Tutan
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Dejmo najprej definirat, kaj je to bolan otrok. Pokažte mi enga pediatra, ki bo dal bolniško za smrkav nos in kašelj. Me zanima, ker delodajalec bo gledal starša treh otrok, ki bo večino časa med novembrom in marcem doma na bolniški. Moji otroc gredo v vrtec šolo če imajo samo kašelj ali smrkav nos, drugače so pa normalno funkcionalni. Vam pa povem, da imam hči, ki kašlja za tri, pa ji v bistvu ni nič kaj več kot njenemu bratcu, ki kašlja dosti bolj umirjeno. In kaj naj, naj jo mam doma? Če bi blo tko, bi bil zdajle že 10. dan na bolniški samo zarad tamale. Tist oslabljen imunski sistem se da pa komot pripisati zavijanju v vato, podobno kot ta dotična mamica nam, ki peljemo smrkave otroke v vrtec, pripiše pridevek lenobe. Naš pediater, očitno. Ker je apriori proti vrtcem. Kakorkoli v službi imamo primer delavke s 3mi otrocmi - ki je nonstop na bolniški. Ker je redno zaposlena ji praktično ne moremo nič. So pa te njene bolniške za otroke kar pogoste (sodelavci, ki so dlje časa pri nas, še takšnega primera niso imeli). vem pa, da naša zdravnica z lahkoto napiše bolniško, ker tudi mene vedno vpraša - potebujete bolniško (ki pa si je ne morem vedno vzet) - res vedno, za vsak šmrkelj. Fora je tudi v tem, da se marsikdaj samo pokliče in javi, da je otrok zbolel in da ne bo šel v vrtec, da se napiše samo bolniški list. Zadeve niso vedno zgolj enostranske. Nas je veliko, ki si ne moremo za vsak otroški prdec jemati bolniške. Jih je pa veliko, ki to lahko. Kdaj je po mojem otrok bolan - našemu se na očeh vidi - tisti stekleni pogled, ko točno vem, da bo hudo. Za vsak šmrkelj ga pa nimam doma, to je nerealno. Je pa res, da mu potem še bolj redno čistim s fiziološko in šmrklej hitro zgine. Drugače pa - če se slabo počuti, pokoristimo babi servis.
|