khurde
|
hvala :) krtekxx, ma, je zaprta, samo je cela štorija s tem. prej je vedno okej na wc hodila, ko je začela v vrtec hodit, pa bolj kot je tam začenjala fajn jest, manj fajn je doma kakala. in potem sem to pač pripisala vrtcu in "uvajalnim težavam". vmes je bilo okej, ampak večinoma v času bolezni, k je bila bolj na domači prehrani. potem je dva meseca nazaj prvič dobila AB. no, tri dni po prvi dozi ji je pa črevo (prvič) izpadlo. in jaz sem to AB pripisala, samo so mi rekli, da naj ne bi tako vplival in da je verjetno problem v odvajanju od plenic in tem, da jih ima veliko v tem obdobju take težave, čeprav je na wc hodila od 9. meseca. dva meseca je bil mir, pol se je pa poslabšalo, ravno na dopustu, k nismo ne vem kaj kuhali, ampak bolj na hitro delali in na plažo kakšno pecivo jemali... in so mi na pediatrični rekli, da je lahko vse to povezano. da je lahko alergična ali pa samo slabše prenaša kakšna živila, ki jih doma običajno skoraj ne uporabljamo, v vrtcu so pa redno na meniju. in so bolj posumili na belo moko, ker jo jaz redko uporabljam in ker kruha skoraj ne jemo, če že, pa rženega, polnozrnatega, redko kakšno belo pecivo oz. ne vsakodnevno. in enako lahko slabše kakšne zadeve v AB prenaša. pa že prej mi je na diabetesu med nosečnostjo zdravnica rekla, da imamo verjetno pri nas v družini kakšne občutljivosti na belo moko, bel sladkor, ker to prav nobenemu ne paše in kao ni to samo stvar privzgojenih navad. v glavnem. totalno besna na ta naš zdravstveni sistem. enih zadev kar ne morem verjet. rezultati naj bi bili čez 3-4 tedne. greva danes še na jontoforezo v laboratorij, vprašam, kdaj bojo izvidi in mi reče "danes, od ene dveh, treh popoldne naprej". jo čukast pogledam, pa vprašam, če moram pol na rezultate za celiakijo in alergije in ne vem, kaj še vse, čakat 3-4 tedne. pa mi reče: "ne, zakaj pa toliko?!?" ji povem, da so mi na pediatriji rekli, da izvide dobim (vse, tudi jontoforeze) po 3-4 tednih in je rekla, da laboratorij VSE naredi v roku enega tedna ali samo nekaj dni, kakšno stvar še isti dan, včasih, k jim zmanjka kakšnih snovi za preiskave, traja DO 10 dni, dlje pa ne. rekla mi je "oni dobijo izvide v enem tednu, kaj pa potem počnejo z njimi in koliko časa traja, da spišejo, pa ni naša stvar". in pol mi je rekla, naj za cistično fibrozo danes pokličem, za ostalo pa v ponedeljek in kar rečem, da so mi oni rekli, da rezultati so in da naj v računalnik pogledajo, ker je že vse v sistemu. sem klicala in itak sem se s sestro v sprejemni zapela. sem ji rekla, da so mi v laboratoriju rekli, naj pokličem popoldne in mi je rekla "zakaj pa nas, sej vam nismo mi delali?" mislim, tok sem bila jezna, ej. ja, res niste tam v sprejemni to počeli, samo ste pa vi napotnice za naprej dali in pač vas kličem, koga pa naj. "ja, bom zdravnico poklicala, mora ona povedat". mi pove, da je glede CF vse v redu in da se za ostalo čez 2-3 tedne slišiva. sem ji rekla, da se kar v ponedeljek slišiva, ker so rekli, da bo že, samo je v ponedeljek ni al ma ene operacije al neki, da bo težje dosegljiva, tko da mi je rekla, če lah torek mislim, prav norca se delajo. 3-4 tedne rabijo za izvid spisat