|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2011
12.8.2011 12:59:08   
lean
IZVIRNO SPOROČILO: Zojatisa

Ja to je ful smešn ko se prerekajo komu je podobno vsak na svojo vleče.

he,he naša bo kmalu stara dve leti pa še zmer isto kreganje user posted image  user posted image , se nikakor ne morejo zment po kom je.

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
12.8.2011 14:16:56   
diamantina
IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24

IZVIRNO SPOROČILO: _perla_

Pisale ste tudi o Ikei.. Tudi jaz nameravam iti tja, verjetno v Graz. Hmm.. ampak če nimajo več ne vem kakšne izbire, bom še premislila. Kdaj pa dobijo novo zalogo?
Nekaj vas je tukaj tudi študentk.. Zanima me, kako se ureja to z preživnino s strani staršev? Kje se to uredi, kako sploh to gre - ali je bolje, da te še starši preživljajo naprej, ali je bolje, da daš, da te partner preživlja. Ampak je potrebno neko pogodbo sestavit, kolikor vem.. Pa kako to vpliva na finance staršev, ali pa na finance partnerja (glede dohodnine in teh stvari).. joj, nič ne vem, kaj vse bo še potebno uredit.. Pa kam vse je potrebno it user posted image Tako da če ima katera kakšne izkušnje, kaj vse je potrebno uredit pred otrokovim rojstvom in kakšne vloge je vse potrebno kam nesti, bi prosila za pomoč user posted image

Jaz sem bila pri prvem še študentka. Kolikor se spomnim je tako, da ko imaš enkrat svoje otroke, te starši ne morejo več preživljat (lahko pa seveda še vedno živiš pri njih, samo sta vidva z otrokom svoja družina in ti njih ni treba zraven prijavljat, kar je dobro zate). Lahko si ali samohranilka ali pač s partnerjem. Odvisno kako bosta naredila, samo šit je, če te kdo zatoži (če boš dala da si samohranilka). Najbolje je, da greš na CSD in tam dobiš vse papirje, ki jih potem izpolnjene prineseš nazaj.
Ne vem pa, če je še tako. Lahko da se je kaj spremenilo.

A sta tvojadva ločena, da imaš preživnino? Ali misliš otroške dodatke, davčno olajšavo tvojih staršev? Če je to slednje, lahko tvoji starši še zmeraj uveljavljajo zate davčno olajšavo, lahko ti po njih zavarovana, lahko je po njih zavarovan tudi tvoj otrok, seveda če imaš status in si mati samohranilka. Ni pa fajn, če te kdo pri tem dobi ... jaz tega nisem naredila, ampak predvsem zato, ker sem takoj po porodu diplomirala in še poročila sem se, tako da ni imelo nobenega smisla. Dobila sem samo otroške za tamalega in starševsko nadomestilo. Zavarovana pa sem bila po možu oz. v službi in zdaj preko sp-ja.

Debate o podobnosti - pri nas pa vsak isto reče, da je čisti ati, kar je res.

Nošenje - naš ni nič jokal prve mesece, malo tu in tam, ni blo sile, tako da ga tudi nismo ne vem kolk nosili. Upam, da bo tudi tokrat tako.

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
12.8.2011 15:02:15   
hopsala
IZVIRNO SPOROČILO: diamantina

Pisale ste tudi o Ikei.. Tudi jaz nameravam iti tja, verjetno v Graz. Hmm.. ampak če nimajo več ne vem kakšne izbire, bom še premislila. Kdaj pa dobijo novo zalogo?
Nekaj vas je tukaj tudi študentk.. Zanima me, kako se ureja to z preživnino s strani staršev? Kje se to uredi, kako sploh to gre - ali je bolje, da te še starši preživljajo naprej, ali je bolje, da daš, da te partner preživlja. Ampak je potrebno neko pogodbo sestavit, kolikor vem.. Pa kako to vpliva na finance staršev, ali pa na finance partnerja (glede dohodnine in teh stvari).. joj, nič ne vem, kaj vse bo še potebno uredit.. Pa kam vse je potrebno it user posted image Tako da če ima katera kakšne izkušnje, kaj vse je potrebno uredit pred otrokovim rojstvom in kakšne vloge je vse potrebno kam nesti, bi prosila za pomoč user posted image

