ronja
|
Ronja, ti bom pa na to vprašanje jaz odgovorila. Na madžarskem maš vse full poceni :D ja, blago je tudi VELIKO ceneje kot pri nas. Če te kaj zanima samo vprašaj. Živim namreč na tromeji Hrvaška-Slovenija-Madžarska, mam naštudirane vse cene Hvala, seveda me zanima - vse! Najbolj me zanimajo razni jersiji z otroškimi potiski - tega zdaj pri nas skoraj ni več, ker so šle naše tekstilne tovarne v stečaj, naše trgovine pa še niso našle nadomestnih dobaviteljev... Še tisto, kar je, je drago ful! Da dam pa samo za blago toliko kot stane nova cunja - pa no go! POtem ipak rabiš še nit, pa drukerčke, kak flizelin včasih, pa se nabere raznih prčkarij... Jaz bi pa zašila zato, da bi ceneje in lepše skoz prišli . A veš za kake konkretne trgovine z blagom tam okoli? Ker imamo itak v planu (že 2 leti ), da gremo malo v prekmurje, enkrat pozimi pogledat orhideje... pa bi lahko sproti še malo dlje zavili Kaj tudi ko sta bili mali kasneje (ne dojenčka) bolni in zamašen nos... nista dobili recimo fiziološko raztopino? ne, nič ne dobiš, tudi parafinsko olje (za ušeska, če je ful masla not - to je pri starejših otrocih navadno, ne pri dojenčkih) moraš sam kupit. Ti pove - to kupite v lekarni. Fiziološke ti noben ne da, niti pod razno! Ja, saj jaz zdaj sama kuham fiziološko, samo za tistega malega novorojenčka sem pa vedno uporabljala v unih malih flaškah, da je vse ziher sterilno... Saj to je samo na začetku tako haklih, amapk pri novorojenčkih sem res ful previdna... No, le povej januarja, kaj vse boš dobila na recept, da ti bomo mal fauš . sem že rekla, da se mi zdijo pajacki za do 3-mesečnike (ki se skoraj nič ne gibajo) zelo neprijetni za oblačit in čisto po nepotrebnem jim skoraj "paralizirajo" ude in res pripročam, da si namesto kombinezončka omislite bolj kakšno varianto dekica-trikotnik ja, to je odvisno tudi od otroka in od tega, ali bo večinoma v vozičku ali v singu. V slingu je v taki veliki vreči potem vse preveč nagužvano in ni luštno ne njemu, ne mami. Sem dobila eno tako vrečo z rokavi in kapuco pri Lejli, ampak sem ves čas uporabljala samo tisti kosmati pajacek, ji je bil bolj všeč, meni pa tudi. Res pa je, da sta moji punci že od začetka kar precej migali (tako so vsaj rekle babice in p. - sama nimam pojma, kaki naj bi otroci bili, sem mislila, da je normalno, da non stop nekaj cbajo, saj že v trebuhu non stop žurka ). Je pa res, da je un kosmat pajacek zelo mehek in se komot giba not - ni tak kot bunda, kjer dejansko nič ne morejo in so ko paralizirani not... kar se unih tiče, se strinjam, moji otroci so vedno začeli sitnarit, če se niso mogli premikat - so očitno po starših, hehe . novorojenčki so tako drobceni, mirni in nebogljeni, da je najbolje, da so oblečeni v čim bolj prožne, mehke in ne preveč oprijete reči podpis. Ampak otroci si najbrž novega člana zamislijo po svoje, da bo že ready za igrat, itd. To pa midva skoz povdarjava, da na začetku so dojenčki mal dolgočasni - da ležijo in se jokajo, se nosijo in dojijo in včasih kaj spijo, to je pa bolj ali manj vse. Ampak da potem zrastejo in se da kaj počet z njimi. Pa da ko so mali, se nasmejejo, ko pride sestrica mimo, pa zgrabijo rokico, če mu jo da itd... Tako da bosta meli malo občutka, kaj lahko pričakujeta, da ne bo prevelikega razočaranja. Jaz nimam pojma, pri kateri bo večji problem - Ronja je večja in je že Lejlo dala čez, si človek misli, da bo lažje razumela in prenesla, Lejla je pa po svoje precej bolj trden karakter, težko jo iztiriš, pa bolj se sama zaigra in me manj čustveno rabi, tako da nisem več pametna - samo upam, da ne bosta imeli obe krize, pa da Svit ne bo nič spal... Čeprav to že kar vidim -včeraj je NEPRESTANO brcal od 18h do 1h ponoči (potem sem zaspala in ne vem več...) trnjulčica, naj se hitro pomiri tvoj mali. Ne vem ti pomagat, nimam pojma, kaj ga je pičilo... moji mali tudi ne spita veliko - že od rojstva... Ampak onidve očitno ne rabita, ker nista sitni potem - samo pač ne spita, sta pa lahko čisto dobre volje in na spidu ob 21:30 zvečer... in seveda ob 6:30 zjutraj... Čez dan Lejla v vrtcu spi, doma večinoma ne, Ronja ne spi nikjer... Taki pač so, nimaš kaj - če ne težita zato, očitno pač ne rabita več, pa čeprav bi starša to kdaj rabila . Ležanje po tleh - kot bi sebe brala - samo da ni lubi predlagal ignor ležanja, ampak se kar meni ni več dalo karkoli prepričevat. IN potem ko vidijo, da ni efekta, nima smisla ležat . Se pa to na srečo ni dogajalo na sprehodih - mogoče se je kdaj zgodilo, ampak vsekakor ni nikoli trajalo tako dolgo, da bi si zapomnila. Se je zgodilo doma - tam pa me baš boli, če se spomni ona ležat na tleh - saj smo tako pol časa na tleh (ko boste mele male, boste videle, da so tla zakon, tiste, ki tega še ne veste, hehe;). jancci, pozdravi se!
< Sporočilo je popravil ronja -- 14.10.2011 11:02:35 >