|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2008
27.9.2011 13:00:27   
onur
Živjo. Danes imeli redno cepljenje in spili drugo dozo za rotavirus. Mali se redi kot bomba tako, da imamo 8464 g in veliki smo 63 cm. Pediatrinja rekla, da do naslednjič ko se vidimo, čez en mesec, samo dojit, potlej bomo pa verjetno že s hrano začeli. Drugače pa nič kaj posebnega.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
27.9.2011 13:20:51   
Andromeda
Hello!

onur
- Vid je pa res korenjak! Toliko je imel Dario pri 8, 9 mesecih. No, ponavadi tisti otročički, ki na začetku naredijo tak bum na teži, potem počasneje pridobivajo na teži in se "zglihajo" z ostalimi.

Drugače pa nič posebnega, včeraj smo imeli bolj njamiiii kosilce (kozice v smetanovi omaki s špinanimi rezanci), potem pa smo šli na igrišče, da se je Dario znorel. Zvečer je "že" ob 21.15 zapsal, s tem, da mi je sam rekel, da bi šel spat, kar se že dolgo ni zgodilo.

Pa še 1 vprašanje glede govora vaših malčkov - a so osvojili že vse glasove? Naš kar lepo govori in razločno, le za nekatere besede nimamo pojma, kaj pomenijo, včasih, ko ima veliko za povedati in mu zmanjka besed, pa kar na neko kitajščino preklopi. Pa včasih zamenja f s p in tako je avto fičko - pičko user posted image , čeprav ferarri in Fifi pa lepo izgovori. Aja, pa namesto puding reče pundeg, ravno včeraj sva bila v trgovini in se je drl:Mami, kupi mi pundeg, pundeg hočem! user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
27.9.2011 20:35:39   
onur
Mami, kupi mi pundeg, pundeg hočem!

user posted image user posted image user posted image user posted image

Naša tudi lepo govori in izgovarja. Ko jo prime se pa tudi spakuje, včasih pa opažam predvsem, da besede narobe izgovori, ma predvsem sklon (ko je treba sklanjat besedo).

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
28.9.2011 13:48:24   
sončnica24
Glede govora, nik je full lepo že govoril, potem pa je naenkrat začel jeclat pa smo šli na morje in se je stanje umirilo, zdaj pa če se česa full veseli al pa da se full joče, pa spet začne jeclat in rabi cel teden da pride k sebi. Sem se z zdravnico že pogovarjala pa je rekla naj ga opazujemo pa poslušamo pa bomo na sistematskem pregledu se zmenle pa se dogovorile, kak pa kaj, ker se gre še k psihologu.

Drugače pa lepo govori ima še seveda kakšne finte pa kdaj kaj zmeča, pa kečap je kepčap, pa r-ja če še izgovarja.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
29.9.2011 16:06:57   
zara13
Drage mamice!

Nisem vam že pisala 100 let, prav tako vas nisem brala že celo večnost. Najprej čestitke vsem mamicam za 2. otročka in vse nosečnosti za nazaj user posted image Lepo je brati, da se vaši malčki prav lepo razvijajo in napredujejo v vsem. Pri nas žal ni tako in sem že pred časom želela kaj napisati pa bi se mi zdelo, da vam utrujam, ker tudi ne bi imela kaj za napisati, da bi sledila vašim pogovorom.
Naš Tian je praznoval 3. rojstni dan in je v večjem razvojnem zaostanku. Shodili smo pri dveh in pol in še to nismo vedeli ali bo ali ne. Lani, ko smo bili v razvojni koloniji, je fizioterapevtka najprej mislila..ahh sej on bo pa hitro, a se je na koncu izkazalo, da ima precej več težav. Vam pa ne morem opisat, kako srečni smo bili, ko je naredil svoje prve korake. Ob opori je hodil kar dolgo, veselo plezal na sedežno, na stole, le toliko ni bil siguren, da bi se spustil in zakorakal sam. To nam je uspelo. Čaka nas še druga ovira - govor. Ne govori in samo čeblja pa še to ima obdobja, ko je bolj tiho. Določene stvari razume perfektno, nekatere pa čisto nič ne razume. Seveda še obiskujemo delovno terapijo in psihologa pa tudi v razvojni smo še vodeni, skratka en kup stvari.
Smo pa veseli, da gre rad v vrtec, je rad v družbi in mislim, da je tudi zaradi tega v določenih stvareh napredoval. Pravijo nam, da bo čas pokazal svoje, saj tudi nobene diagnoze še nima. Še pred časom smo mislili, da je avtist pa je to diagnozo zdravnica ovrgla in rekla, da pa on definitivno avtist ni; da ne govorim kako se moj dragi pogovarja z zdravnico, kot da je dr. med user posted image ko imamo pregled, jo vpraša o vseh stvareh in to kar v kraticah, jst samo buljim zraven :) 7.10. imamo zopet pregled pa me prav zanima kaj bo rekla.
Drugače pa je zdrav, navihan fantek, radoveden in dobre volje. Jaz pa seveda ostajam optimist, da bo z njim vse v najlepšem redu.
Mi je pa super brati kako vaši malčki spretno že uporabljajo svoj besedni zaklad. In koliko se to naučijo, lepih in manj lepih besed, sploh v vrtcih user posted image
Toliko na kratko od mene; uživajte v sončnih dneh, tale jesen je neverjetna user posted image en lp user posted image