Jaz sem bila pri prvem še študentka. Kolikor se spomnim je tako, da ko imaš enkrat svoje otroke, te starši ne morejo več preživljat (lahko pa seveda še vedno živiš pri njih, samo sta vidva z otrokom svoja družina in ti njih ni treba zraven prijavljat, kar je dobro zate). Lahko si ali samohranilka ali pač s partnerjem. Odvisno kako bosta naredila, samo šit je, če te kdo zatoži (če boš dala da si samohranilka). Najbolje je, da greš na CSD in tam dobiš vse papirje, ki jih potem izpolnjene prineseš nazaj.

A sta tvojadva ločena, da imaš preživnino? Ali misliš otroške dodatke, davčno olajšavo tvojih staršev? Če je to slednje, lahko tvoji starši še zmeraj uveljavljajo zate davčno olajšavo, lahko ti po njih zavarovana, lahko je po njih zavarovan tudi tvoj otrok, seveda če imaš status in si mati samohranilka. Ni pa fajn, če te kdo pri tem dobi ... jaz tega nisem naredila, ampak predvsem zato, ker sem takoj po porodu diplomirala in še poročila sem se, tako da ni imelo nobenega smisla. Dobila sem samo otroške za tamalega in starševsko nadomestilo. Zavarovana pa sem bila po možu oz. v službi in zdaj preko sp-ja.

Nošenje - naš ni nič jokal prve mesece, malo tu in tam, ni blo sile, tako da ga tudi nismo ne vem kolk nosili. Upam, da bo tudi tokrat tako.

ja tole pa tud mene zanima kako je s preživnino... namreč v mojem primeru sta starša ločena in jaz dobivam od očeta preživnino. kako je s tem? katera kaj ve? sej tako ali tako bom pa šla v kratkem po kakšno informacijo na CSD ampak vseeno... ker za štipendijo sem se na faxu pozanimala in ti pač pripada normalno oz. celo nekaj % več + v mojem primeru ko sedaj prvič vpišem absolventa mi pripada še eno leto zaradi otroka...  nevem pa kako si naj izračunam oz. kje kaj piše koliko starševskega nadomestila oz. te porodniške dobi študentka?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
12.8.2011 16:08:58   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: hopsala

ja tole pa tud mene zanima kako je s preživnino... namreč v mojem primeru sta starša ločena in jaz dobivam od očeta preživnino. kako je s tem? katera kaj ve? sej tako ali tako bom pa šla v kratkem po kakšno informacijo na CSD ampak vseeno... ker za štipendijo sem se na faxu pozanimala in ti pač pripada normalno oz. celo nekaj % več + v mojem primeru ko sedaj prvič vpišem absolventa mi pripada še eno leto zaradi otroka...  nevem pa kako si naj izračunam oz. kje kaj piše koliko starševskega nadomestila oz. te porodniške dobi študentka?

Mislim, da znesek za študentke mamice znaša okoli 190eur. Vsaj toliko je bil pred dvema letoma + otroški dodatek.

(odgovor članu hopsala)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
12.8.2011 16:10:13   
smrketa24

Ne, nista ločena. Samo sem bila zavarovana po mojem. Takrat še nisva bila poročena. Ko te enkrat partner uveljavlja te itak starši ne morejo, a ni tako?? Pa tudi Matej je bil po njem zavarovan.

Neposredna povezava do sporočila: 3380
12.8.2011 17:01:42   
Nejčka71
Glede olajšav je takole: ne vem kako je s preživnino - najbolje se je pozanimat pri pristojni instituciji (Center za socialno delo?) - oni bodo imeli najbolj točne informacije, verjetno pa je tudi odvisno od statusa - če imata dva izvenzakonsko skupnost, verjetno staršu ni potrebno plačevati preživnine. Tudi glede zdravstvenega zavarovanja se je pomoje najbolje obrniti na Zavod za zdravstveno zavarovanje.

