|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
16.10.2011 11:22:35   
tulpek
Vam bom dala jutri v album sliko našega pri 8 mesecih, koliko mu je pri glavi še manjkalo, ali pa ko bo mali spal....  zdajle mi ne znese. 

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 651
16.10.2011 12:18:25   
nusi
avtosedež/lupinica - ja najprej so jim prevelike in zgledajo čist zgužvani notri, pol so pa natlačeni vanjo user posted image . Mojemu je bila lupinica od chiccota zelo hitro pretesna, ampak pol sem si sposodila romerjevo in sem ga nekako zmečkala notri do skoraj 9 meseca, res mu ni bilo udobno, pa še zima je bila in je bil v kakšnem puloverčku, ampak enostavno ga nisem upala naprej obrnit. Pol sem pa dobila avtosedel , ki je lahko obrnjen v obe smeri in se lahko uporablja od rojstva do 18 kg in z 9 meseci je šel vanj in se vozil v kontra smeri pol okol enga leta smo ga pa obrnili naprej. Skratka, lunico je treba kupit dovolj veliko, pa kr mal potrpet, sej verjamem, da otroku tudi ne paše, ampak menda je res ful nevarno če je otrok naprej obrnjen, neke sile se tako razporedijo pri trku al neki tazga.Zdej ne bo več merilo za uporabnost teža in starost ampak men se zdi samo še dolžina otroka, tko sem brala, bom probala link najdt, ker je važno, da jim glava čez rob ne gleda

< Sporočilo je popravil nusi -- 16.10.2011 12:20:26 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 652
16.10.2011 12:22:35   
nusi
obljubljeni link http://bibaleze.si/clanek/malcek/novi-zakon-o-otroskih-varnostnih-sedezih.html

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 653
16.10.2011 15:49:27   
Anonimen

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image , pregled, kraj, spol user posted image ali user posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image NP

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  1user posted image (maj 2010)
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 , NP  user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010)

09. 04. 2012
user posted image anonimna

10. 04. 2012
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, LJ, 1user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,  NP: 17.10.  user posted image user posted image  

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart
  user posted image **Tinkara78**, 2 user posted image , NS 25.10

16. 04. 2012

user posted image anonimna13
user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica

20. 04. 2012

user posted image Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10)NP 18.10 user posted image user posted image
user posted image TINČIVA, 30 let, 2user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, okolica CE, NP 7.11, 5.12
user posted image primorka111, 1user posted image (junij2010)
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, NP 19.10, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image

23. 04. 2012

user posted image Arwen_84, 27 let, 1user posted image  

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image NP, user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07),

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image liia, LJ

27. 04. 2012
user posted image  Hinata

28. 04. 2012
user posted image kala 28, Domžale,  NS 18.10

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 36 let4user posted image2user posted image , NS 17.10., Domžale,
(doma jan 11 & jan '01)
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image , NP 7.11
user posted image ursap, NS 20.10

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image , NS 19.10

X. 04. 2012
user posted image anonimna, (doma 10mes)
user posted image lluna
user posted image anonimnauser posted image
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

SKUPAJ NAS JE ŽE 49 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado, Keri16 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 654
16.10.2011 15:50:08   
Anonimen
Gorga, saj načeloma izbrišem pretekle datume, ampak včasih kakšnega spregledam user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 655
16.10.2011 19:06:37   
krispin
Oo, ful ste se razpisale čez vikend! Jaz sem kljub prehladu in glavobolom bila bolj malo doma, pa izgleda da se je splačalo, ker sem zdajle že skoraj ok. So se pa vrnile slabosti. Zjutraj sem prav tekla na wc... user posted image

Nusi upam da si že bolje.

Vidim da ste se precej razpisale okrog vozičkov in lupinic, priznam da marsičesa nisem vedela. Predvsem hvala za tisti link o zakonu o otroških sedežih - da mi ne bodo v trgovinah buč prodajali user posted image . Lupinico bova dobila od prijateljev, za sedeže bova pa pozorna...

