|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
16.9.2011 11:17:21   
Janchek81
trnuljčica aja? jaz sem jo kupila brez recepta user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
16.9.2011 11:20:59   
trnuljčica
Ja saj tudi Canesten se dobi brez. Pa tudi na...

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
16.9.2011 11:31:14   
trnuljčica
No, vsaj konec maja je še bil (Lactecom). Če niso na ZZZS jun ko se je menjala lista zdravil vrgli venuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1703
16.9.2011 11:36:26   
trnuljčica
Ne, sem šla pogledat. Še vedno je vmesna lista. To pomeni, da ga dobiš na zelen recept, samo dobro je da si dodatno zavarovana. Ker v tem primeru krije osnovno zavarovanje 25% cene, dodatno pa 75%.

Neposredna povezava do sporočila: 1704
16.9.2011 11:41:19   
Janchek81
trnuljčica jaz osebno če bi šla do osebne zdravnice, ki je od mene oddaljena 20km bi pomoje lih bla na istem, tko sm šla pa 100m peš do lekarne, dala 8€ in je to to user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1705
16.9.2011 11:43:03   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

A tako malo ste se zredile?

jaz sem se ogromno! (se pa vedno že na zač. zredim, zadnje 3 tedne pa navadno praktično nič - mogoče zato, ker mi takrat dovolijo več gibat, ko ni več nevarno za dete, če bi se rodilouser posted image ). Moja normalna teža je nekje 54,5, torej med 53 in 56, recimo, če vzamemo extreme. No, najprej sem se zredila že, ko sem letos prvič zanosila - februarja in po ss (marca) ni uspelo it še vse dol, ko sem že spet zanosila (sem takoj po m. zanosla - tako da je bil vmes samo en mesec - aprila sem bila že spet noseča...) Tako da če vzamem, da sem takrat mela recimo 56,5, potem sem se zredila še vedno ogromno - zdaj imam namreč 63,3! Mi je ful hecno, ker se sama sebi zdim prav donda, ko pa pridem h g., me pa sestra pošlje na vago z besedami: "No, pejte, naš drobižek!"user posted image

Joj jaz sem se tudi že kar precej zredila, no saj tudi začetna teža ni bil bohved kaj nizka, sem pač malo bolj močne sorte.....Ampak do sedaj sem se zredila že 8 kg. No pri gaji sem se vsega skupaj zredila 25kg.......user posted image

če se otroci ne premikajo, pa vas je strah, je par trikov, kako jih spodbudit, povedali v mš, pa res kar delajo:
- pojest nekaj sladkega in se ulešt na levi bok
- se gibat - to sem zvedla na ns - da se premaknejo, če dvigneš rit od tal, ko ležiš - jim očitno čudno rata, ko se maternica čist stegneuser posted image
- ga požokat

uuuuu hvala za idejo, pomoje bo tole kdaj prav prišlo user posted image

glede oblačilc, jaz sem kupovala prejšno nosečnost nekaj 56 nekaj 62, na koncu sem "mogla" dokupit precej 50 in jih je nosil kar dolgo.

Podobno: nam so v mš rekli, da naj teh tamalih sploh ne kupujemo. In sem seveda ubogalauser posted image . NO, potem se moja mala rodi, čisto povprečno velika, prej večja kot manjša in ji je bilo vse preveliko. Na srečo sem veliko cotk dobila, ampak je teh tamalih vseeno kar zmanjkovalo. Sta obe kar dolgo nosili še 50 in 56...

Jaz sicer nevem s katerimi številkami oblekc sem začela, ampak sem, 100% da številke 50 nisem nikoli kupila. Mogoče sem imela par številk 56, večina pa 62. Spet pa je odvisno od proizvajalca.

Jaz sem pa kar vesela, da se poletje končno končuje user posted image , a sem čudna?

Si.user posted image Meni se zdi pa da, ravno zato, ekr sem rada v pogonu, mi tistih 30+ odgovarja, ker se takrat vse da, pa še lepo vreme je... Meni dež in megla ubijeta planeuser posted image - kako smo si različni, hehe.

Ja poletje se poslavlja user posted image . Ko bi bilo sedaj vsaj začetek poletja. Jaz sploh nemaram jeseni in zime, še posebaj mraza, dežja, megle.....no kadar sneži je pa luštno, samo samo ta dan user posted image

trnjulčica, ja, rodili sta se celo nadpovprečno veliki za punce - povprečje je 3 kile, sem lih zadnjič gledala, oni sta meli pol kile več. Samo potem sta šli bolj počasi gor - sta pač najini punci, nimaš kaj... nismo glih debeluhi;) (no, jaz se zdaj tja nekam vlečem, samo tudi še ni tako hudo 63 kg na 168 cm, pa ipak sem noseča).
hehe, Lejla je stara 2 leti in 8 mesecev in ima borih 10 kil. Totalna suhica! poje pa vola in pol!
Sicer pa kolikor gledam okoli malo mamic gre ven vsak dan zelo kmalu po porodu.

jA, to je ful odvisno od letnega časa - z Ronjo sem bila vsak dan, pri Lejli je bilo pa tako svinjsko mraz, da se temp. 1 mesec ni dvignila nad 0 in mi niso dovolili it ven z malo (babica odsvetovala). Smo pa potem vedno, kadar se je dalo, šle, ker je pač Ronja tudi rabila kak sprehod, je bila takrat leto in pol stara...

