|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2011
30.5.2011 9:38:57   
daška91
Dobro jutro punce !!

Evo pa je vikend spet naokol in je spet ponedeljek. user posted image Jutri pa končno kontrola rasti in razvoja našega sončka user posted image , komaj čakam da ga vidmuser posted image .

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 2501
30.5.2011 13:11:57   
majči22
Samo toliko glede izpolnjevanja plač pri uveljavljanju nadomestila za nego. Zadnja plača, ki nam gre noter avgustovkam je majska izplačana v mesecu juniju. Lahko si tudi tukaj pogledate in izračunate:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu daška91)
Neposredna povezava do sporočila: 2502
30.5.2011 13:59:17   
vilincek
Zivjo punce,

Mi2 sva bila teden dni na morju. Je blo super, kot da bi bilo v avgustu. Vreme soncno, voda ze za kopanje. Seveda sem se sama namocila samo do kolen. Uzivala sem na sprehodih v borovem gozdicku, dolgih kavicah ob morju ter lezanju na lezalniku. Nikjer nobene guzve. Ma super! Sploh ne vem zakaj rinemo julija in avgusta na morje.

Mali pridno raste in ze kr brca. Sedaj se malo v sluzbo, potem pa na dopust. Za malega mi manjka samo se kozmetika, ostalo je bodisi naroceno ali pa ze kupljeno (sva izkoristila btc.jado).

Kar se tice nadomestila, so meni v kadrovski rekli, naj sama izberem, ali mi vkljucijo se majsko placo ali ne. Moram zracunat zaradi bolniske in boljsega povprecja.

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 2503
30.5.2011 14:05:32   
Katjuska986
oooo grozno.... meni se bo pa tole kar poznalo... do februarja sem imela namreč kar slabo plačo potem pa sem službo menjala in imam več kot 300€ bruto več... pa bi se mi junijska plača tudi poznala. A se notri tudi štejejo božičnica itd??

Drugače pa resno razmišljam, da bi šla na 4 urni delavnik. Imam tak delovni urnik da sem zmatrana že ko samo pomislim, zdj me skoraj do začetka porodniške čakajo ubijalske srede od 7ih zjutraj do 10-11 zvečer. Nič domov vmes samo 1h za kosilo pa še to imamo ponavadi kar v službi... user posted image

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 2504
30.5.2011 14:47:39   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: dar10

Kira1, praviš, da si imela slabo izkušnjo s cr? Kaj je šlo narobe? Ne preveč razmišljat o tem, če se da, ker obstaja tako veliko različnih zgodb, da te je strah živet...;);) Vse bo ok!

LPD

sem ti poslala linke za ZS. da ne bo spet kdo reku da pretiravam ali samo jamram. zame je bilo hudo in si tega ne želim še enkrat. sem jo pa odnesla s celo kožo, pa bebice so bile zdrave..

(odgovor članu dar10)
  Neposredna povezava do sporočila: 2505
30.5.2011 16:18:41   
daška91
ijooooj ....mene tole današnje peglanje cun ubija user posted image user posted image , tolk cun jz še nism vidla user posted image , niti v babycentru user posted image user posted image , mislm da bom pol stvari pustila v omari in prišparala za naslednjega user posted image , bomo vidli kako bo naš malček zahteven user posted image .
Drugače malček vam morm potožit , da danes še nisem stopila iz hiše user posted image .Tako je vroče , da me kar kuha tudi v hiši groznoo. Zvečer grem pa na večerni sprehodek , da se malo shladim.

punce čuvajte se v tej vročih dneh !! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2506
30.5.2011 16:27:52   
gerberafrau
Ojla..

