ronja
|
Uf, Ronja, samo pri vas imate pa kar nekaj hudih primerkov staršev. Pri nas se kaj takega zelo redko dogaja, ker bolnih otrok res ne sprejemajo, Ja, imamo... (No, zdaj ni več v tej skupini, mogoče bo v tej boljše .) Ni pa noben od teh staršev med tistimi bogimi, ki nikakor ne bi mogli vzet dneva bolniške ali da ne bi imeli starih staršev za vskočit. Zato jih pa ne razumem. In se jezim nanje, ker so mi naredili obilo težav s tem, ko se je moj otrok ves čas nalezel od njihovih. Danes sem se pogovarjala z eno mamico, ki se ji pa zdi, da sta R. lanski vzg. strogi glede tega, ker njej parkrat nista dovolili pripeljat otroka, ki je v vrtcu 5x driskil, prej kot v 24 urah nazaj v vrtec, ker je po njeno to itak bilo od soka (sem rekla, da zakaj ji potem toliko soka da, če ima take probleme po njem, saj to ja ni ok za otroka, da ima tako drisko... pa je rekla, da si to mala sama vzame... Ok, prvič ne porajtaš, samo potem pa daš sok stran, ne štekam...). Meni se zdi to normalno, da ne dovolijo, saj to imajo v pravilniku! To ni strogost, to je minimum, kar lahko zahtevata! Jaz jih tu popolnoma podpiram - poleg tega tudi ne moreta normalno delat z otroki, če en ves čas na wc hodi in sploh po driski navadno rabi malo daljšo pomoč... Tako da lahko rečem, da se res ful pozna avtoriteta oz. strogost vzg. - ker kot rečeno, isti starši si v drugo skupino niso upali pripeljat bolančka, pa verjetno imajo oba otroka radi;). In so lahko našli nekaj in niso zato izgubili službe (če so jo takrat imeli). Sem probala starše lani na rod. sest. prepričat, da se nam bo to vsem splačalo, če bo vsak ostal z bolnim doma, bojo vsi skup bolni veliko manj - tudi njihovi... Ampak ni nič pomagalo, oni ne vidijo povezave, ali pa jim dol visi, ne vem. je bilo pa prav frustrirajoče! Sploh ker vidiš, da ni nujno tako, ker drugi otrok pa NIKOLI ne zboli v vrtcu, ampak se ti samo naleze od prvega... Ko sem rekla, da se je Ronja spet nalezla v vrtcu, se je vzg. čudila - "ja, kako, saj zdaj so pa zdravi, ok, tista dva, ki sta skoz bolana, ampak ostali so ok." Ja, virusu je čisto vseeno, če gre iz enega, iz katerega je že 5x prišel... Saj vidiš, če nekdo skoz kašlja, potem čez par dni začne pa enako kašljat še tvoj otrok... Ni treba bit glih genij... Včasih bi jih vse skup poslala na en mini tečaj mikrobiologije .