Ko se je gaja rodila je bila težka 4320g, nato pa je šla počasi počasi gor. Sedaj jih ima pri 3h letih 15kg in ima prav super postavo user posted image . Bila pa je rojena oktobra in moram reči, da sva se midve kar veliko sprehajale, prvi mesec sicer ne, ker sem imela CR, ampak potem sva postopoma prišle skoraj na vsak dan. Pa naj je bil zunaj sonce , dež ali sneg.....je tako uživala user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
16.9.2011 11:45:40   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: tix

Mala razlika med otroki je kjut - za otroke in kasneje za mamico - na začetku je pa j*, vsaj če tamalo dete ne spi kaj dosti...

bomo videli, pri nas bo 19m, sem si pa želela malo razliko user posted image - se bom čez pol leta tolkla po glavi user posted image

Verjele ali pa ne, meni je pa kar fino, da bo razlika okoli 3 leta in pol. Je že ven iz planic, bolj samostojna je in sedaj veliko več razume, pa še dokaj veliko se lahko z njo zmeniš. No res pa je, da bomo videli ko pride nov čaln, saj se lahko vse hitro spremeni user posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
16.9.2011 11:47:23   
Janchek81
Aja pozabila sem komentirati kilograme user posted image  od prejšnje nosečnosti je še kar nekaj ostalo ..  ne velik, ko sem 23.9.2010 mela UPN sm mela 69kg, pol sm nekak prišla aprila na 62kg, zdej jih mam pa 70kg, tako, da sem se zredila že za 8kg user posted image user posted image  ampak folk mi prav da šele zdej zgledam super, ker naj bi bila kao prej presuha ( to je blo njihovo mnenje, jaz sem se dobr počutila ) ... vsi gledajo na 176cm pa 62kg .. ko sem pa prvič zanosila sem imela pa 57kg user posted image user posted image  bomo vidli na kok kg bomo končal, itak se prav nič ne sekiram user posted image user posted image  mi NIKOL ni bil problem shujšat in to zdravo shujšat user posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
16.9.2011 11:51:04   
coccinella

bomo videli, pri nas bo 19m, sem si pa želela malo razliko user posted image - se bom čez pol leta tolkla po glavi

Ne, čez pol leta boš lih lahko zadihalauser posted image . Ma, ne, to je ful odvisno od otrok - na morju sem srečala mamico, ki je rekla, da je bilo prve mesece milina - tavelikega je itak mela v vrtcu, mali je pa skoz spal. Jaz sem mela obe doma, spala ni pa nobena... Je kar razlikauser posted image . kako pa boste ve imele - starejše otroke v vrtcu ali doma?

Definitivno v vrtcu. Tam ima svoje prijatelje in se igra, kaj nauči. Se mi zdi, da če bi bila doma, da bi bil samo jok in stok, pa še kaj hujšega, ker bi verjetno želela imeti veliko pozornosti....pa to ne bi bilo ravno mogoče.

Sploh ne vem kako bo imet zimskega novorojenčka, mali se je rodil itak sredi največje vročine in je bil lahko napol nag prve mesece. Me pa tudi skrbi da bom mogla bit pol zime doma, to ni ravno zame
Ja, to je smotano. Mi smo to tako reševali, da sva šli pop. z Ronjo sami ven, lubi je pa tačas Lejlo čuval in me poklical, ko je bila lačna in sva leteli nazaj. 2x je ful jokala, ker sva šli z malo do LJubljanice, ne samo pod blok in nisva uspeli prit v par min. nazaj, saj je bil sneg do kolen, tamala pa še mala... Ampak po moje se je Lejli to konec koncev splačalo, saj je tako Ronja hitro prebolela ljubosumje in sta zdaj res najbolj ljubeči sestriciuser posted image . Dop. smo bile pa prvi mesec skoz doma, ker se temp. sploh ni dvignila čez 0 - to je bil najbolj mrzel januar v zadnjih 10ih letih (lubi ma te podatke -no, saj so javno dostopni, samo on pač tudi dostopa do njih, hehe).

Gaja je oktobrček in je tudi nekako začetek zime. Glede sprehodov in vsega ni bilo problema. Če ni ravno snežilo ali pa da je bila po cesti in pločniku plundra in sneg, sem jo oblekal in sva šli na sprehod z vozičkom, če ne pa sem jo kar v kengurujčka ali pa push dala in sva šli na sprehod. Ni panike, uživala je 100 na uro, malo spala malo gledala, nič ji ni manjkalo. Tako da bom verjetno tako tudi sedaj naredila. Pa itak jim paše malo svežega zraka....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
16.9.2011 11:54:01   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: soncnica28

Ojla punce!

Jaz tudi komaj čakam ohladitev, imam dosti te sparine.

A mogoče veste, če lahko v nosečnosti pri zobarju dobiš injekcijo? V torek imam pregled in me že danes nekaj boli (se vleče že dlje časa) in je tko na nedostopnem mestu, da po mojem mi bo dal injekcijo, da bo lahko vmes prišel, pa me zanima, če je to kaj škodljivo.

Lep vikend vsem!

