|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poklic mama
9.10.2011 19:09:00   
Anonimen
kje bi si lahko kaj prebrala o tem? koliko je otrok je potrebno imeti, kakšne so finance, otroški dolkadi....karkoli me zanima. z besedami na plan user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: poklic mama
9.10.2011 19:10:45   
Kerensa*
Koliko otrok je potrebno imeti? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: poklic mama
9.10.2011 19:20:18   
Anonimen
joj, sem se res malo neumno izrazla user posted image .


(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: poklic mama
9.10.2011 19:23:57   
MissTerious
Poklic mama??Hmmmm...če zdaj misliš, da boš obogatela, če boš grdo rečeno štepala otroke kot po tekočem traku, se krepko motiš...če si temo odprla, ker bi rada ostala doma in bila "stay at home mom" oz. gospodinja in pri tem pričakuješ, da bo naša državica lepo hvaležno poskrbela zate in tvoje potomce, rabiš reality check...Malo prizemljitve, kot rečemo pri nas...

Otrok ni samo strošek ali nasprotno, sredstvo za bogatenje...če si želiš otroka in sta oba s partnerjem na isti valovni dolžini glede življenjskih ciljev ter želja, imejta otroka...če bosta imela po prvem še željo po drugem ali tretjem, je to vajina odločitev...upam samo, da ne boš gledala svojih otrok z evrčki v očeh...ker si otroci zaslužijo iskreno, globoko ljubezen in skrbne ter odgovorne starše...

Srečno...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: poklic mama
9.10.2011 19:40:52   
Anonimen
ob tako splošnem vprašanju, takšna grozna spotikanja in negativne nastrojenosti... se vam pa da. user posted image

(odgovor članu MissTerious)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: poklic mama
9.10.2011 19:45:45   
Kerensa*
Vprašanje si postavila pravzaprav tako splošno, da verjetno marsikomu (vključno z mano) sploh ni jasno, kaj konkretno sprašuješ oz. želiš vedeti.

Koliko otrok je treba imeti - da se zgodi kaj? Da dobiš - koliko (koliko pa želiš dobiti)?

Kakšne so finance - čigave? Naše? Ali koliko imaš max. lahko, da še kaj dobiš od države? Ali koliko min. potrebuješ, da otroku nič ne manjka?

Koliko znašajo otroški dodatki, pa piše malo manj kakor povsod na Internetu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: poklic mama
9.10.2011 20:40:01   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: tinymaliny

ob tako splošnem vprašanju, takšna grozna spotikanja in negativne nastrojenosti... se vam pa da. user posted image



Potem pa ne beri forumov, ampak npr. Zakon o starševskem varstvu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: poklic mama
10.10.2011 11:26:59   
ronja
Kolikor vem, lahko pri 4ih otrocih ostaneš doma in ti država krije pokojninske in socialne prispevke do 18 leta najmlajšega otroka. Potem si spet samo nezaposlena in si moraš sama rihtat to dalje. Za 4 vem, da je bilo pred leti tako, ker sem poznala eno mamico, ki je na ta način ostala doma - sta se pa onadva potem odločila še za 5. otroka - svaka čast. Ne vem, če je še vedno isto.
Plače pa v nobenem primeru ne dobivaš - to je tako, kot si lahko do 3. leta edinčka oz. do 6. leta mlajšega otroka, če jih imaš več, v službi polovični čas (ali 5,6 ali 7 ur), pa ti za ostali čas prispevke plača država (v pokojnino se ti šteje kot da delaš polni čas, ker ti država plačuje). Ampak tvoja plača je polovična - tisto, kar dobiš na trr, samo prispevki so večji. Isto je tu: prispevke ti plača država in jih tebi ni treba, ampak da bi pa zato kaj dobila na trr, pa tudi ne (razen večjega odd, sploh če ne boš imela otrok v vrtcu).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: poklic mama
10.10.2011 11:47:58   
alda
A ne delajo tega samo cigani?

a se niste-so ravno nad tem zgražale vrle slovenske riti. da Romi živijo na račun otrok?

sicer pa moj odg: če želiš samo zaradi financ: ćim več otrok več otroških, dodatkov za velike družine, brezplačni vrtec, pa še bi se našlo glede na podobna razglabljanja na forumih.

Če pa želiš otrokom nuditi res vse kar potrebujejo, pa mislim da noben finančni vložek države ni tako velik, ki bi vse to pokril, če nimaš lastnih sredstev in predvsem veliko ljubezni do otrok in pripravljenosti, da se sama čemu odrečeš prav na račun otrok!


