|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2011
19.7.2011 12:10:36   
_perla_
user posted image
user posted image

PDP,
nick
, starost, število user posted image , število user posted image doma,

naslednji pregled, morfologija, 3D/4D UZ, kraj

27.10.
jagodaaa, 25 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 1.8., 10.8., Novo mesto user posted image

29.10.
Oblačka, 27 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 19.7., Primorska user posted image

30.10.
anilu, 2 user posted image , 1 user posted image , Velenje user posted image
m_nova, 32 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Celje user posted image   user posted image
_perla_, 1 user posted image , 0 user posted image , Štajerska user posted image user posted image

31.10.
pingi, 31 let, 3 user posted image , 2 user posted image , 26.7., okolica Lj. user posted image   user posted image
cassy, 27 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Maribor user posted image   user posted image
lananai, 30 let, 4 user posted image , 1 user posted image , 19.7., Savinjska user posted image   user posted image
Klara-1, 28 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 20.7., Gorenjska user posted image   user posted image

1. 11.
lollypop, 32 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Gorenjska user posted image  user posted image
polonal99, 3 user posted image
Sončna30, 31 let, 1  , 0  , 29.7., okolica Celja 

2. 11.
Itkica, 31 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Primorska
 teodora75, 36 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 22.7., Ljubljana user posted image

3. 11.
bey86, 24 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Primorska user posted image
Jana73, 38 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Štajerska user posted image

4. 11.
  panda22, 2 user posted image , 1 user posted image
cebelica29, 29 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Maribor user posted image

5. 11
.
3masha, 25 let, 3 user posted image , 1 user posted image , 28.7., Ljubljana  user posted image  user posted image
petrusk, 26 let, 1 user posted image , Gorenjska user posted image
smrketa24, 27 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 28.7., 9.8., Ljubljana user posted image
breskvica13, 2 user posted image , 1 user posted image , 5.8., okolica Ptuja user posted image

6.11.
Rakica7, 28 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 25.7., Ljubljana user posted image  user posted image
smeška83, 27 let, 1 user posted image , 0 user posted imageGorenjska user posted image
MalinaNina, 26 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 1.8., Gorenjska  user posted image   user posted image

7.11.
Cari, 32 let, 3 user posted image , 1 user posted image , okolica Kranja user posted image   user posted image
soncnica1985, 26 let, 1 user posted image (user posted image user posted image ), 0 user posted image , 27.7., Kranj user posted image user posted image   user posted image user posted image
binchy2011, 34 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 29.7., Štajerska user posted image   user posted image
malanovinka, 28 let, 25.7., Primorska    

8.11.
Sarchi, 2 user posted image , 1 user posted image , user posted image
diamantina, 25 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 28.7., Štajerska user posted image  user posted image
amarnat, 28 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 11.8., Mariborsko okrožje user posted image user posted image

punsha, 29 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 29.7., Gorenjska user posted image   user posted image
mavrica24, 32 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 2.8., okolica Ljubljane user posted image
Urugu, 3 user posted image , 2 user posted image , 27.7. user posted image
MinnieMouse, 25 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 27.7., Ljubljana user posted image user posted image

9.11.
živetijelepo, 35 let, 1 user posted image , 0 user posted image  user posted image
indijana, 23 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Velenje
mary003, 23 let, 2 , 1 , 25.7., Škofljica

10.11.

lakaya, 34 let, 3 user posted image , 2 user posted image , Gorenjska user posted image  user posted image
voxaja, 25 let, 2  user posted image , 1  user posted image , 17.8., Posavje  user posted image

11.11.
spominčica, 34 let, 2 user posted image , 0 user posted image , 1.8., Gorenjska  user posted image  user posted image
Natka23, 26 let, 2 , 1 , 9.8., Šmartno ob Paki user posted image  user posted image
pedikerka, 23 let, 1 user posted image , 0 user posted imageLjubljana - Celje user posted image user posted image
twiggi, 25 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 17.8., Maribor  user posted image user posted image
Maja_V., 33 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 12.8., 29.8. (UZ), Štajerska user posted image  user posted image
_tina_, 21 let, 2 user posted image , 1 user posted image , okolica Jesenic user posted image

12.11.
Subsonica, 2 user posted image , 1 user posted image
Kamca, 23 let, 1 user posted image , 0 user posted image ,  user posted image
amalija81, 30 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 26.7., Savinjska user posted image   user posted image

13.11.
buši1980, 30 let, 3  user posted image , 2 user posted image ,  user posted image   user posted image

14.11.
hypo77, 2 user posted image , 1 user posted image   user posted image
miskica1983, 27 let, 1  , 0  , 3.8., Ljubljana 

15.11.
SuzanaF, 30 let, 1 user posted image , 0 user posted image , okolica Maribora user posted image

16.11.
17.11.
Tjasa27, 2 user posted image , 1 user posted image 18.8. user posted image   user posted image

18.11.
tassika, user posted image , 1 user posted image , 9.8., 2.8.  user posted image
miša*, 32 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Ptuj user posted image user posted image
Edinka, 30 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 16.8. user posted image

19.11.
lean, 2 user posted image , 1 user posted image , okolica MS user posted image user posted image

20.11.
Zojatisa, 28 let, 4.8., Prebold user posted image  user posted image
hopsala, 21 let, 28.7., Zasavje user posted image  user posted image
jass1,  user posted image
kristidream, 32 let, 1 , 0 , 3.8., Ljubljana user posted image