Jaz imam pa zobarja šela oktobra, pa me že tudi sedaj nekaj boli in se vleče kar nekaj časa. Če bo možno mu bom rekla naj mi kar popravi, pa brez inekcije....

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
16.9.2011 12:08:27   
binca4
Soncnica, jaz sem imela zobarja prejšnji teden pa mi je rekla, da lahko brez problema vzamem lokalno, in sem vesela da sem jo. Pravi, da tako malo anastezije kot jo dajo ne pride do otroka.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 1711
16.9.2011 12:31:31   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

trnuljčica jaz osebno če bi šla do osebne zdravnice, ki je od mene oddaljena 20km bi pomoje lih bla na istem, tko sm šla pa 100m peš do lekarne, dala 8€ in je to to user posted image

To pa res.user posted image

Predlog je bil bolj za tiste , ki imajo ravno gin al pa morajo iti po bolniški list...

Neposredna povezava do sporočila: 1712
16.9.2011 13:25:00   
ronja
Mogoče sem imela par številk 56, večina pa 62. Spet pa je odvisno od proizvajalca.
Jap, H&M ima kar velike št. se mi zdi, pa nekateri drugi tudi. Sama 50 nisem kupovala, razen enih hlačk, ki sta jih potem res skoz nosili 8kako bo zdaj, ne vem - verjetno za doma... ker so rozauser posted image ) sem pa nekaj dobila - hvalabogu, ker sta kar dolgo nosili tamale cifre.

Ko bi bilo sedaj vsaj začetek poletja. Jaz sploh nemaram jeseni in zime, še posebaj mraza, dežja, megle.....no kadar sneži je pa luštno, samo samo ta dan

podpis. Čeprav letos komaj čakam zimouser posted image .

Verjele ali pa ne, meni je pa kar fino, da bo razlika okoli 3 leta in pol. Je že ven iz planic, bolj samostojna je in sedaj veliko več razume, pa še dokaj veliko se lahko z njo zmeniš.
Verjeli, verjeliuser posted image . Vsekakor je ful lažje, ko lahko otroku dopoveš, da naj bo 10 min. v drugi sobi oz. vsaj tiho, da bo dojenček lahko zaspal... In to se 3 letniku komot da, 18 mesečniku pa NITI POD RAZNO! Vsaj Ronji se ni dalo...

vrtec: mojidve bosta prve mesece verjetno doma, ker takrat razsaja toliko bolezni, onidve pa vedno vse pobereta in se bojim, da bi se mali kaj nalezel - potem nekje konec marca, aprila, ko se pa stanje malo umiri, bi ju dala pa nazaj not. Pa seveda julija in avgusta bosta imeli počitnice, kot vednouser posted image .

coccinela, meni so vsi p. in vse babice (sem res vse vprašala, ker sem si želela it kaj ven z njo) rekli, da dokler je temperatura pod 0, ni dobro za ta mala pljučka, da to dihajo. Ni problem, da bi jih zeblo, baje je nevarno za kako pljučnico... Tako da si jaz nisem glih upala preveč tvegat... Upam, da tokrat ne bo tako dolgo tako svinjsko mraz...

zobozdravnik: večinoma ne marajo delat kakih večjih stvari med nosečnostjo, rajši počakajo, če pač ni nujno. Glede injekcije je podobno: eni rajši ne dajo, čeprav je zadeva lokalna in verjetno nima nekega hudega vpliva. Sama je nebi vzela, ker raši potrpim, ziher je ziher. Ampak tako znanstveno gledano, pa po moje ni skrbi. Meni niti amalgamske plombe ni menjala, ker je rekla, da v nosečnosti to ni glih ok.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1713
16.9.2011 15:23:22   
Roberta69

Jaz sem pa kar vesela, da se poletje končno končuje user posted image , a sem čudna?

Si.user posted image Meni se zdi pa da, ravno zato, ekr sem rada v pogonu, mi tistih 30+ odgovarja, ker se takrat vse da, pa še lepo vreme je... Meni dež in megla ubijeta planeuser posted image - kako smo si različni, hehe.

Sem rekla topla, pa suha user posted image . Ekstremnih temperatur ne maram oz. jih kar sovražim in še tako težko se izgleda moje telo najnje privadi, da imam same težave user posted image . Ko je vroče 30 -/+ mi je čist too much - čez dan si lahko samo nekje na hladnem, da bi pa kaj okoli kolovratil, se sprehajal, odpade - ko je ful mrzlo (res ta prava zima) imam pa, po moje, največ plasti na sebi od vseh ljudi naokrog, pa me na koncu vedno zebe user posted image . Daleč najljubša mi je pomlad: toplo, sončno, cvetoče user posted image . Mi je pa všeč, da so 4 letni časi in ne želim, da se kdaj zabrišejo; načeloma v vsakem najdem kaj lepega, četudi mi kakšen prav posebej ne diši. Megla in sivina pa itak odpade, zato če bo po sreči, se selimo na hribček (na ekstra sončno, totalno J lego user posted image ) ampak ne bo tako visok, da bi se dvignili nad LJ meglo user posted image (morda pa vseeno user posted image ).

