|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
7.7.2011 22:42:49   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: suzy29

Kje so pa ostale user posted image . Še mal pa bomo glih tak kot januarke 2011, ki v 14 dneh komaj napišejo en post user posted image .........

A po moje pri nas ni teh skrbi. S(m) ene take čveke, da do tega ne bo prišlo. user posted image user posted image

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2976
7.7.2011 22:44:56   
Mišyka

Meni pa je patronažna rekla, da naj nikakor hrane ne pasiram (mikser ali palični mešalnik)!!! Baje lahko vpliva na kasnejši razvoj - govor. Naj bi bilo dokazano, da taki otroci kasneje začnejo govoriti in oz. ali  težje izgovarjajo črko R!Preprosto zato, ker imajo preslabo razvite čeljustne mišice. Mi smo tudi že uvedli korenček ter bučko, pa ju res ne pasiram. Vse skup sam dober z vilico spasiram, pa je. Mali je, kot za šalo user posted image  - no včasih se začne razburjat, ampak zaradi tega ker je mami prepočasna user posted image  user posted image

jst sem ta velkemu kr dolg pasirala (verjetno ker sem mela boljši filing al pa ker ni maral če ni blo spasirano - se ne spomim več), pa je naša klepetulja začela zlo hitr govorit in z govorom ni mel nikol nobenih problemov (bolj sem jih mela jst ker ga ni mogoče ustavit), niti z izgovorjavo R-ja. Tolk o tem. Verjetno bom pa zdej ko bomo začeli mal manj komplicirala in ne bom vsega miksala.  

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2977
7.7.2011 22:45:13   
lil_
a pa ni ob 6 v mestu se vroce?

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2978
7.7.2011 22:46:19   
suzy29
IZVIRNO SPOROČILO: lil_
a hodis k januarkam spegat? user posted image

Jp, že čist od začetka, ko pa sem mela 1.2.2011 rok user posted image ........če nebi bilo tak faj v trebuščku, bi lahko Matija kej pohitel in bi pasala bolj tja

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2979
7.7.2011 22:48:36   
lil_
jst pa sem uradno januarka...sem sfalila decembrke za 3 dni user posted image pa sem se vedno zvesta februarkam...se mi zdi, da drugam sploh ne pasem in drugam sploh nisem sla pogledat user posted image

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2980
7.7.2011 22:48:43   
suzy29

Kje so pa ostale user posted image . Še mal pa bomo glih tak kot januarke 2011, ki v 14 dneh komaj napišejo en post user posted image .........

Ohoho, zdej pa vidim, da se splača včas mal pojamrat. Tukaj je dokaz:
Trenutni uporabniki na tej temi: suzy29, lil_, Mišyka, Teyla, DIANE, lola_J, meta21, barba83

user posted image  user posted image  user posted image

< Sporočilo je popravil suzy29 -- 7.7.2011 22:52:03 >

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2981
7.7.2011 22:51:17   
lil_
to je dokaz, katere ne hodmo spat s svojimi otroci user posted image

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2982
7.7.2011 22:52:38   
suzy29

to je dokaz, katere ne hodmo spat s svojimi otroci user posted image

Točno tako user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2983
7.7.2011 22:57:53   
MoSoNi
Čeeer!

Kok vas je fajn prebrat, ko mal več napišete user posted image

No zdej se pa mi tud že valimo na bok... sem zadnjič pisala, da ni še nič, ker mali tok čveka, da pozabi migat in se npr. obračat na bok, tk ko vaši user posted image ... je bil zdej kr enih 14 dni EKO otrok - to je namreč skoz ponavljal: EKO, EKO, EKO... user posted image mami se pa reži zraven ker je tok posrečen. No dans sem ga dala brez pleničke na tla (na blazino) in se kr fajn trudi da bi se obrnil - in mu lepo uspeva user posted image Je dost bolj gibčen ko nima pleničke.