21.11.
panela, 29 let, 1 user posted image , 0 user posted image
Spetmami, 32 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 19.7. user posted image
natka28, 30 let, 5 user posted image , 1 user posted imagePrlekija user posted image
MojP, 31 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Ljubljana user posted image   user posted image

22.11.
frizerka22, 35 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Domžale user posted image
Nejčka71, 40 let, 5 user posted image , 2 user posted image , user posted image
Petrushka1980, 31 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Dobrova  user posted image
tasa.m, 29 let, 2 user posted image , 1 user posted image , okolica Domžal user posted image

23.11.
Chi_Pita, 25 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Izola user posted image   user posted image
mimsi, 28 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 9.8., Kamnik  user posted image user posted image

24.11.
melona27, 27 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 11.8., Ljubljana user posted image user posted image
scarlett_, 2 user posted image , 1 user posted image , Ljubljana user posted image user posted image
nenka7, 33 let, 2 user posted image , 1 user posted image  user posted image
vesna91, 2 , 1 , 25.7.   
Lotosova, 26 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 16.8., Ljubljana user posted image user posted image

25.11.
sana_83, 27 let, 1 user posted image , 0 user posted image user posted image
felix7, 29 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 25.7., okolica Grosuplja user posted image  user posted image

26.11.
vodnarka22, 22 let, 2 user posted image , 1 user posted image , okolica Logatca
Mala Lučka, 31 let, 3 user posted image , 0 user posted imagePrimorska user posted image
moni23, 1 user posted image , 0, 20.7.   user posted image user posted image
a.afrodita, 5 user posted image , 2 user posted image ,  user posted image
lisicamica, 30 let, 2 user posted image , 0 user posted image , 27.7., Gorenjska user posted image
dilady, 34 let, 2 user posted image , 1 user posted image user posted image
tevža, 2 user posted image , 1 user posted image , Celje user posted image user posted image

27.11.
candi, 1 user posted image , 0 user posted image , user posted image  user posted image
nokiamb, 2 user posted image , 1 user posted image
metulj80, 1 user posted image , 0 user posted image , Kranj user posted image
muca*maca, 2 user posted image , 1 user posted image , 25.7. user posted image
nejanejc, 2 user posted image , 1 user posted image , 28.7., Kranj user posted image

28.11.
Ančica21, 30 let, 1 user posted image , 0 user posted image   user posted image
joel, 33 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Celje
baby kiss, 24 let, 3 user posted image , 0 user posted image , Trbovlje user posted image

29.11.
Manja87, 24 let, 1 user posted image , 0 user posted image , okolica Radelj user posted image

30.11.
x.11.

tanja22, 26 let, 2 user posted image , 1 user posted image Gorenjska
stella86, 1 user posted image , 0 user posted image   user posted image  
kužika   

SKUPAJ NAS JE user posted image : 98
NOSEČKE Z DVOJČKI user posted image user posted image : 1 (soncnica1985)

user posted image PRIČAKUJEMO user posted image : 14
user posted image PRIČAKUJEMO user posted image : 20
user posted image PRESENEČENJE / SPOLA NE IZDAMO user posted image : 9

Z NAMI SO POT ZAČELE:
user posted image Medea10 user posted image
user posted image coccinella user posted image
user posted image razgrajačka user posted image
user posted image frnikola982 user posted image
user posted image jernejav user posted image
user posted image ency user posted image
user posted image Anonimna user posted image

user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si
      - noseča.com                             - pregnancy.org
  - bibaleze.si                               - bambino.si
           - mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- pregnology
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu _perla_)
Neposredna povezava do sporočila: 2776
19.7.2011 12:12:50   
lananai
Jst sem mako majčke uporabljala za spodaj, za pod pajacka brez rokavov npr. Je pa res, da je bila tamala spomladansko dete, zdej bo pa jesenski user posted image . Bom pa najbrž čez bodija dala kar kako jopico oz. majčko (tudi če bo za čez glavo).

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2777
19.7.2011 12:15:12   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: punsha
In pa kako jih boste oblekle za iz porodnišnice. Zanima me, kaj boste dale za čez, takrat bo lahko že kar hladno. Pač kapica, žabice, bodi, nogavičke, hlače, majčka (ali pajacek), kaj pa še čez vse to, za ven?

Jst imam obljubljenega enega pliš pajacka, ki je kot kombinezon. Drugače pa mogoče kar kombinezon, če bo že zima. Sem kupila tudi eno dekico za v lupinico montirat, mogoče bo že to dost, če bo topla jesen (planiram rodit okrog 15. - 20. oktobra user posted image ).

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2778
19.7.2011 12:34:36   
punsha

IZVIRNO SPOROČILO: lananai

In pa kako jih boste oblekle za iz porodnišnice. Zanima me, kaj boste dale za čez, takrat bo lahko že kar hladno. Pač kapica, žabice, bodi, nogavičke, hlače, majčka (ali pajacek), kaj pa še čez vse to, za ven?

Jst imam obljubljenega enega pliš pajacka, ki je kot kombinezon. Drugače pa mogoče kar kombinezon, če bo že zima. Sem kupila tudi eno dekico za v lupinico montirat, mogoče bo že to dost, če bo topla jesen (planiram rodit okrog 15. - 20. oktobra user posted image ).

user posted image imaš pa fine plane. Jaz imam tudi takšne user posted image . Res, da imam rok 8.11, ampak upam da zdržim 2 v 1 do srede oktobra user posted image . Takrat pa ja ne bo še kak grozen mraz user posted image . Sem pa tudi jaz računala na kakega pajacka iz pliša ja...