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
16.9.2011 17:42:10   
trnuljčica
Ronja, veš sva z malim včeraj naredila tvoje  sladoledne lučke (vanilijeve z banano). Danes jih je probal in je bil ves navdušen nad svojo mojstrovino. user posted image

Ti mali res ful uživajo ko ustvarjajo, valjajo, kuhajo, packajouser posted image s tabo... To je bil vedno eden od načinov, ko si našega malega razgrajača zaposlil, pa še mir imel vsak dan, ko je treba narediti kosilo. Sva s tem začela zelo zgodaj. Mislim da po 1,5 letu. Prilagojeno starosti seveda.
Danes sva delala domačo pico. Ne vem, men se v tej nosečnosti skoz luštauser posted image .  Sam se zadržujem...
Pol je pa bil tako posrečen, ko je pojedel svojo in rekel: Mami to si pa dobro skuhala. Jaz pa: saj svojo si sam naredil. On pa: saj res.
No, jaz sem narezala paradižnik.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
16.9.2011 23:13:28   
Roberta69
Vrtec in starejši otrok: jaz sem lansko jesen ful tuhtala o tem, ker sem šla konec septembra na prodoniško, sin je bil pa do jeseni (ko je dopolnil 2,4 leta) doma. Čez poletje sva na žalost sprobala privat vrtec s koncesijo, kjer je bila prava kalvarija. Ubogi revček me še danes velkokrat vpraša, če mu tja res ne bo treba nikoli več, tako da jaz sem prepričana, da če kakšen otrok joka ali na kašen drug način pokaže, da ne bi šel v  vrtec, da tam nekaj ni kul in je treba poiskat alternativo. V glavnem sploh nisem vedela ali naj bo doma ali gre v vrtec, mnenj sem sliašal itak nešteto, potem imajo ljudje različne izkušnje, zmožnosti, želje, poglede... Na koncu je šel v vrtec in ni mi žal. Pri tej starosti se mi je zdelo, da mu bodo prijateljčki prišli kar prav in nisem se zmotila. Naš vrtec lahko res samo pohvalim, je sploh ni reči, ki mi ne bi ustrezala (morda edino kdaj kakšna malenkost) in najbolj važno mi je to, da moj sin tam res uživa in gre v vrtec z veseljem user posted image . Ker je zeloooooooooo živahen in razposajen fantič, mu je bilo pa pisano na kožo, da je lahko tako ogromno časa preživel zunaj (z mano); še danes mi vzgojiteljica pravi, da je najbolj vesel, ko gredo na igrišče user posted image . Sem se pa jaz z mojim sinom natelovadila, tako in drugače, ni take sorte, da bi kaj ustvarjal, skos ima sršene v riti, v bistvu ne more biti pri miru niti nekaj sekund (no, z leti se zadeve izboljšujejo user posted image ), tako da so šli moji načrti o raznih aktivnostih bolj po gobe user posted image . Ta mlajšega bom imela absolutno doma, tak plan je bil tudi če ne bi dobili dojenčka. Dragi nekaj pravi, da bi ga dala v vrtec drugo jesen, ko bo star skoraj dve leti, ampak bomo še videli, vse je odvisno od kar nekaj dejavnikov.
Kar se bolezni tiče, smo pa eni redkih srečnežev, saj naš otrok nikoli ničesar ni staknil user posted image in srčno upam, da bo tako še naprej user posted image .

Mala razlika med otroki: če danes pogledam, si želim, da bi bili naštepani eden za drugim user posted image , zgolj zaradi medsebojnega dopolnjevanja/ujemanja. Pri prvem sinu si niti slučajno nisem predstavljala, da bi imela drugega tako kmalu, že ko mi je ene dvakrat kak dan zamujala (ali pa sem malo pobrkljala) sem bila vsa panična in nesrečna. Ljudje smo različni in različno začutimo, kdaj je tisti pravi čas. Spreminja pa se tudi človek sam user posted image . Jaz recimo nikoli nisem bila tak buc-buc tip, družino sem si želela ja, nisem pa o tem sanjala, dokler me, ko sem spoznala partnerja, ni čisto zadelo user posted image . Hočem povedat, da danes pa, če bi bili finančno neobremenjeni, bi imela prov 5 otrok user posted image (prijateljice me gledajo, kot da sem nora user posted image ), no, ampak načeloma jih ne bova imela. Skratka mene majhna razlika nič ne straši. Iz dosedanjih izkušenj bo skrb za dojenčka mala malica user posted image ... vsaj upam, da nam ta tretji ne bo kaj zagodel user posted image . Je pa absolutno laže skrbeti za otroka od nekje tretjega leta naprej, ko res že "vse" kar je treba zelo dobro razume. Jaz mislim, da do nekje tretjega leta živiš bolj tako kot otroci žvižgajo (pa ne da pometajo s tabo, samo če hočeš, da je otrok srečen, se mu moraš maksimalno prilagoditi oz. njegovim potrebam ) od nekje tretjega leta naprej pa zaživiš skupaj "pravo" življenje. Upam samo, da nam ne bo zmanjkalo časa user posted image , ker rok pa, priznam, imam velikokrat premalo user posted image ; najbolj me vrže iz tira, kadar j etreba kaj skuhati, če je ta mali ful lačen, ker potem začne jokat jaz pa hitreje kot hitro ne morem... je pa vse bolj svar organizacije, ampak traja, da dodobra zalaufa user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1716
17.9.2011 9:50:43   
Kasija
vrtec najstarejši bo definitivno v vrtcu, mlajši pa še razmišljam, da bi bil nekaj časa doma - čakamo javni vrtec, pa je privat silno drag. sicer bi bila pa oba v vrtcu, ker nima smisla prekinjat rutino. konec koncev ju grem lahko prej iskat. čeprav ju že zdaj hodim bolj zgodaj. mogoče bosta doma na začetku, zaradi viroz. pa julija ali avgusta ali pa oboje bosta doma čez počitnice. roberta69 se podpišem pod tvoj opis prvega. s takimi sršeni v riti mu bi bilo doma dolgčas in zato je šel v vrtec. šele zdaj se kdaj pa kdaj zamoti sam.

