|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
18.7.2011 10:45:05   
n€na
user posted image

Kako ste kaj user posted image

Binca...jaz sem dobila DHT v roku enega tedna..Sej če je kar koli narobe te bi itak poklicali po telefonu, tako da je strah odveč user posted image ..So pa tudi dopusti in v tem času logistika malo dlje traja user posted image
Rezultate so pa najprej poslali do G, ki mi je delal NS potem pa mi je ta G poslal na dom izvid.

Vijolica...kako je, nič se nisi javila...Držim pesti, da je vse OKuser posted image user posted image

A že kaj pripravljate stvari za novega članauser posted image ..jaz še prav nič, bom počakala do jeseni, ker zdej v tej vročini se mi iskreno povedano ne dauser posted image user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 876
18.7.2011 10:45:31   
trnuljčica
Meni so rekli, da bodo rezultati čez ca 10 dni- sem pa delala pri istem izvajalcu uz ns in dht (ukcmb). Tudi lab je njihov. So mi razložili, da zato tako dolgo, ker ne delajo dht vsak dan v lab, ampak 1x teden oz odšt vzorcev. Nekaj takšnega... Potem sem na dom dobila izvid že čez tri dni. Očitno, so  v lab ravno takrat delali vzorce in sem imela srečo.
Če delaš dht drugje izvid pošljejo tvojemu gin, nato ti ponovno izračuna tveganje in pošlje po pošti izvid.

Neposredna povezava do sporočila: 877
18.7.2011 10:46:24   
trnuljčica
Kako je z violico? Da ni notri ostala? Držim pesti, da je vse ok in doma počiva...

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 878
18.7.2011 11:32:59   
tecnobica
Pozdravljene po dolgem cajtu. Jaz sem z morja. Zdaj me čaka pranje, sušenje, likanje, pospravljanje... Se mi prov nič ne da, pa tole sem mogla vse prebrat, kar ste napisale.

Sem pa danes dobila rezultate za DHT in je iz 1:3000 se zmanjšala možnost za DS na 1:13000. Se mi je kamen odvalil od srca.

Neposredna povezava do sporočila: 879
18.7.2011 12:32:41   
binca4
janchek81 in ostale, hvala za odgovore glede DHT...saj ne, da bi me pretiranoi skrbelo, sam kaj ko človek ne ve, ali so jih kje založili, ali pač samo tako dolgo traja. Sestra na Polikliniki mi je namreč rekla, da bodo rezultati v roku dveh dni, in da gredo potem naprej k ginekologinji, ki mi je delala NS...pa ne vem, kje se je ustavilo.

tecnobica, te lahko samo vprašam, koliko časa si čakala na izvide DHT in kje si ga delala?

LP vsem

< Sporočilo je popravil binca4 -- 18.7.2011 12:33:14 >

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 880
18.7.2011 12:41:47   
tecnobica
Jaz sem ga delala v Dravljah, v petek 8.7., izvidi so prišli pa danes. Torej en teden.

(odgovor članu binca4)
Neposredna povezava do sporočila: 881
18.7.2011 13:31:19   
luši
zdravo user posted image

čestitke za lepe rezultate DHT =)

Janchek81 da ti odgovorim; pokadim 5-10 cigaret dnevno (odvisno od priložnosti oz. zadnič na enem rojstnem dnevu jih je blo 10 - drugač pa manj) in se sploh ne obremenjujem okrog tega, ker itak kadim najlažje, kar je na tržišču (galva blond - 1.1.1). kadila sem pa tudi v prejšnji nosečnosti in to več kot sedaj (živci), pa je z malim vse ok. pravijo, da cigareti zmanjšujejo težo otroka, vplivajo na razvoj pljuč, povzročajo "pomanjkanje" plodovne vode, lahko sprožijo porod... (sam nevem zakaj se mbla pol 14dni čez rok). Ampak to vse, če je predozirano. Tako kot je npr z alkoholom. tud je škodljiv za otroka (poleg vsega ostalega) ampak 2dc vinčka pri kosilu je pa izredno priporočljivo za kri. bla bla bla
js pravm da vsaka stvar, ki je je preveč, je škodljiva. tudi cigareti bi na neko user posted image , ki prej ni nikoli kadila, pa bi v nosečnosti začela, popolnoma drugače vplivali, kot pa na nas, ki kadimo že več let.
je pa tut tko 100 ljudi 100 čudi; vsak prav drugač pa vsi majo prav. naredi pa vsak po svoje, pa če ma srečo, oz. ne priterava, je potem vse bp.

pa še to, kar se strašenja tiče... mislm, da v tko zgodni nosečnosti nima vpliva; pomoje je lahko "škodljivo" v zadnjem trimesečju, če ti od šoka voda odteče, al pa popadke dobiš ipd. prej pa mislm da skorajda ne.

no uživajte še naprej pa se beremo
lep pozdrav

Ljubezen je edina smiselna stvar tega nesmiselnega življenja... Življenje dobi smisel šele, ko ga posvetiš ljubljeni osebi...

