upanje81
|
mapesi nam novalac tudi ni bil ok, ju je zaprl. Od vsega kar smo probal, nam je najbolje Hipp. Je pa z dobavo tega mleka kot zakleto. Prej smo imeli tega ki ga držijo v šparu, pa so ga nehal dobavljat zdaj imamo millerjevega in je šel danes moj v lj na rudnik in ni prinesel domov niti ene škatle, ker 1 niso imeli. Sta pa to mleko zelo lepo sprejeli. J je začela sicer kar polivat ampak to zato ker kar naprej miga. taja2008 danes smo korenček zmiksal in je blo precej bolje, sicer sta še z jezičkom ven porinle hrano sam počas se bosta navadle. Ja po mojem nista še zrele za GH, tudi v plenici vidim koščke korečka kar je tudi znak da želodček še ni zrel in zato bom šla počasi s hrano, ne bom pa čist prekinla se bosta počasi navajale okusa, eno žličko pa eno. Jaz kar poenostavim se mi zdi da mi to kuhanje ne vzame tolk časa zaenkrat. Jaz olupin korenček ga narežem na kolobarje dam v vodo narihtam uro in se sam skuha in ugasne, ta čas pa se gremo me potepat in ko pridemo nazaj je kosilo kuhano . Komaj čakam samo to da bo doma zelenjava in je ne bomo kupovali v trgovini, saj je očitno vse že zastrupljeno, groza. Jaz nisem tok za to kupljeno hrano v lončkih za kakšno silo že če se ti mudi al pa če kam greš, drugače pa bom jaz kar bolj na domačih pridelkih. Kar se sladkorja tiče sem jaz tudi čist proti, se mi zdi da je vse preveč sladkano za te male (mleko, čaj). A čaja/vode ti velik popijeta, naše nista ravno navdušene če jima ponudim, par ml več pa ne. Hvala za nasvet za pastinak, jaz te zelenjave ne poznam, sem šla prav brat da je to križanec med korenjem in peteršiljem. Nisem niti še zasledila v trgovini, najbrš zato ker ne poznam, bom zdaj bolj pozorna in enkrat probala. trsica ta z vrečko je dobra, tud slinček okrog vratu je za nekaj časa atraktiven sploh če šumi. Našima se je tko fajn zdelo, ko sem jima ga dala prvič, sta ble prav važne . Lunca31 men je patronažna rekla da mora mleka v flaški vedno ostat, se pravi da otrok popije kolikor želi. Jaz sicer nisem delala in metala stran ampak sem vidla koliko povprečno popijeta na obrok in če je blo premalo sem nardila še, in postopoma povečevala dozo kakor sta pač želeli. Je pa to zlo različno eni pojejo več drugi manj eni na 4 ure eni 3 eni 2, tako da je to čist različno. Naše popijeta povprečno po 150 na obrok na 4 ure, ponoči pa se spi. Če vidiš da sta zadovoljna, zdrava, da rasteta jima daj takrat ko ona dva želita. Jaz vidim da zdaj ko jima dam na 3,5-4 ure lepše, več in bolj z apetitam pojesta kot takrat ko sem jima dala na 3 ure. Pediatrinja mi je sicer rekla da je 5 obrokov mogoče malo, da bi blo fajn jih imet 6 sam glede na to da se redita sta zdravi in je videt da jima nič ne manjka, naj se kar držimo tega reda, saj je očitno da jima ustreza. Ko jočeta obe pač jočeta, to je običajno ko je huda lakota, malo presodim katera bo lažje počakala in potem ena dobi dudo, druga flašo in stvar je rešena. Na srečo je običajno tako da nista oba dvojčka enako zahtevna en je bolj en manj. taja2008 men je blo rečeno da mora otrok popit najmanj 100ml na kg. No mi smo se danes cepili in očitno reakcija je ta da se jima spi, zdjaj že ta drugo kitico vlečeta popoldan od kar smo prišle od dr. Sta pa lepo prestale špiko tako kot se za velike punce spodobi, je dr rekla da si zaslužta sladoled, mami pa ati pa tudi
|