Vceraj sem z mojo pikico napolnila 27 tednov user posted image user posted image . Se ene 10 tednov pa bom zadovoljna. Sicer sem ze kar sitna, ker stalno lezim. Cas sem si zacela krajsati z branjem knjige o mineralih. Zbiram minerale in kristale. Tako, da drage nosecke..za nas primereni minerali trenutno so: tigrovo zelezo (prezene vse vrste pomanjkanja energije), tulit (stimulira zivljenjsko energijo) - vcasih so ga uporabljasli za oboljenja rodil in boljso plodnost, modri ahat (pomirja, nakit iz ahata pa prinasa mir in haromijo), z akvamarinom - bomo kasneje lahko odpravile celulit user posted image , amazonit in azurit - malahit - deluje ugodno proti krcem (zaradi svojih lastnosti je priporocljiv pri porodih - te mormo s sabo v porodnisnico vzet!!), ametist - primeren za veliko stvari (glavobol, zobobol in druge bolecine), apatit - pospesuje tvorbo novih celic, boji stones - krepijo energijo, cirkon - lajsa bolecine in raztaplja krce,  diamant - (simbolizira moc - torej oropat kaksno draguljarno user posted image  in tega vzet s seboj v porodnisnico), bakreni smaragd - odpravlja krce in bolecine ter krepi imunski sistem, dolomit (stabilizira cirkulacijo in uravnava splosno zdravstveno stanje - koristen zlasti nosecnicam), gagat - ( krepi psihicne moci, lajsanje bolecin - vcasih so ga zenske drzale v rokah, saj naj bi pomagal k lazjem porodu), ..

levcy - v primeru, da si si od januarja napej povecala prispevke, bi bilo res smotrno pocakati se na kaksno placilo. Glede na to, da imas PDP 7.8., mislim, da lahko mirne volje zadevo urejas ko placas se prispevke v juniju, torej po 15.6. Zadeve na CSD lahko uredis tudi do 28 dni pred PDP. Vsak mesec razlike pri placilu se ti bo konec koncev poznal. Tako, kot se bo meni na zalost v minus, saj bom 3 mesece na bolniskem dopustu user posted image . No dobro, da se v izracun steje do majske place oz. izplacilo v juniju je zadnji podatek.  Ampak glavno, da bo moja pikica OK. Hkrati vidim, da si z Gorenjske - ce zelis mi lahko na ZS napises iz katere obcine, saj ima vsaka obcina tudi poseben razpise za s.p. (nekatere sem jaz pripravila) in ti lahko svetujem, kje dobiti kaksna nepovratna sredstva.

daska91 - srecno na pregledu!!!

tko...zdaj se grem pa soncit na teraso..

cau bau

optimisticna
skupaj bova zdrzali in se kasneje igrali..
tenutno se v trebuscku bodi,
da se nam presenecenje ne zgodi :)

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 2507
30.5.2011 16:33:09   
daška91
gerberafrau- Hvala user posted image !!

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 2508
30.5.2011 18:18:05   
levcy
gerberafrau: hvala za vse nasvete o prispevkih in mineralih user posted image , bo zagotovo kaj prav prišlo, drugače pa sem iz jeseniške občine

(odgovor članu daška91)
Neposredna povezava do sporočila: 2509
30.5.2011 18:19:06   
levcy
Ali ima še katera težave z nižjim pritiskom? Poznate kakšno rešitev? Zadnje čase kadar si zmerim pritisk imam nizkega, danes pa me tudi precej boli glava, najbrž je spet nizek pritisk, nimam merilca doma...

(odgovor članu levcy)
Neposredna povezava do sporočila: 2510
30.5.2011 19:45:38   
daška91
no evo , za danes imam dovolj peglanja in pospravlanja, me je prov utrudlo tole vse skupaj. Moram se mal umirit user posted image . Grem si zdaj naredit kopel da se malo sprostim, me tako križ boli da o nogah ne govorimo user posted image user posted image imam take ko hruška user posted image user posted image . Jutri je nov dan , in vidimo našega sončka user posted image , tako da takoj ko bo le mogoče vam javim kako sem opravila !! user posted image
Pridne bodite in pazite nase . Lahko noč želim vsem skupaj !! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu levcy)
Neposredna povezava do sporočila: 2511
30.5.2011 22:02:18   
lipi
Pozdravljene!

Danes sem tudi jaz imela redni pregled. Bila sem konec v 5 minutahuser posted image . Poslušala je srčka in nič drugega. Naslednji pregled je čez tri tedne 23.06. Včasih se mi zdi brezveze, da se vozim tja zato, da pregled traja 5 minutuser posted image . Srček lahko jaz sama poslušam doma. Danes sem jo prosila, če mi lahko pogleda kako je velik. Njen odgovor (med vrsticami) je bil, da poslušanje srčka ja,ostalo pa je vse samoplačniško. Zato je sploh nisem spraševala še za kontrolo rasti, ampak sem se kasneje naročila samoplačniško pri drugiuser posted image .

