|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
25.7.2011 22:09:01   
šebela
Hoj!
Pa smo res nekam tiho. Se vidi, da si želimo sonca nazaj. Jaz sploh ne vem kako oblečt našo malo, ko je tako mrzlo, že dobro, da smo nekaj cot podedovali, tako, da imamo tudi zimsko kolekcijo primerne številke za zdaj.....user posted image Če ne bi mogla bit v deko zavita....

Hranjenje
: Mi tudi že dva dni jemo po cca 170g in spo potem 2 uri siti. Najraje pa ima korenček, kolerabo in brokoli. S sadjem bom še kak teden počakala, pol pa štartamo z  dopoldansko malico. Pa tudi jaz jo hranim v naročju v bojni opremi user posted image , kot ste opisale. In tudi naša brunda zraven (mmm), pa krili, če ji dam žlico v roke ima pa večino časa dve žlici v ustih, ampak se znajdeva.
Pa morem povedat, da se spet lepo doji, verjetno jo je tista vročina res nekaj matrala, zdaj je skratka spet navdušena nad mojimi (.)(.). Ponoči pa se še kr zbuja po 3x za dojit in še kdaj proti jutru za dudo user posted image Bo že zrastla.....
Zgleda bom tudi jaz mogla novembra v službo, po svoje se veselim in imam slabo vest, da naša malčica ne bo dobila toliko mamice, ko ji pripada user posted image user posted image Pa kaj čmo, služb dan danes ni glih na pretek, pa je treba pograbit kar ponujajo..... pa še super služba je!! Bo pa Klara lahko z nami doma ko ji bomo sestrico oz. bratca naštimali user posted image Se tudi jaz že veselim, čeprav bomo treba malo počakat, tako da grem drugi teden spet po eno Depo Provera v rit user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3276
25.7.2011 22:39:39   
Teyla
Prvič slišim, da ne smem mešat sadja z mlekom. Z vodo pa verjetno lahko?
Bom probala še z bolj zrelo banano, ampak je meni tista tako zanič, da je sploh nimam srca ponuditi mali.user posted image
Teja poje nekje okoli 120-150g na obrok, včasih jo še podojim, včasih pa ne. Lačna je pa kar hitro, običajno že v dobre pol ure. Težko jo namreč nahranim do konca ker dlje kot traja, bolj se začne zvijat in tečnarit, ampak usta še vedno odpira. Kot da se ji ne da matrat s to gosto hrano in samo čaka (.) al nekaj.

Šibam, moj dragi pravim, da sem zadnje čase samo za računalnikom in mu moram dokazat, da to ni res. user posted image

