|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2011
21.7.2011 10:06:37   
moni23
Hvala za odgovore!:)
Čeprav se js nekak ne najdem, da bi spadala v "rizično skupino",...v družini tega nimamo, na sploh imam bolj nizko telesno težo, tako da je vedno bil problem kako se zrediti:):) Pa tud nizek pritisk imam, pa mlajša sm kot 25 let...ampak očitno me je dala glede na kg, ki sem jih od sedaj pridobila....ampak ok, js sm štartala bol z nizkimi kg, zdaj sm bla pa še 14 dni na dopusto...kar je logično,da imam ob koncu petega meseca +7kg...no in se morem malo pazit zdej:) user posted image

Lep sončen dan!user posted image

(odgovor članu soncnica1985)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
21.7.2011 10:18:21   
soncnica1985
Jaz sem + 11 kg :) Malo pripisujem dejstvu, da imam dva....zaenkrat mi še nikoli ni rekla, da bi se preveč zredila, tako, da upam, da bo tudi prihodnji teden vse ok...

Je pa res, da je se mi zdi, da je to čist od posameznice do posameznice odvisno. Začetna teža, slabosti v začetku nosečnosti...npr., jaz nisem niti enkrat bruhala, niti mi ni bilo slabo, sem pa imela blazen apetit. :)))

a se bo katera šla kam slikat? Midva sva potem verjetno končala z otroci, tako da bi rada ovekovenčila trebušček....:)))

(odgovor članu moni23)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
21.7.2011 10:23:02   
malanovinka
hej.... jaz sem pa že od prej malo močnejše postave, sedaj imam pa +7... ampak se mi to ne zdi tako veliko.... tu gledam, da ste nekatere samo na +2... jaz sklepam, da je to zato, ker meni ni bilo nič slabo in imam od začetka čist ok apetit....

drugače pa me zanima a katera kaj razmišlja o počivalnikih??? rada bi enega takšnega kateri se tudi guga, da se bomo lažje uspavali :) pa od vedno si želim enega, samo ne takšnega lesenega kot so bili 100 let nazaj :)
malo sem brskala po netu pa nisem našla nič pametnega oziroma nič s sprejemljivo ceno, vsi so nad 400€. to se mi pa zdi absolutno predrago za en stol.....

komaj čakam ponedeljek, da gremo pogledati našega user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 2828
21.7.2011 10:26:42   
soncnica1985
+ 2 se meni zdi res ful malo...z začetka sem se še malo sekirala, samo bom že po porodu hujšala :)

malanovinka....se mi zdi, da jih je težko dobiti...grem pa zdaj v kratkem v ikeo, pa ti javim, če imajo tam kaj takega..sicer bi mogoče za malčka raje svoj počivalnik oziroma gugalnik? Te se pri nas kar dobi.

(odgovor članu malanovinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
21.7.2011 10:49:27   
breskvica13
Jaz imam pa -3kg in mislim tudi tako držati, nebi se rada preveč zredila, ker mi potem začnejo otekat noge, je pa res da pazim ob kolkih nazadnje jem.

Neposredna povezava do sporočila: 2830
21.7.2011 11:06:04   
soncnica1985
Kako pa imaš lahko še -3 kg? Meni npr. tudi zatekaj o noge, pa pač malo več počivam pa jih držim v zrak pa je boljše...da se bom pa neki nazaj držala pa si ne privoščila npr. sladoleda, ki v tej vročini zelo paše, mi pa tudi ni...navsezadnje otroka od mene vse srkata in moram jesti...

(odgovor članu breskvica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
21.7.2011 11:12:16   
twiggi
jaz sem se od začetka zredila za 4 kg. sem samo 1x bruhala in 2x mi je bilo slabo. jem isto kot prej. večjega apetita nimam in tudi nobena posebna hrana mi ne diši. edino kar res ogromno pojem je sadje ( sploh lubenice ) in zelenjava. sem pa že od prej močnejše postave in imam približno 15 kg preveč za mojo višino. samo se nekako ne sekiram preveč, ker se mi praktično to zelo malo pozna. pa tudi po porodu gredo kile kr hitro dol. sem si pa nekako zadala da bom pridelala nekje 1 kg na mesec. ja no bomo videli koliko bo to res.

jaz imam gugalni stol že od prej. v bistvu ni takšen gugalnik kot so ga imeli pred 100 leti, se pa da z njim vseeno premikat naprej in nazaj. edino kar se more preobleka zamenjat ali pa dat preko kakšna odejica. drugače pa je kot nov. sem ga sprva nameravala prodat, samo sem potem ugotovila da mi bo še kako prav prišel in sem se določila da ga bom obdržala, čeprav v sobi nimava ne vem koliko prostora.

glede obrobe iz ikee. http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/30113939 sem jo dobila zraven, ko sem kupila posteljico in se mi zdi zelo fajna ker je preko celotne posteljice in ne samo pri glavici.