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3480
29.9.2011 20:45:14   
šema

IZVIRNO SPOROČILO: zara13

Drage mamice!

Nisem vam že pisala 100 let, prav tako vas nisem brala že celo večnost. Najprej čestitke vsem mamicam za 2. otročka in vse nosečnosti za nazaj user posted image Lepo je brati, da se vaši malčki prav lepo razvijajo in napredujejo v vsem. Pri nas žal ni tako in sem že pred časom želela kaj napisati pa bi se mi zdelo, da vam utrujam, ker tudi ne bi imela kaj za napisati, da bi sledila vašim pogovorom.
Naš Tian je praznoval 3. rojstni dan in je v večjem razvojnem zaostanku. Shodili smo pri dveh in pol in še to nismo vedeli ali bo ali ne. Lani, ko smo bili v razvojni koloniji, je fizioterapevtka najprej mislila..ahh sej on bo pa hitro, a se je na koncu izkazalo, da ima precej več težav. Vam pa ne morem opisat, kako srečni smo bili, ko je naredil svoje prve korake. Ob opori je hodil kar dolgo, veselo plezal na sedežno, na stole, le toliko ni bil siguren, da bi se spustil in zakorakal sam. To nam je uspelo. Čaka nas še druga ovira - govor. Ne govori in samo čeblja pa še to ima obdobja, ko je bolj tiho. Določene stvari razume perfektno, nekatere pa čisto nič ne razume. Seveda še obiskujemo delovno terapijo in psihologa pa tudi v razvojni smo še vodeni, skratka en kup stvari.
Smo pa veseli, da gre rad v vrtec, je rad v družbi in mislim, da je tudi zaradi tega v določenih stvareh napredoval. Pravijo nam, da bo čas pokazal svoje, saj tudi nobene diagnoze še nima. Še pred časom smo mislili, da je avtist pa je to diagnozo zdravnica ovrgla in rekla, da pa on definitivno avtist ni; da ne govorim kako se moj dragi pogovarja z zdravnico, kot da je dr. med user posted image ko imamo pregled, jo vpraša o vseh stvareh in to kar v kraticah, jst samo buljim zraven :) 7.10. imamo zopet pregled pa me prav zanima kaj bo rekla.
Drugače pa je zdrav, navihan fantek, radoveden in dobre volje. Jaz pa seveda ostajam optimist, da bo z njim vse v najlepšem redu.
Mi je pa super brati kako vaši malčki spretno že uporabljajo svoj besedni zaklad. In koliko se to naučijo, lepih in manj lepih besed, sploh v vrtcih user posted image
Toliko na kratko od mene; uživajte v sončnih dneh, tale jesen je neverjetna user posted image en lp user posted image

Pozdravljena nazaj! Za avtiste je značilnih kar nekaj znakov, ki bi jih zdravnica ali pa delovna terapevtka opazili.
Lahko ti rečem le to, da če je napredoval, potem se dogaja nekaj v pozitivno stran, kajti hoja je zapleten proces izmenjave podatkov v možganih. Imej v mislih, da ni važno, da je shodil pozno, ampak, da JE SHODIL in se veseli vsakega napredka, pa čeprav najmanjšega, saj če bo otrok čutil, da dela prav in njegovi bližnji niso zamorjeni z manjšim napredkom(na način: Lej un je pa že to, pa to naredil), se tudi napredovanje pospešuje (če me razumeš?).