Lahko noč

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3277
25.7.2011 23:22:37   
Nina33
Čer!
Da sadja ne smemo mešati z mlekom pa tut jaz v prvo slišim user posted image Mi sicer npr. jodurt s pomarančo res ni kej prida, ampak banane pa ja grejo z mlekov u kup, a ne?
Šebela, čestitke za službo user posted image Jaz bi bila tut vesela, če bi našla kaj tako fajnega, de bi bila pripravljena prej it delat user posted image No, v bistvu bomvesela skoraj kere koli službe, samo zaenkrat imam iskanje le-te še na "hold" user posted image Si imam namen še mal spočiti poj, ko gre starejši v vrtec user posted image . Pa lepo slišat, de še kdo tuki planira še user posted image . Jaz sem se "odločila", de bi eno strelko/zmajčico (kt smo tolk face user posted image ), bo treba še mal počakat za to tut pr nas.
Hranjenje v naročju: nam pred dvema letoma v MŠ niso nič takega rekli al pa sem na ušesih sedela user posted image Jaz imam tak fajn zic za malega: se ga da zložit (mamo malo prostora in je to res velik plus) in (kar mi pri Nandetu pride prav, pri Šimnu pa ni bilo potrebe, smo ga dobili, ko je že fajn sam sedel) se da lepo poležat sedež, tako da je v bistvu kot v ležalniku z dvignjenim naslonalom le da je fajn visoko, kar je našemu firbcu mnogo, mnogo bolje kot na tleh v ležalniku user posted image In ga bom v ta stolček dala, ko bomo štartali. Ker v naročju ga imet in ga futrat - si ne predstavljam sploh user posted image Naj najprej lepo sedi (kao) poj bo pa za jest dobil user posted image . Triptrap je pa zakon za starejše, pomoje mali kar dol lezejo. Al za velike" je pa res zakon user posted image .
Ko sem glih pri sedenju: našga igralni center takooo jezi user posted image Saj mu je fajn in vse, samo on ne bi ležal v njem (ne na hrbtu in ne na trebuhu) on bi sedel user posted image Poj pa se zvrne na bok in ocenjuje une loke in se steguje k njim, de bi se mal gor potegnu al kaj user posted image Prava faca user posted image . In poj tuli dokler se ga mama ne usmili in mu pomaga sedet notri user posted image . Se pa znajdem z blazino za dojenje - v svoji posteljici tako mali princ že lahko lepo "sam" sedi, ko je pa preveč se pa zlekne in "pokliče" mamo, če je slučajno ni glih blizu... Kako hitro raste...
Pogostost hranjenja: zadnje dva dni na max. dve uri čez dan user posted image Pa je že brez težav zdržal tri (ali več, če sva bila ne terenu in je spal). In zvečer/ponoči je bolj nemiren (in se pomiri +/- samo na ( . ) user posted image ). In joka, če me ni zraven - še ati mu ni vedno dovolj dober user posted image . A je to spet kak zagon rasti user posted image ? Al so pa zobki user posted image . Čeprav bo pomoje res šla po Calgel, de vidim, če kej hasne.
Starejši je pa tut taka faca: dons mi je razlagal, kako bosta z bratcem (ko bo le-ta zrastel, sevede) tekla in tekla in prišla do avtov in počakala, pogledala levo-desno, in bo frej in bosta tekla naprej user posted image user posted image
Nč, grem počas tut jaz spat. Še žehta se mora obest pa je.
Lahko noč in lepe sanje!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3278
25.7.2011 23:23:39   
Nina33
Joj, samo jaz pa res ne znam bit kratka user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3279
26.7.2011 8:36:25   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Joj, samo jaz pa res ne znam bit kratka user posted image

Mamo vsaj kaj za brat. user posted image

Teja pa zdaj izpopolnjuje svoje "plazenje". Je kar hitra, tako da pol metra premaga v dveh potegih, če je na drugem koncu kaj zanimivega.user posted image Premika se še vedno po "goseničarsko", ampak rit je zdaj še višje kot prej. Kdaj, če sploh, se bo pa na roke postavila, pa ne vem. Se mi zdi vse tako hitro, da sploh ne dojemam. V posteljici vsak dan dela štalo, previjanje traja po novem 2x dlje kot na začetku, ker se vsako sekudo želi obrnit.
Za igralno podlago sem ji kupila dva paketa puzzlov, pa sva videla, da je to premalo, tako da ima zdaj tri pakete in zaseda večino dnevne sobe. Tako majhna, pa tok veliko prostora vzame.. user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3280
26.7.2011 13:43:30   
lil_
ok sej pravim, da sem prebrala...pa se to vidim da bolj slabo...pise:
v zitno kasico sodi zgolj voda.mleko pa tudi jogurt vsebujeta prevec beljakovin in rudnin ter tako vplivata na slabso absorbcijo zeleza iz zita. sladkoben okus zit bo vasemu otroku zagotovo prijal. ce uporabljate kupljene izdelke, pazite, da v njih ni mleka, pac pa sadje zita in malenkost mascobe.

pri nas imamo tut tri pakete puzlov in bo hmal premal...sta le dveuser posted image

bomo pa pomoje hmal imel en zobek, sva s "taveliko" danes ponoci dezurali par ur...sem ji dala zvecko in se je drgnila po dlesnih jaz sem pa zraven napol spala, ko je zvecka padla iz rok me je pa poklicalauser posted image pa tik pod dlesnijo se ze vidi bela crtica. gremo danes v lekarno po calgel.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3281
26.7.2011 14:07:02   
lil_
sm pozabila napisat, da sem si jst tut strelko zelela...no pa sem zanosila ko sem...in ko sem zvedla da bomo imel dvojcke sem si zelela da nebosta strelki...in na sreco nista(ker pol bi bili pa res zgodnji)user posted image