Najin mali se nama pridruži 11.11.2011 !

Neposredna povezava do sporočila: 2832
21.7.2011 11:13:55   
punsha
Ja teli kilogrami user posted image . Meni se zdi to kar stvar vsake posameznice. Če na začetku nimaš 50 kg in si se sedaj zredila 7kg ali več, ni ravno panike, če si pa štartala z 75kg ali več, je pa čisto vseeno, če si šele na +2 kg. Tako da tole, ko pišemo tukaj gor je ena zelo relativna stvar. In na koncu se še tiste suhice sekirajo, koliko so pridobile, čeprav sploh ni problema. Jaz sem pridelala +6kg, ni kake panike no. Glede na to, da celo nosečnost ležim in pa da sem sicer suhica, je kar ok. Sem pa v 25 tednu.
nosečniška sladkorna, po nosečnosti je spet vse ok, tako da nič skrbi. Drugače pa ne dajo vseh na ta test. Mene ni dal ne prejšnjič, ne sedaj, pa čeprav ima pri nas ati kar močno sladkorno. Prejšnjič sem si izmerila kar doma, čisto za vsak slučaj...no je bilo vse ok.
gibi jaz pa mislim, da se pri meni še kar pogosto obrača v vse smeri. Ne vem no, vsaj glede na gibe. Včasih jih čutim čisto nekje v nožnici, drugič so nad popkom, enkrat čisto levo v boku, potem še čisto desno, spet drugič v obeh bokih hkrati...Praktično čutim čisto povsod. Pa se mi zdi še malo zgodaj, da bi lahko rekli, da se otrok ne bo več obrnil z glavico navzdol. Res, da so eni že tako obrnjeni in tako ostanejo do konca, drugi se pa vmes še obračajo. Potem, ko bomo pa čez 30, do okoli 36 tednov noseče, potem pa res nimajo več ravno veliko prostora in takrat potem lahko rečejo kako in kaj.

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

Neposredna povezava do sporočila: 2833
21.7.2011 11:18:05   
SuzanaF
Ja po novem delajo ta test za sladkorno baje vsem! No vsaj v Mb ker ga imam tudi jaz pa nimamo doma nobenega sladkornega bolnika pa tud jaz nimam kakšnega takega znaka, saj sem se do zdaj zredila sam 3kg. Baje pa traja kar dolgo ta test tako, da se znam načakat.

(odgovor članu twiggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
21.7.2011 11:22:08   
punsha
hm, potem je pa očitno odvisno od G. Nekateri dajejo vse na test, drugi pač presodijo...Izgleda da ni nič kaj določeno. Če bi dajali vse, potem bi ga imela tudi jaz user posted image

< Sporočilo je popravil punsha -- 21.7.2011 11:23:01 >

(odgovor članu SuzanaF)
Neposredna povezava do sporočila: 2835
21.7.2011 11:52:19   
twiggi
jaz sem iz Mb, pa poznam kar nekaj punc katere niso rable iti na pregled za sladkorno. me je pa moja g dala ( zaradi sladkorne v družini in ne zaradi pridobljenih kg ). sama se nisem ne vem koliko načakala. vse skupaj sem bila tam 1 uro. pripravljala sem se pa na 3, ker je ena pred tem napisala da je čakala 3 ure. ja no, vsepovsdo imajo drugačen način dela. sama sem prišla v laboratorij. prednostno sem bila na vrsti ( nosečnisce so prednost ). spila sem tisto ogabno tekočino. potem sem počakala 1 uro, dala kri in sem lahko šla domov. sem pa šla v laboratorij, ki je nasproti sodišča v Mb.

Najin mali se nama pridruži 11.11.2011 !