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
29.9.2011 21:44:43   
Andromeda

Tole je najbolj pomembno, vse ostalo bo prinesel čas. Razumem, da ti je kot mamici včasih težko, ker se Tian glede na vrstnike razvija počasneje, ampak ko človek odraste, je čisto vseeno, kdaj je shodil, začel govorit in lulat v kahlico user posted image Upam, da razumeš, kaj sem hotela povedat. Držim pesti, da bo vse OK in da bo Tian tudi v govoru napredoval user posted image

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
29.9.2011 22:35:06   
onur

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Tole je najbolj pomembno, vse ostalo bo prinesel čas. Razumem, da ti je kot mamici včasih težko, ker se Tian glede na vrstnike razvija počasneje, ampak ko človek odraste, je čisto vseeno, kdaj je shodil, začel govorit in lulat v kahlico user posted image Upam, da razumeš, kaj sem hotela povedat. Držim pesti, da bo vse OK in da bo Tian tudi v govoru napredoval user posted image

Se čisto strinjam z andromedo in držim pesti, da bo vse v redu. Verjamem pa da ti je včasih hudo. Pa pridi k nami in z nami kaj poklepetaj.

Neposredna povezava do sporočila: 3483
29.9.2011 22:37:10   
zara13
šema in Andromeda hvala user posted image

Dokler je napredek je vse ok, čeprav počasnejši. Ga pa nikoli nisem primerjala z drugimi otroci, ker to enostavno nima smisla in je že tko po karakterju en posebnež.
Verjetno bomo vložili tudi vlogo za usmerjanje. So nam predlagali v vrtcu, se bomo pa o tem pogovorili še s psihologinjo. Vsaka pomoč, v tem primeru specialnega pedagoga, bo dobrodošla.

Andromeda - glede lulanja...mislim, da bom probala jst šele enkrat spomladi z odvajanjem od pleničke, seveda če bo T takrat sploh pripravljen user posted image za zdej samo sedi na kahlici, da bi pa kej naredil pa še ne, se bolj igra z njo.

Neposredna povezava do sporočila: 3484
29.9.2011 22:41:55   
zara13
onur bom probala bit kej več na forumu user posted image

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
29.9.2011 22:46:17   
onur
onur bom probala bit kej več na forumu 

Dej, dej, bi bile vesele.

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
30.9.2011 7:47:09   
sončnica24
Dobro jutro, zara13 pozdravljena, midve se ne poznama sem jaz kasneje prilezla sem.
Za malo tolažbo, sicer ne vem kaj je bilo s Tianom ampak moj brat je začel govoriti pri skoraj 5etih letih, in mu danes res nič ne manjka, sicer pa drugih težav ni imel. Tako da lepo počasi eni prej drugi hitreje.

Punce uživajte še očitno zadnji lep topel vikend (potem bo pa zgleda tega podaljšanega poletja konec). Kaj več pa novega pri nas ni bomo vidli kaj bo čez vikend, po dolgem dolgem času bomo spet vsi trije skupaj (je moremu dragemu bobnič počil in je v bolniški) upam da bo lepo minil.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3487
30.9.2011 8:41:03   
Andromeda

Andromeda - glede lulanja...mislim, da bom probala jst šele enkrat spomladi z odvajanjem od pleničke, seveda če bo T takrat sploh pripravljen user posted image za zdej samo sedi na kahlici, da bi pa kej naredil pa še ne, se bolj igra z njo.

Ne vem, koliko si kaj nazaj brala, ampak mi tudi še nismo začeli z navajanjem na kahlico, ker sploh še ni pripravljen, se je boji kot hudič križa user posted image Sem bila najrpej zaskrbljena, ampak mi je sedaj čisto vseeno, ko bo pripravljen, bo že, ne pa, da vsakič, ko ga preoblačim, prosi, da hoče plenico in ne gatk. V vrtcu sta še 2 njegove starosti, ki sta tudi še v plenicah. Tako, da bo to lulanje verjetno tudi pri nas spomladanski projekt, če ne bo prej pokazal interesa.

Je pa Dario tudi med zadnjimi začel govorit, nekateri ga še danes ne razumejo, v bistvu se je začelo tako, da je začel ponavljati besede, prej je pa nek svoj jezik žlubodral, ko smo bili na morju, pa je čez noč preklopil na "razumljive" besede.

In seveda, zara, bomo res vesele, če se nam večkrat javiš! user posted image

Mi gremo pa danes popoldne pa do nedelje še malo na morsko stran - gremo na Krk, ima moja teta tam apartma, tako, da bomo maksimalno izkoristili še zadnji letošnji poletni vikend.
No, sej morm it, ker mam še vse za spakirat .Mogoče se bomo tudi kopali, ker ima morje še vedno 22 stopinj, jupii!