GH smo tud že začeli uvajat in morem rečt da sem presrečna, ker mali tk lepo papa...user posted image prvič je sicer delal grozne grimase in nič pojedel, zdej mu pa ne dajem žličke dost hiter v usta, tk je. Probali smo pa najprej z bučkami. Skuham mal večjo količino, spasiram s paličnim mešalnikom in mu en del dam, drugo pa mal posolim in sama pojem (zaenkrat še, ker mam bolj majhno izbiro za svoj jedilnik zarad diete, zelenjavo pa vsaj lahk jem)... sem pa probala sam zmečkat z vilicami, pa ni hotu jest. Bomo vidli, mogoč bo kasnej šlo tako...

Kake količine dajete na začetku? Koker pojejo al kej omejite? Js mu zdej dajem nekje okol 50 g naenkrat, ker so mi pri P tk priporočili oz. sem dobla neka napisana navodila za uvajanje GH. Tud kakec je precej drugačen... bolj gost in "kompakten" user posted image , kaka pa mal bolj poredko kot prej.

Juter je pa že peeteek user posted image Madona leti čas... še pondelk dober ne mine, ko je že petek tu. Ja no, je pa tud pol porodniške že mimo. Groza... še enkrat tok, pa na šiht user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2984
7.7.2011 22:58:53   
Teyla

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

šebela saj me ne "skrbi" hudo, ampak se mi zdi čudno. Takoj, ko ima noge frej, jih da v luft, pa bum na levo. Na desno pa še s pomočjo ne gre, jo moram jaz obrnit. No, saj vem, da se bo kotalila v vse smeri, ko bo čas za to. Me pač mora skrbet, če ne bi blo že kej narobe. user posted image

Matija tudi naredi približno tako; noge v luft, pol se pa v obrne v desno in ne v levo........pa me zaenkrat nič kaj preveč ne skrbi. Malo trenirava, pa bomo vidl kako bo.......pomoje se to vse porihta user posted image . Ali pač user posted image

Se hotla še dopisat moj post, pa je že čas potekel user posted image , sam se ne dam, pa vse skup posredujem in nadaljujem user posted image ......

Hotla sem še dopisat....., da edin če se mu splača, se obrne v obe strani........kot npr. ko se leže dojiva......pol se čist na izi obrne za zizo user posted image

Teja se še pri dojenju na levi (.) obrača v svojo levo in kar traja, da se spomne in neha zvijat nazaj.

Šibam tv gledat. user posted image user posted image

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2985
7.7.2011 23:00:02   
suzy29
Evo, zdejse pa tud jst počasi za danes poslavljam............

user posted image

< Sporočilo je popravil suzy29 -- 7.7.2011 23:02:52 >

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2986
7.7.2011 23:00:14   
suzy29
user posted image

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2987
7.7.2011 23:00:44   
Mišyka
Teyla naša se pa čez svoj desni bok non stop kotali. Mal spodbujat desno stran, pa bo sama začela, boš vidla. Itak mislim da to kr vsi počnejo.

Glede telovadbe za mamice z dojenčki. Jst sem resno razmišljala, da bi hodila, ampak mislim da nebi znesl, ker mamo ves čas neki. Če ni tamal bolan, mamo kšen pregled, opravke... skratka pri dveh je logistika mal bolj zapletena. Je pa v Kranju v Bušček centru.

Suzy laske mislim da mamo kr ta prve, razen zadej ko se je bučka mal znucala in so ostali v postli oz. tam kjer je ležala. Tam smo še pleškoti oz. če pogladiš se čuti kako na novo poganjajo. Itak pa povsod verjetno novi poganjajo.
Na vrh glave ma pa irokezo, podobno kot je mel njen starejši bratec ko je bil dojenček.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2988
7.7.2011 23:02:39   
Mišyka
Našo pa še vedno neki matra. Že od ponedeljka se ful prejoka in ne morm ugotovit, kaj bi blo. Še vedno sumimo norice, ki so mogoče na pohodu, al pa se pripravljajo zobki. Se mi zdi, da če ji mal namažem s Calgelom, je za neki časa boljš. Videt pa ni še ničesar.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2989
7.7.2011 23:03:34   
Teyla

a pa ni ob 6 v mestu se vroce?