_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: poklic mama
10.10.2011 11:49:34   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kolikor vem, lahko pri 4ih otrocih ostaneš doma in ti država krije pokojninske in socialne prispevke do 18 leta najmlajšega otroka.


dodajam: minimalne prispevke

in vsako leto dobiš, če imaš vsaj 3 otroke, dodatek za veliko družino (pri 3 nekaj čez 300 €, pri 4 nekaj čez 400 €) - ronja, se ti splača rodit še letos :)

< Sporočilo je popravil petea -- 10.10.2011 11:50:59 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: poklic mama
10.10.2011 12:14:30   
ronja
ronja, se ti splača rodit še letos :)

Hehe,  samo kaj ko finance niso vse... Se mi ne splača - do silvestrovega bi bil tale otročič še nedonošenček, tako  da naj bo kar drugo leto, bo boljše zanj - rodit se na silvestrovo pa tudi ni glih fajn, že če si blizu novega leta ni najbolj fino, ampak tu nimamo kaj (mamo eno tako doma, pa še dedi je malo pred novim letom)...
A drugo leto pa ne bo več dodatka (ali samo zato, ker bi ga potem dobila za letos in za drugo leto)?


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: poklic mama
10.10.2011 12:22:07   
petea
če rodiš letos (četudi na silvestrovo ob 23.59), ga dobiš za letošnje in naslednje leto, drugače pa od naslednjega leta do predvidoma tistega leta, ko boš imela otroke mlajše od 18 let oz. 26, če se bodo šolali

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: poklic mama
10.10.2011 12:31:02   
ronja
Aha - no, 300 E vsekakor ni vredno tega, da bi šel v inkubator, tako da mali, ne ga svirat, pa lepo počakaj not. Na Silvestrovo bi pa sploh ne bilo praktiš, ker ne vem, kako bi potem dedek Mraz prišel, kdo bi mu pa odprl vrata?user posted image Če bi rojevala pa čisto okoli novega leta, pa mislim,d a bi jim rekla, ad ne bom potiskala, če mu ne napišejo, da je 1.1.user posted image Bo celo življenje 1 leto starejši zaradi 1 minute al kaj?user posted image No, saj na koncu bo pa do februarja čakal, hehe.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: poklic mama
10.10.2011 12:32:34   
ajataja
Se mi zdi ,da sprašuješ o tem koliko otrok moraš imeti da si potem po poklicu mama,ampak poklica mama ni user posted image tudi če jih boš imela 10 od države ne boš dobila plačila za to,razen otroških dodatkov in enkrat na leto dodatek za veliko družino .Si pa lahko doma 10 let če imaš 4 oziroma več otrok,ampak spet brez vsakeršnega dohodka samo socialne prispevke ti plača država.Hm ne vem če se splača otroke imet zaradi denarja ,ker si krepko v minusu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: poklic mama
10.10.2011 12:46:03   
dskubin
Za poklic MAMA rabiš točno 1 otroka. Zdej al ga rodiš, al posvojiš, MAMA si za vedno, ne glede na to, ali si zaposlena ali ne. Tudi odrečeš se lahko službi in ostaneš doma s samo 1 otrokom, če si seveda to želiš in družinske finance to dovoljujejo. Da bi te pa država financirala samo zato, ker si mama :D Ti, a veš kolk nas je mam ;)

_____________________________

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: poklic mama
10.10.2011 13:03:15   
hektorina
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

Za poklic MAMA rabiš točno 1 otroka. Zdej al ga rodiš, al posvojiš, MAMA si za vedno, ne glede na to, ali si zaposlena ali ne. 



BRAVO!user posted image

< Sporočilo je popravil hektorina -- 10.10.2011 13:04:26 >

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: poklic mama
10.10.2011 13:09:28   
hektorina
No, ko smo že pri mamah...Imam enega otroka. Čist dovolj. Vsaj jaz mislim tako. pa še ta je bil "od nekoga" dan...user posted image . Meni "stari" mami. In še starejšemu atijuuser posted image .
Ne morem pa mimo tega, da me včasih druge mame gledajo z enim takim prav pomilovanjem. Češ...ja, saj se vidi, da je edinec...ubogi...a ne bi imel še enega bratca al pa sestre?

... NE, mi bomo imeli PSA namesto drugega otroka!