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2836
21.7.2011 12:28:01   
felix7
mene je v prvi N dala na test za sladkorno, tokrat pa me po mojem ne bo. No, nič ne kaže, da bi me, pa tudi mislim, da ni kakšnih indikatorjev, ki bi kazali na možnost sladkorne.
Glede teže... punce, sam ne se sekirat. Če bi bili moški noseči, bi se še hvalili s pridobljenimi kilogrami user posted image Res no... moja sošolka je ful čuvala, kaj je pojedla, da se ja ne bo zredila, vse skupaj je v celi nosečnosti dobila 7 kg (osnovno težo je imela za svojo višino ravno pravšnjo) in posledično je bil sin ob rojstvu ful droben. Najprej je treba misliti na otročke, s kilogrami se bomo borile naknadno user posted image
So pa tudi meni malo začele zatekati noge, ampak mislim, da predvsem zato, ker konstantno sedim s prekrižanimi nogami. Sploh se ne morem odvaditi in to delam čisto podzavestno. Potem se pa spomnim in jih hitro dam dol, pa kar same nazaj zlezejo user posted image
nč, grem še mal delat...

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu twiggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
21.7.2011 12:30:39   
SuzanaF
Ja upam da bo pri meni tudi tako hitro minilo. Sem pa dobila napotnico za lab. v bolnici. Ja zgleda, da je res odvisno od g. če te da na test. Je imela moja kolegica samo malo povišan sladkor pa ni smela nosit čez rok ampak so ji na njen rok kar sprožili porod in je bila v porodnišnici 33ur preden je rodila! Če ji ne bi sprožili bi gotovo rodila kaki teden bolj pozno, saj se mali pikec še ni pripravljal, da pride na svet! Oba sta pa bila na koncu čisto zmantrana! No vse se je le dobro izteko čeprav je bil majhen in lahek!

(odgovor članu twiggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
21.7.2011 12:31:33   
breskvica13
punce, saj ne hujšam in nevem kaj, samo po 18 uri nič več ne jem pa tudi sladoled in sladkarije si privoščim da ne bo pomoteuser posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
21.7.2011 14:14:00   
felix7
sem glih vidla reklamo, da bo imel BC akcijo, da za vsakih 50 EUR nakupa dobiš 10 EUR bon. Mogoče kateri informacija koristi user posted image aja, akcija je od 22.7. do 25.7.

Neposredna povezava do sporočila: 2840
21.7.2011 17:25:43   
punsha

IZVIRNO SPOROČILO: felix7

sem glih vidla reklamo, da bo imel BC akcijo, da za vsakih 50 EUR nakupa dobiš 10 EUR bon. Mogoče kateri informacija koristi user posted image aja, akcija je od 22.7. do 25.7.

Mogoče še to - akcija velja za opremo in pohištvo

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
21.7.2011 17:28:26   
Natka23
kg prejšnji ponedeljek sem na morfo imela + 3kg v v 23t, mogoče imam zdej kakega več ne vem.user posted image user posted image Ne pazim, res pa je da mi najbolj paše sadje, na začetku pa mi je blo ful slabo.Prvič sem se zredila za +20 kg, pa sem jih dol spravla in sem šla v minus, kot pred 1. nosečnostjo, tak da bom tokrat spet, hujašat pa sem začela šele ko sem nehala dojit torej ko je iemla Tjaša 9 mesecevuser posted image user posted image test za sladkorno pa mi sploh ni omenjala, pa recimo jo je moj oče imeluser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Natka23 -- 21.7.2011 17:30:06 >

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
21.7.2011 18:54:49   
amarnat
IZVIRNO SPOROČILO: soncnica1985

moni23....slišala sem, da ne dajo vseh nosečnic. Menda dajo tiste, ki se ali preveč redijo ali otrok zelo hitro raste oziroma imajo v družini dedno sladkorno bolezen.

moja g daje na ta pregled vse po vrsti, me čaka, ko pridemo iz dopusta user posted image

lega otroka - znanka je imela že datum za CR in se je fant odločil, da se obrne in je rodila bp... ni pa želela na zunanji obrat... to tudi meni zgleda mučenje, že sliši se tako...
se mi je pa nekaj dni nazaj sanjalo, da so mi predlagali CR  user posted image   podzavest deluje 100 na uro---

jaz sem obrobo kupila za 30eur v ariel outletu, žal ga ni več... so imeli kar nekaj dobrih stvari za malo denarja, za zimski pajac sem dala 12eur... mi je pa posteljnina iz Ikeje zelo všeč... včasih ima NKD tudi kakšno akcijo...

