|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
20.7.2011 10:54:55   
Janchek81
Smejka11 gre tvoj zravn u LJ? Želim ti res velik sreče, optimizem, optimizem in optimizem, jst VEM, da je vse ok ... sam tko mal lažnega preplaha user posted image  me zanima če bi sebe tkole tolažila ... pomoje bi me pobral že od prve slabe izkušnje user posted image  Želim ti res ALL THE BEST!!!! user posted image

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 926
20.7.2011 12:05:44   
mamicaaa
Smejka11, pri naši pikici je moja G na morfologiji našla neko cisto na tistih malih možgančkih, ki je bila velika 18mm. Poslala me je v P na ponovno morfologijo, kjer so ugotovili enako kot ona, ampak so mi že takrat rekli, da verjetno ne gre za kromosomsko napako, ker je šlo za izolirano spremembo na eni strani in ker je bila NS v mejah normale. So me pa naročili na ponovno morfologijo čez tri tedne in na moje veselje ciste do takrat ni bilo več. So pa bli tisti tedni za mene ful stresni. Upam, da sem te vsaj malo potolažla, ti samo optimistično glej naprej, me pa bomo držale pesti, da bo vse ok.user posted image user posted image user posted image

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 927
20.7.2011 14:24:26   
binca4
Draga dekleta!

Danes sem končno prejela svoj izvid DHT + NS, po več kot 14 dneh čakanja...v ponedeljek sem klicala v porodnišnico in so mi rekli, da izvidi večkrat zaidejouser posted image No ja, so ga pa vsaj takoj našle in rezultati so tu...po izvidih sodeč je vse ok, se mi je verjetnost zmanjšala. Imam pa eno vprašanje, in sicer glede nosne kosti...po pravici povedano ne vem, če sem ginekologinjo sploh vprašala glede nosne kosti, vendar me zanima, če imate ve vse navedene prisotnost, odsotnost ali nedoločeno v svojih izvidih.

Smejka in Vijolica, držim pesti, da se bo vse razpletlo v prid vajinih dojenčkov. Predvsem pa vama želim veliko optimizma. user posted image

Lep dan želim vsem!

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 928
20.7.2011 14:38:13   
mamicaaa
Jaz mam na izvidu napisano, da je nosna kost normalna, prav tako vse ostalo od možganov, mehurja, hrbtenice, rokic, nogic...
Sem pa bila samo na NS, na DHT nisem šla, ker so bili rezultati dobri.

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu binca4)
Neposredna povezava do sporočila: 929
20.7.2011 14:40:39   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: binca4

Imam pa eno vprašanje, in sicer glede nosne kosti...po pravici povedano ne vem, če sem ginekologinjo sploh vprašala glede nosne kosti, vendar me zanima, če imate ve vse navedene prisotnost, odsotnost ali nedoločeno v svojih izvidih.

Pri meni piše, da je prisotna.
Tudi pri prvem - sinu, na izvidu piše, da je prisotna.

(odgovor članu binca4)
Neposredna povezava do sporočila: 930
20.7.2011 14:41:34   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: mamicaaa

Jaz mam na izvidu napisano, da je nosna kost normalna, prav tako vse ostalo od možganov, mehurja, hrbtenice, rokic, nogic...

Enako. Očitno, da sva bili obe pri istem izvajalcu.user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 20.7.2011 14:42:49 >

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 931
20.7.2011 15:29:21   
mamicaaa
trnuljčica- jaz sem bla pri Pelkičeviuser posted image .

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 932
20.7.2011 15:49:32   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: mamicaaa

trnuljčica- jaz sem bla pri Pelkičeviuser posted image .

Saj pravimuser posted image

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 933
20.7.2011 17:30:57   
tanika1
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Tanika odločbo zzzs vedno pošljejo tja kjer je tvoj stalni naslov. Tako da jim moraš javiti začasni naslov kjer si. Tudi zaradi morebitnega nadzora. Pokličeš na zzzs (območni) iščeš referentko pri imenovanih zdravnikih in poveš kako in kaj. Ja, pošta je vedno s podpisom- tista velika plava kuverta- se še spomnim iz prve nosečnosti. Zdaj imam še kar nekaj do tja...

Sem klicala na zzzs in mi je rekla, da mi bodo poslali odločbo na začasni naslov, samo očitno je ne bom dobila pravočasno. Kaj pa v tem primeru? Jutri sem še lahko na bolniški, potem pa bi že rabila odločbo, ampak je rekla, da bo naslednji teden. Naj kar računam, da mi bodo podaljšali, al nej kličem v službo in se zmenim za dopust? nRes ne vem kaj je potrebno. Hvala že vnaprej za pomoč.

Neposredna povezava do sporočila: 934
20.7.2011 18:39:21   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: tanika1

samo očitno je ne bom dobila pravočasno. Kaj pa v tem primeru? Jutri sem še lahko na bolniški, potem pa bi že rabila odločbo, ampak je rekla, da bo naslednji teden. Naj kar računam, da mi bodo podaljšali, al nej kličem v službo in se zmenim za dopust? nRes ne vem kaj je potrebno. Hvala že vnaprej za pomoč.