Kar pa se tiče olajšav pri dohodnini: starši lahko uveljavljajo svojega otroka (tudi če je to mamica z otrokom), če ima le-ta status študenta (oznaka A2) ali če je brezposelna in prijavljena na Zavodu za zaposlovanje in živijo v skupnem gospodinjstvu (oznaka A4). Če uveljavljajo svojo hči, potem imajo pravico uveljavljati tudi hčerinega otroka (oznaka A1). Vendar je to v primeru, da partner njihove hčere oz. oče vnuka ne uveljavlja olajšave zanju (da ne živijo skupaj oz. ne skrbi zanju). Joj, upam, da je tole razumljivo napisano.user posted image   Lahko pa olajšavo uveljavlja partner (oznaka C - zakonski ali zunajzakonski partner), vendar morata živeti na istem naslovu vsaj eno leto prej in pri tem je potrebno paziti, da vzdrževani član z lastnimi sredstvi ne preseže višine olajšave - primer: v letu 2011 bo znašala olajšava za vzdrževanega družinskega člana 2.319,50 EUR ali 193,29 na mesec - se pravi, da če bi vzdrževani član z  študentskim delom, štipendijo in  starševskim dodatkom presegal ta znesek, ne bi bil priznan kot olajšava.

Upam, da sem z odgovorom kateri pomagala in da nisem preveč zakomplicirala. user posted image

Vsem želim lep vikend. user posted image

< Sporočilo je popravil Nejčka71 -- 12.8.2011 17:04:14 >

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
12.8.2011 18:14:30   
teodora75

IZVIRNO SPOROČILO: Nejčka71

Kar pa se tiče olajšav pri dohodnini: starši lahko uveljavljajo svojega otroka (tudi če je to mamica z otrokom), če ima le-ta status študenta (oznaka A2) ali če je brezposelna in prijavljena na Zavodu za zaposlovanje in živijo v skupnem gospodinjstvu (oznaka A4). Če uveljavljajo svojo hči, potem imajo pravico uveljavljati tudi hčerinega otroka (oznaka A1). Vendar je to v primeru, da partner njihove hčere oz. oče vnuka ne uveljavlja olajšave zanju (da ne živijo skupaj oz. ne skrbi zanju). Joj, upam, da je tole razumljivo napisano.user posted image   Lahko pa olajšavo uveljavlja partner (oznaka C - zakonski ali zunajzakonski partner), vendar morata živeti na istem naslovu vsaj eno leto prej in pri tem je potrebno paziti, da vzdrževani član z lastnimi sredstvi ne preseže višine olajšave - primer: v letu 2011 bo znašala olajšava za vzdrževanega družinskega člana 2.319,50 EUR ali 193,29 na mesec - se pravi, da če bi vzdrževani član z  študentskim delom, štipendijo in  starševskim dodatkom presegal ta znesek, ne bi bil priznan kot olajšava.

Upam, da sem z odgovorom kateri pomagala in da nisem preveč zakomplicirala. user posted image

Glede ostalega ne bom pametovala, ker res ne vem, le to bi popravila, da če te prijavi partner, kot vzdrževanega člana (če si brez svojih dohodkov oz so le ti minimalni), ni potrebno, da pred tem eno leto živita skupaj. Mi(dva) žal še ne živiva in niti (še) nimava skupnega naslova, pa je vseeno dobil zame tisto vsoto kot je gori omenjena.

Lep podaljšan vikend želim tudi jaz!

T.

(odgovor članu Nejčka71)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
12.8.2011 20:27:01   
Zojatisa
In kaj bote od paketov vzele A,B ali denar?
Kaj priporočate?
lp

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
12.8.2011 21:08:34   
lollypop
IZVIRNO SPOROČILO: lean

IZVIRNO SPOROČILO: Zojatisa

Ja to je ful smešn ko se prerekajo komu je podobno vsak na svojo vleče.

he,he naša bo kmalu stara dve leti pa še zmer isto kreganje user posted image  user posted image , se nikakor ne morejo zment po kom je.

ha ha user posted image user posted image isto pri naši, pa bo kmalu tri leta... tisti ki mene poznajo pravijo da je čisto moja, tisti ki njega pa da je njemu podobna.. jaz vedno rečem da je ena taka čudovita mešanica obeh user posted image

Carpe diem

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 3384
12.8.2011 22:27:19   
twiggi
zojatisa: mi2 sva se odločila za denar. v bistvu imava že vse kar potrebujeva ( nekaj malenkosti še moreva nabaviti ). bo denar bolj prav prišel. user posted image

Najin mali se nama pridruži 11.11.2011 !