Lepo spite in še malo pa ne bomo več 2v1.user posted image user posted image

(odgovor članu daška91)
Neposredna povezava do sporočila: 2512
31.5.2011 9:05:23   
ines82ka
nam so pa letos nekej znižal plačo in se taoj pozna...glede na lansko naj bi dobivala ccA 850 zdej mi pa nanese 800:(....
Dodatki kot je božičnica, regres itd se pomojem ne štejejo....na žalost...sej kolkr jst vem nam od tega tut trgajo prispevke...ah tale naša država....
Katjuška - kdaj začneš porodniško?

IZVIRNO SPOROČILO: Katjuska986

oooo grozno.... meni se bo pa tole kar poznalo... do februarja sem imela namreč kar slabo plačo potem pa sem službo menjala in imam več kot 300€ bruto več... pa bi se mi junijska plača tudi poznala. A se notri tudi štejejo božičnica itd??

Drugače pa resno razmišljam, da bi šla na 4 urni delavnik. Imam tak delovni urnik da sem zmatrana že ko samo pomislim, zdj me skoraj do začetka porodniške čakajo ubijalske srede od 7ih zjutraj do 10-11 zvečer. Nič domov vmes samo 1h za kosilo pa še to imamo ponavadi kar v službi... user posted image

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 2513
31.5.2011 9:24:12   
Katjuska986
Jaz bi imela s to plačo okoli 900€ porodniške. Zaradi prejšnje službe pa bom imela cca. 730€...
Porodniško pa začnem s koncem julija. MIlsim da 29.7 delam zadnič. Razno če mi bo zamaknila PDP na kak dan prej glede na rast otroka. Dopusta verjetno ne bom mogla koristit na koncu - ker bom mogla eno uvajati - pa glede na to, da še razpisa niso vn dal, slabo kaže da bo kaj pred začetkom julija prišla...  

(odgovor članu ines82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2514
31.5.2011 10:18:44   
levcy
Oh srečke, meni se vse to tako super sliši, jaz bom imela samo okoli 600 eur bolniške kot s.p. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2515
31.5.2011 12:19:31   
tejci01
Ste lahko srečne. moja porodniška bo nekje 520 eur.
Sem zaposlena kot knjigovodja, moja plača naj bi bila nekje 650-700 neto, samo imamo tako dobrega direktorja, da nam vsak mesec vzame 20%, zaradi "nedoseganje plana". Tako da imam plačo 500 eur.
Zdaj mi pa še komplicira z dopustom.

(odgovor članu levcy)
Neposredna povezava do sporočila: 2516
31.5.2011 12:25:05   
Katjuska986
Sej jaz tudi upam da se nisem zmotila pri preračunu. Samo ali se porodniška ne šteje od bruto plače?? Ker meni je prejšnji delodajalec tudi stalno nekaj odbijal...

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 2517
31.5.2011 13:10:42   
gerberafrau
Ojla..

da ne boste gruntale vec kaj se steje v izracun in kaj ne, vam zadevo kar kopiram iz obrazca za CSD:

Osnova za starševsko nadomestilo je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v skladu z 9. členom ZSDP v zadnjih 12 mesecih
pred vložitvijo prve vloge za starševski dopust (41. člen ZSDP).
Osnova za obračun prispevkov za starševsko varstvo je enaka osnovi za plačilo prispevkov za obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje (9. člen ZSDP).
Za izračun osnove za posamezno vrsto starševskega nadomestila se ne glede na obračunane prispevke ne štejejo: prejemki za delo, ki ga je delavec opravil zunaj okvira
rednega dela (na primer delo preko polnega delovnega časa, ki presega omejitve, določene z zakonom, sodelovanje v izpitni komisiji, predavanja zunaj redne zaposlitve);
prejemki, ki pomenijo povračilo materialnih stroškov (na primer dnevnice, kilometrine, terenski dodatki, dodatek za ločeno življenje, dodatek za prehrano, potni stroški,
prevoz na delo); regres za letni dopust; nagrade ob delovnih jubilejih; prejemki v naravi, razen kadar pomenijo sestavni del plače po pogodbi o zaposlitvi in so od njih
plačani prispevki; odpravnine, prejemki zaradi upokojitve ali priprave na upokojitev; prejemki v obliki delnic, obveznic in drugih vrednostnih papirjev; drugi prejemki, ki so bili
delavcu izplačani poleg plače (2. odstavek 41. člena ZSDP).
Za zaposlene se kot osnova v posameznem mesecu šteje bruto plača, od katere so bili obračunani prispevki. Navesti je treba tudi datum izplačila plače za posamezni
mesec.
Primer: Vložitev prve vloge za starševski dopust v mesecu januarju 2008 – vpišejo se osnove, od katerih so bili obračunani prispevki v obdobju od januarja 2007 do
decembra 2007. V obrazec se vpiše tudi dejanski datum izplačila plače, ne glede na to, kdaj je bila plača izplačana.
Če v zadnjih 12 mesecih pred vložitvijo prve vloge za starševski dopust plača ali nadomestilo plače ni bila izplačana oziroma niso bili obračunani prispevki za starševsko
varstvo, se podatka ne vpiše. Podatek vpiše center za socialno delo, pri čemer za manjkajoči mesec upošteva 55% minimalne plače, ki velja v mesecu vložitve prve vloge
za eno od vrst starševskega dopusta za istega otroka.
Če je zavarovanec v tem obdobju prejemal nadomestilo plače (bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo,
nadomestilo za brezposelnost) ali denarno pomoč kot brezposelna oseba, se kot osnova za izračun starševskega nadomestila upošteva višina nadomestila plače ali
denarne pomoči, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo.
Če je vlagatelj v tem obdobju prejemal delno plačilo za izgubljeni dohodek ali so se mu plačevali prispevki za socialno varnost zaradi dela s krajšim delovnim časom zaradi
starševstva, se kot osnova za izračun starševskega nadomestila upošteva višina delnega plačila za izgubljeni dohodek, od katerega so bili obračunani prispevki za
starševsko varstvo, oziroma osnova, od katere so bili obračunani prispevki za socialno varnost zaradi dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva.

levcy - mogoce se celo poznava, saj sem bila vcasih na Jesenicah. V glavnem je letos tudi razpis za s.p. Mogoce si kaksno zadevo placala v sklopu s.p. in bi strosek lahko prijavila na razpis in dobila nepovratna sredstva s strani obcine. Tukaj imas link: http://www.jesenice.si/sl/za-obcana/razpisi/javni-razpisi/item/1216-razpis-spodbujanje-razvoja-gospodarstva-2011
Odkar sem na porodniski je moja sodelavka prevzela vlogo svetovanja in ti bo lahko vsekakor pomagala pri tem. Klicati pa moras na Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske. Kontaktna oseba je ga. Hermina.

Drugace me pa danes tako zgaga pece, da je kej. Nekatere priporocajo mleko..jaz pa ze ob pomisli na mleko dobim kisel obcutek v ustih...grozno. Bom poskusila z donatom.

Pa berem, da ste ze vse nabavle, oprale in speglale za dojencke. Jaz imam pa od prejsnjega otroka vse po skatlah se v klet. Bom zbrala ven neutralne barve, ostale zadeve v roza pa dobim od kolegice. Nekaj bom mogla pa narocit prek neta, ker se ne smem lih sprehajat user posted image . Ali pa si bom to zadovoljstvo nakupovanja privoscila po 32 tednu. Se dobro, da imamo vecje zadeve se vse od sinka. Samo jogi za posteljico bom narocila od Dormea. Vsi pravijo, da je dober in bom kar verjela. Ali ima mogoce katera jogi za posteljico od Dormea in katero je kupilauser posted image .  