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2779
19.7.2011 12:58:54   
kristidream
user posted image ojoj Lananai...sm prehitro brala in sm mislila, da ste že dol, pa sem zdej vidla, da šele greste...sori

Čeprav še nimam otrok, ampak...Js mako majčk nisem nameravala kupit, le bodije na dolge rokave (kratek rokav ne) na preklop, za čez pa nekaj bombažnih jopc. Prav tako ne bom kupila prenosne posteljice in košare (potem odpade tudi jogi in vse ostalo za košaro), ker je kinderpet (posteljica) zadost (upam). Če prav razumem prsna črpalka ni nujno potrebna vsem...le tistim, ki imajo bradavice "obrnjenje navznoter". In ful so drage! Sm gledla zadnč v Pikapolonci. Niti ne bom nabavila kengorujčka in čebrička. Za kopat se mi zdi banjica bolj praktična, jo bom pa postavila kar na mizo tako da stojalo odpade. Jaz ne bom delal razlike med spalnimi in dnevnimi pajaci...Žabice oz. hlačne nogavice...to je po mojem isto...oz. po mojem so za tolk mejhnega otročka žabice boljše, ker hlačne nogavice si jaz predstavljam bolj "opete"!?? Bombažni kombinezon...po mojem je to enako kot spalni pajacek!? Otroški puder-ni na mojem seznamu. Jaz imam ful velkih, res velkih bombažnih brisač, tako da ne bom posebnih brisač kupovala. Aspirator za nos naj bi bil kr potreben, ja!Vzglavnika ne rabiš za novorojenčka, kolkr vem. Nepremočljivo platno za na jogi bom jaz imela, ker bom uporabljala pralne plenice. Za tiste za enkratno uporabo pa ne vem, če jo rabiš. Jaz sterilizatorja in grelnika stekleničk ne bom kupla. Ko je bla moja stestrična dojenček, so vse to delali v vreli vodi v navadni skledi. Se mi zdi čist uredu. Plus tega sm jih zadnjič gledala in niso ravno poceni. Stolček za hranjenje in gugalnik/ ležalnik lahko še nekaj časa počakata!? Igralne blazine za na tla jaz vsaj zaenkrat ne bom kupila, bom pa kupila une igračke k se dajo na kinderpet in se vrtijo. Od kolegice sinček je star 2 mesca in je čist navdušen nad tistimi igračkami (to je verjetno mišljeno mobie za nad posteljico!?). Nastavki za dojenje so namenjeni zaščiti bradavic med dojenjem, če so le te preveč razbolele oz. vnete (olajšajo dojenje), mislim da sta dve velikosti. Obroč za sedet je, če ti prerežejo presredek in si šivana, ker potem je sedenje boleče in je z obročem lažje. Če nisi prerezana in šivana pa...ali takrat tudi potrebuješ obroč? Po mojem ne! Seveda pa prej tega ne moreš vedeti,... Držalo za dudo je po mojem tista "verigica" s katero se dudica "priklene na oblačilo... Je kr praktično za potem, ko je otroček že večji in plazi oz hodi okrog. Dobre kapljice proti krčem boš verjetno rabila. Vlažilec zraka - je pa čist odvisno od taga kakšen zrak imaš v stanovanju...midva imava v povrečju vedno malo bolj vlažno kot mora biti (ne pa preveč), zato verjetno vlažilca ne bom rabila. Je pa res, da je v kurilni sezoni zrak malo bolj suh. Pr nama ne, ker sušimo notri cunje in je stanovanje majhno... Na mojem seznamu je še elektronska varuška, verjento bom imela tisto, ki ima tudi blazino za "preverjanje" dihanja. Upam, da bom dobila sposojeno, ker drugače je kr draga (cca, 100e). Meni vse rijateljice pravijo, da naj ne pretiravam niti z oblačili niti z opremo, ker ful stvari potem sploh ne rabiš oz. lahko še zmeraj sproti kupiš, če kaj nujno rabiš pa nimaš.

Jst sm ene tri dni nazaj sanjala, da sem prehitro rodila in da nisem imela še nič pripravljeno za dojenčka...groza. Bom mogla nujno v nabavo, čeprav nekaj stvari sem že kupila zadnjič v B.C., ko so imeli sezonsko znižanje. Sm kupla dva pajacka (plišasta), pa en komplet plišast, ostalo je bla pa itak poletna roba. V HMju sm vidla ful luštkane bodij na preklop. Sm pa ful vesela, ker me je zadnjič klicala ena prijateljica (ki je na žalost vse cunje za dojenčka že dala naprej) in mi rekla, da se je spomnila, da je pa cunje od 3 do 6 mesca starosti samo posodila in da mi jih bo dala, ko jih dobi nazaj. Tako, da nekaj bo.

Joj...men je pa "tast" (ker nisem poročena) vse rože utopil medtem, ko sva bila na morju...sem se danes celo dopoldne samo z rožami ukvarjala...eno sm nažalost mogla vrečt stran, ker je segnila, dvema bolj slabo kaže, orhideje pa upam, da si bodo opomogle...je porabu tolk vode k jo jst v 3eh tednih user posted image moški in rože user posted image

Nč...lep dan vsem...