razlika med otroci moja sta 18 mesecev narazen. pa je res na začetku bilo težko za naju, sta pa zdaj tamala cel tim in skupaj ustaneta, se tudi že igrata, zanimajo ju podobne stvari - kolesa, avti, žoge - in tako ni težko izbrati družinsko aktivnost primerno za oba. recimo skupaj gremo gledat lutke, pa oba zanima. je pa po mojih izkušnjah in primerjavi s kolegicami zelo odvisno od značaja starejšega in spalnih navad mlajšega. pri meni je bil starejši v vrtcu. na začetku je bilo lažje, ker je dojenček vedno spal. potem je bilo težje, ko je bil bolj buden, zanimala sem ga pa samo jaz. starejši je pa tudi hotel mojo pozornost. potem pa je dojenčka začela zanimati okolica, je pa bil lepo privezan v vozičku - tam 6m do 1 leta. smo šli povsod skupaj - buggy oa na avtobus in do mesta. zopet je postalo težje, ko je mlajši ugotovil, da lahko gre ven iz vozička in hodi. starejši pa še ni bil dovolj pameten, da bi bil lahko povsem samostojen, da recimo počaka. ampak nekako od malo pred 2 leti maljšega je vedno lažje in zdaj - malo čez 2 in skoraj 4 - je milina. pa še vedno lažje postaja vse skupaj.

rojstni dan  sem tudi razmišljala, da termin ni najboljši. sicer imamo ostali rd  od maja do oktobra in takrat izkoristimo atrij in ni noben problem s številom povabljencev. nekatere manjše privatne telovadnice posojajo svoje prostore.
ronja a poveš kakšno idejo imaš za zabavo? trenutno tudi razmišljam o tem. praznuje 4 leta oktobra. fantek sicer, torej so njegovi predlogi dinozavri (hoče torto s t-rexom - jao meni likovno nesposobni user posted image ).

cocinellla vau to pa je porodna teža.

kilogrami mislim to je vse drobižek. prvič sem se zredila 22kg, drugič pa 18kg. katastrofa.  ampak sem se tokrat tudi že zredila 9kg. čeprav sem si obljubila pazit. v osnovi sem pa tudi čisto konkretna, daleč od suhice. tako da naslednje leto bo treba delat na vrnitvi na težo pred porodi.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
17.9.2011 12:31:45   
trnuljčica
Teža  jaz sem tudi že 9 +, ampak se ne sekiram, ker ni od prenažiranja... Tudi prvič mi je šla enako gor. Zadnji teden pred porodom celo 1 kg na dan! Ne hecam. Jedla pa sem normalno kot prej. Pristala sem na 22-23 kg plusa. Saj toliko ne moreš pojest- nikoli. Je moj rekel naj se ne sekiram, ker je to samo voda... Pa je bilo očitno res, ker sem šla 6 dan domov in sem bila11 kg lažja. Tri meseca po porodu pa 2 kg plusa glede na začetek nosečnosti. Kar mi je ostalo. Tako da sem imela na morju svoje bikinke.user posted image
Se pa spomnim, da so v bolnici nekaj skakali in mi non stop merili RR, ker sem na koncu imela nad 150/90-100(leže). Sicer je moj okoli 100-110/60-70.
Tudi moja mama se je v user posted image zredila nenormalno- enkrat celo +40 in to na višino176 (štartano s 54 kg!). Pa je po 3 mes zopet imela svojo težo. Sam takrat niso tako kontrolirali eklampsije, preeklampsije...
Tko da pri nama je to očitno skupno. Seveda ne govorim o prenažiranju v user posted image , pol pa o hujšanju po porodu... Nikoli nisem hujšala.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 17.9.2011 12:33:32 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
17.9.2011 22:19:41   
ronja
O, trnjulčica, kako fajn za lučke:). Tamali jih res ful radi delajouser posted image . Me smo jih tudi včeraj naredile, danes že 2 manjkata, hehe.
Moji punci sta kuhali z mano od 8. oz. 3. dne življenja dalje (pač takoj ko sva prišli iz p.), ker sta skoz hoteli bit pri meni, tako da sta bili pač v slingu medtem ko sva midva kuhalauser posted image . Pa včasih sta se še dali prepričat, da sta bili v ležalniku na pultu, medtem ko sem kaj rezala, kasneje pa v stolčku in zdaj na stolu ob pultu - zato da vse vidita, ker to je ful nujno, da vse viditauser posted image . Pa skoz mi zelenjavo kradeta medtem, ko jo režemuser posted image . Ampak mi nimamo preveč strogih pravil (ala jemo samo za mizo, pa samo ob obrokih,...), tako da jima to z veseljem pustim. A je kaj narobe, če jesta pred kosilom surovo zelenjavo? Po moje čisto ničuser posted image .