no si jo pa se vedno zelim. moj si zeli bolj strelcka...mah vazno da bo otrok zdravuser posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3282
26.7.2011 16:00:32   
Tigrica86
IZVIRNO SPOROČILO: lil_

sm pozabila napisat, da sem si jst tut strelko zelela...no pa sem zanosila ko sem...in ko sem zvedla da bomo imel dvojcke sem si zelela da nebosta strelki...in na sreco nista(ker pol bi bili pa res zgodnji)user posted image

no si jo pa se vedno zelim. moj si zeli bolj strelcka...mah vazno da bo otrok zdravuser posted image

user posted image
ja ja, strelci smo zakon user posted image user posted image user posted image

js bi tud kmalu mela še enga user posted image , ampak morm pazit da ne boo devica, ker so že vsi v familiji (dragi, tast, moja mama, svak in en kup nečakov) device in me njihova trma že počasi ubija user posted image tak da decembra ne bo nč user posted image pa še en mesec prej in en mesec kasnej za vsak slučaj user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3283
26.7.2011 20:35:03   
MoSoNi
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla
Bom probala še z bolj zrelo banano, ampak je meni tista tako zanič, da je sploh nimam srca ponuditi mali.user posted image
Teja poje nekje okoli 120-150g na obrok, včasih jo še podojim, včasih pa ne. Lačna je pa kar hitro, običajno že v dobre pol ure. Težko jo namreč nahranim do konca ker dlje kot traja, bolj se začne zvijat in tečnarit, ampak usta še vedno odpira. Kot da se ji ne da matrat s to gosto hrano in samo čaka (.) al nekaj.

Tud Nac se je začel neki zvijat in tečkat, ko jema... kot da ga mučim user posted image   Pomaga če kdo sedi nasproti al pa če mu kaže kako revijo al kej podobnega - rad je svojo kašico ob branju user posted image
Drugač pa zdej poje že okol 250g in to zadošča za cca 3,5 - 4 ure.

Pri hranjenju mi sedi v naročju, zaenkrat ma sam slinček okol vratu in to zadošča - kašica ne leti kej dost okrog. Čeprav je zdej spet začel "delat dežek" in čakam kdaj bo to koristno uporabu pri hranjenju... user posted image

Tud pri nas je zdej nehal tečkat na (.) - zgleda je bla res vročina kriva.

Danes smo dobili izvide krvi in blata... sicer se ne razumem kej preveč v tiste oznake in števila, ampak koker sem lahk razbrala iz izvida (če prav mislim da so zraven zapisane orientacijske vrednosti), pol Nac ni alergičen niti na mleko, ne jajca, ne sojo,... ampak boma še neki časa čakala na alergologa, da mi to pove... men se pa kr naprej moti in sem čist slabotna, ker zarad diete nč kej pametnega ne jem. Sem spet začela jest Elevit, mogoč bo kej bolš user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3284
26.7.2011 22:52:42   
lola_J
hej!

A že vse spite? Taka tišina in mir tle goruser posted image
Pri nas nič posebnega novga. So pa najbrž začeli zobki nagajat, ker je čez dan na časa malce sitna, pa tudi težje zaspi. Drugače pa kar dobi v roke roma v usta in potem drgne. No upam, da pridejo čimprej ven in z čimanj bolečin.
Hranjenje mi se hranimo na ležalniku z dvignjenim naslonom. Za v stolček še ni, ker še ne sedi. Pa trenutno ga uporablja še njen "big brother" user posted image . KO bo vsaj približno sedela jo bom dala v stolček, Matic bo dobil pa najbrž tirp trap stolček. Ker če sedi na stolu je hrane in njega povsod dostuser posted image , tako bo pa primoren na mestu pojesti do konca. Zanima me ali bo oz. je katera že uvedla drug obrok? Jaz počasi razmišljam, da bi ji začela uvajati sadje in sicer jabolko, ki naj bi pomagala pri prebavi. Naša ima zadnje par dni čist obupno prebavo. Kaka mi sicer ene 5x na dan ampak se pri tem tako močno napenja in renči, da se mi revica kar smili. Ima še katera probleme s prebavo?

