mmart
|
Pri nas bomo uporabljali to, kar imamo za prvo. Mogoče kaj ne bo ustrezalo, pa bomo kasnej zamenjali. Pleničke uporabljam od Mullerja. Začeli smo s Pampers, potem smo imeli ponoči Huggies, na koncu pa smo prešaltali na Muller. Težave s prepuščanjem smo imeli pri vseh. Hladilno mazilo uporabljam od BabiVal - že od prvega dne. Ker je kar drago, smo vmes malo prešaltali na Bubchen (ni ustrezalo, rdeče pikice), SudoCrem (ni ustrezalo), od DM-a, ... No, na koncu smo šli nazaj na BabiVal in smo najbolj zadovoljni. In ni nobenih težav z rdečinami, velikokrat pa tudi nič ne namažem. Zadnje čase namažem še samo če je rdeče ali pa ponoči, ko je ne previjam. V drugo bomo kar ostali na BabiValu. Kreme za telo - v prvih mesecih tako ni dobro uporabljati nobene kreme, ker se koža čisti. Jaz bom imela doma Ribodermin za po kopanju, če bo kakšen dermatitis pa še kremo od A-Derme. Sončne kreme so težke za kožo in jih vsaj do 6 meseca ne uporabljat, bolje otroka zaščitit pred soncem, tako da greste v senco. Drugih stvari po moje nima smisla uporabljat. Moje mnenje. Za kopanje bom kupila trdo milo v lekarni - milo brez mila. Na začetku se tako kopa cca. 1x na teden, krpico ali brisačko namilimo in otroka obrišemo s tem. Kasneje bom v kopel dodajala Weledino kopel, nekaj kapljic. Drugače pa še kapljico ali dve mandeljevega olja iz lekarne. Za čiščenje ritke uporabljam vatice (vatne blazinice) iz Mullerja in vodo. Ne maram robčkov. Za na pot imam vedno namočene vatice v eni vrečki, tesno zaprte. Pa za na pot imam s seboj vedno tudi previjalno podlogo za enkratno uporabo (tudi iz Mullerja). Fiziološko bom imela za spiranje noska in za umivanje oči (ne spiranje, samo obrisat). Alkohol bom imela za čiščenje popka in kakšnih ranic. Sicer ga imam vedno doma, ker tudi odrasli nismo neranljivi. Moj dragi že ve! Pa še moje VPRAŠANJE: Kateri detergent boste uporabljale (oz. ga že) za perilo? Mi uporabljamo Frosh AloeVera tekoči prašek, mehčalca pa ne. Spiram 2x, pa kljub temu imamo rahel dermatitis... Oreščki so mi žal obarvali perilo bolj sivo. Kroglice za pranje pa ... no, men so zanič. Upam, da v drugo ne bo teh težav, razmišljam pa o zamenjavi praška. Pranje brez praška pa... kaj pa vem. Oblačila za otroka iz bolnišnice - prvo sem rodila v začetku oktobra, zdaj bo drugače, ker bo poletje. Malo sem vprašala svetovalke pri nas, ki so mnenja, da otrok v prvih mesecih še ni sposoben sam regulirati telesne temperature. Priporočale so mi, da oblačim otroka vedno en sloj več kot sebe. Pripravljen imam bodi (dolgimi rokavi) na preklop, pajacka (z dolgimi rokavi in copatki), nogavičke oz. copatke, kapico. Namesto pajacka imam še v rezervi hlače s copatki in preklopno majčko. Pa v porodnišnico bom s seboj nesla rokavičke, ker se novorojenčki hitro pokraspajo z dolgimi nohtki. Za pred soncem in vetrom skrit pa kar kakšno tetra pleničko čez jajčko. Drugače pa še upam na kakšen nasvet glede oblačenja v porodnišnici. Mamice, pa ne pozabite nase! Ko vas bodo prišli iskat v porodnišnico, naj vam s seboj prinesejo ohlapna oblačila, hlače je najbolje, če so nosečniške. Jaz neumnica sem imela v glavi, da ko ni več otročka v trebuhu. ni več trebuha. Uf, sem se uštela! Ker napihnjen trebušček je še potem kakšen mesec zaradi maternice, ki je še vedno velika. Tako da so mi nosečniška oblačila še kako prav prišla. Letos sem si nabavila tudi majice za dojenje, ampak je prvič šlo tudi brez tega. Pa priporočam, da si zalogo higienskih vložkov naredite prej, ker potem mogoče ne boste mogle toliko šetat po trgovini. Pa še zalogo blazinic za dojenje. A bo mogoče katera uporabljala pralne blazinice za dojenje?
|