Lep vikend želim tudi vam, izkoristite ga na polno!

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 30.9.2011 8:43:17 >

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
30.9.2011 9:54:37   
zara13
Bejbike, hvala za vzpodbudne besede user posted image

Sončnica24 - Tian je bil rojen 2 meseca prej pa je verjetno zaradi tega upočasnjen razvoj - jaz mislim, da zaradi dihalnih stisk, ki jih je razvil po rojstvu. Sej tudi pravijo, da nekateri fantki sploh zamujajo z govorom tako, da jaz mislim, da bo naš škrat tudi začel s kakšno besedo. Najsrečnejša bom tisti dan, ko mi bo rekel mami user posted image

Andromeda - naš pa zelo rad sedi na kahlici, verjetno tudi še ne razume pomena, kaj sploh pomeni, ko ga slečem in, ko sedi. Zadnjič smo imeli sistematskega, so mu vzeli kri pa pač dala nam je lonček za domov za urin. In mali vragec, ni se hotel polulati, sva se igrala v kopalnici in jaz skoz z lončkom v rokah, da bi ja kej ujela in, ko sem spustila lonček, je on veselo začel špricati in me je zafrknil, potem mi je celo zbežal v dnevno sobo in naredil še eno lužico na parketu. No naslednji dan sem mu pa vrečko zalepila naokoli in je ratalo user posted image

Uživajte maksimalno na Krku, sploh pa sedaj, ker bo lep vikend. Baje se naslednji teden že začne grdo vreme, od srede naprej. Četudi vam morda ne uspe kopanje, je že to super, da zamenjate okolje in že morski zrak bo fajn, veliko nasprotje Kranjskemu, a ne? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3489
3.10.2011 20:43:47   
šema
Opala, a smo spet zaspaleuser posted image

Se vidi, da je lepo vreme, ki ga verjetno, tako kot mi izkoriščate za divjanje nekje zunaj.
Za mano je prvi dan v novi službi in sem zadovoljna (čeprav se ne upam še veselit, ker sem bila v prejšnji službi tudi ful zadovoljna, pa se je kasneje izkazalo, da ni čist vse ok). Upam na najboljeuser posted image user posted image

Pop****** bom pa zaradi tavečje. Sem šla v soboto z njo na urgenco - diagnoza izvin in nateg skočnega sklepa - je dobila bergle za pomoč pri hoji. Ampak ona je frajerka in jutri noče imet bergel za v šolo, ker je rekla, da jo bodo imeli za degena (tko se je izrazila) in da bo že - gleženj je pa še zmeraj otečen in moder. Sej bi vse še šlo, če pol doma ne bi jamrala kako jo vse boli, pa špika... Madona sem mogla nekje ven spluvatuser posted image user posted image

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3490
4.10.2011 8:31:21   
onur
Mi smo še kar. Petja je bila v nedeljo nekaj slaba, je enkrat bruhala in malo podriskala. Včeraj je kakala še na mehko, danes pa bomo videli. Je šla v vrtec, ker je bila ok. Imajo pa ta teden v vrtcu pestro, ker je teden otroka. Včeraj so se igrali s prvošolčki, danes imajo na obisku gasilce, jutri bodo menda iskali zaklad, nato pa še dve predstavi.
Moj je v isti službi, vendar na drugem delovnem mestu. user posted image user posted image user posted image user posted image Danes je šel letet z balonom - darilo za rojstni dan - in že letijo. Sta šla tast in moj tata z njim do Ljubljane. Jutri gremo menda malo do naših, v soboto pa smo vabljeni na en rojstni dan. Bo še pestro.
Drugače smo na splošno ok. A, ja pa še ena vsela novička. Od Vida popkovna kila se je čisto izgubila tako, da ima na poku ven samo še kožo. user posted image user posted image user posted image user posted image

Šema, kaj naj ti rečem, vztrajaj pri berglah, pa mogoče povej v šoli, da jo kakšna učiteljica pogleda, če jih uporablja, če se da.

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
4.10.2011 9:44:22   
Andromeda
Hello!

šema, imaš prav, da nas lepo vreme drži stran od računalnika. Glede hčerke in bergel - tipično obnašanje najstnice, lahko ji pa rečeš, da bo še bolj degenasto zgledala, če bo krevsala brez bergel naokoli, ker če ima v rokah bergle, je drugim takoj jasno, da se je poškodovala. Pa upam, da bo vse OK v novi službi tudi v bodoče.

onur, super, da je kila izginila, je očitno že toliko v mišice ojačal user posted image Mislim, da je imel tudi Tian od zare13 popkovno kilo, pa ti morda lahko ona kaj o tem pove.