MoSoNI kar se tiče vrednosti alergij, ti lahko prepišem  iz mojega izvida, kako se interpretira rezultete specifičnih IgE:
konc.:                   Razred:                 Interpretacija:
<0.35                    0                           negativno
0,35-0,7                1                           zelo nizka koncentracija
0,7-3,5                  2                           nizka koncentracija
3,5-17,5                3                           srednja visoka koncetracija
17,5-50                 4                           visoka koncentracija
50-100                  5                           zelo visoka koncetracija
>100                     6                           abnormno visoka koncetracija

Upam, da spadate v razred 0. Naša Tinkara ima vrednosti pšenice in mleka  v začetku drugega razreda in srčno upam, da bodo vrednosti kmalu začele padati.

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 3285
27.7.2011 0:37:51   
Urša
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

No, sem jo zdaj že pretentala, dam časopis po tleh (krompir se namreč nenavadno grozljivo prime na parket), tetra plenico okoli nje, sebi dam eno majico za doma in jo nahranim v polni bojni opremi. user posted image  

Pri nas pa ne rabimo bojne opreme, tako lepo je, da je včasih celo slinček čist. user posted image  Prava pacarija bo šele potem, ko bodo sami papali! user posted image user posted image user posted image

Joj, se meni pozna menjava večernega obroka-že vsa puščam! user posted image  Se bom šla kar malo 'nastavit' z joško! user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3286
27.7.2011 0:40:03   
Urša

sam jst pac nemorm met obeh v narocju in drzat dveh zlic hkratiuser posted image ja lahko pa bi najprej eno in nato drugo...mah bomo ze. sej ce sva oba pol mal pokombinirava stolcke in narocje.

Kako ne moreš imet obeh v naročju in držat dveh žlic? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3287
27.7.2011 0:42:02   
Urša
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Madona je mrzlo, hribi nad nami so čisto beli, mi pa še na morju nismo bili in vprašanje, če bomo lahko sploh šli ... poletje pa tako! user posted image

Mi tudi še gremo, upam, da bo vsaj tam topleje. Saj tiste hude vročine ne rabim nazaj! Za sprehode je pa prav fino, ker nič sonce ne sveti v oči. user posted image

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 3288
27.7.2011 0:43:26   
Teyla
Z user posted image sva šla v kino in je bilo prav fletno. malo je pa čuvala moja mami. No, ni blo kaj za čuvat, ker je itak vse prespala. ma morm rečt, da je blo prav luštno, sam sem začela tega najinega škrata že pogrešat ko je blo konec filma. A to je normalno? user posted image user posted image

Pa danes sem dopoldne probala jabolko, se je Teja tako nakremžila kot da je blo nevemkaj. Mislim, da ne mara preveč sadja, ji zgleda bolj zelenjava tekne.

Šibam počasi spat, ker je pozna ura.

(odgovor članu lola_J)
Neposredna povezava do sporočila: 3289
27.7.2011 0:46:13   
Urša
IZVIRNO SPOROČILO: šebela

Jaz sploh ne vem kako oblečt našo malo, ko je tako mrzlo, že dobro, da smo nekaj cot podedovali, tako, da imamo tudi zimsko kolekcijo primerne številke za zdaj.....user posted image Če ne bi mogla bit v deko zavita....

Ampak res-sploh ne vem, če bomo lahko sprobali vse poletne oblekice. user posted image  Jaz sem pa zadnjič v tisti vročini še par stvari brez rokavov kupila, da mu ja ne bo prevroče! user posted image  

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3290
27.7.2011 0:48:05   
Urša
IZVIRNO SPOROČILO: šebela

Hranjenje: Mi tudi že dva dni jemo po cca 170g in spo potem 2 uri siti. Najraje pa ima korenček, kolerabo in brokoli.

Waw!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3291
27.7.2011 12:11:35   
lil_
seveda smo strelci zakon user posted image

pri nas pa je zdej dojenje tezje, ker bodo res pocas zobki...5x primeta in spustita, jokata...no pol pa le nekak jesta...se pa dojita bolj poredko...pomoje samo ko je res nujno.

sam jst pac nemorm met obeh v narocju in drzat dveh zlic hkrati ja lahko pa bi najprej eno in nato drugo...mah bomo ze. sej ce sva oba pol mal pokombinirava stolcke in narocje.