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
13.8.2011 8:25:51   
_perla_
IZVIRNO SPOROČILO: Nejčka71

Glede olajšav je takole: ne vem kako je s preživnino - najbolje se je pozanimat pri pristojni instituciji (Center za socialno delo?) - oni bodo imeli najbolj točne informacije, verjetno pa je tudi odvisno od statusa - če imata dva izvenzakonsko skupnost, verjetno staršu ni potrebno plačevati preživnine. Tudi glede zdravstvenega zavarovanja se je pomoje najbolje obrniti na Zavod za zdravstveno zavarovanje.

Hvala za te informacije. Ja, res se je najboljše obrnit na CSD ali pa kam drugam, kjer so za kaj pristojni. Samo se je fajn prej glede vsega pozanimat, ker baje tam ne povejo sami od sebe, kaj ti pripada, pa kaj vse moraš narediti. Moraš kar sam povedat, kaj vse želiš..

Paketi - midva bova vzela kar denar. Kar nekaj stvari že imam, nekaj bo potrebno še nabaviti. Bo denar najbolj prav prišel.

(odgovor članu Nejčka71)
Neposredna povezava do sporočila: 3386
13.8.2011 10:07:35   
Rakica7
Živijo souser posted image ,

sem se končno prebila čez vse napisano user posted image . Vmes sem ŽAL zamudila srečanje v Zvezdi, ker mi ni prej uspelo prebrati, da se dobite user posted image Pa drugič. Na FB sem slikice pogledala in ste prav luštne.

Drugače pri meni vse ok, po dopustu spet na polno v službi (10h minimalno user posted image , ampak imam srečo, da se dobro počutim). Komaj pa čakam dopust pred porodniško, da bom lahko pripravila vse za malega, ker zdaj mi enostavno ne uspe. Naslednji teden moram dati kri, da preverijo, če sem še Rh- in potem imam redni pregled in injekcijo Rhogan 18. 8. Tiste, ta bolj izkušene - ker bom naslednji teden že dopolnila 28. tednov, me zanima, ali mi bo G dala že kakšno potrdilo o PDP, da bom urejala zadeve na CSD? Kdaj ste ve dobile potrdilo?

Pa še nekaj komentarjev na prebrano:

kristidream - jaz tudi 5. 9. začnem s Šolo za  starše v Lj porodnišnici ob 16h. Mogoče se pa vidiva, ko bo zaključila naša skupina in vaša začela.  Sem pa na spletu našla ene luštne zapiske bodočega očkata, tako da če v Googla vpišete šola za starše med zadetki vrže povezavo. Zapiski so prav zabavni ... pa grafe je frajer naredil, da bomo "znale" dihati med porodom user posted image .

lisicamica - midva se odločava za Baby Boom-a, in sicer štrikolesnik, ker se mi zdi bolj stabilen, je višji kot trikolesnik, pa košara in lupinica sta malo boljši. Sem pa že dve mamici spraševala, kakšen je trikolesnik, pa sta rekli, da je vse ok, samo lupinica je bolj švoh in se splača potem še eno kupit ali pa komplet brez lupnice vzet. Samo škoda je, ker pri štirikolesniku nimajo več barv, samo bež in rjavo.

lollypop
- ali moraš najprej imeti potrdilo o PDP, da greš urejat papirje, ali greš lahko tudi prej?

hopsala - Angelcare je super, če ima otroček težave z dihanjem (pustimo ob strani sevanje, res da ni ok, samo če so težave resne, lahko pomaga). Pri kolegici se je namreč zgodilo, da je otročku po porodu tako padel krvni sladkor, da je nehal dihati že v porodnišnici par ur po porodu. Zato sta si potem za domov kupila Angelcare podlogo, da sta bila bolj pomirjena, ko sta lahko nadzirala dihanje, pa da nista ravno non-stop visela ob posteljici. Deluje pa na principu, da začne piskati, če otrok v določenem času ne zadiha. Je pa zoprno to, da če otročka dvigneš in previjaš, pa ne izklopiš vmes, ti alarm potem piska, ker zaznava, da otrok ne diha

spominčica
- mene tudi trebuh opominja, da sem noseča, drugače skoraj pozabim. Na dopustu sem pa jaz tudi +2 kg pridelala, ampak kaj, ko je tako fino jesti in uživati, ko si fraj.

