Anonimen
|
Živjo! Zaprtost - O tem bi lahko jaz pisala referat. Že od nekdaj imam s tem težave in sem poskusila popolnoma vsa ljudska zdravila, razen kave, ker njenega okusa pa res ne maram. Kljub temu se mi ni uredila prebava, dokler nisem prišla do ene homeopatinje, ki pa mi je končno pomagala. Prej sem bila tudi že pri raznih zdravnikih, pa so mi vsi svetovali Donat, pa Portalak (zelo sladek sirup, ki mi je povzročil grozno boleče krče, na WC pa nisem šla ), pa suhe slive, pa laneno seme, pa suhe fige, pa otrobe,... Kot rečeno, homeopatinja mi je dala ene kapljice, ki so končno pomagale. Tudi zdaj v nosečnosti s tem nimam težav. Za tiste, ki imate težave, bom napisala kar v alinejah, da bo bolj pregledno. Ker vem, kako zelo grozno je biti zaprta, upam, da s tem kateri pomagam. Poskusite lahko s temi stvarmi: - ZELO POMEMBNO: spij vsaj 2 litra nesladkane tekočine dnevno: voda, čaj (tudi sladkor zapira), razporejeno enakomerno čez cel dan. Včasih se lahko pojavi zaprtost zaradi tega, ker poješ veliko vlaknin in piješ premalo vode, da bi se te vlaknine namočile in šle naprej proti "izhodu". Zato se jaz potrudim, da po vsaki hrani spijem vsaj 1 kozarec vode. - Donat pij zjutraj na tešče, po možnosti topel; če te motijo mehurčki (jaz jih ne prenesem), Donat prej nekajkrat močno prepljuskaj, da grejo mehurčki ven (meni ni bilo dovolj, da sem odprto steklenico pustila čez noč) - čimmanj kruha (sploh bel kruh zapira), če pa že, naj bo res polnozrnat - čimmanj sladkarij - čokolada zelo zapira - probiotični jogurti so fajn. Če ne maraš navadnega, si sama dodaj sadje in sladkaj čimmanj ali sploh ne (glej zgoraj). Ponavadi je v kupljenih sadnih jogurtih ogromno sladkorja ali umetnih sladil. - veliko sadja in zelenjave, malo (ali nič) belega riža in bele moke - v vodo namoči suhe slive, pusti čez noč, zjutraj pa popij tekočino in pojej slive (kakor je napisala že cokolino) - müsliju dodaj žlico lanenih semen, suhe fige, otrobe - baje pomaga tudi prava črna kava, ampak tega jaz nisem preverjala, ker mi je okus od nekdaj ogaben - v nosečnosti se izogibaj vsem lekarniškim pripravkom proti zaprtosti. Tudi glicerinske svečke raje vzemi le, če ti G reče, da je OK - sem skoraj pozabila - VEČ MIGAJ! - telovadba dela čudeže za pospešitev prebave. OK, mislim, da je to vse. Jaz moram biti zelo pridna glede prehrane, sicer me takoj "zaštopa". Že če neham jest müsli za zajtrk, imam težave, čeprav pijem Donat in se držim vsega ostalega. Ampak tako je pri meni že od nekdaj, tako da bodo vam verjetno pomagale že manjše spremembe. DRŽIM PESTI!!! Uf, sem se razpisala, ampak če kateri to pomaga, potem je vredno. Božajte bušije!
|