Je, če si na soncu, je, drugače je pa prav prijetno hladno. Itak je v Lj dosti sence. user posted image

Jst sm tud januarka, pa nisem šla tja niti povohat, ste mi februarke bolj všeč.

Joj, MoSoNi vidim, da že "lušte" dela s koncem porodniške. Res gre (pre)hitro. Kaj čmo, takle mamo. user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2990
7.7.2011 23:04:25   
suzy29

Ne morem, da nebi .... sej veste da sem na morju, kajne user posted image  

user posted image
[/quote]

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2991
8.7.2011 0:32:35   
Nina33
Hoj!
Še ena januarka se javlja na raport user posted image . In dokazuje, de ne hodi spat (z otrokom, drgač pa ja user posted image ).
In ne, Suzy, pa ne de si na morju?! To je pa še grš kt čokolado (Hoferjeva s karamelo...mmmmmmljask), razne tortilje (s kislo smetano sevede), kremšnite ipd. omenjat user posted image
Obračanje: naš se suče na oba boka glih, na trebuh pa tut glih tako z nobene strani še ne user posted image . Je imel pa prvi tut bolj "leve" (al so ble desne?) finte, pa je prav fajn pobč gor zrastu (in še raste, no).
Miksanje in govor: še nisem slišala za to user posted image Se pa veliko user posted image "davi" s koščki in poj bruha... Eh, jaz bom miksala, če bo bl pr ta tihih... bo to čudež user posted image
Puding, sladoled... user posted image user posted image
Naš pa še ni na GH pa mi zdej dva dneva samo pline spušča (in ta kakšne user posted image user posted image ) - kt bi mleko predelal čist u nulo - škoda, ker zato slabše spi user posted image . Eh, sej bo. Bom pa vseen še kak gel za zobke mogoče sprobala, ga more neki matrat tut v ustih, vse "gloda" user posted image .
EKO otrok user posted image : naš je pa eje-eje user posted image
Vročina: pred bajto v senci je ob vetrčku prav zakon. Je pa res, de bi mi vamp prej zginil, če bi se šetala kej. No, al pa bi me fršlok.
"Ta prve noge" - sem bla pa zih, de je to bol familjaren izraz pa ga zgleda tut drugje poznajo...al sva kej u žlahti? user posted image
Laski: meniška pleša - ja, izpadli laski - ne. Moje mnenje o "dotični" lasati glavi: če niso do zdej šli preč, poj bodo ostali user posted image
Sesanje ki pomirja... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image A bi se kera rada "pomirila" v naši bajti? user posted image Roomba user posted image
Prehrana: jaz ne jem solate. Sploh. Ampak je tut prej nikol nisem user posted image .
Pa se mi zdi tut, de so si otroci res različni - prvi je skoz neki "sitnaril", sem črtala z jedilnika skori vse (pa ni bilo nič bolš), ta pobič mali pa...res lepo se "prelufta", če jem brokoli ipd. (tko, de tega rajš ne jem zdej user posted image ), drgač pa jem vse že +/- od štarta in ni panike.
Komarji: sovražim jih, res (kt Gargamel Smrkce user posted image ). Šimna (in mene, no) imajo takooo radi, on si pa tako rad spraska zadevo...je imel sred čela zaradi teh user posted image še novembra krastico. In zdej so se vrnili, user posted image user posted image . Kljub komarnikom (na sicer le "naših" treh oknih) in unmu res-neslišno-piskajočmu odgajaču (ki jih - po mojih izkušnjah - niti ne odžene, jih pa naredi res, res živčne). V vojni z njimi sicer zaenkrat še zmagujemo, mal bili že popikani a je na njihovi strani več žrtev user posted image , in upam, de tako tut ostane.
Kaj sem še htela povedat...
Ahh, neki pozabljam že skor en mesec. Ninchi - kako je šla vrnitev na oder? Pa Alex in njegov uček?
Zdej pa (pomoje user posted image ) samo še lahko noč in najlepše sanje vsem!