Vceraj pa je moj sinek (3,5 let) prvic res videl in cutil brco nase princeske. Je bil tako srecen, da je potem se 15 minut rokico drzal na trebuscku. user posted image

lep dan zelim vsem skupaj..

optimisticna
skupaj bova zdrzali in se kasneje igrali..
tenutno se v trebuscku bodi,
da se nam presenecenje ne zgodi :)

(odgovor članu levcy)
Neposredna povezava do sporočila: 2518
31.5.2011 13:25:31   
ines82ka
Pač od zneska preden ti trgajo davek, prispevke itd in preden ti zraven prištejejo stroške prevoza in malice....Mah sej če tko preračunam - dobivala bom plačo brez povračila prevoza in malice kar pa tut ni slabo....se bomo tko vrjetn kej manj vozil;)...

Meni se pa porodniška začne 13.7. - po trenutnem PDPju...15ga imam pregled pa bom vidla kaj bo reku - itaq mi more izdat potrdilo o PDP oziroma ga vpisat v knjižco da sploh lahko urejam porodniško;)

Glede pregledov...Men na nobenem pregledu sploh ne posluša srčka....ponavad grem v laboratorij pa pol k njemu za 5 minut kjer me samo vpraša kako se počutm...

IZVIRNO SPOROČILO: gerberafrau

Ojla..

da ne boste gruntale vec kaj se steje v izracun in kaj ne, vam zadevo kar kopiram iz obrazca za CSD:

Osnova za starševsko nadomestilo je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v skladu z 9. členom ZSDP v zadnjih 12 mesecih
pred vložitvijo prve vloge za starševski dopust (41. člen ZSDP).
Osnova za obračun prispevkov za starševsko varstvo je enaka osnovi za plačilo prispevkov za obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje (9. člen ZSDP).
Za izračun osnove za posamezno vrsto starševskega nadomestila se ne glede na obračunane prispevke ne štejejo: prejemki za delo, ki ga je delavec opravil zunaj okvira
rednega dela (na primer delo preko polnega delovnega časa, ki presega omejitve, določene z zakonom, sodelovanje v izpitni komisiji, predavanja zunaj redne zaposlitve);
prejemki, ki pomenijo povračilo materialnih stroškov (na primer dnevnice, kilometrine, terenski dodatki, dodatek za ločeno življenje, dodatek za prehrano, potni stroški,
prevoz na delo); regres za letni dopust; nagrade ob delovnih jubilejih; prejemki v naravi, razen kadar pomenijo sestavni del plače po pogodbi o zaposlitvi in so od njih
plačani prispevki; odpravnine, prejemki zaradi upokojitve ali priprave na upokojitev; prejemki v obliki delnic, obveznic in drugih vrednostnih papirjev; drugi prejemki, ki so bili
delavcu izplačani poleg plače (2. odstavek 41. člena ZSDP).
Za zaposlene se kot osnova v posameznem mesecu šteje bruto plača, od katere so bili obračunani prispevki. Navesti je treba tudi datum izplačila plače za posamezni
mesec.
Primer: Vložitev prve vloge za starševski dopust v mesecu januarju 2008 – vpišejo se osnove, od katerih so bili obračunani prispevki v obdobju od januarja 2007 do
decembra 2007. V obrazec se vpiše tudi dejanski datum izplačila plače, ne glede na to, kdaj je bila plača izplačana.
Če v zadnjih 12 mesecih pred vložitvijo prve vloge za starševski dopust plača ali nadomestilo plače ni bila izplačana oziroma niso bili obračunani prispevki za starševsko
varstvo, se podatka ne vpiše. Podatek vpiše center za socialno delo, pri čemer za manjkajoči mesec upošteva 55% minimalne plače, ki velja v mesecu vložitve prve vloge
za eno od vrst starševskega dopusta za istega otroka.
Če je zavarovanec v tem obdobju prejemal nadomestilo plače (bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo,
nadomestilo za brezposelnost) ali denarno pomoč kot brezposelna oseba, se kot osnova za izračun starševskega nadomestila upošteva višina nadomestila plače ali
denarne pomoči, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo.
Če je vlagatelj v tem obdobju prejemal delno plačilo za izgubljeni dohodek ali so se mu plačevali prispevki za socialno varnost zaradi dela s krajšim delovnim časom zaradi
starševstva, se kot osnova za izračun starševskega nadomestila upošteva višina delnega plačila za izgubljeni dohodek, od katerega so bili obračunani prispevki za
starševsko varstvo, oziroma osnova, od katere so bili obračunani prispevki za socialno varnost zaradi dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva.