Mi smo ok, čez vikend uživali na morju, je blo prav fletno, ker ni več nobene gužve in vročine, edino ponudbe ni več tolikšne, veliko lokalov je že zaprtih, pa na plažah se več ne da najeti ležalnikov user posted image Tudi kopali smo se, čeprav je voda, ko stopiš notri malce hladna, ampak se takoj navadiš in potem prav paše plavat v taki vodi. V soboto smo se zapeljali do Baške pogledat akvarij, je bilo prav zanimivo, tudi Dario si je z zanimanjem ogledal "bibice" kot jim pravi, najbolj mu je bila pa hobotnica všeč. Pote smo šli še na kavico, dario je dobil sladoled, ampak je ves čas sitnaril, da bi šel na plažo, ampak ker smo brisače in kopalke pustili v apartmaju, smo šli šele popoldne na kopanje. Tam bi bil pa non-stop v vodi, čeprav je imel že čisto modre ustnice, na koncu se je še tako zdrl in še v glavo udaril od norenja in odrivanja.
Meni pa je v petek na večernem sprehoduna na naftnem madežu zdrsnilo in bi si skoraj desno nogo zvila, največji "hec" pa je bil, da mi je pol ure kasneje še na neki smoli od borovcev zdrsnilo in je tokrat nastradala še leva noga. Sem hotela iti zjutraj ob 7.-ih na tek ob plaži, pa so me zjutraj noge še bolj kot zvečer bolele in ni bilo nič s tekom ob morju.

V nedeljo pa smo se zapeljali v mesto Krk, tam je še bolj živahno kot v Malinski in Baški, veliko je bilo predvsem nemških turistov, Dario se je znorel v nekem parku in se igral še z eno punčko, mi2 z možekom sva pa v miru kavico spila. Malo smo se sprehodili ob rivi in po starem mestnem jedru, nato pa je sonce že prav hajcalo in smo šli še na plažo za 2 urci. Potem smo šli v eno luštno konobo na kosilo v Malinski - velike porcije in ugodne cene (npr. kalamari na žaru 40 kun, blitva s krompirjem 16 kun), nato pa smo se morali žal posloviti od morja. Toliko na "kratko" o našem zadnjem morskem vikendu letos. user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
4.10.2011 17:41:56   
orka
helow

čisto na hitro.
Šema šele danes vidla :-( a tudi če bi prej, ti nebi mogla pomagati,ker ne poznam...če bi vedela da si brez službe kakih 14 dni prej bi te priporočila pri nas, ker gresta 2 na porodniško...naša novembra in še ne vemo koga bomo dobili in se tudi nič ne veselim še manj pa Ema .
zara kako lepo da tudi ti malo poročaš,kako veliko x se spomnim na vas a tako malo info od tebe...

no babe zj je pa okt. tle in treba se je resno zmenit za srečanje...pod nujno...kako soboto...

Radi se imejte in se veliko smejte

Neposredna povezava do sporočila: 3493
5.10.2011 8:43:13   
onur
no babe zj je pa okt. tle in treba se je resno zmenit za srečanje...pod nujno...kako soboto...

ziher bi se.

Andromeda, sem videla slikice na FB. Lušni ste in vidim, da ste uživali.

Prosim za kakšen nasvet. Naša tavečja je tudi ponoči brez plenice. Zadnje čase pa se zgodi, da je večkrat polulana čez noč in jo preoblačim. Pleničko se mi zdi nesmiselno dat na rit. Je pa res, da zvečer tudi pije in ji ne moram dopovedat, da naj ne. Kaj naredit?
Smo pa že zjutraj imeli opereto, preden je šla v vrtec. Tulila za umret. Meni pa se kar meša ko prične s svojim tuljenjem. No ma včeraj pa sem le zbrala toliko moči in ostala čisto mirna. Se je stulila in je bilo na ok.

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 3494
5.10.2011 12:41:30   
poli*

IZVIRNO SPOROČILO: onur

Smo pa že zjutraj imeli opereto, preden je šla v vrtec. Tulila za umret. Meni pa se kar meša ko prične s svojim tuljenjem.

