|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2011
28.7.2011 15:14:25   
lananai
disko, dobrodošla! user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
28.7.2011 15:14:43   
Natka23
IZVIRNO SPOROČILO: felix7

IZVIRNO SPOROČILO: disko

Živjo nosečke, fočkam se! user posted image Kar nekaj časa sem rabila, da sem zbrala pogum, sedaj pa je bila želja po čvekanju s podobno "mislečimi" (in še vse kaj več user posted image ) premočna. V trebuščku (ki je pravzaprav že konkreten trebuh) nosim živahnega fantka, PDP imam 7.11., sem iz Ljubljane, prihodnji pregled imam 14.8.,...eeem, še kej pozabila? Aha, starost 30 let, druga nosečnost (prva žal izvenmaternična).

Upam, da nisem prepozna, da se pridružim vašemu "klubu". user posted image

maš srečo, ker je samo še nekaj prostih mest user posted image dobrodošla user posted image

Felix dobrauser posted image user posted image user posted image

DISKO BOBRODOŠLAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
28.7.2011 15:16:02   
Natka23
Sem se odločla, da bom šla na akupunkturo, pa glede na to da je vsaka druga noseča, najbolje da čimprej pokličem, da bom slpoh zraven prišlauser posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
28.7.2011 15:47:35   
disko
Uuu, i'm IN! Hvala punce za dobrodošlico. user posted image

Sem namreč res kar malce nesrečna, ker nobena mojih prijateljic ali znank ni noseča, jaz bi pa taaakooo rada vozičkala v družbi, da ne bom med porodniško socialno povsem zakrnela.

Drugače pa moja nosečnost poteka brez problemov (trkam...), čeprav sem kljub temu povsem opustila športanje, ki je bilo pred nosečnostjo na dnevnem programu (me je bilo fuuul časa strah, da ne bi bilo sluuučajno kaj narobe - zaradi slabe prve izkušnje). Kako pa ste kaj ve s športnimi aktivnostmi v teh mesecih? Kaj telovadite?

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
28.7.2011 16:57:20   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Natka23
Sem se odločla, da bom šla na akupunkturo, pa glede na to da je vsaka druga noseča, najbolje da čimprej pokličem, da bom slpoh zraven prišlauser posted image

Mogoče se še tam kdaj srečava. Dr. Ocvirkova je moja G. user posted image

disko, jst ne telovadim nič. Sicer pa tudi pred N nisem. No, razen sprehodov in tekanja za našo 2-letnico. user posted image

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
28.7.2011 17:40:04   
moni23
Sončica1985...Hvala, prav take nalepke sm iskala:):) No končno sm zdaj našla!

Hvala še enkrat!:)

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
28.7.2011 17:42:59   
alsa88
Novemberke kaj pa pravite na malinov čaj? Ga je katera že poskusila v prejšnji nosečnosti?
Poskusit ni greh, kaj pravite?
Lep dan vam želim user posted image

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
28.7.2011 17:57:39   
Zojatisa
Hay
Tudi jz sem čula neki za malinov čaj in me zanima izkušnje, in od kdaj se pije dalje.
A potem se dobimo v ponedeljek v Preboldu -hotel tako kot takrat ob 9h
lp

(odgovor članu alsa88)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
28.7.2011 18:12:12   
alsa88
Pil naj bi se po 34.tednu.
Nekaj info:
Različne babiške prakse uporabljajo malinove liste med nosečnostjo in porodom… in pri nekaterih drugih primerih – kot vidite, se kar nekaj podvaja:

- lajšal naj bi jutranjo slabost pri nosečnicah
- preprečeval naj bi poporodne krvavitve
- preprečeval naj bi krvavitve iz dlesni (kar je včasih težava nosečnic)
- med porodom pomagal pri sproščanju (Burn & Withell, 1941) in krčenju … maternice – oboje skupaj potem pomaga k bolj učinkovitem delovanju maternice
- pomagal pri iztisu otroka in posteljice
- bogat vir – železa, mangana, magnezija, vitaminov B1, B3, E
- pozitivno naj bi vplival na dojenje
- pozitivno naj bi deloval glede plodnosti
- pomagal naj bi urejati premočne in neredne menstruacije