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2780
19.7.2011 14:45:30   
muca*maca
Hej, hej!
lananai - ja, kdaj pa imaš rok, da misliš rodit že sredi oktobra?!user posted image  da ne bo ravno obratno, jaz sem imela pri prvem rok 19.10., rodila sem pa 3.11.!!! Sicer je bila res lepa jesen, veliko sončka in topla.

Za iz porodnišnice sem imela en tak luškan kombinezon, št. 56, v katerem se je moj junak kar izgubil user posted image  ga je potem nosil še vsaj 2 meseca, haha.

Čez daš še eno dekico, pa je. Saj gremo vsi z avtom domov, a ne? Skoraj ne poznam primera, da bi katera odšla peš.

Jaz sem tudi pristaš bodijev na preklop. Mako majčke so fine, če moraš na široko povijat, ker potem ne spraviš bodija gor, pa še majčko učvrstiš s povijalno plenico, drugače pa so obupne, ker lezejo vse povsod.

Črpalka za mleko pa je po mojem že fina. Enostavno zato, ker včasih dete potegne spanec, mamici pa že razganja joške... takrat si lahko izčrpa mleko in ga kasneje da po flaški ali pa zmrzne za "hude čase". Poleg tega črpalka omogoča doječi materi, da gre za cel dan kamorkoli pač mora (npr jaz sem si privoščila celodnevno smučanje brez otroka) in brez črpalke ne bi mogla, ker bi mi razgnalo prsi.
Enostavno praktično.

Tudi jaz sem veliko oblačila Maksa v pajacke - te kao pižamice. Ko sem enkrat pogruntala, da naj bi dojenčke oblačili v dnevne in nočne cunje, sem mislila, da trgovci niso normalni. Dojenčku je najbolj udobno v pajacku, ki ga ne omejuje, ne tišči v pasu niti drugje. Trgovci imajo seveda svojo filozofijo, grejo celo v take skrajnosti, da za 2-mesečnike prodajajo jaknice in hlače iz jeansa, kompletke, trde kot user posted image  preverjeno, sem dobila za darilo od Chiccota

Obroč za sedenje pride prav pri hemeroidih, auč!

No, tok za zdele

< Sporočilo je popravil muca*maca -- 19.7.2011 14:46:16 >

(odgovor članu kristidream)
Neposredna povezava do sporočila: 2781
19.7.2011 15:34:36   
amarnat
uh ste pridne s komentiranjem... ja jaz bom tudi največ pajackov pripravila, so najbolj praktični, dojenčke pa umažejo samo starši in obiski, tako, da jih ni potrebno 3x na dan preoblačit.
jaz sem prvič rodila februarja in je bilo 15stopinj, ko smo šli domov, tako, da sem jo oblekla le v komplet in zavila v odejico, čez noge pa sem ji do avta ogrnila zimski pajac (kombinezon)- ko jih boste kupovale imejte v mislih, da gre oblečen otrok v jajčko, moj pajac nima te luknje, da lahko otroka pripasaš... pa nikoli mi ni uspelo ji spraviti rokic v kombinezon user posted image  je bila rada na komot...

mi lahko prosim ena razloži zakaj ne smeš brat po porodu?!user posted image  prvič slišim in bi res rada vedela zakaj...

< Sporočilo je popravil amarnat -- 19.7.2011 15:35:27 >

(odgovor članu muca*maca)
Neposredna povezava do sporočila: 2782
19.7.2011 15:48:12   
Natka23

Jaz imam zismsko vrečo varijante kombinizon, ker se pri nogicah lahko da v obliko kombinezona, tak da glede na to da računam sredina novembra, bo to prav prišlouser posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2783
19.7.2011 15:50:01   
Natka23

IZVIRNO SPOROČILO: amarnat

uh ste pridne s komentiranjem... ja jaz bom tudi največ pajackov pripravila, so najbolj praktični, dojenčke pa umažejo samo starši in obiski, tako, da jih ni potrebno 3x na dan preoblačit.
jaz sem prvič rodila februarja in je bilo 15stopinj, ko smo šli domov, tako, da sem jo oblekla le v komplet in zavila v odejico, čez noge pa sem ji do avta ogrnila zimski pajac (kombinezon)- ko jih boste kupovale imejte v mislih, da gre oblečen otrok v jajčko, moj pajac nima te luknje, da lahko otroka pripasaš... pa nikoli mi ni uspelo ji spraviti rokic v kombinezon user posted image  je bila rada na komot...

mi lahko prosim ena razloži zakaj ne smeš brat po porodu?!user posted image prvič slišim in bi res rada vedela zakaj...

Baje se oči ne smejo napenjat, tako kot tiste ki imajo leče, naj bi nosle po porodu očaleuser posted image

(odgovor članu amarnat)
Neposredna povezava do sporočila: 2784
19.7.2011 16:03:28   
Natka23

Tako, sem malo drugače napisala.. Upam, da je bolj razumljivo..