P.S. Pardon - sladke sanje (in poj se čudim user posted image )!

user posted image

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 8.7.2011 0:40:05 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2992
8.7.2011 0:46:05   
Nina33
Še neki: trikrat lohk ugibate, na koga (katero) me je tale slika spomnila:

user posted image

Že dolgo se ni oglasila, ne? No, pa mnogo drugih tut, de ne bo zamere. user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2993
8.7.2011 8:10:35   
trsica
U, mater ste načvekale (saj sem vas brala, pa se mi ni dalo pisat).user posted image
O dojenju bom modro tiho, da me ne boste vrgle iz kluba supeRR mamic. user posted image  Eh, al pa ne bom. Sem navajena povedat. user posted image  Ta prvega sem dojila polno štiri mesece, pa potem do enega leta. Ti meseci so mi bili res prava muka. A ker sem se prej psihično pripravila, sem zdržala. No, sedaj pa nisem imela neke strašne želje iti čez vse to. Tko, da ne dojim, čeprav bi lahko. user posted image
Vaje z dojenčkom. Mi ne vadimo veliko. Sem pa tako, kot Teyla, opazila, da enemu vleče na eno in drugemu na drugo stran. Nadja v desno, David v levo. Teyla, če te skrbi, reci P in naj vas pošlje v RA. Kolege, ki imajo tudi dvojčke, so tudi poslali. Pa starša sama sploh nista opazila tega, da ima en bolj razvito eno stran, drugi pa drugo (najbrž zaradi lege v trebuhu).

Kako zgledajo ošpice?user posted image

Podobnost. Ah. Pri možu imajo tako močan gen, da vsi ostali odpademo, kot gumb na gatah. Še tamala, ki je bila na začetku podobna meni, je sedaj že skoraj možev copy-paste. Tako zelo močan gen, da ko sem spoznala moža, na daleč nisem razločila ali je on, tast ali svak. user posted image

Miksanje. Pri prvem nisem miksala. Smo prve par tednov imeli kupljene kašice. Domače sem pa z vilco pretlačila. Sedaj miksam (predvsem, ker sedaj imam mikser). Ko smo začeli z GH, je David sicer lepo jedel, a Nadja ni znala niti vzet z žlice, kaj šele pogoltnit. Govor. Hm. Ta prvi je že pred enim letom govoril kar nekaj besed (poznanih samo nam sevedauser posted image ). Pa je imel težavo z R, ker je pogrkoval. No, tudi mož pogrkuje.

Laski. Kako mislite, da odpade puh?user posted image  Najbrž je to mišljeno po telesu, al kako? David je sicer izgubil precej las na glavi in jih zamenjal z novimi. Nadja je pa vsak dan bolj čupasta. user posted image

Jaz tud janurka med februarkami. user posted image  Ma, me ne bomo nikoli tako tiho, kot one. Dokler imamo Meto in Nino. user posted image  No, tudi mene. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Nina33 ja ja, tebe sem mislila. Si bla prav suhica, čista prekla. Ne vem kaj naj bi to pomenilo. user posted image

Jo bom jaz pohvalila, če se že sama ne znauser posted image . Točno taka je - suha! No, tista prekla se že mal anoreksično sliši ... Ne tako suha. Lepa, lepauser posted image

user posted image user posted image user posted image khm... to pot res brez komentarja user posted image user posted image user posted image

Garantiram, da je še vedno suha. Sploh ne vem, kje ima tistih +6kg viška. Nina33 ti rabiš še kakšno kremšnito, sladoled, puding... user posted image user posted image user posted image   Med branjem sem pa grickala sir in pila mleko. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2994
8.7.2011 8:18:25   
trsica
No pa še včerajšnja prigoda. Grem jaz z vsemi tremi ven. Pa Blaž hoče sok. In mu ga kupim. In plastenke ne zapre pravilno. Pol soka se je razlilo po strehci vozka. Potem pa David začne tečkat in ga vzamem ven. Pa vidim, da je ves moker po hrbtu in hlačah. Si mislim, da je plenica prebila ali, da mu je tako vroče. Povoham in evo mojega presladkega sina. Ves od soka. user posted image  Naj omenim, da danes ne gremo nikamor, ker je vozek razstavljen do kosti. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2995
   [Brisano sporočilo]
8.7.2011 8:28:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu trsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2996
8.7.2011 9:09:04   
Jane77
Dobro jutro bejbe user posted image