A so se zmenle? Naša je bila tudi danes zjutraj grozna. Je začela tulit, ko se je obuvala (menca tolko časa, da se mi rola) in potem je piskala še vse do vrtca (par minut).
Letos smo dobili novo pomočnico vzgojiteljice in nismo najbolj zadovoljni. Lanska je bila res super (lahko rečem popolna), pa smo se očitno preveč razvadili.
Uglavnem, nobenega stika s starši ni oz. nobena informacija ne pride do nas- ko prideš po otroka te še skoraj pogleda ne user posted image .
Baje je bilo nekaj grizenja v skupini (Tanja mi je nekaj omenila, ampak niso nje-vsaj mislim), vsake par dni imam polno vrečko mokrih (polulanih) cunj, ker "ni zdržala"- to se lansko leto ni niti 1 zgodilo, sedaj pa redno, ampak pri več otrocih... in BAJE nekateri otroci sploh ne spijo v vrtcu v času, ki je za to namenjen- že nekajkrat je prišla domov in mi od 16:00 rekla, da je utrujena. Ok, nič narobe, če se jim ob dvanajstih ne spi, ampak a mi lahko PROSIM TO POVESTE, KO PRIDEM PO SVOJEGA OTROKA????
phhhhh... jezna! No, drug teden imamo sestanek.
Pač, lansko leto nam je vedno povedala, recimo: danes je zelo sodelovala/ je bila žalostna/ se noče igrat, ipd... to pač mene zanima.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
6.10.2011 9:15:38   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: poli*
Ok, nič narobe, če se jim ob dvanajstih ne spi, ampak a mi lahko PROSIM TO POVESTE, KO PRIDEM PO SVOJEGA OTROKA????
Pač, lansko leto nam je vedno povedala, recimo: danes je zelo sodelovala/ je bila žalostna/ se noče igrat, ipd... to pač mene zanima.

Mi imamo pomočnico vzgojiteljice isto kot lani, vzgojiteljica pa je druga, za obe lahko rečem, da sta zlati in odlično opravljata svoje delo. Sicer mi vsakič, ko pridem ponj, ne povedo, kako je bilo z njim, v primeru, da je kaj narobe (npr. ni nič jedel, ni spal, "je nekam siten, bo mogoče zbolel") pa seveda povedo. Če pa jih vprašaš, ti pa itak povedo kako pa kaj. Pa moram priznati, da smo z letošnjo vzgojiteljico bolj zadovoljni, tudi Dario gre prav rad v vrtec, očitno s prejšnjo vzgojiteljico ni navezal pravega kontakta. Najbolje, da vsakič vprašaš, če je blo vse OK in če je lepo jedla in spala, mogoče je pa pomočnica vzgojiteljice po značaju bolj zadržana oz. ne preveč komunikativna in morda niti ne pomisli, da bi vsakič poročala staršem, kako je bilo z njihovimi malčki v vrtcu.

Huh, jst pa sedaj mrzlično iščem recept za torto, Dario praznuje jutri rojstni dan, pa pride na obisk delegacija iz Ljubljane, v nedeljo pa še delegacija iz Novega mesta, tako, da bom 2 torti pripravila. Za jutri nameravam kakšno sadno, za nedeljo pa bolj čokoladno, ker bodo še otroci, ki imajo po mojih izkušnjah raje čokoladno torto. Če ima morda katera kak dober recept za torto, se toplo priporočam user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 3496
6.10.2011 20:48:21   
onur
Mi ok. Tamali malo prehlajen, Petja vsake toliko pokašlja. Upam, da bo šlo samo na boljše. Še zmeraj imamo kričalne vaje od Petje. Ravno danes. Tamali zakomira v posteljo ob 18.40. Nato se greva s Petjo kopat, ker je prišla noter s taščo, pa ji ponesreči zmočim lase in tuljenje. Itak, da se je tamali zbudil. Potlej je hotela še enkrat, pa sem jo nesla ven pred vrata in ji rekla, da naj se tam stuli. Drugač pa gremo morda jutri do Gorice, moram Petji kupit kaj za obut.

Andromeda, jaz ponavadi delam lešnikovo, ki jo daš zmrznit. Meni je ok, ne vem pa če bo otrokom.