Neposredna povezava do sporočila: 882
18.7.2011 15:42:13   
Janchek81
luši hvala ti za odgovore user posted image  no ja, nekak se tolažimo s tem, da pač tok k skadimo pač skadimo ... čeprou jst se kr nazaj držim in nekje ustanem pri 5ih dnevno, ... včash me mal zanese, sam pomoje zato, ker sem doma, jutri pa začnem delati in bom že do 17h zdržala brez user posted image  potem pa proti večeru ene 2 in bo to to ... UPAM user posted image  Jaz poznam VELIK žensk, ki je kadilo ko so bile noseče in to več kot jaz ( kadile ) pa so otrocki OK, tudi rodili so se dost veliki in težki ... no ja, pač, vsi vemo, da to in to ni zdravo v nosečnosti pa vseeno jemo in pijemo in tako naprej user posted image user posted image  jaz pravm .., vse v mejah normale user posted image

A katera ve kaj je s sivk1?

binca4 meni je pa lih ta sestra ki jemlje kri na polikliniki rekla, da so izvidi šele nekje od 2-3h tednov user posted image  in da bodo seveda poslani k moji G .... in kateri se je zdej packa zlagala? user posted image  No ja, sj mene nekak ne matra, bom pač počakala do 3.8. ko imam naslednji pregled.

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 883
18.7.2011 15:56:26   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: luši

Tako kot je npr z alkoholom. tud je škodljiv za otroka (poleg vsega ostalega) ampak 2dc vinčka pri kosilu je pa izredno priporočljivo za kri. bla bla bla

Kateri zdravnik je pa to rekel (za  nosečnico)?

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 884
18.7.2011 17:58:03   
pathra
Evo mene iz nuhalne svetline.
Rezultati so super 1:4966, velikost nuhalne je 1,6, srček bije nekje 170 na uro, vidli smo rokice, nogice in vse kar spada zraven, glede spola ni hotel rečt ker ni bilo gotovo. Se je pa zelo premikal... kar energičen otročiček user posted image .

Sem ful pomirjena in vesela da je vse v redu. Zdej pa čakam v sredo pregled še pri moji ginekologinji.

Lepo se imejte punce.

Neposredna povezava do sporočila: 885
18.7.2011 22:28:26   
coca cola
Pozdravljene....evo tudi mene iz nuhalne......rezultat je 1:1962, svetlina pa meni 2,0 mm, tako da me je bilo kr malo strah kaj bo rekla, sicer pa sem šla dat še kri za DHT in čakamo izvide zdej 2 tedna, če pa bo kaj narobe pa me prej pokličejo. No držimo pesti. Je pa rekla G, da imam dobre rezultate za zdej, da naj bom brez skrbi.
Bejbi je velik 67.9 mm tako da mi je premaknila PDP na 23.1 in sedaj sem avtomatsko preskočila v 14. teden user posted image . Imel je 167 pulza in ZELO živahen, skos je odpiral usta in migal....verjetno si je pel in plesal user posted image . Delala pa mi je še 4D UZ, sem bila zelo presenečena, in tisti moment ko nas je vprašala če hočemo znat spol.......se je vse videlo user posted image ......ni bilo za zgrešit.......pa prvorojenc bo poba user posted image

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 886
19.7.2011 6:55:27   
Janchek81
čestitke pathra in *dina* za dobro nuhalno user posted image  

*dina* a maybe veš kaj je razlika med 4D in 3D ... ker men je delala 3D in se je tud vse videlo, samo mene ni zanimalo za spol, samo če je bitje zdravo, sama pa ni tud ( ginekologinja ) nič spraševala ...

trnuljčica jaz sem tud zasledila, da je dobr da bi nosečnica spila 2dcl vinčka ( črnega, rdečega, seveda ) na dan, da naj bi blo dobro za kri ...