Ne razumem zakaj jo rabiš  prav do jutri?
A zaradi računovodstva?
Al zato ker si do danes oz jutri na bs preko delodajalca, nato preko zzzs? Al si sedaj preko zzzs 8 ur, sedaj pa čakaš za 4 ure?
V službo se svetuje klicati ljudem, ki so imeli recimo dolgo bolniško preko zzzs, sedaj pa nimajo nobenih relevantnih izvidov, al podobno, o stanju ki bi zahtevalo nadaljnjo bolniško. Potem pokličejo  v službo in rečejo, da imajo do jutri preko njih bolniško/al pa preko zzzs, da nov predlog za podaljšanje je bil poslan, vendar še ni odločbe. In prosijo, da jim v primeru neodobritve odobrijo dopust, al proste ure... , saj se še ne počutijo ok... Potem imajo čas napisati pritožbo na odločbo IZ v 5 dneh.
Samo - ti imaš hematom, če se ne motim, in so ti svetovali do pred kratkim celo mirovanje? Če je tak predlog šel naprej- brez tistega o 4 urni bolniški, dvomim, da ti bodo zavrnili. Le ponovnega bo treba poslati za bs 4 ure. Če pa je bil poslan predlog za 4 ure , pa se ljudje  ponavadi v službi vnaprej zmenijo, da jim je dr svetoval 4 ure dela, odločbe pa še ni. In pač gredo 4 ure delat, potem pa počakajo kaj je zzzs napisal. Če pač ne odobrijo (dvomim v tvojem prim)- se zmenijo za dopust za tiste dneve, do odločbe pritožbe.
V času dopustov odločbe rabijo ponavadi več kot 7 dni.

Upam, da sem kaj zadelauser posted image . Če ne pa ponovno vprašaj.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 20.7.2011 18:40:56 >

(odgovor članu tanika1)
Neposredna povezava do sporočila: 935
20.7.2011 18:47:30   
mamicaaa
tanika1- meni se je isto zgodilo. 16.7. mi je potekel prvi mesec bolniške, odločbo sem pa dobila včeraj, torej sem bla dva dni že na črno domauser posted image . Sem klicala šefa, da pač odločbe še ni in da nisem sposobna za delo, da bi pač bla doma dokler odločba ne pride(jaz sem računala na to da mi podaljšajo, če mi pa slučajno ne bi, bi pač dala dopust za ta dva dneva.) Pri nas se da tak zmenit.
Zgleda, da se na ZZZS tudi poznajo dopusti, da tolko zamujajo z odločbami.

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu tanika1)
Neposredna povezava do sporočila: 936
20.7.2011 18:54:02   
trnuljčica
Tanika imaš tudi zs.

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 937
20.7.2011 19:29:37   
tanika1
hvala za odgovore.lp

Neposredna povezava do sporočila: 938
20.7.2011 19:56:04   
Smejka11
Tudi jaz se vam zahvaljujem za pozitivizem, ki mi ga pošiljate... Sem se malo umirila, pa lahko še samo čakam, kaj bo...
user posted image

lp

:S
Smejka11

(odgovor članu tanika1)
Neposredna povezava do sporočila: 939
20.7.2011 20:20:56   
trnuljčica
Smejka verjetno si prebrala Pušenjaka- se splača počakati, če je ns ok.user posted image
http://med.over.net/forum5/read.php?19,1016394

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 940
20.7.2011 20:35:18   
Smejka11
HVALA trnuljčica!!

:S
Smejka11

Neposredna povezava do sporočila: 941
21.7.2011 7:55:17   
vijolica2
Hvala punce, res upam da bo tale pikec v meni močanuser posted image

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 942
21.7.2011 11:41:53   
Najki
Danes sem imela NS, meri 1,7, rezultat je 1:13800, predvideva, da bo fantek, sam to mende ocenijo po kotu enih kosti, dolg je 51mm in se ujema z rokom 6.2.

Janchek
je ful razlika kako ti zdej kadis in 30 let nazaj. Tasca je skadila skatlico do dve na dan celo nosecnost... Jo moram pa pohvalit, da se zdej zelo drzi, ko so vnuki pri njej, skadi morda 2 nujna in se to dalec stran, takrat se pa ni nic drzala nazaj in tudi niso toliko poudarjali skodljivosti. Jaz sem dolgo in ful kadila, pa sem na sreco postopoma nehala se pred prvo zanositvijo. Sam priporocam kadilkam, da izkoristijo nosecnost in dojenje in s postopnim zmanjsevanjem opustijo kajenje, ker otrok bo verjetno se najmocnejsa motivacija. Priznam, da nekaj let cigarete se mamijo, zdejle po ene petih letih se mi pa ze gabijo, kot da ne bi nikoli kadila in sem ful vesela, da se ne rabim vec ukvarjat s tem.