Neposredna povezava do sporočila: 3497
6.10.2011 20:50:20   
onur
biskvit:
4 jajca
12 dag moke
12 dag sladkorja
pol pecilnega praška

Iz beljakov narediš sneg in potem postopoma v sneg vmešaš sladkor, nato jajca (eno po eno) in na koncu še moko v katero že prej vmešaš pol pecilnega praška. Mešati moraš zelo počasi, da sneg ne pade, ker drugače ne bo biskvita. Ko imaš pripravljeno maso jo zliješ v pomaščen tortni model in ga položiš v toplo pečico. Pečeš pri 180–200 0C, približno 20 minut. Ko je biskvit pečen ga vzameš ven iz tortnega modela in ga ohladiš. Ohlajenega položiš nazaj v tortni model in ga namočiš z mlekom.

krema:
polovica margarine
polovica masla
20 dag sladkorja v prahu
1 čokolada milka
5 jajc
10 dag praženih lešnikov

V 5 rumenjakov daš 20 dag sladkorja v prahu in penasto vmešaš. Če želiš manj sladko kremo, potem je bolje če daš samo 10–12 dag sladkorja v prahu. V to penasto maso vmešaš polovico margarine in polovico masla. Ko to dobro premešaš dodaš 1 čokolado milko, ki jo naribaš. Nato dodaš še sneg, ki si ga stepla iz 5 beljakov. Ta čas ko pripravljaš kremo, v pečici (cca. 180-200 0C) popražiš 10 dag lešnikov. Lešniki morajo biti temne barve, vendar moraš paziti, da jih ne zažgeš. Ko so lešniki popraženi, jih oluščiš in zmelješ ter dodaš v kremo. To kremo, ki si jo pripravila jo daš na vrh biskvita, ki ga imaš v tortnem modelu in daš zamrzniti v hladilno skrinjo.

Torto lahko pripraviš tudi tri dni prej in jo vzameš ven tisti dan, ko jo želiš ponuditi gostom. Ko jo vzameš iz hladilne skrinje, jo vzameš ven iz tortnega modela in jo namažeš s sladko smetano (lahko tudi s čim drugim) in po želji okrasiš. Potem torto pustiš, da se nekoliko odtali krema na vrhu in jo daš v hladilnik. Dober tek.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
6.10.2011 21:19:13   
šema

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

IZVIRNO SPOROČILO: onur

Smo pa že zjutraj imeli opereto, preden je šla v vrtec. Tulila za umret. Meni pa se kar meša ko prične s svojim tuljenjem.

A so se zmenle? Naša je bila tudi danes zjutraj grozna. Je začela tulit, ko se je obuvala (menca tolko časa, da se mi rola) in potem je piskala še vse do vrtca (par minut).
Letos smo dobili novo pomočnico vzgojiteljice in nismo najbolj zadovoljni. Lanska je bila res super (lahko rečem popolna), pa smo se očitno preveč razvadili.
Uglavnem, nobenega stika s starši ni oz. nobena informacija ne pride do nas- ko prideš po otroka te še skoraj pogleda ne user posted image .
Baje je bilo nekaj grizenja v skupini (Tanja mi je nekaj omenila, ampak niso nje-vsaj mislim), vsake par dni imam polno vrečko mokrih (polulanih) cunj, ker "ni zdržala"- to se lansko leto ni niti 1 zgodilo, sedaj pa redno, ampak pri več otrocih... in BAJE nekateri otroci sploh ne spijo v vrtcu v času, ki je za to namenjen- že nekajkrat je prišla domov in mi od 16:00 rekla, da je utrujena. Ok, nič narobe, če se jim ob dvanajstih ne spi, ampak a mi lahko PROSIM TO POVESTE, KO PRIDEM PO SVOJEGA OTROKA????

No pa da ti jaz tole tvojo zadevo razsvetlim še z mojimi očmi (verjetno ne boš našla odgovora zase ampak vseeno).
Jaz sem pri mlajših vedno v pogonu, tudi takrat, ko sem bila še pomočnica. V popoldanskem času sem težko imela kake daljše razgovore s starši, saj sem s celotno skupino ostala sama (14 eno oz. dvoletnikov). Moraš vedeti, da ponavadi starši kapljajo drug za drugim in ko se lahko z nekom še pogovarjaš, naslednji že čaka v vrsti, da tudi dobi informacije o svojem otroku, medtem pa v igralnici nastaja "rastur". Otroci neusmerjeni tekajo iz kotička v kotiček, razmetavajo igrače brez nekega interesa in čakajo na tvoje reagiranje pred starši. Jaz sem ta problem reševala tako, da sem staršem že na začetku povedala, da popoldan nimam veliko časa za razgovore, da pa so vabljeni, da si sezujejo čevlje in stopijo v igralnico ter med igro z otroki dobijo več informacij. Tako sem se lahko posvetila otrokom, hkrati, pa sem s starši spregovorila več besed, kot bi jih med vrati. Pa tudi otrokom sem dala jasno vedeti, da čeprav imamo obisk, jim ne dovolim obnašanja za katerega menim, da je neustrezen v skupini - pretepanje, divjanje, metanje igrač ipd. Ponavadi sem morala le reči: "Popolnoma vseeno mi je, če zdajle **** mama stoji v sobi. Jaz tega pa tega ne dovolim, ne glede na to, da je ona tu" , pa naslednjič niso več poskušali, ker jim je bila moja reakcija že znana.
(Verjamem pa, da obstajajo tudi cvetke, ki ne vedo, zakaj so v skupini - mam ravno ta čas pri Aljažu eno tako, ko se komaj zadržujem, da ji ne rečem, če se sploh zna igrat z otroki. Vedno je v stoječem položaju, ponavadi daleč stran od otrok...)