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 887
19.7.2011 8:20:27   
tecnobica
Dina, jaz imam rok 23.1. in sem včeraj vstopila v 13. teden. Katera se zdaj moti?

Jaz sem mnenja, da je dva deci vina na dan preveč. Jaz sem že po enem opita. Mogoče res en deci po kosilu, pa naj bo to čim temnejše vino (refošk, teran).

Glede cigaret pa sem jaz ful proti. Ok, če je neka ženska kadilka, je lepo da zmanjšuje. Samo, če vam je uspelo zmanjšat iz 20 na 10, iz 10 na 5, zakaj hudiča počasi na zmanjšate na nulo? No, vem da je lahko bit pametna meni, ker nisem nikoli tega izkusila. Saj mene pa teža muči. Pa jo nikakor ne morem ukrotit.
Drgač pa... ne vem katera je napisala... jaz sem tudi tista, ki maha za dimom, če kdo kadi zraven mene. Men to res tako smrdi. Zadnjič na morju je ena italjanka za mano kadila, se je kadilo direkt vame, in sem se obrnila in pihnila dim nazaj. Je pa res, da zdaj v nosečnosti še prej vse zavoham. Mi je moj zadnjič reku, da me bo dal na prve roke in me bo "karjolco" peljal po gozdu, da bova tartufe iskala... user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 888
19.7.2011 8:43:03   
Janchek81
tecnobica ja res je, ne ves kako je težko zmanjšat oz. sploh pa opustit kajenje, če si že tok let kadil .... ubistvu je tko, tega hvala bogu nisi izkusila, ker nikoli nisi kadila ... vidš, je pa druga stvar, ki pa pri meni na primer ni problem, da se odrečem določeni hrani, kar je pa pri tebi pomoje glih to problem user posted image  tako, da vsi smo si različni, eni tako, drugi tako, pa delč od tega da bi zagovarjala kajenje ( NO WAY!!! ) ampak pač ni tako lahko kot se sliši, tako kot za druge stvari user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 889
19.7.2011 8:51:21   
tecnobica
Pri meni je problem presnova in vseskupaj povezano s PCOS. Zato sem se tudi zredila. Sploh, ko sem izvedela, da sem "neplodna". Takrat so kile kar letele navzgor. V 4 letih sem šla iz 58 na 78 kil. Jem malo, pazim, kaj jem, veliko pojem zelenjave, junk fooda sploh ne jem, pa kile še vedno rastejo. 2 leti sem se prehranjevala po montignacu, po 1. stopnji, pa je en cajt šlo dol, potem se je telo navadilo, pa je stagniralo, nakar jej šlo nazaj gor in sem opustila. In v nosečnosti se res ne bi rada prav nič zredila, samo kaj, ko mi je slabo, če sem malo lačna.

Neposredna povezava do sporočila: 890
19.7.2011 8:58:34   
Janchek81
tecnobica kar se tiče nosečnosti in to, da se pač je ... jej madonca user posted image  sploh se ne sekirej zarad takih stvari, važno, da bo dete zdravo zdaj, ko bo privekalo na svet pa sebe poštimat, če se bo le dalo. Čeprou je pa nekej - pa to ne leti nate zdej, ker te ne poznam - moja kolegica vedno govori in kupuje samo 'zdravo' hrano in nikakor nič hitre hrane, nobenih pic, nobene masti, olja..itd, pa lahko rečem, da jo je kr ornk skupej, ne da je debela, ampak je pa zelo močna, tako, da mislim, da pri tej 'zdravi' hrani to ne igra bistvene vloge ampak pač presnova, metabolizem vsakega posameznika. Jaz se na primer še vedno držim načela, da ločujem in ne jem nikakor beljakovine + OH ( primer ) ampak ločeno in mi res odgovarja ... s tem, da valda da se zdj tud redim, ker pojem mal preveč sladic, sladoleda .. sm si pa rekla, da se dons mal usedem na sobno kolo user posted image  in vsak dan potem, dokler mi bo pasal ... kakšno mnenje mate o sobnem kolesu, zna bit OK? Zna škodovati? Hvala za odgovore user posted image

Aja pa še to, če imata rok 23.1. sta potemtakem v 13. tednu, če imam jaz 19.1. in sem na koncu 13. tedna user posted image  tako, da *dina* ne vem kako bi bila ti lahko v 14. tednu in preskočilq 13. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 891
19.7.2011 9:35:48   
n€na
Dobro jutrouser posted image

Danes sem malo potegnilauser posted image moja mala princes pa še vedno spi user posted image pa nekje okoli telovadi.