lepo se imejte, jaz imam že vse spakiramo za mmmmmooooorrrrrrrrjjjjjjjjjeeeeeee...  user posted image  papa

Neposredna povezava do sporočila: 2843
21.7.2011 22:11:05   
tjasyka
lep dober večer vsem skupaj...:)

pravijo bolje pozno kot nikoli.. berem vas že nekaj dni..sem pa tudi bol nova na forumu in se še ne znajdem..user posted image
tudi jaz se vam pridružujem kot novemberka user posted image

kraj: koroška-slovenj gradec
starost:22 let
morfologija: že za nami in je vse okuser posted image
pdp: 22.11. spremenjen po nuhalni drugače bi imela 30.11
pričakujemauser posted image user posted image
pri imenu sva bila dokaj enotna in sva se odločila da bo Timuser posted image če bi bila pa user posted image bi bila pa Lana ...

tako led je pribit zdej vas pa lepo berem naprej pa tu pa tam kako pripomnem!:)

Ko ne moreš pomagati, vsaj nagajaj. Najvažnejše je sodelovati. <3

(odgovor članu amarnat)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
22.7.2011 8:07:51   
lean
Dobro jutro

se že dolgo nisem oglasila, enostavno ni časa, ima moj dopust pa skoz nekaj delamo. Vas pri kavici na hitro preletim, za komentiranje pa ni časa, tako da nisem na tekočem, bom malo o tem kaj mi je ostalo v spominu.

Nejprej tasyika dobrodošla pa seveda še ostale, lepo da ste se oglasile, sem res vesela, da nas je toliko user posted image .

Drugače za bebija še nisem nič štimala, se je pa začelo. Zdaj smo v fazi pleskanja, tamala je dobila svojo sobico, ji je nabavo moj predragi brat user posted image ... pa potem jeseni pridejo na vrsto pregled cunj, kozmetiko pa to kar bo še treba, bom pa nabavlala, ko pridejo denarci od države. Sem že premišljevala pa se nikakor ne morem spomnit, koliko prej lahko odnesem tisti papir za pomoč ob rojstvu otroka? Sem namreč brez dohodka pa bom morala kar počakat z nakupami.

Test za sladkorno, je odvisno od G. Prejšnja G je dala vse, ta zdajšnja pa ne, tako da upam da mi ne bo treba it.

Kg, na prjšnjem pregledu sem bila +7 pa sem štartala z 72 kg pa se ne sekiram preveč, bom že dala dol. Nekaj je pa res, malo je to pogojeno, da če se nosečnica ne redi, da potem ima tudi dojenček majhno porodno težo. Je pa res, da ste ene srečnice in lahko pojeste veliko pa ne grejo kg preveč gor. Pač različno user posted image

Nekaj ste se menle o pojavu mleka. Jaz sem dojila do letos marca pa zdaj ni več ene kapljice, so se mlekarne zaprle. Mi pa tudi v ta prvo ni teklo, mleko je prišlo šele drugi dan po porodu. Upam, da tokrat ne bodo takšne muke z dojenjem. Je potem kar stresno na začetku, če ne laufa kot bi trebalo.

Glede brcik, nosim zadaj pa jih zelo slabo čutim, v bistvu če sem cel dan na nogah skoraj nič, šele potem ko se uležem. Čutim pa jih zelo nizko in na sredini. Je pa podobno kot v ta prvo pa imamo zdaj dečvo s še preveč energije user posted image .
Glede zunanjega obrata pa rajši ne kot ja, recimo pri nas ga ne izvajajo, ampak ti naredijo CR.

Pa pozabla sem sporočit datum pregleda: 11.8 pa še starost 29 let.

(odgovor članu tjasyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
22.7.2011 10:40:56   
Lotosova
Hejjjj nosečkice user posted image

Dva dni nazaj sva z dragijem šopingirala v Gracu, pa vam povem, da se velik stvari splača v Avstriji nabavt, ker ta naš BC je drag kot sto ... user posted image .
Šla sva tudi pogledat za vozičke v Toys, ampak nama ni nič padlo v oči. Glede tega imava full skrbi, ker nimava pojma kaj nabavit. Se občasno hecam,
da bova otroka dala kar v karjolo pa bo user posted image user posted image user posted image .