No, pa še ena iz kontra strani. Dva dni nazaj se je fantek polulal v hlače, ko smo bili na sprehodu do zunanjega igrišča. Imamo ga brez plenice, ker doma že dalj časa pove(?), kdaj ga tišči. Res, da v času, ko smo v igralnici, imaš možnost, da otroka večkrat opomniš, da gre na stranišče. Ampak, če je doma že dalj časa brez, sem sklepala, da tudi zunaj. V glavnem smo pohiteli nato nazaj v vrtec (se pravi, da je bila kompletna skupina prikrajšana za daljšo igro na igrišču), da sem ga šla preobleč. Ugotovim, da nima nogavic. Iščem med našimi "pojerbanimi" stvarmi a nisem našla nobenih. Ker je bilo zunaj toplo sonce, se odločim in ga pustim brez. Mama pa naslednji dan v jutranjem dežurstvu želi pogovor z jutranjo,da zakaj nismo poklicali babico, ki stanuje čisto blizu in bi nam prinesla manjkajočo robo. Epilog dogodka je bil, da sem to mamo poklicala in ji vljudno razložila, da pač jaz ne vem, kdaj je kdo od njenih dosegljiv in da sem pač precenila, da je dovolj toplo, da jo počaka tudi brez nogavičk. Ne bom pisala njenih nadaljnjih komentarjev, ker je brez veze, ker mi je šlo po glavi samo to- MADONA ŽENSKA NIMAMO SAMO TVOJEGA AMPAK ŠE TRINAJST DRUGIH ZRAVEN (in baš nimam časa za take, meni nepomembne zadeve - visenje na telefonu- zapravljat časa, če sama ni toliko, da bi pripravila rezervo ustrezno svojim zahtevam).
NO PA SEM DALA IZ SEBE:)

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
6.10.2011 22:19:40   
onur
No, pa še ena iz kontra strani. Dva dni nazaj se je fantek polulal v hlače, ko smo bili na sprehodu do zunanjega igrišča. Imamo ga brez plenice, ker doma že dalj časa pove(?), kdaj ga tišči. Res, da v času, ko smo v igralnici, imaš možnost, da otroka večkrat opomniš, da gre na stranišče. Ampak, če je doma že dalj časa brez, sem sklepala, da tudi zunaj. V glavnem smo pohiteli nato nazaj v vrtec (se pravi, da je bila kompletna skupina prikrajšana za daljšo igro na igrišču), da sem ga šla preobleč. Ugotovim, da nima nogavic. Iščem med našimi "pojerbanimi" stvarmi a nisem našla nobenih. Ker je bilo zunaj toplo sonce, se odločim in ga pustim brez. Mama pa naslednji dan v jutranjem dežurstvu želi pogovor z jutranjo,da zakaj nismo poklicali babico, ki stanuje čisto blizu in bi nam prinesla manjkajočo robo. Epilog dogodka je bil, da sem to mamo poklicala in ji vljudno razložila, da pač jaz ne vem, kdaj je kdo od njenih dosegljiv in da sem pač precenila, da je dovolj toplo, da jo počaka tudi brez nogavičk. Ne bom pisala njenih nadaljnjih komentarjev, ker je brez veze, ker mi je šlo po glavi samo to- MADONA ŽENSKA NIMAMO SAMO TVOJEGA AMPAK ŠE TRINAJST DRUGIH ZRAVEN (in baš nimam časa za take, meni nepomembne zadeve - visenje na telefonu- zapravljat časa, če sama ni toliko, da bi pripravila rezervo ustrezno svojim zahtevam). NO PA SEM DALA IZ SEBE:)

Rezerva mora zmeraj bit. Jaz raje naložim preveč kot premalo.

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?