Glede kajenja...jaz sem bila strastna kadilka....kadila 13 let po 1-2 škatli na dan user posted image user posted image ta najmočnejše...ko sem zvedela, da sem noseča sem zmanjšala kajenje in nekje po štirih mesecih sem kajenje čisto opustila. Ker mi pač ti najmočnejši čiki niso pasali, drugih si pa tudi nisem kupovala. Da bi pa kajenje opustila pred nosečnostjo se mi je pa zdelo misija nemogoče...jaz pa brez čika NO WAYuser posted image

kar se pa tiče hrane....pa moraš jesti in jest večkrat na dan, če hočes shujšati in se zdravo prehranjevati. Pojesti veliko zelenjave, riža za okras, malo krompirja in črtati je treba testenine..vsaj tiste iz bele moke. Prav tako črtati beli kruh oz. izdelke iz bele moke.
Vidim sedaj po sebi...ker moram zaradi sladkorne jesti petkrat na dan točno zvagano hrano in imam en obrok ravno za tri ure in potem sem spet lačna...zanimivo...ampak ko se navadiš je super..se moj in Zala sta se navadila z mano tako jestiuser posted image

Kar se pa alkohola tiče pa v tisti knjižici, ki je poleg materinske piše, da kozarec dobrega vina popitega pri kosilu ne vodi do fetalnega alkoholnega sindroma, kateremu so podvrženi otroci alkoholičark.

< Sporočilo je popravil n€na -- 19.7.2011 9:39:49 >

Neposredna povezava do sporočila: 892
19.7.2011 9:56:59   
Smejka11
POZDRAVČEK!!! user posted image

n€na -
stvari še nič ne pripravljam... mi sicer kolegica daje oblekce ipd. od svojega sinčka, pa jih hranim - ne glede na to, kaj bomo imeli... Sem pa v veliki dilemi, kateri voziček nabavit in kdaj... Trenutno imam doma nerabljenega, novega, zapakiranega... čakala sva ga precej časa, nato pa je prišel tistega usodnega petkovega dopoldneva, pol v sredo pa sem morala roditi svojega sinčka - mrtvega! Tako da so voziček, zapakiranega kot je bil, skrili pred menoj v eno sobo in še danes je tam... user posted image
Z nabavao stvari bom čakala dokler se bo dalo. Čeprav je pa vprašanje, kak se mi bo potem dalo, ko bom ko žoga - glede na to, da nosim user posted image user posted image ?

user posted image user posted image pathra in *dina* za uspešno nuhalno user posted image  
mene tole danes čaka - nuhalna mislim...

Janchek: razlika med 4D in 3D ... že s 3D se lepo vidi, 4D pa je kao slika v živo, vidiš resnično vse podrobnosti... kot da bi otročka gledal pred sabo... seveda, če sam otročiček to dovoli user posted image
Sama sem bila v prejšnji nosečnosti na 3D, pa sem ga vprašala, kak je s 4D... Torej... je samo še en dodaten pregled... še eno dodatno gledanje otročka in njegovega karakterja - ker se lepo vidi, če se smeji, ali odpira očke...
A sem vsaj malo bila jasna?! Morda bo katera zapisala kaj drugega?

Pa spet sem se razpisala!! user posted image
Se javim z rezultati nuhalne... Čao!

:S
Smejka11

Neposredna povezava do sporočila: 893
19.7.2011 10:37:43   
Janchek81
Smejka11 tud jaz sem imela v večini vse stvari nabavljene za otroka ( nabavljala sem jih od 20.tedna dalje - v roku 2h tednov ) in potem sem v 24 tednu mogla roditi user posted image  pa je vse ostalo zapakirano in je še novo, tako, da vse stvari imam. Kar se tiče cunc bom pa rekla, če bo punčka svoji sestri, če bo fantek pa kakšni od kolegic user posted image  cunce se mi zdi, da so najmanjši problem, ker jih tudi user posted image  tako hitro preraste user posted image  Kar se tiče 4D in 3D mi je dost jasno ja .. sam je pa scena ta, da nekje do 14. tedna nimaš kaj videti, ker se user posted image  še ne razvije ne vem kako dosti in je podoba otroka mal drugačna od končnega user posted image  jaz sem videla na primer slikce 3D mojega malčka v 13. tednu in je bil še zelo smešen .. no ja, pa sj ni važno, važno da je zdrav in da je vse OK z njim .. mislim, da se splača na 3D ali 4D nekje proti koncu nosečnosti al pa vsaj nekje na sredini, ko se že razvije obrazek in tako naprej ....