Za vozičke pa imamo podoben okus :) Za makedam sem dobila že tretjič potrjeno, da se res splača vzet napihljiva kolesa. Midva bova šla preskusit Mutsy 4rider-ja, Muro 4 in Quinny freestyle. Pa verjetno še kakšnega ;)

Uživajte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 656
16.10.2011 19:31:17   
nusi
krispin men je blo dons ene 15 minut tko slabo, da sm bla čist zelena in kr vrtel se mi je, sm šla v majci s kratkimi rokavi na luft stat. To pa zato, ker sem  si vrelo kavo po rokah zlila in sem tko čudno odreagirala user posted image . pol sem pol ure roko v led tiščala, mehurjev ni, sam imam rdečo kožo, men se skos neki dogaja, res sm štor na2 user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 657
16.10.2011 19:43:37   
tulpek
Ojoj nusi, to pa res ni prijetno user posted image user posted image user posted image

Mene slabosti napadejo popoldne in zdajle se mi prav pošteno bruha user posted image moram začet globoko in hitro dihat, kot med popadki, da preslepim bruhalni refleks user posted image . Upam ,da bo kmalu konec. Dopoldne sem pa čist ok.
Zdaj spravim malega v mali bazenček, potem greva pa oba spat.

Lahko noč in srečno jutri vsem na pregledih in NS.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 658
16.10.2011 20:15:10   
krispin
Madonca... Samo da je bilo na koncu vse uredu. user posted image

Jaz sem zadnja 2 tedna tudi nadpovprečno štorasta, čisto brezveze sem se precej globoko zarezala v prst, kar naprej se za kljuke in vogale zadevam, itd... :/

Punce čuvajte se user posted image in še od mene lepe želje za jutrišnje preglede.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 659
17.10.2011 7:47:01   
Arabella1
pozdravljene souser posted image
vidim, da ste bile med vikendom pridne s pisanjem user posted image pri nas smo veliko okrog hiše naredili (še zadnjič se je pokosila trava, ostrigla živa meja, spravile so se rože na zimsko spanje,....) pa še hišna opravila, kot je pospravljanje, likanje... tako, da je vikend spet prehitro minil.

Počutje še vedno ok in če mi ne bi rastel trebuh ne bi niti vedela da sem noseča.. ja pa da ne smem nič od zdravil... ker sem še vedno vsa smrkasta in kašljasta user posted image potem bom šla do lekarne, da vidim kaj mi priporočajo... ponavadi je bil "recept" pri meni tak: spila sem tigrovo mleko (vroče mleko, med in rum), se šla skuhat v vročo kopel, spila lekadol z vitaminom c in šla pod deko, naslednji dan sem bila kot nova... ma zdaj ne smem ruma, ne smem vroče kopeli... nič ne smem....

Kar se tiče lupinice, avtosedeža, vozičkov..... verjetno bo voziček maxi cosi mura 3, lupinica ravno tako od maxi cosi, pa košara zraven tudi, avto sedež se bo kupil pa kasneje, ko bo potreba po le-tem. Da bi rodila v tujini nisem razmišljala... ne vem.. rodit bo treba, da bi si delala še brezpotrebno daljšo pot.. ne bi... tako, da bomo šli kar do najbližje porodnišnice.. upam samo, da bo takrat v službi kakšna fajn babica, od te je namreč veliko odvisno.

V službi bom povedala naslednji teden, ker bom šla malček prej, ker imam pregled ob 14.50.

Srečno vsem na pregledu danes user posted image user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 660
17.10.2011 9:23:16   
primorka111
Živijo...

Naj se vam še jaz ponovno oglasim... prišla iz NS vse ok....
So mi spremenili datum, ki je 26.4.2012, tko da tista ki ureja seznam jo prosim za popravek...:) Spola pa niso vidli.... :(
Nič lep pozdravček vsem...

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 661
17.10.2011 9:51:55   
krispin
primorka111 - čestitke za dober rezultat iz NS!

Sicer pa tudi jaz nameravam v službi povedati konec naslednjega tedna, tako nekako sem se odločila zaradi dinamike dela pri nas, pa tudi zato, ker se trebušček vedno bolj opazi.

Eno vprašanje - zavore na vozičku: Če prav razumem ima večina vozičkov nožno zavoro za blokado, da ti npr. ne odbrzi po klancu navzdol. Bolj malo pa jih ima bremzo, ki deluje tako kot na biciklu - od vozičkov z napihljivimi gumami sem tako zavoro videla le pri Quinny modelih (upam, da me bo tu katera popravila)
Ne štekam, da ročne zavore ni na večih vozičkih - meni se zdi zelo uporabna, nimam pa izkušenj iz prakse. Vem le, da če sestopim iz bicikla in ga rinem ob sebi, bremze uporabljam pri vsakem klančku navzdol. In bicikel je bistveno lažji od vozička z otrokom.
Ima katera kakšno mnenje o uporabnosti teh zavor iz prve/druge/tretje roke? user posted image