Pol je pa bil tako posrečen, ko je pojedel svojo in rekel: Mami to si pa dobro skuhala.
Joj, mojidve sta meli zdaj tako fazo, da sta non stop hvalili, karkoli sva skuhala - kako sva dobro skuhala, pa da naj še kdaj naredivauser posted image . Je bilo prav hecno. Valjda tudi pri babicah in se je tema ful fajn zdelo, ker sta seveda obe mislili, da je to posebej zanju - sva jima pustila veselje in bila tiho, da to skoz govoritauser posted image . Pa zadnje čase Ronja vedno vpraša, kdo je kaj skuhal - in če recimo lubi ni nič zraven pomagal, pol ga kr mal tko razočarano gleda: "Oči, a res nisi čist nič naredil?" user posted image

kasija, za Lejlo sem imela idejo za "messy bd party" - taka, da packajo - slikajo s prstnimi barvami po stenah, polepljenih s papirjem, pa se obmetavajo oz. packajo z rokicami po kakih torticami, hehe. Samo kot rečeno - za to rabiš prostor temu primeren in pa seveda mame, ki so za hece in se jih da prepričat, da otroka ne oblečejo v tagmašne obleke za na tak rd. Bi pa po moje tamali uživali, vsaj za mojidve vem, da bi.

Sicer pa nimam ravno najlepših novic... en flek se mi dela, že par dni, no v bistvu kak teden, vsak dan je bolj izrazit in noče zginit. Jasno upam, da je od česa drugega, res pa je, da na splošno nimam problemov s kožo in se mi fleki nikoli kar tako ne delajo, vsaj do zdaj se mi niso. In res je tudi, da je enak, kot je bil oni od burelije na začetku - rdeč in na isti način tečen (ne srbi tako kot pik, ampak nekak peče/srbi). Ampak ni še bel notri in zelo mogoče ni nič in je brezveze, da sploh razmišljam. Vseeno pa če ne misli zginit do pon., bom poklicala na inf., če bi oni to radi kaj videli... kaj pa ve mislite - zganjam paniko ali bi bilo to pametno (flek je tu nekak en teden, pa vedno bolj rdeč ratuje - srbi enako kot je srbel oni na začetku). Od sonca ni (je na sredi trebuha malo pod prsmi, tja sonček ne pride, se ne razgaljam tako zdaj, heheuser posted image ), od komarja tudi ni, ker ni nobenega pika in ker jih zdaj tu skoraj ni več, nisem nič popikana nikjer, pa me sicer vedno najdejo - pa tudi sem bi me res težko pičil... in ker se širi. Od modrca tudi ni, ker je bolj spodaj, pa itak ga v gl. ne nosim, zadnjih par dni pa sploh ne, ker sem hotela naredi poizkus, če bi to lahko kaj drgnilo (pa itak ne more, ampak za ziher - no, pa je samo slabše)...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1719
18.9.2011 10:28:47   
Roberta69
Ronja, če se greš pokazat, ne škodi, še sploh ker imaš tako "nesrečo", da se ti neke čisto nepotrebne reči dogajajo... Lahko je tudi kaj hormonsko - mene je po porodu, drugi dan v porodnišnici po rokah, stegnih, in spodnjem delu trebuha začelo noro srbeti... sem sumila na kakšne praške (čeprav nisem bila nikoli na nič alergična), pa se kar ni nehalo in sem se čist do krvi spraskala (po rokah se mi še vedno poznajo mini brazgotinice)... bilo je ful mučno, ker kar ni nehalo srbeti, prijala mi je edino prha, potem je bilo pa spet isto ali še slabbše. Dermatolog je ocenil, da je hormonsko in mi predpisal ena zdravila, ampak jih zaradi dojenja nisem hotela jemati, četudi naj ne bi škodovala... HB je čez par dni izginilo. 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
18.9.2011 10:39:23   
trnuljčica

Moji punci sta kuhali z mano od 8. oz. 3. dne življenja dalje (pač takoj ko sva prišli iz p.), ker sta skoz hoteli bit pri meni, tako da sta bili pač v slingu medtem ko sva midva kuhalauser posted image . Pa včasih sta se še dali prepričat, da sta bili v ležalniku na pultu, medtem ko sem kaj rezala, kasneje pa v stolčku in zdaj na stolu ob pultu - zato da vse vidita, ker to je ful nujno, da vse viditauser posted image . Pa skoz mi zelenjavo kradeta medtem, ko jo režemuser posted image . Ampak mi nimamo preveč strogih pravil (ala jemo samo za mizo, pa samo ob obrokih,...), tako da jima to z veseljem pustim. A je kaj narobe, če jesta pred kosilom surovo zelenjavo? Po moje čisto ničuser posted image .

Vidim, da imamo podobna pravila, podobne navade in razvade...user posted image In ne, tudi jaz ne mislim, da je kaj narobe če med kuhanjem krade korenček...