levcy - mogoce se celo poznava, saj sem bila vcasih na Jesenicah. V glavnem je letos tudi razpis za s.p. Mogoce si kaksno zadevo placala v sklopu s.p. in bi strosek lahko prijavila na razpis in dobila nepovratna sredstva s strani obcine. Tukaj imas link: http://www.jesenice.si/sl/za-obcana/razpisi/javni-razpisi/item/1216-razpis-spodbujanje-razvoja-gospodarstva-2011
Odkar sem na porodniski je moja sodelavka prevzela vlogo svetovanja in ti bo lahko vsekakor pomagala pri tem. Klicati pa moras na Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske. Kontaktna oseba je ga. Hermina.

Drugace me pa danes tako zgaga pece, da je kej. Nekatere priporocajo mleko..jaz pa ze ob pomisli na mleko dobim kisel obcutek v ustih...grozno. Bom poskusila z donatom.

Pa berem, da ste ze vse nabavle, oprale in speglale za dojencke. Jaz imam pa od prejsnjega otroka vse po skatlah se v klet. Bom zbrala ven neutralne barve, ostale zadeve v roza pa dobim od kolegice. Nekaj bom mogla pa narocit prek neta, ker se ne smem lih sprehajat user posted image . Ali pa si bom to zadovoljstvo nakupovanja privoscila po 32 tednu. Se dobro, da imamo vecje zadeve se vse od sinka. Samo jogi za posteljico bom narocila od Dormea. Vsi pravijo, da je dober in bom kar verjela. Ali ima mogoce katera jogi za posteljico od Dormea in katero je kupilauser posted image .  

Vceraj pa je moj sinek (3,5 let) prvic res videl in cutil brco nase princeske. Je bil tako srecen, da je potem se 15 minut rokico drzal na trebuscku. user posted image

lep dan zelim vsem skupaj..

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 2519
31.5.2011 14:39:43   
Larisa86
pozdravljeneuser posted image

javljam se po dolgem času tudi tukaj, sem v 28. tednu (27+1), moj sonček pridno brca in mi privablja nasmešek na usta user posted image
Drugače mi še vedno otrdeva trebuh in mal me daje utrujenost a upam da bo vse ok. Pregled imam 10.6. in potem 3D uz 12.6. u Postojni, upam da tokrat bomo kaj videli in dobili tudi kako slikco. Sicer upam da bo vse ok s sončkom, to je najboj pomembno.
Še vedno čakam nalepkice za sobico, že 1 mesec,upam d ajih kmalu dobim da lahk mal stene dekoriram v sobici.

Vsem user posted image za uspešno opravljene preglede in srečno na pregledih vse tiste ki jih imate vkratkem.

Zdaj pa še nekaj o tem porodniškem izplačilu, res ne vem kaj si tolk belite glavo s tem, ni mi jasno, pa prtožujete se, ene boste dobile 900 ene 800 ene 700...pa kaj? Jaz bom dobila samo okoli 500, imam krdit za odplačevat, položnice, sem brez partnerja in bom mamica samohranilka...kaj naj rečem potem jaz na vse to???user posted image   Odgovor je da se ne obremenjujem s tem, poznam tudi mamice ki imajo samo 400...pač moja punčka ne bo imela novega vozička ali dragega in po zadnji modi, novih oblekic, novih pripomočkov in ne bo imela vsega kar bi si poželela, bo pa imela nekaj kar se ne šteje v EuRIH, neizmerno in brezkončno ljubezen mamice ki komaj čaka da ji vso to ljubezen lahko da. In verjemite da moja punčka bo ravno tako srečna in lepa in urihtana kot otroci od tistih ki prejmejo 1000 ali 2000 EUR porodniške. ker otroka ne zanima v kakem vozičku se vozi, to je za nas mamice ker gledamo kaj je estetsko lepo in nam dopade, njej bo pomembno d aji boste dali roko in jo potolažili in vzeli iz vozička ko bo žalostna in jokala, ne pa kako izgleda njen voziček. Tako da moj pogled na vse to je povsem nematerialen. Vsi gledamo kdo obi več, se pritožujemo, zavedati bi se morali da so tudi tki ki dobijo manj od nas in speljejo skozi. Samo toliko...to je moje stališče, od nekoga ki bo dobil 500 EUR mesečno in se ne obremenjuje stem, važno mi je da bo otročiček zdrav in bo z mano in njim vse ok, drugo verjamem da se bom že znajdla, nejn nasmeh mi bo poplačal vse!