še to - najin mali brca preko celega dneva, z vmesnimi počitki user posted image , me je pa moj zadnjič hotel zbudit, ker sem jaz zaspala zvečer na polno, moj trebuh je pa žural. Je rekel, da ni mogel verjeti, da se lahko vse skupaj tako premika, jaz sem pa mirno spala, haha user posted image

Uživajte v podaljšanem vikendu!!!

(odgovor članu _perla_)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
13.8.2011 12:11:03   
twiggi
zanima me koliko imate izkušnje z čajem iz malinovih listov ( doma nabrani in posušeni listi )? sploh tiste ki ste že rodile in ste ga uporabljale. sama sem danes nabrala mlade liste in vršičke od malin, zdaj jih pa sušim. mislim da nimam kaj zgubit če bom pila ta čaj. kvečjemu lahko samo kaj pridobim.

(odgovor članu Rakica7)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
13.8.2011 14:20:59   
lollypop

lollypop - ali moraš najprej imeti potrdilo o PDP, da greš urejat papirje, ali greš lahko tudi prej?

na CSD-ju je meni rekla, da ne rabim imeti nobenega potrdila, ker itak jamčiš s svojim podpisom za točnost podatkov.. so pa hoteli imeti potrdilo v službi, ko sem nesla obrazce za izpolnit (plače). Jaz sem dobila potrdilo od G na zadnjem pregledu (noseča 27. tednov)

Carpe diem

(odgovor članu Rakica7)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
13.8.2011 14:47:16   
malla20
tudi jaz se pridružujem forumu pa čeprav že v 24 tednu PDP 20.11.2011

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
13.8.2011 14:57:57   
spominčica
Dobrodošla Malla20!!

(odgovor članu malla20)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
13.8.2011 15:03:09   
malla20
Hvala
IZVIRNO SPOROČILO: spominčica

Dobrodošla Malla20!!

(odgovor članu spominčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
13.8.2011 15:27:01   
diamantina
Paketek - jaz bom vzela denar, ker imam vse, kar potrebujem, malenkosti še manjkajo, to bom pa že še dokupila.

Študentke - starševsko je 190€ menda ja, jaz sem že malo pozabila, otroški pa so odvisni tudi od tega, koliko partner zasluži. Glede zavarovanja je tako, da sem jaz bila zavarovana po mami do konca porodniške, dokler sem imela uradno status, čeprav sem veliko prej diplomirala, ampak potrdilo sem oddala na začetku študijskega leta, dipl. sem novembra, status pa sem imela do februarja, čeprav sem februarja bila že v službi, preverjal pa posebej ni nihče, bila pa sem poročena že od maja istega leta. Davčno olajšavo je mama uveljavljala do diplome, torej do novembra ne glede na to, da sem bila že celo poročena, ni me pa uveljavljal moj mož, ona je samo najinega otroka. Kako pa je s preživnino, pa žal ne vem.

Čaj malinovih listov - moje izkušnje so samo te, da sploh ni dober, pomaga pa po mojem nič, jaz sem rodila po roku.

(odgovor članu malla20)
Neposredna povezava do sporočila: 3393
13.8.2011 18:54:38   
amarnat
OjOj,
tako, pregled je za mano... vse ok. dobila sem napotnico za pregled krvi - za hepatitis. sestra mi je izračunala kdaj nastopim s porodniško, da si lahko uredim papirje. vzela bova denar, ne paketa.
gibi so vsak dan močnejši in pogostejši, obrnjen je z glavo navzdol, ima pa že dobrih 900g, v 27. tednu.
naslednji pregled imam 15.9.

jaz sem v prvi N bila študentka in sem dobila 190e + otroške. denar od paketa in še s strani občine 250e, kot "nagrado, darilo" ob rojstvu otroka... ne vem ali to še obstaja, 3 leta nazaj je še...

kupila sem že posteljnini, ležalnik - lemi, je v BC v akciji, predalnik...
v leclercu pa sem zasledila zelo lepe modrce za dojenje in pa skupaj pakirane imajo bodyje na preklop za 14e...

komaj čakam, da začnem z dopustom, da se podam malo v šoping za cotkami!!!!

lepo preživite odaljšan vikend, user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3394
13.8.2011 20:17:29   
Zojatisa
Malla20 dobrodošla imaš pa na isti dan rok kot jz!
lp

(odgovor članu malla20)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
13.8.2011 21:32:23   
Rakica7
lollypop - hvala za odgovor. Upam, da bom naslednji teden tudi jaz dobila potrdilo, da vse čim prej zrihtam v službi.

