam samo še povem kaj je bilo malemu. Skratka ker se itak vrti kot vrtavka že od dojenčka... je pač bil pokrit, ko se jaz šla spat, očitno tik za tem pa ne več in mu je bilo hladno, posledično ga je vedno isto uro (očitno ravno taka faza spanja) začelo tiščati lulat. Pol ko pa se enkrat naš zbudi pa itak ni spanja 3 ure...oz do jutra... Sem mu na deko dala gor, ko je že spal, še bombažno pleteno- težko, ki je ni mogel z zamahom roke in noge odgrnit in je prespal drugo noč, brez joka, dretja, lulanja... Skratka odkar ne spi samo 6 ur, se je stanje bistveno izboljšalo. Sedaj se ukvarjamo samo še s trmo in visokimi frekvencami... Držim pesti, da tako tudi ostane. Moja 2 sta tudi pravi vrtavki v postelji. Starejšega še žakelj ni zadržal . Sem ju kar nekaj časa hodila ponoči pokrivat, potem sem pa našla drug način. Odejo jima dam v preobleko za standardno posteljo (140x190(200)cm) in potem vse skupaj dam prečno čez posteljo v višini kjer spita in zatlačim ne samo za rob, ampak okoli roba pod jogi na obeh straneh, tako da nastane kot nekakšen šotor oziroma tunel v katerem imata še vseeno dovolj prostora za obračanje, mahanje, brcanje,... V veliki večini se ne odkrijeta več, razen starejšega, ki se v spanju tudi vsede in vleže z glavo k nogam,.... Dokler je kolikor toliko toplo imata samo to, tako da če jima je prevroče se pač iztegneta in noge spodaj ven pokukajo, pa se shladita. Pozimi pa jima preko spodnjega dela dam še kako odejico, da ju, če se iztegneta ne zebe v nogice. Odkar to počnem tudi starejši bolje spi, pa postelje ne moči več, ker ga ne zebe več proti jutru. Pa še obema se zdi fajn, ker gresta spat v tunel oz. šotor. Janchek81 upam, da si se že pozdravla. Jaz tudi nekaj smrkam in kašljam že cel vikend, pa še možiček gre danes do sobote poslovno v tujino. Upam, da me ne zvije do konca. IZVIRNO SPOROČILO: Tadea Danes, 15. oktobra, so ob 15. uri iz vseh spominskih parkov v Sloveniji v nebo poleteli beli baloni v spomin na otroke, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po porodu. Dragi prijatelji, naj v spomin na male angele tudi v vaših domovih zagorijo sveče Na žalost čez vikend nisem bila na RR in tega nisem videla pravočasno. Se pa danes pridružujem spominu na vse . N€na meni se je tudi že nekajkrat zgodilo, da sem napisala cel roman, ko sem kliknila potrdi je pa zaštekalo in je zginil, tako da zdaj vedno naredim ctrl+A in ctrl+C preden karkoli kliknem, da mam kopijo za vsak slučaj.
|