Bila pa sva tudi v Ikei in tam pa je raj za nakupe user posted image PRIPOROČAAAM user posted image . Kupila sva banjico, ikea plenice, razne krpice bombažne...itd
Gledala sva pa tudi posteljice, vendar se skrijejo pred Lip Poljčanom, Lip je res zakon. Razmišljam pa tudi, da bi imela tisto malo posteljico, ki se priklopi na zakonsko ( varjanta babybay ali pa stoke)
Kakor sem vidla previjalne v Ikei, so pa tudi fajne, z veliko predalčki
in veliko prostora, venar midva jo ne bova rabila, ker jo dobiva za darilo.
Kupila sva tudi kar nekaj pajackov na preklop, termometor, brisačke za dojenčka,pa za noska pucat, neko igračo za nad posteljico z miškami ... za  nosečkice se pa splača it v H&M na nosečniški oddelek,
kjer majo full fajne hlača ( sicer podobno kot pri nas) samo bolj znižano. Hlače sem dobla za 7 e z nosečniščkim pasom. Celo full lep črn modrček ( 15e ) s čipkam za dojenje sem dobila. Tega pri nas nisem vidla.

Uglavnem, drug mesec grem sigurno še enkrat, še po ostale stvari, kar bomo potrebovali.

Razmišljam že o šoli za starše. A mogoče katera ve, kje bi zvedle termine za Ljubljano? pri nas to nič ne piše.

Lep pisan pozdravček :)

Lotosovauser posted image

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
22.7.2011 11:19:05   
felix7
živjo, mamice in bodoče mamice user posted image
mene danes tako svinjsko boli išijas, a ima še katera te težave? Že v prvi nosečnosti me je, ampak tako intenzivno šele proti koncu. Mah, sej se ne pritožujem, če bo samo išijas problem, bo super user posted image
Za materinsko šolo pa razmišljam, če bi šla tudi tokrat, sicer sem bila nazadnje manj kot tri leta nazaj, ampak mogoče bi šla malo na obnovitev, ne na vsa predavanja, na kakšnega pa. Tiste, ki ste iz LJ, vam priporočam tudi materinsko šolo v ZD Grosuplje, tam so predavanja 3x v popoldanskem času in trajajo 2,5 h. Predavanja vodi (upam, da še vedno) ena super patronažna, ki je sicer delala tudi v porodnišnici. Predavanja so strnjena in pove bistvo. V LJ pa vem, da je to 10 predavanj, pa da je vmes nekaj tudi dolgočasnih user posted image  No, tako so rekle tiste, ki so šle na ta predavanja.
V LJ jih pa imajo tudi v ZD Bežigrad, vsaj včasih sem videla viseti listke z obvestili, kdaj se začnejo.

tjasyka, dobrodošla user posted image

amarnat, uživajte na morju user posted image

(odgovor članu Lotosova)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
22.7.2011 13:22:53   
Natka23

IZVIRNO SPOROČILO: tjasyka

lep dober večer vsem skupaj...:)

pravijo bolje pozno kot nikoli.. berem vas že nekaj dni..sem pa tudi bol nova na forumu in se še ne znajdem..user posted image
tudi jaz se vam pridružujem kot novemberka user posted image

kraj: koroška-slovenj gradec
starost:22 let
morfologija: že za nami in je vse okuser posted image
pdp: 22.11. spremenjen po nuhalni drugače bi imela 30.11
pričakujemauser posted image user posted image
pri imenu sva bila dokaj enotna in sva se odločila da bo Timuser posted image če bi bila pa user posted image bi bila pa Lana ...

tako led je pribit zdej vas pa lepo berem naprej pa tu pa tam kako pripomnem!:)

user posted image user posted image user posted image dobrodošla

(odgovor članu tjasyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
22.7.2011 13:59:16   
pingi
Lotosova, tu imaš glede šole za starše, ki se izvaja v Kliničnem centru oz. stari porodnišnici:
http://www4.kclj.si/index.php?m=5&s=2&odd=13&o=1

Prvi naslednji termin za začetek je 1. avgust, naslednji pa 4. september (urnik je na linku - v zgibanki)

< Sporočilo je popravil pingi -- 22.7.2011 14:00:16 >

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
22.7.2011 14:02:37   
SuzanaF
Ne uspe mi prilepit slikico!user posted image Jo pa imam v albumu tako, da si lahko tam pogledate mojo pikico iz 3D in sobico

< Sporočilo je popravil SuzanaF -- 22.7.2011 14:05:12 >

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......