Se mi je pa tole ustvarjanje lučk tako dopadlo, ker je čisto enostavno. Ker mami rada kuha, peče- komplicira. Tu je pa malček lahko ustvarjal v celoti( no razen rezanja sadja).

Sicer pa nimam ravno najlepših novic... en flek se mi dela, že par dni, no v bistvu kak teden, vsak dan je bolj izrazit in noče zginit. Jasno upam, da je od česa drugega, res pa je, da na splošno nimam problemov s kožo in se mi fleki nikoli kar tako ne delajo, vsaj do zdaj se mi niso. In res je tudi, da je enak, kot je bil oni od burelije na začetku - rdeč in na isti način tečen (ne srbi tako kot pik, ampak nekak peče/srbi). Ampak ni še bel notri in zelo mogoče ni nič in je brezveze, da sploh razmišljam. Vseeno pa če ne misli zginit do pon., bom poklicala na inf., če bi oni to radi kaj videli... kaj pa ve mislite - zganjam paniko ali bi bilo to pametno

Pojdi pokazat!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
18.9.2011 10:54:21   
miami10
hej hej...pa še mi2 po dolgem času...sem prebrala kar sem "zamudila"...
bolečine okoli popka-tudi sama jih imam...vendar jih jaz pripisujem operaciji, ki sem jo imela 15t
magnesol-vsak dan spijem 2-3tbl, mi je G rekla da brez problema poleg tega pa lahko vzamem še 3tbl Buscopana, ampak tega ne jemljem.
folna kislina-še vedno jo jemljem redno in jo imam namen jemati do konca
voziček-izbran lux4kids model Viper...malce problemov imam z barvo, ker jih je samo 6, pa nobena ni tako zelo udarna...en drug model ma bistveno boljšo barvno kolekcijo, ampak je ta model bolši
vse nove nosečke-super da ste se nam pridružile, predvsem se mi dopadejo mnenja tistih ki po PDP ne paše k nam pa so vseeno rajši tuki ker smo zanimive user posted image
zatekanje nog in bolečine v križu-meni so prejšnji teden 2x kar "grdo" zatekle noge...pa ubistvu ne vem kaj se delala drugače kot druge dni. Ima katera že težave? Križ pa ne vem kaj nej napišem...če predolgo sedim v neudobnem stolu mam občutek da mi bo "stran padel". Pa tudi mravljinčit me začne po deni nogi.
športanje-kej športate? jst sem se odločila da grem v bazen in sem plavala (moja G se s tem popolnoma strinja), šla pa sem tudi na kolo - ampak zgolj ravnina in sem se počutila super (no razn druga dan me je bolela rit od 4ur)
brcike-mislim da čutim brcike...pomoje bo to to user posted image seveda pa nisem ziher
morfologija-jutri imava morfologijo in komi čakam da vidim tole moje nagajivo dete
3D UZ-za ta pregled pa se ne bom odločila
spol in oblačila-nisem zagovornik da so fantje v modrem in da so punčke v roza...ne rečem kakšen body, majičko ipd., definitivno pa ne cela omara...do sedaj imam kupljene 3 bodije iz H&M, ki so bili v kompletu, in en bodi ki mi ga je podaril oče. Me mika zapravljanje, ampak se "bojim" da ne bodo cunjine premajhne...saj sva bila tako jaz kot moj partner kar "velika" novorojenčka in nama ne bi bile prav cunjine 50. Nečak pa je imel 47cm (normalno donošen), tako da bomo malce počakali...mam pa navdušeno svakinjo za shopping, tko da ni problema jo bom poslala lahko tudi ko bom jst doma počivala z mojo pikico.

oky oky...dost me mate...grem lovit sončne žarke in upam da niso zadnji user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1722
18.9.2011 14:25:16   
Roberta69
Kadar veliko visim na računalniku, pomeni, da delam user posted image , no, tkole vmes si malo oddahnem, saj bi bilo bolj pametno rit od računalnika za oddih kam drugam prestavit, ampak ker že cel dan tipkam, mi paše, da natipkam vsaj kaj za dušo user posted image .

Ta vikend sem sama (čez dan) in mi je prov čudno user posted image . Predvsem zaradi ta mlajšega, ker nisem navajena, da ga ni ob meni...