Lep začetek tedna vsem skupaj!
user posted image

< Sporočilo je popravil krispin -- 17.10.2011 9:57:50 >

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 662
17.10.2011 10:02:15   
Juxy
krispin, meni je nožna zavora na vozičku čisto dovolj. Ko grem z vozičkom po klancu navzdol, sprednji del vozička dvignem, da mali ne glede preveč navzdol in s tem (se vsaj meni zdi) mi voziček ne sili tako močno po klancu navzdol. Če pa grem npr. v kakem nakupovalnem centru na "tekoč hodnik" (to niso stopnice) iz garaže oz. nazaj dol, pa voziček samo zabremzam in to je to. Verjetno je ročna bremza uporabna, samo če deluje tako kot nožna (da vozička ne bremza, ampak samo zablokira kolesa), je za moje pojme odveč.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 663
17.10.2011 10:18:12   
krispin
Juxy - hvala! Pa saj če pomislim še iz druge strani... Če bi to presneto dodatno zavoro res tako zelo rabili, bi jo že zdavnaj vsi imeli. user posted image Za izrazito razgiban teren pa voziček itak ne pride v poštev.

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 664
17.10.2011 10:28:05   
Juxy
Mah, danes ponudniki ponujajo že vse sorte in ker so si izdelki (na splošno govorim) danes po kakovosti zelo podobni, si trgovci "izmislijo" neko konkurenčno prednost, ki jo potem tako promovirajo, da človek že res misli, da to dodatno lastnost res rabi. Žal je danes komerciala usmerjena le še na golo prodajo, ne pa tudi na dejansko uporabnost produkta. Če potegnem črto... ne rabimo vsega, kar nam trgovci ponujajo. To vidiš recimo že pri razni opremi za dojenčka ... kengurujčka sem npr. rabila ene 3x, tako da je v bistvu brezveze, da sem ga sploh nabavila (k sreči rabljenega).

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 665
17.10.2011 10:52:24   
krispin
Ja, to glede trženja je zelo res - zato pa raje čim več sprašujem, ker za ene stvari nimam filinga kako uporabne so. V trgovini te lahko zelo hitro prepričajo, da je ena stvar oh in sploh super, kako je pa potem v realnosti je pa druga pesem. Razen nujnih stvari, jaz ne mislim kaj dosti kupovat - še posebej, ker praktično vsako stvar lahko dobim v roku pol ure.

Je pa res, da ima vsak svoj pristop in nam zato odgovarja drugačna oprema. Nekomu se npr. kengurujček lahko zdi noro dobra zadeva. Pač poiščeš tisto kar odgovarja tamalemu in kar se najbolje vklopi v tvoj lifestyle.

Mislim pa, da se ene parim zgrešenim nakupom žal ne da izognit. Upam samo da ne bodo predragi. user posted image user posted image

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 666
17.10.2011 11:05:06   
Juxy
... zato se pa splača kdaj tudi kaj rabljenega (in lepo ohranjenega) kupit, da ne zmečemo preveč denarja skozi okno user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 667
17.10.2011 11:15:33   
krispin
Jap! Zaenkrat bom rabljeno zagotovo kupila trdo košaro, za foro pa sem pogledala tudi vozičke in je kar zanimivo, ko se tudi samo eno leto stari s komplet opremo prodajajo za pol cene... Samo to bo moj dragi verjetno proti zaradi garancije in ker je pač bolj simpl it v trgovino in nabavit...

Se pa tudi prijatelji in znanci vedno bolj ponujajo, da nama odstopijo raznorazno "šaro". user posted image Ampak zaenkrat nisva sprejela še nobene brezvezne zadeve. Upam! user posted image

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 668
17.10.2011 12:05:14   
akva
Ko ste že ravno pri vozičkih, lahko povem, da smo bili (in še bomo) zelo zadovoljni uporabniki Quinny Freestyle 3xl.
Kar se tiče vodljivosti, se je meni zdel daleč najboljši (sprobano samo v trgovini, kjer pa so itak vsi zelo vodljivi, kakšna je razlika na pravem terenu, si ne predstavljam), kosal se je samo še s Peg perego trikolesnikom (ne vem več modela). Prednost sva dala quinnyju zaradi zlaganja (pri PP ravno hvalijo način zlaganja, meni se ni zdel praktičen), možnosti obračanja sedeža v obe smeri (ta je bila v bistvu najpomembnejša, voziti nekajmesečnega dojenčka tako da te ne vidi, je po moje mučenje, o tem so celo raziskave, kako negativno vpliva na dojenčka, če ga voziš med drugimi ljudmi, pa nima tvojega obraza pred sabo, da bi se počutil varnega) in pa naklon sedeža, ki se dvigne v popolnoma pokončni položaj. Voziček smo takrat najceneje kupili preko spleta iz Nemčije v kompletu s košaro (za ceno vozička brez košare), velja pa razmisliti o novem, če kupujete za prvega otroka, ki verjetno ne bo zadnji.
Aha, še ročna zavora, ja ta voziček jo ima in se mi je zdela zelo uporabna (res smo ga uporabljali pri vožnji po klancih). Deluje na enak način kot na kolesu, torej ne gre za to, da bi samo blokirala (ta zavora je tudi spodaj) ampak z njo res lahko bremzaš na klancu. Jaz jo še zdaj pogrešam na mareli, ki jo uporabljamo sedaj, in si velikokrat mislim, joj zdaj bi mi pa res prav prišla tista zavora (recimo vsakič, ko se moram spustit po klančini za kolesa v bloku).