Če je napisan P zraven, če naj bi to imeli zraven v porodnišnici, drugačni zanki zraven pa še pominjo to:
? – ali je nujno? ? k – kaj je to? * – mogoče sploh ne bomo potrebovali

Komplet za iz porodnišnice P  
Bombažne kapice P  
Toplejše kapice P  
Spalni pajacki    
Bodiji dolgi rokav P  
Bodiji kratek rokav    
Žabice P  
Tetra majčke dolg rokav P  
Mako majčke dolg rokav P  
Slinčki    
Otroška spalna vreča   nikoli uporabljal
Nogavičke    
Copatki P  
Pajacki P  
Jopice    
Šal    
Zimski kombinezon    
Bombažni kombinezon   ? k
Kompletki (jopa, hlače, kapica)    
Rokavičke P  
Hlačne nogavice    
Jakna        

Plenice za enkratno uporabo P  
Povijalne plenice P  nismo rabil
Tetra plenice – plenice za široko povijanje?? P tetra plenice ja, ampak bolj kot podloga za na previjalno podlogo, za podiranje kupčkov, itn... smo jih rabili ogromno. Za široko povijanje pa ne, redko kateri otroček to rabi  
Krpice za umivanje ritke meni so fine od To-To (Tosamine) vatke, ki so pravokotne oblike in ravno prav velike, so za umivanje z vodo, ker na začetku itak odsvetujejo robčke, ki v večini primerov povzročajo reakcije na koži    
Krema za ritko / hladilno mazilo    
Robčki za brisanje ritke    
Praška pasta   ? k eno od mnogih zdravil za vneto ritko, vendar močno močno izsuši kožo, tako da raje priporočam kakšno alternativo
Bepanthen za otroke    
Otroški puder   ? nismo rabil
Vatirane palčke   une ta široke  
Krpice za umivanje / kozmetične blazinice   
Rokavičke za umivanje   babica bo verjetno uporabila kar tetra plenico  
Negovalno milo (trdo)    
Olje za telo (mandljevo ali olivno)    
Sterilni zloženci    
Vata    
Kopalna brisača s kapuco sem imela kar navdno kopalno    
Male brisače    
Škarjice za nohte z zaobljenimi konicami    
Glavnik čim bolj navaden, kot so jih uporabljale stare mame user posted image    
Mehka krtača za lase   
Fiziološka raztopina v hektolitrih user posted image    
70 % alkohol za razkuževanje    
Zaščitna krema za obraz    
Aspirator za nos   ? nepogrešljiva zadeva, mi ne bi preživeli brez. No za novorojenčka pride v poštev tisti, ko se zrak z usti skozi potegne, za malčka pa tisti, ki se priklopi na sesalec. Bom poiskala linke, pa jih spodaj prilepila
Termometer za vodo    
Termometer za zrak    
Termometer za telesno temperaturo    
Duda        

Blazinice za dojenje P  
Modrčki za dojenje P  
Krema za bradavice (Lanolin) P  
Vložki P  
Previjalna torba    
Nastavki za dojenje P * nisem rabla
Obroč za sedet   nisem rabla
Blazina za dojenje   nisem rabla  
Lactacyd tekočina - neparfumirana   ?
Stol za dojenje   *    

Oporna blazinica za dojenčka za spanje jaz sem zvila brisačo, dala otroka na bok in ga podložila z brisačo    
Nepremočljiva zaščitna podloga za vzmetnico    
Kinderpet    
Odeja    
Prevleka za odejo    
Vzglavnik   novorojenčki spijo brez povštra  
Prevleka za vzglavnik    
Obroba za okoli postelje    
Rjuha    
Jogi    
Prenosna posteljica   * [nepogrešljiva stvar, je pa ne bi kupovala vnaprej, mi smo bli dost v šotoru in dost potujemo, pa sva jo ko sva rabla kupla oz. bi svojcem dala to idejo,
Mobile za nad posteljico    
Košarica za spanje   to je mišljena zibka? za moje pojme čisto nepotrebno, je otroška posteljica več kot dovolj se strinjam  
Obroba za košarico    
Jogi za košarico    
Odeja za košarico    
Prevleka za odejo za košarico    
Rjuha za košarico    
Gumirano platno   ? k kaj pa je to?
Lupinica / avtosedež P  
Voziček – globoka košara    
Termo obloga za v košaro   ? zimska vreča, verjetno
Voziček – športni del    
Dežna prevleka za voziček   v dežju nismo hodili ven user posted image jaz pa in tudi v snegu
Previjalna miza     
Previjalna blazina    
Previjalne podloge    
Koš za plenice     mi se nismo odločili za ta strošek imam
Posodica za vodo     vzameš dve posodici od 1l sladoleda Planica - ena posodica za toplo vodo, druga za umazane pleničke, robčke in vatke
Mobile za nad previjalno mizo    
Banjica    
Stojalo za banjico    
Čebriček   ? v materinski šoli sem se ful nasmejala, ko je patronažna rekla, da ona v teglcu za rože že ne bo kopala otrok user posted image banjica zadostuje no way
Gugalnik / ležalnik    
Stolček za hranjenje    
Držalo za dudo   *
Stekleničke    
Grelec stekleničk   * nismo rabili strinjamŠčetka za čiščenje stekleničk   *
Sterilizator stekleničk   * kupila in kmalu prodala, mi ni bil všeč, sem raje kar prekuhavala stekleničke strinjam
Prsna črpalka   * kupiš, če dojenje ne zlaufa strinjam
Igralna blazina za na tla    
Odejica / koca P  
Kengurujček   imela za v trgovino in za hribe, ampak ko je glavo gor držala  
Kapljice proti krčem   *
Vlažilec zraka   ? sem kar mokro brisačo dala na radijator 
II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO

A. DOKUMENTI

1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija
2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ
3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena (vse to dobim v MŠ, ali pa v porodnišnici)
4. zdravstvena izkaznica
5. napotnica za porod (dobim od svojega G)
6. dokazilo o očetovstvu