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
28.7.2011 18:15:00   
alsa88
Zanima me pa, če ima katera kakšne izkušnje?
Glede prebranega pa mislim, da se splača poskusit user posted image
Lp

(odgovor članu alsa88)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
28.7.2011 18:40:50   
Natka23
IZVIRNO SPOROČILO: alsa88

Novemberke kaj pa pravite na malinov čaj? Ga je katera že poskusila v prejšnji nosečnosti?
Lep dan vam želim user posted image

Pila ne spomnim se od katerega tedna, vem pa da kao mi je rekla  G 18.2 (rok sem imela 8.3), da imam maternični vrat zmehčan, pa da ne bom dočakala marca, no rodila sem 2 tedna kasneje čez rok, tak da ne vem če je kaj naredil, pila bom pa spet, že za filinguser posted image

< Sporočilo je popravil Natka23 -- 28.7.2011 18:42:09 >

(odgovor članu alsa88)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
28.7.2011 18:41:34   
Natka23
IZVIRNO SPOROČILO: Zojatisa

Hay
Tudi jz sem čula neki za malinov čaj in me zanima izkušnje, in od kdaj se pije dalje.
lp

jaaauser posted image

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
28.7.2011 19:12:43   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: alsa88

Jst sem ga pila in ga bom spet. Prvič rodila s 37t 5d, porod trajal 4 ure. Upam, da bom tudi tokrat prej. Če je pomagal čaj, ne vem, me je pa vsekakor pomagal psihično pripravit na porod.

(odgovor članu alsa88)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
28.7.2011 19:15:10   
lananai

IZVIRNO SPOROČILO: Zojatisa

jaaauser posted image

OK, zmenjeno. Komi čakam. user posted image

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
28.7.2011 19:40:04   
scarlett_
Ljubljančanke - a je katera za jutri, da se dobimo? user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
28.7.2011 20:28:39   
disko
Lananai, kdaj pa si pričela s pitjem malinovega čaja in koliko na dan si ga spila? Zasledila sem, da naj bi ga pile od 34. tedna dalje, spet drugi vir pa priporoča pitje ene skodelice na dan v prvem trimesečju, dveh v drugem in štirih ali petih v zadnjem trimesečju. user posted image

Shoot for the moon. Even if you miss you will land among the stars.

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
28.7.2011 20:35:10   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: scarlett_

Ljubljančanke - a je katera za jutri, da se dobimo? user posted image

Jaz jutri ne morem. Imam pregled pri G. Lahko pa kdaj drugič.

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
28.7.2011 20:36:29   
smrketa24

Lananai, kdaj pa si pričela s pitjem malinovega čaja in koliko na dan si ga spila? Zasledila sem, da naj bi ga pile od 34. tedna dalje, spet drugi vir pa priporoča pitje ene skodelice na dan v prvem trimesečju, dveh v drugem in štirih ali petih v zadnjem trimesečju. user posted image

Jaz sem ga pila od 34. tedna dalje, prej ne, ker so rekli, da lahko sproži porod. Ne vem, če mi je kaj pomagal (rodila sem pri 39t 1d) in je porod trajal 2 uri. Ga bom pa v tej nosečnosti spet. Če ne drugače, vsaj psihično pomaga user posted image Spila sem pa po 1 skodelico na dan. Mi ni bil preveč všeč user posted image

< Sporočilo je popravil smrketa24 -- 28.7.2011 20:37:02 >

(odgovor članu disko)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
28.7.2011 20:43:33   
Natka23
IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24

Jaz sem ga pila od 34. tedna dalje, prej ne, ker so rekli, da lahko sproži porod. Ne vem, če mi je kaj pomagal (rodila sem pri 39t 1d) in je porod trajal 2 uri. Ga bom pa v tej nosečnosti spet. Če ne drugače, vsaj psihično pomaga user posted image Spila sem pa po 1 skodelico na dan. Mi ni bil preveč všeč user posted image