Torej pri nakupu vozička se splača biti pozoren na predviden namen uporabe, zlaganje, velikost zloženega vozička, obrnjenost sedeža in nakloni sedeža. Sama zavora pa vseeno ne rabi biti ravno odločilni faktor.

Še lupinica: na Quinnyje grejo Maxi Cosi lupinice, ki so bile takrat ocenjene kot najboljše (to je bil tudi eden izmed razlogov, zakaj ne PP), vendar kljub temu, da sva pazila, da bosta lupinica in voziček kompatibilna, nismo v enem letu niti enkrat (!) dali lupinice na voziček. Ampak, tega pa res ne morete vnaprej vedeti. Ja, drugače je bila naša user posted image do enega leta v lupinici, pa še takrat ni imela čisto 9 kg, vendar je bila ravno zima in jo je bilo res že težko spraviti v lupinico. Smo se tolažili, da z zimskimi oblačili pa verjetno že ima 9 kg. In evo, kmalu bo 2 leti in še nima čisto dobro 10 kg. Mogoče bi še vedno lahko bila v lupinici. user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 669
17.10.2011 13:27:05   
krispin
Hja, me je šele zdaj prešinilo - glede rabljene opreme - če bo katera gledala rabljene lupinice ali avtosedeže je fajn pogledat, kdaj je bila narejena, ker niso za "forever". Mislim da imajo "rok uporabe" cca. 5 let? Kakorkoli - gor bi moral biti datum proizvodnje in serija.

(odgovor članu akva)
Neposredna povezava do sporočila: 670
17.10.2011 13:36:43   
tulpek
Da se na hitro oglasim glede bremze, ostalo sem tako pozabila, ker sem vas preko telefona prebrala, ko sem nekje čakala..... Bremze so takše kot na kolesu, je napisala že akva. Prav pride, če je kje res velik klanec, da ni treba vozička  držat in se trudit, da ga ne odpelje naprej ali pa če rolate z vozičkom. Za pretežno ravnino pa se ne rabi. Meni je ravno Mutsy zaradi tega odpadel, sem imela načrte, da bom veliko na rolarjih.... pa kar dosti sva v prvem letu prevozičkala po okoliških hribih, tak da je bila koristna.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 671
17.10.2011 13:37:58   
tulpek
Akva, a ti ni nikoli sprednjega kolesa gor dvignilo, ko si imela montiran športni del tako, da otrok gleda proti tebi? Ker na sestrinem quinnyu  se to zelo pogosto dogaja. Kar v zrak ga dvigne in sem se prvič pošteno prestrašila, kaj je zdaj to.

IZVIRNO SPOROČILO: krispin

Hja, me je šele zdaj prešinilo - glede rabljene opreme - če bo katera gledala rabljene lupinice ali avtosedeže je fajn pogledat, kdaj je bila narejena, ker niso za "forever". Mislim da imajo "rok uporabe" cca. 5 let? Kakorkoli - gor bi moral biti datum proizvodnje in serija.

Pa dobro je tudi vedet, da lupinica/sedež ni bil udeležen v prometni nesreči....

< Sporočilo je popravil tulpek -- 17.10.2011 13:40:17 >

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 672
17.10.2011 13:40:12   
cmokica*
še ena aprilčica user posted image datum poroda pa imam 7.4.2012 user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 673
17.10.2011 13:41:29   
tulpek
Cmokica, čestitam user posted image

(odgovor članu cmokica*)
Neposredna povezava do sporočila: 674
17.10.2011 13:47:54   
cmokica*
kakšno je kaj vaše počuje? mene občaasno zadnji tedn nekaj špika oz.trebuh boli tudi slabost me občasno prime..in komaj naslednji teden imam pregled pri g.user posted image upam da je vse ok.user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.