Barvanje v nosecnosti ni priporocljivo, sploh svetlenje las. Ksne naravne barve ala kana in nezne prelive si pa kar privosci.

Strasenje v nosecnosti je mende bolj povezano s strasenjem ploda in njegovim srcnim utripom. Ni fajn, da si ob kaksnih zelo glasnih zvokih, sploh takih nenadnih, pred zvocnikom na koncertu ipd.
Mene bolj skrbi, ce se kaj razburim, ker dobim kar krce v trebuh in slabosti, tako da se samo ulezem, odmislim problem in sprostim.

Mistica babiska hisa me ne zanima, se mi zdi, da je bolj namenjena samemu porodu in pripravi nanj, to pa v tretje vzame najmanj casa user posted image . Bolj se mi gre za ure obiskov tiste 3 ali vec dni, ko si not. Je pa babiska hisa po moje bolj za prvorodke.

Smejka in Vijolica drzim pesti.

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

Neposredna povezava do sporočila: 943
21.7.2011 11:45:12   
tecnobica
Smejka, jaz že danes mislim nate. Jutri imaš a ne?

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 944
21.7.2011 12:15:44   
Janchek81
Najki jaz se zelo zavedam, da kajenje v user posted image  ni prou nič fajn, ampak preprosto pa se vprašam kaj je bolje, da prižgem tistih par cigaret ali pa da sem živčna ob tem ko pomislim, da ne smem na cigaret, pomoje z obojem ne nardim nič dobrega ... upam pa seveda, da tud mene mine in da preneham, ker je to ubistvu nekak velka želja, sam zgleda, da je še vedno premajhna da bi jo realizirala. Jaz drugače kadim ene 6 let, s tem, da sem še celo vmes nehala za pou leta .. pa nazaj začela, ko smo bili na morju user posted image  no ja, upam, da bo vse OK kljub kajenju ...sem pač optimist ...

Glede srašenja sem mislila, da se velikokrat ustrašim določenih stvari, na primer ko se zaloputnejo vrata od prepiha ali pa če vozim pa me kdo izsili ali pa kaj takega in se preposto preveč zdramim in srčni utrip ( moj ) naraste user posted image

Sej vem, da barvanja ne priporočajo, ampak je bil že tak narastek, da na žalost sem se morala user posted image  tako, da upam pa vseeno, da je vse ok z mojim user posted image

Smejka11 jaz tudi mislim nate in upam, da nam javiš dobro novico, da je vse OK in da je tako kot mora biti ...

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 945
21.7.2011 12:18:24   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81]

Glede srašenja sem mislila, da se velikokrat ustrašim določenih stvari, na primer ko se zaloputnejo vrata od prepiha ali pa če vozim pa me kdo izsili ali pa kaj takega in se preposto preveč zdramim in srčni utrip ( moj ) naraste user posted image

Jaz sem se takih stvari že prej prestrašila.. A to naj bi blo kaj nevarno al kaj?

Neposredna povezava do sporočila: 946
21.7.2011 12:21:30   
Janchek81
tecnobica sama sem nekje zasledila, da kakršna koli sprememba v srčnem utripu ( znatna ) je lahko škodljova za plod ... ja sej jaz sem se tudi prej ustrašila določenih stvari, samo prej si škodovala sama sebi .... zdaj pa??? Sam ne vem, če je to razlog za kakšno napako pri user posted image  Vem pa, da če doživiš res drastičen šok ( smrt v družini,... ), da zna biti usoden za user posted image  mamo pa mi eno znanko, ki je to doživela in je baje ( ni potrjeno 100%, samo rekli so, da je možno ) zaradi tega otrok prizadet user posted image

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 947
21.7.2011 16:29:29   
trnuljčica
P. je menda večkrat povedal za barvanje v user posted image .
http://med.over.net/forum5/read.php?19,1035228

Neposredna povezava do sporočila: 948
22.7.2011 6:53:46   
Janchek81
trnuljčica hvala user posted image  si me kr mal potolažla, čeprou me je že včerj kolegica, ki ima 2 otroka že in se je non-stop barvala med nosečnostjo, pa je z obema user posted image  vse ok user posted image  

Danes je pa petek in naslednji teden začnem odštevati dneve do pregleda user posted image  že spet bom živčna ko se bo bližal datum user posted image  potem mi pa še v istem tednu ali pa naslednjem sledi ŽE prva morofologija ... po eni strani SUPER, ker bom zvedla kako in kaj, po drugi strani pa GROZA, če bi zvedla kj slabga user posted image  ampaaaaaak .... optimizem, optimizem, optimizem... VSE BO OK!!!!! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 949
22.7.2011 8:44:39   
girly
punce,držite se. jst držim pesti, da bo z vašimi user posted image vse ok! pa je treba pozitivno mislit, čeprav vem,da je včasih težko.

Kris je najin sonček :)

Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.