Res najraje bi koga na g.! A je z mano kaj narobe, ker imam enega? A bo on "zaznamovan" ker je edinec? AAAAA, ne ne go. Sem tud sama edinka, pa sem čist v redu "skoz prišla". Ali pač?user posted image

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: poklic mama
10.10.2011 13:35:29   
ronja
Res najraje bi koga na g.! A je z mano kaj narobe, ker imam enega? A bo on "zaznamovan" ker je edinec? AAAAA, ne ne go. Sem tud sama edinka, pa sem čist v redu "skoz prišla". Ali pač?

Ne se sekirat - če bi mela pa 3, bi ti pa rekli: ja, pa ne bojo tok meli, kako jim boš pa vse nudila, jaz lahko svojemu 3x več...user posted image (kar je res, valjda, da se pri 3 deli s 3)... Vse ma svoje + in -. Vsak naj jih ima toliko, kot si jih želi.
če imaš dva, si še nekak najbolj normalen, pa še to ne smeta bit preveč skup ali pa preveč narazenuser posted image , pa seveda morata bit od istega očija, kar je danes tudi že problemuser posted image .

Meni je ok, če me vprašajo, če je bil 3. planiran. Vem, da večina misli, da ne, zato mi je boljše, da me vprašajo, da jim lahko povem - ja, je bil, sicer sva ga mislila naredit junija, ne aprila, ampak sva si ga zaželela, ja. Poslušala sem jih od vseh mogočih, da to ni glih pametno (eni zaradi službe, eni zaradi zdravja, eni da so preveč skup, itd...) ampak mi kaj dosti do živega to ne gre. Ne bo treba njim usklajevat službe z otroki, ne bo njihovo zdravje trpelo, to da so skup, se mi zdi pa fajn in na koncu bo vse ok. Ne se sekirat.

Meni je bilo vedno neprecenljivo, da imam brata in sestro in tudi ko gledam malidve, se mi zdi, da jima lepšega darila ne bi mogla dat kot to, da imata ena drugo. Vendar mi je jasno, da ima to tudi slabe strani: manj ugodnosti (finančne in časovne), več prilagajanja, itd... Ampak v glavnem vidim +, ker sem si pač to izbrala. Če bi imela 1, bi videla pa + edinčkov.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: poklic mama
10.10.2011 13:55:31   
uškinamama
Hektorina, a ti imaš samo enega otroka?

user posted image user posted image user posted image , jp, poznano.




_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: poklic mama
10.10.2011 13:56:14   
uškinamama
Meni je bilo vedno neprecenljivo, da imam brata in sestro in tudi ko gledam malidve, se mi zdi, da jima lepšega darila ne bi mogla dat kot to, da imata ena drugo



user posted image  čakaj, da pride do dediščine user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: poklic mama
10.10.2011 14:02:55   
petea
Mislim, da vsi starši slej ko prej slišijo kakšen čudne ali vedno ponavljajoče se pripombe:
- nesojeni starši: kdaj boste pa vi kaj naročili,
- starši edinca/-ke: kdaj boš pa dobil bratca/sestrico,
- starši samih deklic/fantov: no, sedaj pa boste morali narediti še enega fanta/dekle,
- starši dveh otrok - para: vi pa imate popolno družino; če pa se odločijo še za tretjega - hja, kako pa to, da boste imeli še enega, saj imate že vsakega po enega,
- starši z več otroki: ste jih načrtovali toliko, kako pa to zmorete,
- starši z malo razliko med otroki: je ful naporno,
- starši z veliko razliko med otroki: kako to, da imate tako veliko razliko

itd., itn.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: poklic mama
10.10.2011 14:07:36   
ronja
čakaj, da pride do dediščine

Mamo že razdeljeno, ni panike. Tudi sama bova probala že prej razdelit, da ne bo potem kreganja.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: poklic mama
10.10.2011 15:07:14   
ZARA
Jst sem mama, ampak nepoklicno, torej ljubiteljsko. Amaterska. In je čisto fajn... imam pa enega otroka + enega (včasih) nedonošenčka.  

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: poklic mama
10.10.2011 15:49:17   
hektorina
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Hektorina, a ti imaš samo enega otroka?

user posted image user posted image user posted image , jp, poznano.





Jap. Ker imava čudni familiji. Mislim, z enim otrokom.user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: poklic mama
10.10.2011 16:08:39   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Jst sem mama, ampak nepoklicno, torej ljubiteljsko. Amaterska. In je čisto fajn... imam pa enega otroka + enega (včasih) nedonošenčka.  


Čaki, a ti pa kar zastonj to delaš? user posted image


Sicer pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za izjavo, sploh odebeljeno. user posted image





_____________________________



(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?