Roza/modro - punčka/fantek: jaz sem v 1. user posted image tok sovražila to, da je v večini trgovin pol roza in pol modrega (roza mi drugače všeč, modra pa niti ne), da mojedva sinova skoraj da nimata modrega oblačilca, med tistimi tamalimi pa zagotovo ne. Zdaj, ko je ta velik že velik, mu šele kupim kaj modrega. Tako me je jezilo, ker sem želela oblačila predvsem v rumeni, oranžni, rdeči in zeleni, pa sem bore malo tega našla user posted image . Cunj imamo pa tudi na tone... če bi lahko še nekrat od začetka, bi se tega lotila drugače user posted image ... samo meni nikoli ne rata, tako kot enim staršem, da bi šla jeseni v trgovino, dve, tri in v šusu kupila vse za sezono; ne vem, ali ima jaz vedno tako nesrečo ali kaj, ampak kadr sem recimo rabila št. 86, skoraj ničesar ni bilo v tej št. itd., pa itak kljub dobri založenosti trgovin kakšnega kosa, ki je prov nujen, začuda ne nabavijo user posted image . Govorim recimo o debelih zimskih žabah - ker se mi zdi, da je v vrtcu na tleh ful mrzlo, sem želela, da bi bile žabe bolj termo, ne navadne tanke, pa sem enkrat slučajno v C&A dobila dva para, to je pa to, pa sem preiskala celo LJ, pa celo če bi bile drage in/ali grde, bi jih kupila... Enako je bilo 100 x s pižamami; otrok preraste št., nikjer nobene pižame (šlo je predvsem zato, da večinoma prodajajo s stopalčki, ko je pa že vstajal, se mi pa to ni zdelo praktično, dvodelno ima pa šele odkar ni v plenicah, ker je že tako in tako celo noč odkrit) in mi rečejo, v naslednji kolekciji (ja, ampak moj otrok ne raste po kolekcijah user posted image ). V glavnem velikokrat mi je kaj všeč/uporabno, pa ni št., pa pridem enkrat, dvakrat... pa si zamislim barvno kombinacijo za zimo, pa se na koncu nič ne izide user posted image . Pinavadi je tako, da bi moral človek že čez poletje, čisto takoj ko dobijo robo, nakupit za mrzlo zimo user posted image . Pa že tako mi je po trgovinah leta toooook odveč, sploh odkar otročka že imam. Saj ko ju ni bilo, je bilo že luštno kdaj kaj izbirat, zdaj je pa to samo neljubo in zamudno opravilo user posted image . Bom pa, če bo punčka, kupila oblačilca za njo, čeprav se mi zdi bolj važno, da so "punčkasta", ko se vsega že bolj zaveda, pri nekej 3 letih. Mi je pa škoda zapravljat, ker toliko cunj že imamo, saj upam, da kaj dobim, drugače sem pa razmišljala, da bi najraje od koga rabljena oblačila od dojenčka pa do ene treh let kupila - saj bi jih oprala na 60, pa ne bi bilo panike. Samo kje naj najdem nekoga, ki to ima in ima enka okus kot jaz user posted image .

Kilogrami: v 1. user posted image sem se zredila za 18 kg. Sliši se ful, ampak se mi ni niti milimeter nikjer poznalo, razen na trebuščku, pa še ta v primerjavi z drugimi na koncu niti ni bil tako zelo velik. Ta drugič sem se manj, kao 13 kg, ampak sem bila v obeh user posted image približno ista, vem zaradi oblačil in počutja. Nikoli se mi ni zdelo, da sem debela (no, vmes pride kak dan, ko se počutim napihnjeno kot slon, tako je bilo tokrat na začetku nosečnosti), ampak načeloma se ne zredim nikamor drugam kot v trebuh. Je pa res, da mi dragi vedno, ko se noseča, govori, da sem ritasta user posted image user posted image user posted image , najbrž zato, ker se širim v boke user posted image . Sem bila pa v 1. user posted image čist paf, ker se mi ni zdelo, da se redim, izgledala sem enako (razen trebuha), potem pa hočem enkrat dat nase eno trenerko, pa se pri stegnih kar ustavi user posted image in sem potem ugotovila, da se v bokih dejansko fuuul razširiš (še dobro, drugače user posted image ne spraviš ven user posted image ), čeprav na prvi pogled ne izgleda. Skratka, splošno prepričanje, da se vsaka nosečnica zredi in potem to težko izgubi, sploh ne drži. Tako kot smo različne na začetku, med nosečnostjo, je tudi po njej, kakor koli pa že je, je vse za en prekrasen namen user posted image user posted image user posted image . Kar tretjič bom že mama user posted image .

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
18.9.2011 14:40:21   
miami10
še tole:
KILOGRAMI-do pred 1 tednom sem se zredila cca 3.5kg, je pa res da sem jih že od prej mela mnogo preveč...tko da tut če se ne zredim bo uredu...ampak vem da bo moj baby rastel in s tem kg user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1724
19.9.2011 6:50:00   
Janchek81
Helow vseeeeeem user posted image

Pa je vikend okoli ... in že spet delavni teden, ki bo sigurnoooo hitro minil user posted image  

Športanje: jaz grem vsak dan mal na sobno kolo al pa kakšen sprehodek, včasih grem sam zravn mal lučko svetiti, ko gre moj metat na koš, samo da sem na zraku ... zdej k je dežek ne bom nikamor šla, ampak baje da bo že jutri bolje user posted image

ronja jaz sem dobila fleke v 1.user posted image  in so bile hormonske narave, sm tud kr neki paničarla, ker me je bilo seveda strah in priznam PONOVNO BI, tako, da za tvoje boljše počutje bi se šla jaz pokazai osebni zdravnici .... ker hormonsko se v nosečnosti lahko pojavljajo res rdeče lise povsod po telesu, lahko pa samo na enem delu user posted image

Jaz moram pa danes malo pogledati za materinsko šolo in bom maybe že šla oktobra, da mi ne bo treba novembra al pa decembra hoditi, če zapade kakšen sneg in nisem tako blizu porodnišnice doma ... user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Sedem razlik med nosečnostjo in PMS
Simptome, kot so povečan apetit, občutljive dojke in razdražljivost pogosto povezujemo s PMS, a zelo podobni simptomi se...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?