Kerensa*
|
Midva z g. Možem "varčujeva" (če temu sploh lahko tako rečem) na "nekoliko drugačne" načine (da si potem posledično lahko privoščiva stvari, ki naju veselijo). - Imava vsak po dva GSM-a. Enega na naročnino po 6€ vsak - s tem imava neomejeno število minut klicev v istem omrežju in tako se med sabo cel mesec kličeva zastonj (no, za 12€ oba skupaj). Drugi je pa predplačniški SIM, s katerega telefonirava, ko pač morava in na katerega sva dosegljiva za vse. Enkrat "na kvatre" polniva za 5€, da račun ne "zmrzne". - Nimava avtomobila. Ker sva v LJ, ga za najine vsakodnevne potrebe niti ne potrebujeva. Jaz nisem redno zaposlena, potomstvo ima šolo in vrtec v neposredni bližini (niti 500m). Živimo v bloku, nimamo lastnega parkirišča, vse je zaparkirano. Smo v blokovskem naselju, vandalizem pač je prisoten, kakor povsod. Ne želiva avtomobila za 100€, kjer bi mehanik in registracija stala več, kakor je vreden avto. Jaz imam predplačniško Urbano (polnim po potrebi), drugače pa se vozimo s taxijem. Mesečni znesek, ki ga zapravimo za taxi, je manjši od zneska, ki bi ga dali za obrok leasinga + obrok registracije + obrok kaska + gorivo + vzdrževanje. In če bi ob lastništvu avta tukaj, kjer živiva, želela še mirno spati, bi morala prišteti še strošek najema ali nakupa garaže ter vzpostavitve alarmnega sistema. Taxi naju stane pol manj. Ko potrebujeva avto za dopust ali vikend oddih, pa ga najameva za 20€/dan. Preračunano čez celo leto je to še vedno manj, kakor lastništvo. - velikokrat jeva/jemo zunaj. Predvsem v Sparovi restavraciji, kjer je kosilo po cca. 3€. Za 4 osebe je to cca. 12€, kar je velikokrat manj, kot če bi kosilo kuhali doma (da bi dobili juho, meso, prilogo in solato), sploh pa, če vštejemo še porabo elektrike in vode ter čas priprave (jaz času posvečam veliko pozornosti oz. je zame veliko vreden). Pa še kaj bi se dalo najti, kar spada po naš način "varčevanja".
< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 20.7.2011 12:59:53 >
|