IZVIRNO SPOROČILO: gerberafrau
Ojla..
da ne boste gruntale vec kaj se steje v izracun in kaj ne, vam zadevo kar kopiram iz obrazca za CSD:
Osnova za starševsko nadomestilo je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v skladu z 9. členom ZSDP v zadnjih 12 mesecih
pred vložitvijo prve vloge za starševski dopust (41. člen ZSDP).
Osnova za obračun prispevkov za starševsko varstvo je enaka osnovi za plačilo prispevkov za obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje (9. člen ZSDP).
Za izračun osnove za posamezno vrsto starševskega nadomestila se ne glede na obračunane prispevke ne štejejo: prejemki za delo, ki ga je delavec opravil zunaj okvira
rednega dela (na primer delo preko polnega delovnega časa, ki presega omejitve, določene z zakonom, sodelovanje v izpitni komisiji, predavanja zunaj redne zaposlitve);
prejemki, ki pomenijo povračilo materialnih stroškov (na primer dnevnice, kilometrine, terenski dodatki, dodatek za ločeno življenje, dodatek za prehrano, potni stroški,
prevoz na delo); regres za letni dopust; nagrade ob delovnih jubilejih; prejemki v naravi, razen kadar pomenijo sestavni del plače po pogodbi o zaposlitvi in so od njih
plačani prispevki; odpravnine, prejemki zaradi upokojitve ali priprave na upokojitev; prejemki v obliki delnic, obveznic in drugih vrednostnih papirjev; drugi prejemki, ki so bili
delavcu izplačani poleg plače (2. odstavek 41. člena ZSDP).
Za zaposlene se kot osnova v posameznem mesecu šteje bruto plača, od katere so bili obračunani prispevki. Navesti je treba tudi datum izplačila plače za posamezni
mesec.
Primer: Vložitev prve vloge za starševski dopust v mesecu januarju 2008 – vpišejo se osnove, od katerih so bili obračunani prispevki v obdobju od januarja 2007 do
decembra 2007. V obrazec se vpiše tudi dejanski datum izplačila plače, ne glede na to, kdaj je bila plača izplačana.
Če v zadnjih 12 mesecih pred vložitvijo prve vloge za starševski dopust plača ali nadomestilo plače ni bila izplačana oziroma niso bili obračunani prispevki za starševsko
varstvo, se podatka ne vpiše. Podatek vpiše center za socialno delo, pri čemer za manjkajoči mesec upošteva 55% minimalne plače, ki velja v mesecu vložitve prve vloge
za eno od vrst starševskega dopusta za istega otroka.
Če je zavarovanec v tem obdobju prejemal nadomestilo plače (bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo,
nadomestilo za brezposelnost) ali denarno pomoč kot brezposelna oseba, se kot osnova za izračun starševskega nadomestila upošteva višina nadomestila plače ali
denarne pomoči, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo.
Če je vlagatelj v tem obdobju prejemal delno plačilo za izgubljeni dohodek ali so se mu plačevali prispevki za socialno varnost zaradi dela s krajšim delovnim časom zaradi
starševstva, se kot osnova za izračun starševskega nadomestila upošteva višina delnega plačila za izgubljeni dohodek, od katerega so bili obračunani prispevki za
starševsko varstvo, oziroma osnova, od katere so bili obračunani prispevki za socialno varnost zaradi dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva.
levcy - mogoce se celo poznava, saj sem bila vcasih na Jesenicah. V glavnem je letos tudi razpis za s.p. Mogoce si kaksno zadevo placala v sklopu s.p. in bi strosek lahko prijavila na razpis in dobila nepovratna sredstva s strani obcine. Tukaj imas link: http://www.jesenice.si/sl/za-obcana/razpisi/javni-razpisi/item/1216-razpis-spodbujanje-razvoja-gospodarstva-2011
Odkar sem na porodniski je moja sodelavka prevzela vlogo svetovanja in ti bo lahko vsekakor pomagala pri tem. Klicati pa moras na Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske. Kontaktna oseba je ga. Hermina.
Drugace me pa danes tako zgaga pece, da je kej. Nekatere priporocajo mleko..jaz pa ze ob pomisli na mleko dobim kisel obcutek v ustih...grozno. Bom poskusila z donatom.
Pa berem, da ste ze vse nabavle, oprale in speglale za dojencke. Jaz imam pa od prejsnjega otroka vse po skatlah se v klet. Bom zbrala ven neutralne barve, ostale zadeve v roza pa dobim od kolegice. Nekaj bom mogla pa narocit prek neta, ker se ne smem lih sprehajat . Ali pa si bom to zadovoljstvo nakupovanja privoscila po 32 tednu. Se dobro, da imamo vecje zadeve se vse od sinka. Samo jogi za posteljico bom narocila od Dormea. Vsi pravijo, da je dober in bom kar verjela. Ali ima mogoce katera jogi za posteljico od Dormea in katero je kupila .
Vceraj pa je moj sinek (3,5 let) prvic res videl in cutil brco nase princeske. Je bil tako srecen, da je potem se 15 minut rokico drzal na trebuscku.
lep dan zelim vsem skupaj..