B. STVARI
1. toaletna torbica: zobna ščetka, zobna pasta, krema za telo, deodorant, gel za tuširanje, šampon, glavnik, labelo, krema za obraz, leče, tekočina za leče, očala
2. hlačke
3. nogavice
4. copati / natikači
5. obleka za domov + topla jakna
6. pijača
7. GSM in polnilec
8. fotoaparat
9. denarnica
10. piškoti
11. brisača
12. knjige    po porodu odsvetujejo branje in gledanje televizije

jaz bi sam dodala čimmanj kompliciraš bolje je.Nikol nisem imela mako majic, bodye na preklop in navadne majice pa ni bilo problema.Tudi nisem komplicirala kdaj ven in kdaj ne, pa tamala je bla mogoče 2x bolana, če štejem da je imal vročino, nikol peljana k zdravnikuuser posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 2785
19.7.2011 18:32:02   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: muca*maca
lananai - ja, kdaj pa imaš rok, da misliš rodit že sredi oktobra?!user posted image  da ne bo ravno obratno, jaz sem imela pri prvem rok 19.10., rodila sem pa 3.11.!!! Sicer je bila res lepa jesen, veliko sončka in topla.

Rok imam zadnjega oktobra. Upam pa da bo prej, ker sem tudi prvič rodila s 37t 5d. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: muca*maca
Tudi jaz sem veliko oblačila Maksa v pajacke - te kao pižamice. Ko sem enkrat pogruntala, da naj bi dojenčke oblačili v dnevne in nočne cunje, sem mislila, da trgovci niso normalni. Dojenčku je najbolj udobno v pajacku, ki ga ne omejuje, ne tišči v pasu niti drugje. Trgovci imajo seveda svojo filozofijo, grejo celo v take skrajnosti, da za

Naša je bila prvi mesec ali 2 tudi oblečena isto podnevi in ponoči. Si jo lepo preoblekel po kopanju v sveže cunje in je bila taka do drugega dne, do kopanja. Ali pa celo 2 dni, če ji je kdaj uspelo ostat čista. user posted image

(odgovor članu muca*maca)
Neposredna povezava do sporočila: 2786
19.7.2011 18:33:48   
lananai
mi lahko prosim ena razloži zakaj ne smeš brat po porodu?!user posted image  prvič slišim in bi res rada vedela zakaj...

Ker si pri porodu (iztisu otroka) lahko poškoduješ oči oz. ti lahko neke žilice popokajo od napora. Zato baje tudi punce z res visoko dioptrijo imajo CR.

(odgovor članu amarnat)
Neposredna povezava do sporočila: 2787
19.7.2011 18:41:20   
lananai
Sem lihkar s pregleda in namesto pakirat in na morje, sedim za računalnikom. Mojmu se nikamor ne mudi... user posted image Sej ne, da sem spakirala vse jst in zdej samo čakam, da se v avto zloži. Jst pa hitim s pregleda kot nora. Pa še v lekarni sem se morala ustavit, sem dobila železo, itak. user posted image
Naslednji pregled 27.07. - dam samo kri, 08.08. pa pregled in inekcija za RH-.
Mi je pa danes celo UZ delala, ki ga sploh nisem pričakovala. user posted image Juhu! Mere ustrezajo 25t. Je pa spet obrnjen z glavo navzgor. Brca že cel popoldan. Po mojem se veseli, da gremo na morje. user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2788
19.7.2011 18:54:39   
amarnat

Ker si pri porodu (iztisu otroka) lahko poškoduješ oči oz. ti lahko neke žilice popokajo od napora. Zato baje tudi punce z res visoko dioptrijo imajo CR.

hvala za odgovoruser posted image

mene so po porodu bolj boleli zobje kot oči user posted image  

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2789
19.7.2011 21:19:07   
soncnica1985
Ja, to sem tudi jaz slišala - da moraš imeti pri porodu zaprte oči, da ti žilice ne popokajo...

Uff, ene planirate že sredi oktobra? :) Kdaj bom potem šele jaz, ki imam dva? :)) No, res pa mislim, da bom od konca septembra v pripravljenosti :))) Sicer imam oblekce že vse nabavljene oziroma sva jih veliko na izposojo dobila, voziček greva pogledati jutri (držite pesti, da bo šel v avto - za dvojčke so blazno veliki!)...

Hm, a ste že kaj kupovale posteljice? Jst sem malo v precepu, koliko se splača dati zanjo, glede na to, da bo v uporabi dve leti? Kaj pa jogi? Npr. Dormeo ima Baby pedic - samo stane 89 EUR. Se mi zdi kar veliko...kaj pa posteljnina? Gledala sem jo v BC, se mi zdi kar ugodna - 7delni komplet stane 55 EUR.

(odgovor članu amarnat)
Neposredna povezava do sporočila: 2790
19.7.2011 21:36:16   
spominčica
Jest sm ravno dons dobila poseljico. Naročila sem jo na Lip Poljčane, ker so jo ravno imeli v akcijiuser posted image  in mi je noro lepa, v beli barvi. . - http://www.lip-poljcane.si/spletna-trgovina/lip-outlet/savanah-mladinska.php  Dostava v 4 dneh. Je kar precej velika in računam da bo kar za en čas. Se spremeni potem v mladinsko. Od sestrične sem dobila nekaj malega cunjic to pa je tud vse kar sem doselj utegnila nabavit.Aja pa na vita baby sem naročila dve rjuhici, dva paketka plenic in flaško, seveda vse to naročam preko neta, ker sem za trgovine malo lena, Nekatere ste že ful pridne kar se nabavljanja tiče.