No, da ne boste jamrale, da se nič ne oglašamo. Jst se sicer res bolj poredko, ampak se user posted image
Našmu Jakobu smo začel predvčerajšnjim uvajat GH - semmu dala eno žličko riževe kašice proti večeru - pa je blo več zunaj kot v ustih user posted image čeprav je kr okušal in nekja verjetno tud pogoltnil. Včeraj smo mu z m,amo dale korenčka in je bil kar zainteresiran...danes ponovimo, zvečer pa sem mu spet dala malo riževe kašice - je bolj jedel kot prejšnji dan...tako da nekako gre. kdaj pa se začnejo obroki menjat  z gh? vćeraj smo ga tud skopali zunaj user posted image

nčmorm it, mali je neki siten...se še oglasim

Naš Jakob je pokukal na svet 21.2. 2011

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2997
8.7.2011 9:13:57   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

No pa še včerajšnja prigoda. Grem jaz z vsemi tremi ven. Pa Blaž hoče sok. In mu ga kupim. In plastenke ne zapre pravilno. Pol soka se je razlilo po strehci vozka. Potem pa David začne tečkat in ga vzamem ven. Pa vidim, da je ves moker po hrbtu in hlačah. Si mislim, da je plenica prebila ali, da mu je tako vroče. Povoham in evo mojega presladkega sina. Ves od soka. user posted image  Naj omenim, da danes ne gremo nikamor, ker je vozek razstavljen do kosti. user posted image

Tole sem pa že na FB vidla. Posrečeno. A Nadja je slučajno vse prespala? user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2998
8.7.2011 9:17:35   
šebela
Jutro punce! Ste pa res prav pridno čvekale...
No jez se pa javljam kot taprava februarska februarka user posted image
Pasiranje in govor: mislim, da tako zgodaj s pasirano hrano ne bomo zavrle govora. To je problem kasneje, ko lahko začnejo že malo žvečit (9mes. - mislimuser posted image ), je dobro da se začnejo naučit jest hrano v koščkih, sam mislim, da je zato dobro imet tudi kak zobek. Zdaj pa mislim, da nima veze, ker itak bolj ali manj samo požirajo in je bolj pomembno, da se navadijo na okuse. Mene edino malo skrbi, glede na to da poliva, da jo bo hrana, če ni res dobro spasirana preveč dražla. Tako, da bom danes še jaz koranček za malico, da bom lahko palični zagnala.
Patronažna in hrana: kaj vam je kaj koristnega povedala patronažna? Meni se je namreč ne da klicat, ker sem izgubila številko, pa niti omenila mi ni, da naj jo pokličem.
Kolki: a vašim so vsem pri okoli 3mes. gledali kolke še enkrat? Ker meni je P rekla, da ni treba, jo je samo ona malo pretipala in pregibala.... pol me je pa brat nekaj prestrašu, da naj vstrajam, da jo pogledajo še enkrat. Smo imeli pa kolke v porodnišnici 1a in ni bila nikoli široko povita.

Naša pa ne more več spat brez dude, res pravi dudar je postala.... razmišljam, da bi jo probala malo odvajat (po Pentley metodi), a ima katera kake izkušnje? Je prav smešna, se ponoči zbudi in jo nahranim, pa zaspi na joški, jo dam v posteljo in se čez 20 min zbudi za dudo, tako, da se moram po vsakem dojenju še enkrt vstajat....

Je treba še malo v boj proti celulitu ..... NUTTELA user posted image user posted image se že sline cedijouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2999
8.7.2011 9:21:16   
šebela

IZVIRNO SPOROČILO: trsica

Tole sem pa že na FB vidla. Posrečeno. A Nadja je slučajno vse prespala? user posted image

Samo, da mami ne ostane brez dela user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?