Še eno vprašanje glede uveljavljanja otroka - kdo je najbolje, da uveljavlja otroka - starš, ki ima manjšo plačo, al kako? Kaj pa v primeru, da se prijaviš kot samohranilka?

Aja, pa dobrodošle vse nove user posted image

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
13.8.2011 22:22:37   
hopsala
Aha, hvala za odgovore.. Torej ce rqzumem nekje 200e 0rvo leto prejemas za otroka starsevsko nadomestilo oz kakorkoli se pac temu rece po enem letu pa otroski? Pa ob rojstvu dobis oz lahko dobis nagrado od obcine ce imajo + izbira paketa oz denar?

No hvala za vse info! Pridejo zelo prav.

Lp

(odgovor članu Rakica7)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
13.8.2011 22:37:53   
diamantina
Otroka uveljavlja tisti, ki ima večjo plačo, logično, saj je bolj obdavčen. Če si samohranilka, ga uveljavljaš ti. Razen če je možen kakšen drugačen dogovor, sam dvomim ... vprašaj.

(odgovor članu hopsala)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
14.8.2011 9:18:13   
spominčica
Dobro jutro!

Včeraj sva se dokončno odločila in kupila voziček, nekje je pač treba nehat,potegnit črto in se odločituser posted image user posted image user posted image . Odločila sva se za ABC design cobra in ga imava tudi že doma, takega http://www.mimovrste.com/artikel/4030069830/otroski-vozicek-abc-design-cobra-aqua-dark-brown. Dobila sem ga (še s popustom na gotovinouser posted image )za 260 eurov kar se mi zdi ugodno. Ima športni del in globoko košaro, avtosedež pa bom najverjetneje naročila stane pa 85 eurov.
No pa sem začela gnezdit, hehe. Kupila sva še stojalo in banjico (stojalo sem slučajno našla za 10 eurov, kar se mi zdi zelo poceni) ter par malenkosti (škarjice, glavniček,....). Včeraj je bil dober dan za nakupovanje.
Za previjalno mizico sva se odločila da jo bova naredila sama, ker kokrkol razmišljam bi jo še najraje imela v kopalnici da imam vodo blizu, da mi ne bo treba nekih posodic in vode v sobo nosit, pol se pa drekec tam po posodi goni, kopalnica pa je seveda takih dimenzij da nič kuplejenega ne bo šlo not in nama je najlažje da narediva sama, no ja....naredi sam - jaz pa bom idejni vodja, hehe.

Mislim da se tako še nisem razpisala, hehe.

Pozdravček

Neposredna povezava do sporočila: 3399
14.8.2011 9:30:53   
twiggi
spominčica: tudi mi2 sva gledala ta voziček. odločala sva se med Cobro in Colleto Austinom. na koncu je prevladal zadnji. ampak samo zaradi tega ker ima napihljiva kolesa.

ja, določene stvari je dobro narediti sam. pa še lepo po meri je in malo osebnega pridiha je notri. moj se je odločil da bo naredil sam omaro, hkrati pa bo predelal mojo pisalno mizo v previjalno mizo. ker imam čudne dimenzije v sobi oz imam poševne strope, kakšna kupljena omara ne bi pasala noter. tako je naredil načrt, potem pa je dal v deske v razrez ( seveda material po moji izbiri user posted image ), zdaj pa doma čakajo na sestavljanje. user posted image
res komaj čakam da bom končno lahko začela pripravljat stvari za našega user posted image . ko bo gotovo priložim slikco. je pa izračunal koliko bi ga prišlo da bi omaro kupil in tem da jo je sam naredil. pa je ugotovil da ga je prišlo ceneje pa še po lastni želji je.

(odgovor članu spominčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?