Ni kej pridne ste. Ostante še naprej. Nočko

(odgovor članu soncnica1985)
Neposredna povezava do sporočila: 2791
19.7.2011 22:09:39   
SuzanaF
Dober večer!!! Danes pa smo izvedeli kaj bomo imeli!!!!! Dr. Lukman nama je pokazal user posted image user posted image Zdaj pa lahko končno kupimo kaj rozastega!!!! Sva vesela!!!! Samo, da je in bo zdrava!!!user posted image Imena pa verjetno ne bova vedela do konca ker je velika izbirauser posted image

(odgovor članu spominčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2792
19.7.2011 23:32:36   
scarlett_
Sončnica a mi zaupaš kateri vozek greš gledat? Jaz sem si zaenkrat nagledala samo tistega v Pikapolonici, hm kako se mu že reče? EasyRider, a je to? user posted image Ampak mi ga pa še ni nobena prodajalka podrobno predstavila, pa da vidim na koliko se zloži..

(odgovor članu SuzanaF)
Neposredna povezava do sporočila: 2793
20.7.2011 8:09:00   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: scarlett_

Smrketa24
- a te lahko lepo lepo prosim, da mi pošlješ podatke od Litije, kamor greš ti na 3D, ker razmišljam o še enem pregledu? Ja, pa tako sem bila pametna, kako je to stran metanje denarja in kako bom raje dojenčici kaj kupila! user posted image user posted image

Ti pošljem ZS!

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 2794
20.7.2011 8:18:40   
smrketa24
Mi smo šli pa včeraj malo do morja. Je blo super. Smo šli samo do Simonovega zaliva in je res super za otroke. Samo nič sence user posted image . Me je sonce ful opeklo, pa sem se mazala user posted image Sedaj imam čist rdeč buši. Upam, da ne bo kaj narobe. Na srečo Mateja ni nič opeklo, je bil skoz v majčki. Midva sva pa rdeča. No, pa saj bo minilo. 

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 2795
20.7.2011 8:33:11   
_tina_
dobro jutrouser posted image !

se vam po dolgem času malo javim, pri nas vse vredu, morfologija zelo na hitro se mi zdi da je v prvo precej dlje trajalo,saj je vseeno samo da je zdrav! otročka smo na hitro videl, je pa rekla da bo naslednič še enkrat obrazek pregledala ker ga skriva. no za spol tut nismo izvedel ker noče pokazat.

kolk ste že pridne vse z nakupovanjem, prinas vse kar imamo je vozek, smo kupili novega (rabljenega) ker smo od prejšnega vrnili (bil na sposojo, zdej bo pa spet v uporabi)
drugega še nimam moram pa počasi cunce vn povlečt pa pregledat kaj bo sploh uporabno, doma imam namreč junijčka...

glede vse robe za dojenčka, jest mislm da manj ko kompliciraš bolše je, v prvo sva kupla previjalno mizo, ki smo jo uporabljali en cel mesc mogoče dva in potem je bil čist preveč živahen. seveda od takrat naprej ga vedno previjam na postli, dosi bol varno. dobili smo tudi ta oblazinjen stolček za sedet, notri je sedel 2x in potem sem iz podstrešne privlekla še mojega starega lesenega ki pa je super:) aja imela sem oz imam previjalno z banjico ki je tako ne praktična, ker je na višini ima seveda tudi cev da se lahko izprazni in posledično tudi štiftek ki se ga da vn potegnt,, moj sonček vse najde kje se kaj ušpiči skoraj vedno sem bila čisto mokra, pa čeprav sva se kopala na tleh, ker mi niso tiste noge nič kaj sigurne...in seveda nakup čisto navadne banjice, še vedno je super ;)
in še in še bi lahko naštevala...bodite pazljive tiste ki kupujete vse novo da ne bo preveč nepotrebnih stroškov, raje se pogovorite s tistimi ki imajo že izkušnje, in ne preveč trgovcem verjet.. moje izkušnjeuser posted image

še eno uprašanje, za vse ki imate doma že otročka, je kakšna mami ki otrok spi pri njej v postelji? no in me zanima kaj ko pride dojenček?
mi smo naredili kar tako da je zraven zakonske še ena navadna postelja in imam dovol prostora, samo me je strah da bi tamalega poškodoval in sem razmišlala da bi si kupila samo prenosno postelco za prvih nekaj mesecev potem pa bo tudi ta verjetno pri naju je tako super ko se vsi stiskamo user posted image še prehitro bodo vsak po svoje bežali:) aja moram povedat da postelce nimam ker smo jo tudi vrnili, zato prenosno in en dober jogi noter... kaj ve pravite?

no pa sem se razpisala :)

aja nasledni pregled imamo 16.8.

lep pozdrav in veliko užitkov v nižjih temperaturahuser posted image

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 2796
20.7.2011 10:00:17   
Spetmami
Pozdravljene,

v službi gužva (kot ponavadi), dopusti se sploh ne poznajo. Sicer pa moram zdržat še danes in jutri, v petek pa proti morju! Na več kot zaslužen dopust user posted image

Včeraj sem imela pregled, mi je G naredil mofologijo. Vse naj bi bilo ok, s tem da je spet poudaril, da je kar veliko možnosti, da bom ponovno imela prezgodnji porod (glede na prvič, ko sem rodila 3 tedne prezgodaj). V avgustu naj ne bi več delala... Bom še pokoristila dopust, potem pa na bolniško.
Za spol še ne vem, menda se še ne vidiuser posted image  Sicer mi je pa to trenutno zadnja skrb, da bo le s pikico vse ok in da zvozimo do konca. Ati potihem bolj navija za fantka (seveda, ko pa že imava eno punco in je v manjšini), ampak tudi, če dobiva še eno princesko, ne dvomim, da bo vesel user posted image .