Kako ne moreš imet obeh v naročju in držat dveh žlic?

joj, sej me je kr mal sram...sam sm bol nerodne sorteuser posted image user posted image user posted image

teyla mogoce bi mogla mamo met za varusko tut za koncertuser posted image

poletna oblacila: jaz sem vceraj spet neki kupila....nemorm da nebi...ce pa bomo docakali vrocino pa je vprasanje...mogoce bo toplo vsaj na morju. no sam tm bosta najbrz bol nagici al pa v plenickah...ne pa v vseh teh cunjicah. mah pa bomo ze, ce ne drugace so cunjice za mamino dusouser posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 3292
   [Brisano sporočilo]
27.7.2011 13:04:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu suzy29)
  Neposredna povezava do sporočila: 3293
   [Brisano sporočilo]
27.7.2011 13:06:19   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3294
27.7.2011 13:27:59   
Teyla

teyla mogoce bi mogla mamo met za varusko tut za koncertuser posted image

poletna oblacila: jaz sem vceraj spet neki kupila....nemorm da nebi...ce pa bomo docakali vrocino pa je vprasanje...mogoce bo toplo vsaj na morju. no sam tm bosta najbrz bol nagici al pa v plenickah...ne pa v vseh teh cunjicah. mah pa bomo ze, ce ne drugace so cunjice za mamino dusouser posted image

Zloba ena. user posted image Mami je blo lahko, ker je mala vse prespala in še vedla ni, da je kdo tu. Dragi je mel pa vse v kompletu; budnost, tečnobo, lakoto, dretje...

Kar se pa nakupov tiče, se moram pa jaz kar nazaj držat. Jaz bi vse pokupila, pa itak ni denarja. Pa tako ali tako opažam, da mala tolk cunj sploh ne rabi. Jaz ji dam za čez dan isti bodi, če se umaže, ga zamenjam. Hlače isto. Tako da ima tud po več dni iste stvari. Sploh ne vem kaj naj delam s 5 pari kratkih hlač. Vseeno sem par dni nazaj mogla še en kratki komplet kupit ane. user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3295
27.7.2011 13:45:32   
Tigrica86
no, js mam tud ogromno cotk, večino sm jih dobila, kuim le tu in tam kaj... in ker jih je toliko ga vsak dan preoblečem, če se pa umaže (beri: popusti plenička) pa še dodatno, da jih bo vsaj malo ponosil. je pa res, da sem nekaj stvari samo preložla v predal in nazaj ven, brez da bi jih kdaj oblekel, ker se mi niso zdele praktične user posted image sem rekla da teh pri drugem ne bom prala in jih bom že prez zavrgla, ampak bom do takrat verjetno pozabla, katere souser posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3296
27.7.2011 13:54:31   
Tigrica86
že 10x sem hotla vprašat pa m še vedno en sindrom dajeuser posted image
A po GH tud podirate kupčka? Js ga, moj mali ga pa noče user posted image

drugače pa rad je skoraj vse, nisma pa še čist zamanjala obroka, mlečna kašica zvečer je pa blažev žegen za spanjeuser posted image hranim ga pa al v naročju, al pa v stolčku (tist k ma tud mizico zravn za pol k bo mal večji), sicer včasih mal na "kup" zleze ampak greuser posted image seveda je že izumil, da se mami prov fletno jezi, ko dela tisoč kapljic z gosto hrano... mi je včeri tolk pošpuku okna, da jih morm prec umituser posted image

in ja, korenček mu dela trdga kakeca... sm ga v nedeljo dobla (po 3 dneh nič kakanja) zeloooo obilno porcijo user posted image

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3297
   [Brisano sporočilo]
27.7.2011 14:05:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tigrica86)
  Neposredna povezava do sporočila: 3298
27.7.2011 15:11:09   
Urša

joj, sej me je kr mal sram...sam sm bol nerodne sorteuser posted image user posted image user posted image

To sem se samo hecala! Marsikdo enega komaj sfolga nafutrat, kaj šele 2! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3299
27.7.2011 15:12:59   
Urša

Ah, ne govori. Moja šibka točka! Joooj, kdaj me bo izučilo, da ne rabimo toliko cunjic! user posted image  Ampak, tudi jaz pravim, za mojo dušo. user posted image  

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?