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 894
19.7.2011 10:42:46   
mefisto
Dober dan!

Jaz bi še pa tako spala, pa je bilo treba v službo. Moj mali je še tudi kar spal ko sem šla, zadnje dni spi kar nekam dolgo mu to nič ni podobno. V nedeljo sem ga že preverjala če diha, če ima vročino.....

Mi je pa v službi taka muka, da ne morem povedat. Sploh ni dela, ker čakamo da bomo zagnali tovarno in se ure groooooozno vlečejo, tako da že razmišljam da bi najraje odšla na bolniško. Me od sedenja grozno boli trtica.

V prvi nosečnosti sem jaz bila na 3D pri dr. Lukmanu. In se mi je že takrat zdelo, da so se videle vse podrobnosti (tudi lulčekuser posted image ) Takrat še ni bilo 4D, tako da jaz ne bi vedla kakšna je razlika. Bom pa tokrat tudi šla.

čestitke vsem za dobre rezultate na NS, smejka11 tebi pa držim pesti za danes, javi!!!

Lep dan vsem!!!

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 895
19.7.2011 10:43:34   
valentinčica30
Ola!

*dina* jaz sem mela NS 2,2 pa ni bilo panike, po dht sem rezultat popravlaiz 1:1250  na 1:8750 kar je super, vsaj zame, tak da ni panike.
Sem opazila da vse neki spreminjamo PDP. Sem mislila da sem edina, sam moja G se ne da popravla je samo za 5 dni in sicer na 12.1, medtem ko mi je na NS in mja kolegica ki je tut G popravla datum na 5.1. Jaz pa pravim, da enkrat bo mogu venuser posted image user posted image user posted image .
Sama še ne kupujem nič za user posted image . Mam doma trenutno več potrošnikov, ki znosijo €, za tabore in klatenja. Sicer pa bova kupila samo nov voziček, ker je najin pob tega prav lepo zmahal.

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 896
19.7.2011 10:48:39   
mefisto
Aja, kar se tiče stvari za dojenčka. Ne še nič ne pripravljam in še nekaj časa ne bom. Tam enkrat jeseni bom začela. Oblek imam itak na pretek glede na to da bi naj spet imeli fantka in glede na to da je bil prvi februarski ta pa bo januarski. Kupit moram edino voziček, ker smo prvega prodali.

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 897
19.7.2011 11:21:54   
kokosh
Predvidevam, da so glavni nakupi za našega dojenčka (omarica in previjalna mizica) že mimo. Ostalo je že v hišnih zalogah, tako da bo dobil samo tiste stvari, ki bodo mamici tako všeč, da ne bo mogla iti naprej :D

Pa še nekaj - ali katera od vas morda že čuti otročka? Vem, da je pri dopolnjenih 15 tednih malce zgodaj, samo vseeno :) Jaz se kar ne morem pogovarjati z njim, če se mi še vedno zdi, da trebuh raste samo zaradi prerazporejanja zimskih zalog :D

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 898
19.7.2011 11:32:30   
Janchek81
kokosh mislim, da je za čutenje otroka še mejčkn prezgodej ... sem pa prvič imela nekje pri dopolnjenih 15. tednih krčke zaradi širitve maternice in sem mislila, da čutim user posted image  pa me je ginekologinja spustila na realna tla .... začela sem ga pa čutiti nekje pri 17. ali celo 18. tednih user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 899
19.7.2011 11:55:44   
trnuljčica
Ne, bom nič pametovala, včasih se mi zdi,da moram po dolžnosti preveč v službi...

Samo dejstva:
Meja tveganega pitja za ženske (ne noseče!) je 1 enota na dan. Torej do tam (do1) manj tvegano. Potem gre po kriterijih tvegano, dalje gre škodljivo in nato sindrom odvisnosti od alkohola. So tudi drugi kriteriji- recimo če ženska ob eni priložnosti spije več kot 3 enote tudi ni več manj tvegano, itd.
Meja za moške je 2 enoti/dan.
1 enota =10 g alkohola=1 dcl vina=1 malo pivo=0,3 žganja.
To ne drži za otroke, nosečnice...

Sicer pa na strani CINDI ali IVZ lepo piše.

Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.