Podatki za seznam: naslednji pregled imam 17.08.

Lepe pozdravčke vsem (bodočim) mamicam in bušijem user posted image

(odgovor članu _tina_)
Neposredna povezava do sporočila: 2797
20.7.2011 10:52:27   
kristidream
Jutro punce!
Easyrider-ja imata dve moji prijateljici in sta navdušeni. Midva bova nabavila Bugabooja. Sicer sm bla najprej ful proti tem dragim vozičkom in sem nameravala kupit Janeta, ampak ko sem jih šla gledat in probat....Bugaboo je fuuuul lažji (jst ga bom mogla nosit čez en sklop stopnic!), ful na manjše se zloži, pa tudi košara se lahko zloži, kar mi je pa najbolj všeč je pa to, da se športni del naredi kar iz istega dela kot je košara (večina ima športni del posebej - pri Bju pa sam zamenjaš "blago", ogrodje ostane pa isto) in tako ni nepotrebne "krame". Midva imava majhno stanovanje plus še manjši avto (športni, ki ima res majhen prtljažnik), tako da moram kar precej gledat, da se bojo stvari dale na čimmanjše zložit. Verjetno bomo šli po voziček danes. user posted image Upam, da ni prezgodi!? Jst sm gledala posteljnino v Ikeji...ful luštkana in fuuuuul cnej kot pri nas. Prav tako bom v Ikeji kupla posteljico....je lih take mere, da gre direkt v spalnico v edini "kot", kamor sploh lahko še kaj damo. Ko bom že tam, bom kupla še jogi user posted image Imajo tudi idealno previjalno mizo za majhno stanovanje in sicer tako, ki se da na steno in jo lahko zložiš...sm probala zadnjič in je fajn...sam pač ne moreš met ful naloženih stvari gor. Posteljice od Lip-a so fuuuul lepe...

Eno vprašanje...a se vam tut dogaja, da je kakšen dan otroček ful mirnejši kot prejšen dan? Mene včasih buta cel dan, mogoče nekaj urc vmes frej...in to tolk, da se vidi na trebuhu kako butne...potem je pa kakšen dan ful bolj mirna, se sam vsake toliko premakne in ne buta...!?

(odgovor članu Spetmami)
Neposredna povezava do sporočila: 2798
20.7.2011 11:21:07   
twiggi
meni se skoz dogaja, da je en dan živahnejši kot drugi. en dan prav divja po mojem trebuhu, drugi dan pa res komaj da ga čutim ali pa sploh ne. je pa pri meni tudi to da imam spredaj ležečo posteljico in posledično otročeka slabše čutim.

danes sem imela ponovitev morfologije v bolnici. vse je tako kot mora bit. srček se je tokrat lepo videl, tudi vse štiri votline. hrbtenica je bila tudi lepo videna. težek je 552g, velik pa toliko kot mora biti za svojo starost user posted image .

od stvari imam jaz kupljen voziček, previjalno podlogo, ter posteljico z jogijem katero sem kupila preko bolhe. moj bo naredil omaro za otroške stvari, mojo pisalno mizo boma pa predelala v previjalno mizo. oblačil za 1x ne bom nič kupovala, ker jih bom kr nekaj dobila in potem samo določene stvari dokupim.

Najin mali se nama pridruži 11.11.2011 !

Neposredna povezava do sporočila: 2799
20.7.2011 11:21:12   
hopsala
IZVIRNO SPOROČILO: kristidream

Eno vprašanje...a se vam tut dogaja, da je kakšen dan otroček ful mirnejši kot prejšen dan? Mene včasih buta cel dan, mogoče nekaj urc vmes frej...in to tolk, da se vidi na trebuhu kako butne...potem je pa kakšen dan ful bolj mirna, se sam vsake toliko premakne in ne buta...!?

Ja pr men je tud tko ja, v pondeljek pomojem ni blo 5 minut miru v trebuhu, včeraj pa sem čutila mogoče samo nekajkrat.. user posted image
Me pa zanima kje čutiteuser posted image ? jaz sem do sedaj vedno okoli popka mogoče malo nižje, včeraj in danes pa veliko veliko nižje..?

Glede vseh stvari in opreme me pa zanima koliko približno cotk, pajackov, tetra plenic,... skratka koliko česa za začetek?
Pa še vprašanje kje ste kupile oz. boste kupile obrobo za posteljico in posteljnino?

Nič, grem naprej packati na steno :) še malo pa bo fertikuser posted image

Lepo bodite!

Neposredna povezava do sporočila: 2800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Katera barva Mutsy vozička
endrina

Če bi kupovali Mutsy 3Rider ali Urban Rider, katero barvo bi izbrali?

Cargo Kaki (14%)

Team Dark Kaki (6%)

Team Ocean (30%)

College Green (17%)

College Red (19%)

Team New White (13%)

Število vseh glasov: 175

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!