Objemček za vse vas in pobožajte že velike trebuščkeuser posted image

(odgovor članu ines82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2520
31.5.2011 15:02:08   
Katjuska986
Larisa86 -  saj ni bilo govora o tem katera ima več... niti točno ne vem koliko bom imela.. ker sem vmes službo menjala tako da... bila je primerjava pač.. se strinjam da se rojstvo ne more nikakor meriti z denarjem. Tudi nihče ni omenjal novega vozička itd.... je pa fajn da je več... že zaradi kreditov ki jih ima mariskatera zadaj. Sploh pa če vse stroške mora premagovati sama. ampak nič bati.. pravi zakladek bo prišel avgusta in le ta bo nekaj pomenil!

Upam da ti UZ kaj pokaže - jaz ga imam šele 4.7. in bom res težko dočakala... glede otrdevanja pa upam da ti bo čimprej bolje... pri meni ne otrdeva več. pa sploh ne vem kaj sem naredila da je nehalo. Ker nič več ne počivam... upam da ti bo kmalu bolje...

nič punce.. grem kosilo kuhat pa pripravit se na šolo za starše... jupi...

lep dan vsem!!!

(odgovor članu Larisa86)
Neposredna povezava do sporočila: 2521
31.5.2011 15:25:34   
mrcinca
Ktjuska986- kam pa hodiš v MŠ?

Neposredna povezava do sporočila: 2522
31.5.2011 18:26:39   
daška91
Zdravo punce ! user posted image

Evo jz sm tako utrujena od današnjega pregleda da komaj še stojim na nogah. Drugače sem danes tako presrečna , ki sem videla našega sončka user posted image , tako je bil priden kot še nikoli do sedaj. Res pa da je UZ trajal vse skupaj 5-10 minut , bi mi lahk dala kakšno slikico. Drugače sem v 32 4/7 in ima že glavično vstavo ! Važno je da je naše dete zdravo in živahno !! user posted image

Mene sam nekj zanima...jz kot brezposelna oseba mi ni nič jasno kako in kaj poteka vse skupaj. Se dobivajo kakšni dodatki ...?? Jaz namreč nastopim z porodniško 7.7.2011 !

(odgovor članu mrcinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2523
1.6.2011 7:34:09   
ines82ka
Katjuška _ mogoče veš kje se danes dobimo za šolo za starše?Piše porodnišnica....

IZVIRNO SPOROČILO: Katjuska986

Larisa86 -  saj ni bilo govora o tem katera ima več... niti točno ne vem koliko bom imela.. ker sem vmes službo menjala tako da... bila je primerjava pač.. se strinjam da se rojstvo ne more nikakor meriti z denarjem. Tudi nihče ni omenjal novega vozička itd.... je pa fajn da je več... že zaradi kreditov ki jih ima mariskatera zadaj. Sploh pa če vse stroške mora premagovati sama. ampak nič bati.. pravi zakladek bo prišel avgusta in le ta bo nekaj pomenil!

Upam da ti UZ kaj pokaže - jaz ga imam šele 4.7. in bom res težko dočakala... glede otrdevanja pa upam da ti bo čimprej bolje... pri meni ne otrdeva več. pa sploh ne vem kaj sem naredila da je nehalo. Ker nič več ne počivam... upam da ti bo kmalu bolje...

nič punce.. grem kosilo kuhat pa pripravit se na šolo za starše... jupi...

lep dan vsem!!!

Neposredna povezava do sporočila: 2524
1.6.2011 8:15:09   
Katjuska986
Mrcinca - v Kranj.

Ines82ka - najboljš v porodnišnici pri vratarju počakat.... bo že povedal kam potem...

(odgovor članu ines82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......