To se tudi jaz spomnim, da sem ga morala kar hitro popit, ni to čaj za čajčkanjeuser posted image user posted image vsaj zameuser posted image

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
28.7.2011 20:46:15   
disko
Hvala! Našla sem tale link, kjer je veliko govora o malinovem čaju, plahtici (tudi pitje tega čaja sem že slišala, da zelo priporočajo - ima katera izkušnje?) in med drugim tudi masaži presredka (slednje mi še vedno predstavlja veliko neznanko in bi bila zelo vesela, če me lahko razsvetlite, na kakšen način ste se ve prvič srečale s to masažo).

Srečanje pa zame jutri na žalost odpade, ker imam na sporedu peko dveh tort za enga mejhnega škratka user posted image

Shoot for the moon. Even if you miss you will land among the stars.

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
28.7.2011 20:55:38   
muca*maca
Ah, jst tud jutri ne morem, ker gremo že zjutraj na morje!
Potem me pa cel avgust ne bo. Čist me boste pozabile.

Kdaj vas bom sploh utegnila srečat?!
Upam,da se ujamemo še septembra - sicer pa potem, ko se enkrat začnejo porodniške, se je veliko lažje uskladit user posted image

Jst sem pa dons čist fuč... glava boli že cel dan pomalem. Tečna... Pa še s tamalim sva bila sama popoldne, sva se pojala gor pa dol po igrišču, jst bi pa najraj nekje z eno knjigo ležala... Ah, kje so ti časi user posted image

Punce, imejte se maksimalno, pazite nase in se tipkamo spet septembra!
LP, vaša
user posted image

< Sporočilo je popravil muca*maca -- 28.7.2011 20:56:18 >

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
28.7.2011 21:12:37   
lananai

Meni se zdi, da sem jst takrat brala od 36. tedna dalje po 1 skodelico na dan, po 38. tednu pa 2. Samo je od tega že več kot 2 leti in se ne več dobro spomnim.

(odgovor članu disko)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
28.7.2011 21:13:38   
lananai

IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24

To se tudi jaz spomnim, da sem ga morala kar hitro popit, ni to čaj za čajčkanjeuser posted image user posted image vsaj zameuser posted image

Hja, mogoče tudi od 34. tedna naprej... Ni pa neki dober, ne. Samo se da ga popit.

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
28.7.2011 21:15:59   
lananai
masaža presredka - sem hotela izvajat, pa nekako ni ratalo. Najprej sem odlašala, potem sem šla pa kar rodit že. user posted image

mucamaca, uživi na morju pa ne pozabit na nas! user posted image

(odgovor članu disko)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
29.7.2011 0:12:22   
hopsala
heej!

evo, mi smo že iz morja,.. za nekaj časa pol pa spet mal nazaj pogledat user posted image vreme je vseeno veliko boljše kot tu čeprav tudi na morju ni ravno super fajn.. ampak smo preživelli user posted image

Savinjčanke,... če sem prav vidla v ponedeljek 1. ob 9h tam kjer nazadnje? super! pridemuser posted image pa hvala da ste me počakaleuser posted image user posted image

Lananai.. čudovit bušii user posted image user posted image melona27 tvoj tudii

Imena,... najin bo najverjetneje Miha, drugače pa tudi jaz nimam nobenih idej oz. če jo že imam je pa zasedeno v familiji ... sicer sva se odločila da bližnjim ne poveva imena ampak je moj zafrknil situacijo in se zagovoril pred svojo sestro ko je poimenoval moj trebuh user posted image user posted image

nič, zdaj pa kar spat, jutri imam G in se sama sebi zdim smešna ko se ga tako veselim in ga tako komaj čakam, da vidim če bo vse ok in vse to, ker če se spomnim pred nosečnostjo sem se ga izogibala in res z muko šla tja user posted image

lepo bodite!

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

ime
SINEJA

Aljaž (45%)

Blaž (31%)

Tjaž (24%)

Število vseh glasov: 272

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!